| Autor |
Zpráva |
Mar3
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 21:34 - Změnil/a: Mar3
- Nahlásit
petra3
ty se me zdas vtipna, pac zadavatelku aj zajica znam a aj vim proc ho tam nenechala a secko okolo - coz ty verim,ze ne
ale ty bys evidentne byla stastnejsi dyby ho tam nechala chcipnout
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 21:36
- Nahlásit
ten zajíc neměl nikdy do styku s lidmi přijít.petra3
Až na pekáči.
|
petra3
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 21:37
- Nahlásit
žofka
a to je přesně ono, udělala z něj atrakci pro pobavení veřejnosti. Copak tak se chováme ke zvířatům ?
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 21:39
- Nahlásit
petra3
jo jooo,presne pro to ho ma!
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 21:39
- Nahlásit
petra3
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 21:40
- Nahlásit
žofka
hele to nevis? viky evidentne dlouho slidila po polich a hledala maly zajicata, nez se ji konecne postestilo nejaky uzmout od zajeci mamy a nakyblovat si ho dom, aby ho mohla tocit a tim se seberealizovat?
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 21:44
- Nahlásit
Mar3
Bych to tady moc nevytahovala nebo bude zas zle.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 21:44 - Změnil/a: Mar3
- Nahlásit
žofka
a zas to ja bych si rada pocetla co horsiho se este dovime
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 21:49
- Nahlásit
Mar3
A tak jo,tuhle jsem se tady docela rozčílila,tak tady se třeba nasměju. Příjemná změna.Jen jestli poznám,kdy je to sranda a když už ne.
|
petra3
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 21:55
- Nahlásit
Je vidět že nejste schopné přijmout fakt, že vaše kamarádka pochybila a ještě se tím chlubí. Věřím, že kdyby šlo o kohokoli jiného, cizího, mluvili by jste jinak.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 21:59
- Nahlásit
petra3
tak to prrr,já dotyčnou dobrou ženu vůbec neznám,ale kvůli ušákovi bych ji klidně i ráda poznala. Kamarádka se zajochem by se mohla někdy hodit.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 22:00
- Nahlásit
petra3
Vážně myslíte že je ten zajíc týraný? Já si to nemyslím, podle mě, když je zvíře od narození na něco zvyklé, tak tím netrpí - tedy myslím přiměřené podmínky - né celý život v kleci 50x50cm a pod. a Zajíc zvyklý na psi, kočky, a s výběhem po celém bytě prostě není chudák, ale je zvyklý na tenhle styl života - netrpí fyzicky, pohyb má, kvalitní žrádlo má,...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 22:10
- Nahlásit
petra3
ten zajíc neměl nikdy do styku s lidmi přijít
no ano neměl, už by z něj byla dávno krásná mršina , takhle je sice stresovaná celá smečka (Smečka promine ),ale zajíc si očividně užívá života. Spokojenýho života. Víte, ono je taky spousta jiných zvířat, ke kterým se příroda zachovala z lidského pohledu macešsky, ale člověk se jednou projevil jako tvor myslící a ne přírodu jen zneužívající a těm tvorům v nesnázích pomohl- jsou jich v záchranných stanicích spousty. To jste nevěděla? Prostě se to tak někdy stane, že člověk nějaké to zvíře zachrání, pak ovšem již není cesty zpět. Pokud nemáte Kvíkvé napařovací žehličky- vypnutý- tak vám tohle musí dojít taky. Tak dobrou s Kobrou a Viky- bacha na ofinu
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 23:40
- Nahlásit
Aktuálně trochu mimo kontroverzní diskuzi, ale za sebe chci prohlásit, že držíme palce zajícovi i majitelce a těším se na další pokračování seriálu "zající jen počkej". Ferda je borec
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 00:52
- Nahlásit
bea
pardon, otazku jsem prehlidla. My kralika nemame, ale znam lidi co maj i kocku i kralika a v pohode. My mame psa+3kocky+rybicky a respektujou se vsichni.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 07:28
- Nahlásit
Mrkla jsem co nového u Viky se zajochem a valím oči co tu za bouře (něco jako já rozpoutala na fóru pes-kočky). Zvláštní, že jste mu taky dali Ferda. Každý zajíc kterého pravidelně vídám kolem domu, bývávalo i v zahradě, je taky Ferda. Nějak jim to prostě sedí. O nějakém návratu k přírodě nemůže být řeč, jelikož Ferda těžko tuší, že je zajíc a co tam... Jak jsi říkala, že je rozmazlený a to si dovedu představit, tak v té ohrádce na dvorku nebude určitě šťasnější než s tebou a kočkou v bytě, protože to je jeho domov. O tom, že by měl zajda stres z ,,predátora" kočky nemůže být řeč, poněvadž s ní byl nejspíš od mala. A hlavně je to takové trdlo (myslím ferdi všeobecně) Ferda co znám já, se klidně popásal u cesty, když jsem projela autem okolo jen sklopil uši a 20m od něho si pobíhala liška. To je běžný obrázek u nás z vesnice. Bylo mu to šumák.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 07:32
- Nahlásit
petra3
udělala z něj atrakci pro pobavení veřejnosti
Plive se hlavně ze závisti a maskuje se to kecama o správném jednání
Zajícům zdar!
|
viky
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 07:35
- Nahlásit
petra3
Kdyz mi vcera vecer Mar3 psala at se sem jdu podivat, tak sem se fakt nestacila divit. Akorat se fakt nemela naladu na to napsat hned, bo by to asik nebylo moc slusny.
Muzu vedet jako jakym zpusobem pouzivam zajica k seberealizaci ? A jako k jake ? Kde sem rekla ze sem dokazala neco nemoznyho ? Nebo co ? Ja si toto nemyslim a nikdy sem si to nemyslela.
Proste tehdy mi prislo jediny mozny reseni vzit ty zajicky domu, nebo by zarvali rovnou tam na fleku. Jooo mozna ze bez stresu, ale bylo by po nich. Takto prezil aspon jeden. To proc sem ho nevypusitla po odstaveni zpatky je proste slozita vec. Mi neni jedno jak by dopadl a proto zustal doma.Byl az moc upnuty na me a na kocky a morce. Nevim jestli je ve stresu nebo jestli ho tyram.
Vim, ze ve stresu su ja, kdyz denne vytiram savem a zametam bobany. To je ta seberealizace ? Snazim se mu v ramci moznosti zajistit co mozna nejlepsi zivot, nikdy bych netyrala zvire.
Ale asik bych mela, jak mi vcera psala Mar, hodit Masenu zpatky do popelnice, kde sem ji nasla, Cipisa riznot zpatky do pola, ale pred tim ho tak mesic nekrmit aby byl aspon v tom samym stavu v jakym sem ho od tam brala, zajica sezrat a priste az najdu naky mlade, ktery potrebuje pomoct, tak s nim rovno flaknot vo beton asik aby nebylo pozdeji stresovany, ze bydli v 3 +1 na 86 cvterecnich metrech, ze ma kazdej den plnou misku, cerstvou vodu, je v suchu, teple a je mu venovana veskera moje pozornost. To je fakt k zblazneni naprosto stresovej zivot tyranejch zvirat.
A ty vole, ty pse sem asik taky nemela kupovat, asik je vratim at je tyra raci negdo jine
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 07:43
- Nahlásit
viky
Já myslim, že si tady plácáš plíce úplně zbytečně
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 07:44 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit
viky
tak su rada, ze uz konecne vis, co mas priste s nemohoucimi mladatky delat!
|
monika
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 07:58 - Změnil/a: monika
- Nahlásit
Sem si tak představila, jak si večer klepne někde u nejbližšího baráku a nahopká si do futer, že jenom zkoukne večerník, bo je na to zvyklý a panička mu zrušila trvalý pobyt.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 08:05
- Nahlásit
viky
Já chcu taky se jít podívat na tu tvoji atrakci, kolik bereš za vstupný?
|
viky
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 08:12
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Já myslim, že si tady plácáš plíce úplně zbytečně
ja vim ale sem se nasrala
Mar
tak su rada, ze uz konecne vis, co mas priste s nemohoucimi mladatky delat!
spis se divim, ze me to hned nenapadlo
monika
vis jak by byl nasranej ?
EngieB
Já chcu taky se jít podívat na tu tvoji atrakci, kolik bereš za vstupný?
prijed ja ti udelam nako spesl cenu
Inak Fefin asik pujde na kastraci bo zacal vojizdet predatory ... docela drsne.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 08:17
- Nahlásit
viky
To proc sem ho nevypusitla po odstaveni zpatky je proste slozita vec. Mi neni jedno jak by dopadl a proto zustal doma.
Podle toho, co jsem se dočetla já si udělala to nejrozumnější, když sis ho nechala. Navíc jsou názory (Věra Aladzasová-Přibylová), že po vypuštění by se nakazil kokcidiemi s pravděpodobně smrtelným koncem. Nám bylo rovnou řečeno, když jsme byli tak nezodpovědní, že jsme se snažili zachránit zajíce přineseného jinou osobou k nám do obchodu, že pokud si ho chceme nechat, je to na celý život a že u nás má o kapku větší šanci než v záchranné stanici.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 08:25
- Nahlásit
Viky nenech se zvyklat, udělala jsi to správně. Musíš si uvědomit,že člověk pokud je nebo dělá něco, co se odlišuje od průměru nebo vymyká zažitým a někdy trapným konvencím, je vždy kamenováno, ať už ze závisti, nepřejícnosti, neznalosti nebo i slabomyslnosti. Vždycky se najdou týpky, kteé budou uvádět své chabé argumenty, které jsou výplodem jejich mozků bez znalostí dané problematiky. Víš, že u mě máš velké plus, udělala jsi to skvěle, podařilo se ti, co málokomu a můžeš být na sebe pyšná. Ostatní neřeš, já už to tady zažila tolikrát, že už se většinou, ale opravdu jen většinou směju. Nazvedne mě máloco, snad jen lidská blbost, ta mě nikdy nepřestane dopalovat. Tak hlavu vzhůru.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 08:32
- Nahlásit
Evicka
Nevíš jestli je pravda to s kokcidiózou? Nikde jinde jsem to nečetla ani neslyšela, tak nevím
|
viky
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 08:33
- Nahlásit
Evicka
snad jen lidská blbost, ta mě nikdy nepřestane dopalovat
ahoj, moc diky, tvyho nazoru si vazim a jeste jednou diky za rady k chovu
bohuzel tady je to asi prave o ty blbosti. Jinak si to neumim vysvetlit.
ted abych se bala, ze mi domu prijde socialka s policejni eskortou a tyranyho Ferdy zavro do decaku
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 08:33
- Nahlásit
viky
Hele, a zbuší mýho predátora? Kocour od kámošky se nechal zbaběle zahnat na lednici.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 08:44
- Nahlásit
isdpch
ty znas pani ?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 4 Úno 2009 08:58 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit
A vona cvičitelka Viky by stejně už byla proti petře3 zaujatá, to by mohlo vysvětlovat proč petra3 je zaujatá proti chovatelce zajíce divokého Viky
|