Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / je možný chovat zajíce ?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 46 . 47 . >>
Autor Zpráva
Smečka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 22:02
- Nahlásit

viky
Od jara do konce léta, pár měsíců. Ten první nebyl moc ochočený, bydlel s králíkama v králíkárně Lidí se nebál ale dovedl být hoodně divoký. Jednoho dne utekl.

Smečka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 22:10
- Nahlásit

...jeho chování se hodně měnilo. Z kraje byl celkem krotký, ale jak rostl, nabíral na divokosti. Je to už dost dávno, ale pamatuju se že se jako prcek skoro vůbec nelekal ale když "nabral rozum" tak byl takový víc vyplašený. Vždycky když se něčeho lekl začal právě nekontrolovaně lítat. Vypadalo to dost nebezpečně. Možná se ale tvůj zajíček odochovaný v bytě bude chovat víc civilizovaně. Já si ale myslím, že je lepší ho vypustit. Zajíc si polde mě rychle vzpomene na své instinkty. Moc bych ho pro všechny případy nekamarádila se psy.

Meta
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 07:31
- Nahlásit

viky
přečti si Zajícův rok od Arto Paasilinna, tam se hrdina poté, co ošetřil zajíce, do kterého naboural, vykašle na civilizaci, zajucha vyléčí a žije s ním na volné noze v přírodě. Na konci knihy má na krku tolik paragrafů, (nedovoleným držením divokého zvířete počínaje), že je pro "právní" stát superzločincem...
Tak bacha, chov zajíce tě může vyřadit ze společnosti

Skypy
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 08:41
- Nahlásit

viky

no myslím že na držení zajíce musí být povolení veterinární správy, stejně jak na ostatní zvěř (liška, srnče,kuna). Ale su líné, učím se na zkoušku, tak se mě to nechce hledat.
Ale měl sem doma už taky straku, kunu, lišku a nikdo mě nikdy nekontroloval, tak se bez povolení v pohodě obejdeš.

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 08:50
- Nahlásit

Fifi

tak jak prcek vlaštovka?

Benda
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 11:31
- Nahlásit

Nevím sice jak to je s chovem zající ale neodolám sem nedat jednu 2roky starou fotku z chaty

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 13:08
- Nahlásit

PetraK
Vlastovka zije. Uklidila jsem spadly hnizdo (byli tam dva mrtvy prckove ), odchytla jsem malou. Vztekle jecela, kdyz jsem ji na staflich davala do hnizda. Za chvili jdu kolem a uz zase byla mimo na mrizi a pohvizdovala na rodice. Toz na ni prdim. Ocividne uz muze trosku poletovat a v hnizde se ji zkratka nelibi, tak snad ji dospelci takhle odchovaji.

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 15:39
- Nahlásit

Benda

bombááááá!

Fifi

tož to je prima! To bude teda asi nějakej vojín průzkumník

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 15:47
- Nahlásit

PetraK
Jsem ji byla zkontrolovat, pokus o zachranu prezila. A ona neni uplny holatko, ale taky ma jeste hodne daleko k "plne osrsteny" vlastuli. Jediny uspech vidim v tom, ze uz nesedi hnedka u vchodu (kde na ni ziraly psice face to face, mely to jak kino), ale stahla se hloubeji do staje. A dospelci litaji a krmej. Odted to bude ostre sledovany jedinec, doufam, ze to prdolinka zvladne, narozdil od sourozencu. A az na podzim odlitnou, hnizdo bude zajisteno prknem.

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 16:18
- Nahlásit

Fifi

Tak podávej hlášení, jo?? Jsem zvědavá, jak to prďola zvládne - jsem ornitolog amatér začátečník . Zrovna minulý týden jsem objevila na zahradě ptačí poklad - letos nám místo sýkorek hnízdí v pařezu krutihlav obecný! Tak doufám, že aspoň ubydou ty brablenci, když jim žere larvy, máme zahradu podmravenčenou celou.

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 19:52
- Nahlásit

PetraK
Tu mas toho fogla.

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 20:01
- Nahlásit

Fifi

šmarjá to je pipináááá!!! Tak to když se k ní nedostane nějaká šelma, tak by to měla dát, když o ní rodiče vědí a krmí ji. Si myslím. Tak pani kmotro - dávejte na ni pozor - víte jak to říkal Malej princ

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 20:03
- Nahlásit

Fifi
šiš ten je kuásneeeej!!

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 20:08
- Nahlásit

PetraK
No mame tri kocky, ale ty chodej spis dozadu na zahradu, na dvore je psi teritorium. Budu se snazit, ale uz nevim, co pro ni udelat vic.. A snad za cas prihodim dalsi foto, kterak roste.

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 20:16
- Nahlásit

Fifi

to je jasný, že nemůže být člověk všude a všechno ošéfovat, pokud se bude mít zadařit, tak se zadaří. Krapítek (hodněěě) závidím, že to máte v přímým přenosu.

Meta
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 07:05
- Nahlásit

Fifi
To máte nějaké hodné kočky, ta naše sfině Garfieldská sedává na dveřích, jakmile ho nehlídáme a číhá na vlaštovky. Mám na něj permanentně rozprašovač a stejně nedá pokoj. Už se děsím, až začnou vyvádět mladé a ty budou lítat blbě...

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 09:42
- Nahlásit

Meta
Hodne? To ani ne, polodivoky potvory. Jenze jim na dvorku parkrat vyprasila kozich erdelka, takze v ramci pudu sebezachovy sem uz nelezou.
A se picnu, rikam si, proc blbne tv posledni dny. A on si primo v antene rozhodl par hrdlicek vybudovat hnizdo!!! Mame nejak ptaci tyden.

viky
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 19:15
- Nahlásit

Tak, zajda Ferda porad bydli doma. Uspesne jsme odbourali usinani s dudlikem, ovsem televize se vzdat nechce. A co hur, nejak si nechce priznat, ze je zajic - tudiz bylozravec a zacal se cpat kocicima granulema. Poprve jsem mu je sebrala a polozila je na stul, zhruba do peti minut byl zajoch na stole a cpal se jak neuvazanej. Ted uz je zavirame do spajzu. Ale poctive je kazdej den hleda a je docela nasranej, kdyz nenajde. Dalsi s cim bojujeme je ponocovani. Nejak si zvykl chodit spat az po pulnoci a nechce akceptovat vecerku v deset. Jinak teda zatim nedivoci a porad je mazlicek. Na kuci-kuci se zacne vzdycky kutalet a vyskakovat a ve vzduchu se pretacet a pak zase kutalet ... Jediny ceho se boji je vysavac, ale podezrivam ho ze to odkoukal od kocek.
Tak jsem zvedava jak budeme pokracovat dal.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 19:16
- Nahlásit

viky
Supr, jak je teď starý?
Proč se jmenuje jako můj pes?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 19:25
- Nahlásit

viky
Tak jsem zvedava jak budeme pokracovat dal
no jak to tak čtu,asi začnete chodit na cvičák a budeš mít prvního zajíce v historii co má IPO

viky
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 19:45
- Nahlásit

Mucholabka
ty jo bude mit 4 mesice a jmenuje se tak, protoze nas po 14ti dnech usilovneho premysleni napadlo pouze toto originalni jmeno ....

davidkova renata
jj a bude na tom lip nez vsichni nasi psi ze bych ho v nedeli vzala na kousacku ?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 19:51
- Nahlásit

viky
ze bych ho v nedeli vzala na kousacku ?
hele ale začni napřed f kruhovce,pro začátečníky se to doporučuje,opak ti můžu dát kontakt na soukromýho figuranta

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 21:16
- Nahlásit

viky
Tak to gratuluju.

viky
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 10:12 - Změnil/a: viky
- Nahlásit

Tak přináším pokračování ze života zajíce. Bude mu 6
měsíců.Je to hajzlík, ne jen že se pořád nechová divoce, ale uplně naopak se chová strašně vzlezle a drze. A docela čas¨to se tvářivá nasraně.
nedávno měl tendence hlodat kabl a já jsem nako na potvoru neměla po ruce rozprašovač ( jedinný co zabírá - zatím ), tak jsem vzala časopis a pleskla jsem ho s tim, se otočil chytl časák škubl a i s časakem zdrhl do ložnice, kde ho za trest rozhlodal. Byl nasranej.
Předevčírem lezu z vany a na okně vidím že sedí Cipísek - kocour, Bára - kočka, Maša - kočka, Ferda - zajíc. Jestli se nekdo kdo šel kolem podíval zrovna ke mě do okna, tak si musel o sobě myslet, že je ožralej nebo že se zcvoknul. Za další kočku ho vydávat nemužu bo má moc velký uši.
Navíc se naučil otvírat klec, prvně jsem si myslela že jsem blbá a zapoměla ¨sem ho zavřít, to když sem ho potkala v noci jak čumí do záchodové mísy. Ale pak vím jistojistě, že jsem ho zavřela takže když mi ve tři ráno napřed oblizal celej xicht a pak z radosti nebo u nej snad ze škodolibosti, že me vzbudil mě začal skakat po hlavě straaaašně nutně si chtěl hrát, bylo jasný, že blbá nejsem....
No vypadá to, že už u mě zůstane.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 10:20
- Nahlásit

viky

juuuuuuuuuhůůůůůůůůůůůůůů no to je bombastickej zajíc!!!!!! Můžu závidět? můžu, že jo??? Se tu normoš směju nahlas. A měla bys mu změnit jméno ale. Pojmenuj ho Houdini!

viky
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 13:30
- Nahlásit

PetraK
zavidet, ja nevim jestli je co zavidet, ty jeho nocni vypady ...
Doufam jen, ze jak gepi na vokne, tak si ho nevsimno dalsi usaci a neprijdou taky bydlet, prece jen mame teplo, sucho, plnou misku, postel, gauc a telku ....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 13:33
- Nahlásit

viky

zas něco napiš bo život s ušákem má svý kouzlo

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 13:42
- Nahlásit

viky
tak si ho nevsimno dalsi usaci a neprijdou taky bydlet, prece jen mame teplo, sucho, plnou misku, postel, gauc a telku ....

a tak nějak vůbec nevím proč mě napadlo..... od odříkanýho chleba největší krajíc

Viki bude mít doma zajicový zimoviště

A CHCI NUTNĚ FOTO! Půjde to?

venda
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 13:43
- Nahlásit

viky
manželův strejda měl taky doma zajíce (on je myslivec, mívá srnky, jeleny sika, kunu, jezevce a tak všelijak) a pamatuju si, jak si zajíc vždycky vyboxoval své místo, taky byl vzteklej a taky se kamarádil s kočkou

viky
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 13:48
- Nahlásit

PetraK
jj vecer muzu hodit neco web, jak se vali v betli, to je oblibena cinnost. Vcera jsem prevlikala ( davala sem si uz zimni perinu, bo zima jak svina ) a tak tam stal u teho a cumel a pak chytl to povleceni a zacal se se mno pretahovat a straaasna prdel. Jenze ludra prekusuje a nema plnej zakus, tak sem na neho musela foukat aby to pustil, tak byl zas trosku nasranej.
davidkova renata
Ti ho pujcim, chces ? On ti taky neco vykouzli

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 46 . 47 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání