| Autor |
Zpráva |
berča
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 22:36
- Nahlásit
Byla jsem na jejich stránkách, kdyžtak si to objednam sama. To nejni žádný problém!!!
|
berča
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 22:39
- Nahlásit
wami
Ale jestli budeš objednávat, tak bych přez tebe jednu vzala!!!
|
berča
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 22:40
- Nahlásit
wami
jinak jestli se můžu zeptat, odkud jsi???
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 07:32
- Nahlásit
berča
No ja objednavat hned tak nebudu, Denymu brasnicky porad drzi (6 let! ty brasnicky mame) a Lumpovi je jeste nejakou dobu nechci davat, je moc mladej...
Jinak jsem bud v Brne, nebo na sev. Morave na karvinsku...
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 10:01
- Nahlásit
berča
no,tatík byl prý borderka od sousedů,toho jsem i viděla, ale náš malej papíry nemá.Proč nevim.Má zánět v uších, tak ho chtěli utratit, protože se zánětem ho nikdo nechtěl,tak skončil u nás.
wami
tak mail jsem nenašla pod členem,ale na tvých stránkách už jo.Chválím.Už jsem ti tam taky jeden poslala.Jinak pokud mě smysly nešálí, tak znám i Zuzku i Axu osobně.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 10:03
- Nahlásit
Sterkule
Uz jsem ti i odepsala, moc diky...
Je fajn, ze jsi holky znala - bohuzel Zuzka uz nezije, ale to mas taky v tom mejlu...
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 10:45
- Nahlásit
wami
JJ, na mailik jsem odpověděla, ale nějak mě štvou ty fotky.Asi je to pomalym připojením.Prostě mi nejdou dát ani do galerie a ani poslat mailem.Vždycky těsně před koncem uložení to celý vyskočí.No, budu to zkoušet dál.
|
berča
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 11:25
- Nahlásit
wami
tak to máš docela dálku sem na krušnohorák. Tu brašnu si seženu!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 11:26
- Nahlásit
berča
To jo, ale jezim tam kazdy rok...
Na druhou stranu - vetsina ostatnich treku je zas na Morave, tak to sem maji daleko ostatni...
|
berča
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 11:27
- Nahlásit
Sterkule
ahojky, to nechápu jak některý lidi dokážou přemýšlet nad utracením psa jen kvůli zánětu v uchu! Je fajn, že jsi se jí ujala
|
berča
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 11:28
- Nahlásit
wami
hm, právě, jsem jedna z těch ostatních, kteří pak pojedou ty dálky na Moravu
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 12:31
- Nahlásit
berča
No,on ten zánět je oboustranej a hodně pokročilej,ale vypadá to,že bude bez následků.Akorát ty nervy, co to stojí.
wami
no tak fotku vlčandy už mám v galerii,akorát nevim jak,se mi tam odřilo udělat dvě fotky,co nefungujou a nejdou mi hlavně smazat.Jsem holt asi antitalent.Bucka tam hodím taky.Snad už ne na třikrát a dneska se pokusim nafotit vlčandu pořádně...
|
berča
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 19:10
- Nahlásit
Sterkule
Tak ať se ti uzdraví. Ja mát teď psa po operaci taky s uchem a špatně se mu rána hojí, takže tě plně chápu
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 19:44
- Nahlásit
Sterkule
Ju, uz jsem se na ni koukala, vypada hodne zajimave...
A na Bucka jsem zvedava...
Borderakovi drzim se zanetem palecky, vypada jako velikej sympatak...
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 21:02
- Nahlásit
berča
jojo,je to s těma pejskama trápení.My jsme dostali antibiotika.Má v uchu nějaký kvasinky,tyčinky a koky.No prej hrůza.Akorát nám začal nějak děsně moč učurávat.Třeba během půl hodiny udělá tři louže za sebou,i když se zrovna vrátil z prochajdy .a to už si v pohodě řekl.Je mi ho líto.Nevim,jestli to není nějaká reakce na ty antibiotika...
wami
mi ani neříkej,že tam ta Buckova fotka není.Jsem ji tam dávala už odpoledne.To není možný.Jdu to zkontrolovat.By mě kleplo
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 23:20
- Nahlásit
Sterkule
Je tam... Nadherny zvire!!!!
|
berča
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 11:15
- Nahlásit
Sterkule
tak si o tom promluv s veterinářem, protože to učůrávání mi normální nepřijde. Uvidíš, co ti na to řekne!
|
nels
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 16:04
- Nahlásit
strašně bych na svůj první dogtrek jela už taky,ale mám pár úplně primitivních dotazů - takže, nelsonovi bude v dubnu rok,nikdy na sobě neměl ani popruhy natož brašny a našláplo má tak max 10 km. to mně osobně samozřejmě neodradí,ale chci se zeptat jestli mu tím nějak "neublížím" a hlavně jak dlouho před akcí mám trénovat aby si na ten postroj zvykl. v mé představě ho totiž kouše,mně táhne kolem dokola a ne dopředu apod.
|
berča
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2006 08:18
- Nahlásit
nels
Ahojky,
pokud mu bude v dubnu rok, tak by to naměl být žádný problém, tedy pokud nemáš nějeké těžké plemeno. Co se týče postrojů, není to povinná výbava pse, takže pokud se ti zdá, že mu kšíry koušouu, tak zkus buď jiný materiál, tebo ho můžeš vést jen na obojku. I když můžu říctže na postrojích pes lépe tahá a do kopců se to hodí. Brašny mu taky dávat nemusíš. Jídlo i pití pro psa si můžeš hodit k sobě do báglu. Já to ale řeším tímto způsobem, protože mám velké plemeno a mě se to na treku docela i pronese a mému pesovi na sobě nic nevadí.
Co se týče toho tréninku, tak už by jsi měla začít. Já se svýma hafanama chodím denně tak na dvě hodky v průměru s tím, že pořád chodíme a nezastavujeme. O výkendu si děláme vílety kolem 10-20km. POdle nálady a chuti. Nebojím se, že by to nezvládli. Tak popřemýšlej o tvých možnostech!!!Bude fajn, když vyrazíte
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 09:35
- Nahlásit
nels
Pro psa je postroj mnohem pohodlnejsi, nez obojek. Vem si, ze musi byt na voditku vicemene dva dny v kuse, a tu a tam prece jenom potahne (treba za psy, ktere uvidi pred sebou). Nekteri psi se uci tahat, jini to nepotrebuji a tahaji rovnou, totez s postrojem - je mozne, ze ho psu proste nasadis a bude to ok, ale je taky mozne, ze bude treba, aby si predem na postroj zvykl. Postroje nekousou - jsou podsite, mekci nez obojky a dobre padnouci postroj na tele psa "sedi".
Co se tyka treninku - jestlize ti stenik doted neusel vic jak 10 km, tak si prece jen na prvni dogtrek (long) pockej, az mu bude alespon rok a pul a do te doby se snaz mu trochu "udelat kondicku". Nemusi to byt jen o chozeni (i kdyz to je samo nejlepsi trenink), ale da se jezdit na kole (a pejsa vedle), hazet aportky - proste udelat z gaucaka "sportovniho psa". Jinak ano, pes to ujde v pohode, ale v roce u netrenovaneho psa hrozi jeho pretahnuti a mozna i velke vycerpani... prece jenom u vetsich plemen je to v roce porad jeste nedorostle stene... A ne kazdy umi odhadnourt sve sily, natoz sily sveho psa, v tak extremni zatezi.
Nicmene pokud je pes zdravy a v pohode, tak si muzete dogtrek tak nejak "zkusit nanecisto" a dat si nejaky ten mid uz driv, ale ver mi - opravdu to "neni ono". Proste dogtrekking = long...
|
nels
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 09:39
- Nahlásit
wami
berča
moc dekuji za rady. tak ja jdu objednat vybavu,zacnem trenovat a pak se uvidi jinak,mam RR.
jeste se zeptam,posttroj koupit od manmatu nebo mate lepsi zkusenost s necim jinym?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2006 18:26
- Nahlásit
nels
Ja nedam dopustit na Polar ...
Mam od pana Peska dva postroje a taznou snuru, oba postroje site na miru, psum sedi... Postroje nemaji vepredu krouzek, takze psy nedrou, a ceny jsou u Polaru oproti jinym firmam nizke...
|
berča
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:11
- Nahlásit
nels
postroj mám od gappay, a jsem s nimi spokojená, s jinými nemám zkušenosti (jsou to sice obranářský, ale jsou vypolstrované a pro psa pohodlné). šňůru mám od manmatu a je taky fajn, ale daj na radu Wami, přece jenom toho má našlápnuto víc a taky má víc zkušeností co se týče výbavy!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:26
- Nahlásit
berča
V jakemkoliv postroji se lip tahne, nez na obojku...
Jinak ale drobne rozdily mezi obranarskym a taznym postrojem jsou, hlavne v konstrukci. Ale nemyslim, ze by proto bylo nutne menit postroj, ktery mas...
Jinak cc snura od manmatu neni spatna, pro me ma jen jednu nevyhodu (mimo cenu teda ) - popruh od Polaru ma na jednom konci cca 15-20 cm od karabiny ocko, takze kdyz tu karabinu pripnes za ocko, mas "ucho" jako u normalniho voditka. Mooooc prakticke!!! (Mimo jine i proto, ze obcas mi nesedne bederak na tah s bederakem od baglu a pak si ten na tahani sundavam a necham se tahnout jen za bederak od baglu - a tady je ten cc popruh od Polaru fakt spickovej, proste neresim, jak to pripnout, jen provlecu a zacvaknu... )
|
nels
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 13:27
- Nahlásit
kde bych mohla sehnat propozice ke krusnohoraku?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 13:34
- Nahlásit
nels
Na strankach www.dogtrekking.info - presny odkaz na propozice je tady ...
|
berča
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 14:30
- Nahlásit
Asi ten obranářský není ideální, ale mám doma ještě jeden postroj, přímo trekařský od domácího výrobce a vůbec nesedí oproti tomu gappayackýmu. Zatím jsem s ním neměla žádné problémy. Jinak tu manmaťáckou šňůru mám cvaklou přímo na krosně a je to celkem v poho, ale to ucho je určitě praktičtější
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 14:47
- Nahlásit
berča
Jo, on nesedne kazdy postroj... Ja si je nechala sit na miru, rekla jsem u toho, na jaky psy, a dokonce mi pan Pesek primo po telefonu akcne radil, jak mam psa merit, aby to bylo ok... Takze opravdu jsem strasne moc spokojena, psum postroje sedi perfektne...
Co se tyka toho manmatu - nerikam, ze neni dobry... Jen rikam, ze ja jsem spokojena s Polarem a vysvetluju proc...
|
berča
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 14:54
- Nahlásit
wami
Jasan, já nemůžu ještě říct, jestli je lepší to nebo to. Jsem ráda za každou radu. Jak říkám, v tomhle oboru jsem ještě nováček!
|
nels
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 14:06
- Nahlásit
Ahoj všem,
tak se jdu přihlásit na první dogtrekk a mám dotaz. Postroj jsem si dávala šít u pana Peška (Polar) a i když osobně myslím,že je dobrej,tak mi někdo říkal že ho má Nelson na zádech moc krátký,tzn. že to oko na připnutí šňúry má někde u lopatek. je to špatně? opravdu by ho měl mít níž?
|