Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / je možný chovat zajíce ?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 46 . 47 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 09:01
- Nahlásit

Tinta76

já si říkala, že jsem tenhle nick už někde viděla. Už tehdy si pamatuju, že jsem psala, že to je provokace a teď si to myslím zas.

Jak je Rexíkovi?

viky
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 09:03
- Nahlásit

Tinta76
PetraK
gdo to je ?

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 09:04
- Nahlásit

PetraK
ajooooo doprčic už si vzpomínám ale že to trvalo

Tinta76
# Zasláno: 4 Úno 2009 09:06
- Nahlásit

PetraK

Jak je Rexíkovi?
jsem psala u davítkojc v poledne se na něj jedu domu podívat, tak uvidim, jak se mu daří ...

Tinta76
# Zasláno: 4 Úno 2009 09:07
- Nahlásit

viky
hledej šmudlo

viky
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 09:11
- Nahlásit

Tinta76
kde to mam hledat ? Jak jak ????? ja to cuuu vedet

Mar
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 09:19
- Nahlásit

viky
bez do naseho fora jo?

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 09:31
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
ale že to trvalo

mě vždycky když něco takový čtu napadne jediný. NADBŮCH
ale to nevim, esli je dobrej tip tentokrát

Tinta76
v poledne se na něj jedu domu podívat, tak uvidim, jak se mu daří

Plotýnky má? jestli jsem to dobře pochopila. Prtka malej. Tak kvůlivá jedinýmu si přeju voblevu teda. Aby se mu lépe chodilo. Že ho drbu za levým a za pravým ušiskem a esli to má rád jako Ešus, tak no šňupáku taky.

Evicka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 09:32
- Nahlásit

Nechtělo se mi vypisovat, tak jsem zkopírovala článek Vet. kliklin. Brno k základním poznatkům ke kokcidiím. ROZŠÍŘENÍ:
Kokcidie u králíků jsou kosmopolitně rozšířené a diagnostikují se prakticky v každém chovu domácích králíků. Pravidelným nálezem jsou i u divokých králíků. Hlavním zdrojem nákazy pro mladé králíky jsou dospělé samice, které většinou neonemocní.Šíření je možné všemi cestami - kontaminací krmiva, vody, ošetřovateli, nářadím apod. Přenos z divokých králíků je možný zeleným krmivem, hnojením ploch králičím trusem s následným krmením zelenou pící, nákupem zvířat z nehygienických chovů atd. Predispoziční faktory pro vypuknutí klinické kokcidiózy v chovech jsou zejména náhlé změny krmiva, výkyvy teploty, zvýšená vlhkost a jakékoliv jiné oslabující faktory. Oocysty mohou být pasivně přenášeny v trusu ptáků, hlodavců (myší, potkanů) a pravděpodobně i hmyzem.

PATOGENEZE:
Jednotlivé druhy eimerií cizopasící v trávicím traktu králíků mají rozdílnou patogenitu, vesměs se však v chovech jedná o smíšené infekce více druhů. Na závažnosti onemocnění se podílí i jiné faktory. Uplatňuje se i sekundární infekce, především Escherichia coli. K nejvíce patogenním druhům střevních kokcidií se počítají Eimeria intestinalis, E. irresidua, E. magna a E. piriformis. Většina z nich prodělává vývoj v hloubce sliznice. Rozsáhlé destrukce buněk epitelu střeva vyvolávají težké katarální (= mající charakter zánětu sliznice) až difteroidní záněty, při zvláště silných infekcích i hemoragické (= krvácivé) záněty. Postupně dochází k atrofii klků (zmenšení klků), k težkým poruchám trávení v důsledku posunu pH do alkalického prostředí, což podmiňuje patogenní uplatnění E. coli. Zvláště u mladých kusů vedou tyto procesy k rychlému vyčerpání a rozsáhlým úhynům. Patologický obraz střevní kokcidiózy se projevuje především překrvením a infiltrací sliznice (= prostoupení látky sliznicí), jejíž stěna je vždy zesílená. Pravidelným nálezem při střevní kokcidióze jsou bělošedá, případně šedožlutá ložiska velikosti až několik milimetrů.

Při jaterní kokcidióze (E. stiedai) dochází v důsledku napadení a rozpadu buněk epitelu žlučovodů a tvorbě pojivové tkáně ke značnému zesílení stěny žlučovodů. Celý proces vede ke zbytnění jater a těžkým poruchám ve tvorbě a vylučování žluče a následným zažívacím poruchám a těžkému celkovému onemocnění.

KLINICKÉ PŘÍZNAKY:
Kokcidiózou onemocní králíci všech plemen. Nejvnímavější k onemocnění jsou kusy ve stáří asi 6 - 7 týdnů. Infikují se však již nejmladší králíčata při sání, klinicky onemocnět mohou pak i kusy mladší (od 3 týdnů). Příznaky jsou zejména inapetence (= nechuť), apatie, rychle se vyvíjející tympanie (= zvýšená plynatost) a při akutním průběhu průjem, někdy i s příměsí krve. Tyto příznaky jsou doprovázeny bolestivostí v břišní krajině, žíznivostí a často i kojuktivitidami (= záněty spojivek) a zvýšenou salivací (= slinění). Při jaterní kokcidióze jsou symptomy podobné, v těžkých případech se přidává i ikterus (= žloutenka), poruchy jaterních funkcí, zažívání, tympanie (= zvýšená plynatost) a celková vyčerpanost. Trvalý kontakt s infekcí, případně překonání onemocnění kokcidiózou vede u mladých kusů k určitému stupni imunity v dospělosti, která zpravidla zabrání novému vzplanutí onemocnění. Dospělé kusy onemocní střevní kokcidiózou zřídka kdy (při oslabení), naproti tomu jaterní kokcidióza bývá často příčinou úhynu i u dospělých kusů. Tzv. apoplektická forma kokcidiózy za příznaků náhlé a rozsáhlé tympanie (= zvýšená plynatost), křečí a rychlého úhynu se projevuje zejména v souvislosti s náhlými změnami teploty (např. na jaře a na podzim), rychlým přechodem v krmení a celkovým oslabením.

Jednohostitelské kokcidie se vyskytují také u:
zajíců, skotu, ovcí, muflonů, koz, spárkaté zvěře, prasat, kura domácího,bažantů, koroptví, hus, kachen, krocanů, holubů - zde se onemocnění objevuje pouze u holoubat. Šiřitelem jsou dospělí ptáci.

Takže je možné, že při náhlé změně prostředí, potrevy by došlo k výraznému oslabeníimunity a tím zvýšení vnímavosti proti kokcidii, ale že by musel v přírodě nutně a jedině zemřít na kokcicie, to asi ne. Spíš si myslím, že než kokcidie, tak by ho zabilo auto, toulavý pes, predátor, myslivec.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 09:33 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

viky
kde to mam hledat ? Jak jak ????? ja to cuuu vedet

klikni té rozmilé osobě na člena, tam jsou přeciž témata, kde byla. Je tam Tvůj zajíc a pořadovka- tak se běž pobavit

janika
Fňuk

já ńák nemám moc co.

viky
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 09:40
- Nahlásit

PetraK
uz mi Mar poslala odkaz do Brutalni nudy, uz sem doma, ae stenak nevim gdo pani je. Kazdopadne vim, ze su tyran nevyssiho kalibru ....

esik ja se nepudu udat

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 09:47
- Nahlásit

Evicka
No právě, s kokcidiózou králíků mám zkušenosti, ale nezažila jsem, že by vyvolala onemocnění u dospělého, resp. staršího králíka. Dík

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 10:11
- Nahlásit

viky
esik ja se nepudu udat

a já myslim, že by sis spíš měla něco udělat................... kafe třeba

viky
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 10:17
- Nahlásit

PetraK
a já myslim, že by sis spíš měla něco udělat................... kafe třeba

cece ted si ho prinesla, akorat si liju mlicko

a pro madam Petru treti - vcera sem zacala tocit treti dil filmu o tyranym zajicovi.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 10:22
- Nahlásit

viky
a pro madam Petru treti - vcera sem zacala tocit treti dil filmu o tyranym zajicovi

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOo . Pani vy máte jediný štěstí, že ste tak daleko, páč jinak bych už zvonila u dveří se svazkem mrkve pro pana domácího

janika
co nemáš co?

- co říct

viky
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 10:29
- Nahlásit

PetraK
Pani vy máte jediný štěstí, že ste tak daleko, páč jinak bych už zvonila u dveří se svazkem mrkve pro pana domácího

ty jo budes se divit asik, ale pan domaci povazuje mrkev za nejvetsi humus na svete
kdyz jsem mu ji jako laicky nabidla ( bo v kazde pohadce zajic zere mrkvu, ze .. ), tak ju vyplul s tak zhnusenym vyrazem, jake nemam ani ja dyz omylem ochutnam rajsko polivku

Zato pan domaci miluje Acanu cat adult a kureci maso. Neschovavat to pred nim tak nevim.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 10:33
- Nahlásit

viky
a kureci maso.
no jo, je to jasný, myslí si, že je kočka, ty taky nežerou moc rády mrkef, ale ptícou nepohrdnou náš andulák je taky masovej. Včera rozplakal Ešusa, dyš mu obsadil misku s odměnama (ovařený masíčko. A tak jo, kdybych někdy zvonila u vašich dveří, budu mít v síťovce grilovaný kuře a lahev vína - to kdyby náhodou dospěl až tak daleko

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 10:39
- Nahlásit

Tak to tu vobčas jen tak proletím,ale v poslední době jsem se nechtěně nechala unýst hned několikrát.Takže jsem ráda,že se to tu ubírá zase tím správným směrem. (paní chytrá asi chytračí někde jinde).
viky
doufám,že to video bude do soboty hotové ,přijede mi vnuk,tak ať má na co koukat.Jinak fakt smekám.

viky
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 10:59
- Nahlásit

PetraK
mela sem korelu ta taky milovala maso, ale u zajica by me to jako fakt nenapadlo, na druhou stranu kocky s nim svorne zero seno a to jeho zrni taky

žofka
doufám,že to video bude do soboty hotové ,přijede mi vnuk,tak ať má na co koukat.Jinak fakt smekám

jeje to teda nevim esik to stihnem, no hold budem asik muset tocit dloho do noci, s minimalnima pauzama na maskernu

Mar
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 11:03
- Nahlásit

viky
tak nekery klapky vynech ne?

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 11:21
- Nahlásit

viky
Sniž rozpočet.....třeba ,ale zas ať neutrpí kvalita,si raděj počkáme.

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 11:25 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit

viky
Tak mně ještě napadlo,neboť mi to tady šrotuje,co takhle,to hodit do večerních zpráv na Nově,tam mají rádi na konec zpráv zvířátka.Dáš sice komusi zapravdu,že z ušouna děláš raritu,ale kápnou z toho prašule,tak máš hned za co dělat film na úrovni. Myslím,že to aspoň za zamyšlení stojí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 11:35
- Nahlásit

viky
na druhou stranu kocky s nim svorne zero seno a to jeho zrni taky

a už máš na dveřích ceduli zvířecí blázinec????

viky
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 12:20
- Nahlásit

PetraK
a už máš na dveřích ceduli zvířecí blázinec????

a svou fotku jako neveci magor v magorove

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 12:22
- Nahlásit

viky

a svou fotku jako neveci magor v magorove

no a pak teda můžeš mít na jmenovce napsáno:
Mgr in Mgr Viky

bea
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 15:48
- Nahlásit

viky
Takže paní Přibylová se nezměnila - tedy pokud jde o názory. My jsme jí asi před 4 lety přinesli vrabčáka - byli ze začátku dva, nějací neřádi je našli v hnízdě. vytáhli a odnesli a pak hodili na chodník- jeden přežil dva dny, druhý vypadal docela dobře, jen nechtěl žrát drobečky - teda on nežral nic, museli jsme ho krmit pinzetou, ale drobky plival, tak jsme zkusili ze zoufalství živé červy a to zabralo, pak se napil vždyky vody z injekční stříkačky a byl spokojený. Byl mazlík, chodil nám po ruce a spal na rameni. Jenže jsme nechtěli, aby prožil celý život v kleci a odnesli jsme ho paní Přibylové. Ta nám vynadala, že už do přírody nemůže a že jsme z něj navíc udělali vlaštovku, protože zobe jen živé (červy). Takže skončil s vlaštovkou ve voliéře - alespoň je větší než klec. Určitě jsi udělala dobře - doma vypiplané zvíře v přírodě moc šanci nemá.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 16:01
- Nahlásit

bea

hele ono to s tím odchováváním ptáčků je opravdu složitější. Já jsem takhle loni v létě po konzultaci nesla do stanice ptícu, kterou jsme v sobotu k večeru našli na chalupě vypadlou z hnízda, strávila u nás sobotní večer a neděli. Měla jsem v plánu ptícu odchovat a pak postupně vrátit do přírody. Jenže to není taková legranda- páč zaprvní nesmíš na toho ptáčka vůbec mluvit a třeba při krmení už vůbec ne, aby si nespojil řeč s krmením (to by mu pak v přírodě mohlo být pochopitelně osudný, ne každej je přírodomil) a hlas by měl slyšet opravdu co nejméně, měl by být od lidí a jejich dění izolován. Potom až začne poletovat musí mít jednak možnost poletování po celý den, aby se nasvalil a hlavně aby si potrénoval srdíčko a oběhový systém. Pak ho taky musíš naučit, že se má schovat před deštěm, jinak tam bude sedět a sedět až promokne. Taky ho musíš naučit hledat si potravu. A taky musí mít zázemí, kam se může vrátit až bys ho vypustila do přírody. Je toho možná víc, už si to nepamatuju, tohle je jen základ, kterej mě přiměl k tomu, abych Chmejří odvezla do stanice, kde má větší šanci, že se to co potřebuje naučí a pak bude moci být vypuštěno. paní Přibylovou neznám, píšu to jen proto, že jestli jste ho měli dýl, tak v tom, že do přírody nemůže měla nejspíš pravdu.

bea
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 16:12
- Nahlásit

PetraK
Měli jsme ho asi 3 měsíce, to víš, že jsme na něj při jídle mluvili - zvyk od štěňat - ten pejsek ale krásně papá - jem jsme nabradili toho pejska. No prostě jsme ho rozmazlili, určitě ven nemohl, nepřeižil by ani den - červí banket by se nekonal. Doufám, že je mu tam dobře - loni tam ještě byl.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 16:17
- Nahlásit

bea

hm tak to je fakt dlouho. Já právě když jsme ho našli a navíc prcek nechtěl jíst hned volala na nejbližší záchrannou stanici co je u chalupy, ať mi poradějí co s prckem když nejí (poradili jako první pomoc vařený vajíčko a supr dupr, jakmile jsme se naučili krmit, šlo to ráz na ráz a furt komandoval, že má málo ) a jestli mám šanci ho odchovat, když ho rozkrmím. Řekli tam že jo, ale už nedodali ten zbytek, který jsem se dozvěděla, když jsme dorazili domů do Prahé. Volala jsem pro jistotu ještě tady a tam se mi dostalo dost obšírných informací, který rozhodly, že tudy bohužel cesta nevede- to by se dalo - teda podle mě - jen v případě, že má člověk domek a zahradu.

viky
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 07:22
- Nahlásit

žofka
Tak mně ještě napadlo,neboť mi to tady šrotuje,co takhle,to hodit do večerních zpráv na Nově,tam mají rádi na konec zpráv zvířátka.

to uz mi taky par lid rikalo, ale kdyz kouknes na ta videa a vidis tam ten bordel .... a ted by to videli v telce moji silene puntickarti rodice, toz to bych taky mohla bet sirotek

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 46 . 47 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání