| Autor |
Zpráva |
nika00
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2007 15:59
- Nahlásit
Fajka
my ji sice nedelame...ale tohle jsem nasla na netu:
Vánoční rybí polévka
1–2 rybí hlavy
rybí vnitřnosti
2 mrkve
¼ celeru
1 cibuli
1 česnek
6 kuliček nového koření
4 bobkové listy (Víte, že bobkový list pochází z vavřínu?)
muškátový květ
sůl, pepř
smetanu
zelenou petržel
rohlík nebo housku
trochu másla nebo tuku
Nakrájenou mrkev, celer, cibuli, česnek, nové koření, bobkový list a muškátový květ vaříme v osolené vodě. Přidáváme očištěnou kapří hlavu a rybí vnitřnosti. Až rybí maso změkne, polévku scedíme.
V dalším hrnci na másle připravíme jíšku, kterou zalijeme rybím vývarem, přidáme najemno pokrájené rybí maso. Nakonec do polévky přidáme rozmixovanou nebo nadrobno nakrájenou zeleninu, ochutíme solí, pepřem a vmícháme smetanu.
Vánoční rybí polévku ozdobíme nasekanou zelenou petrželí a podáváme s osmahlými kostičkami z bílého pečiva.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2007 16:01
- Nahlásit
nika00
jé si hodná Moc díky.
Já dneska nemám čas se ani se najíst natož hledat na netu
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2007 16:02
- Nahlásit
dalsi recept na rybi polevku:
Suroviny:
1-2 dobře omyté rybí hlavy (bez očí), mlíčí, event. další rybí maso, 1-2 mrkve, 1 malá petržel, kousek celeru, 1 cibule, 1 stroužek česneku, sůl, pepř (4-8 zrnek), 1 čl hladké mouky,1 čl Podravky, kousek másla.
Suroviny na houskové knedlíčky:
1 celé vejce, sůl, 1 čl másla, 1-2 pl mléka, 1-3 pl strouhanky (podle velikosti vejce), nasekaná zelená petrželka.
Postup:
Do vody dáme uvařit rybí maso, všechnu možnou zeleninu a pepř. Po uvaření vývar scedíme. Na másle osmahneme na drobno nakrájenou mrkev, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalejeme rybím vývarem, přidáme Podravku a necháme povařit. Uvařené rybí maso nakrájíme na drobné kousky a přidáme do polévky. Na závěr zavaříme knedlíčky.
Houskové knedlíčky:
Rozmícháme máslo, 1 celé vejce, trochu strouhanky, sůl a petrželku. Mléko přidáváme postupně až do potřebné hustoty knedlíčkové hmoty. V dlani uválíme malé kulaté knedlíčky, které házíme do vařící polévky.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2007 16:03
- Nahlásit
a do tretice:
POSTUP PŘÍPRAVY:
Do mírně osolené vody dáme vařit omyté ocasní porce a 1 - 2 hlavy zbavené očí a žáber (ty jsou hořké). Přidáme 1 - 2 bobkové listy. 4 nová koření, 6 celých pepřů. Vaříme půl hodiny, pak scedíme a maso necháme chladnout. Drobně nakrájíme nebo hrubé nastrouháme 1 mrkev, menší kořen petržele, I /Z středního celeru a větší cibuli a osmažíme na 2 lžících másla. Zalijeme rybím vývarem a doplníme vodou na 1,5 I. přisolíme, přidáme nakrájené vnitřnosti (pozor na žluč!), obrané maso z hlav a ocasů. Zahustíme jíškou (2 lžícemi). Přidáme utřené 2 stroužky česneku a vaříme asi 20 minut. Pak ještě můžeme přidat malou konzervu hrášku a špetku kari nebo muškátového květu. Doplníme sekanou petrželkou. Polévku podáváme s osmaženými kostičkami žemle. Někde se místo jíšky přidává do polévky do zlatova opražená krupice (2 - 3 lžíce). zvláště byl-li kapr "mlíčňák" a ne "jikrnáč".
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2007 16:05
- Nahlásit
nika00
Týýýýjo, ty si zlato
Už jsem sem Benta nasměrovala, tak snad si vybere.
Dííííííky
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2007 17:21
- Nahlásit
nika00
Díky moc, ta polívka č. 2 to bude asi ono. Aspoň podle těch knedlíčků. Takže vyzkouším.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2007 20:08
- Nahlásit
nika00
Tak super že to klaplo ještě jednou díky
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2007 12:35
- Nahlásit
palma1
Tak i kokosky jsou hotové....musím je pochválit, jsou vynikající ( začala jsem jednou dávkou a skončila u čtyř )
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2007 12:46
- Nahlásit
Ještě jsem zapomněla připsat, že tu první dávku sežral skoro celou Brut ( jsi měla vidět ten fofr, jak hltal, aby jich stihl sežrat co nejvíc)
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2007 21:55
- Nahlásit
Bent
Fajka
neni zac, snad se povede...
brut
ja uz s pecenim skoncila...teda aspon pro letosek
mozna jeste udelam ty mini kolacky od tebe...ale zatim mam 10 druhu..a mam toho plny kecky...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2007 22:01
- Nahlásit
nika00
teda ty jsi šikovná , já mám devět druhů, většinu po jedné dávce, aby to miláčkové stihli do Silvestra sníst.
Ještě budu dělat slané dobrůtky, ale taky jen z jedné dávky, to pro Martina, ten sladký moc nemusí
Konečně můžu pořádně uklidit, zatím tu mám děsný bordel
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2008 20:45 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
Ahoj holky, dovolim si obnovit tuto diskuzi malou reklamou
Blizi se Velikonoce a na velikonocnim stole by nemel chybet
beránek
mazanec
vsechny vas zvu na webove stranky POHODLNEJSI ZIVOT,
kde najdete vetsi fotografie a taky nasi specialitu:
velikonocniho kohouta
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2008 22:33
- Nahlásit
brut
tak jsem si to přečetla až dnes každopádně je to super, že tak chutnaly
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2008 22:42
- Nahlásit
palma1
nevadí, jen jsem je od vánoc tenhle týden dělala po šesté ... a jako vždy nic nezbylo
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 18:38
- Nahlásit
pejskařky pekařky, nemáte některá recept na vaflové těsto? jeden jsem na internetu našla a právě se o něj pokouším, ale představovala jsem si ho tak nějak řidčeji, lívancově - a fakt to tak nevypadá
nemáte někdo vyzkoušeno, osvědčeno?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2008 20:21
- Nahlásit
Ahoj devcata
Protoze se blizi cas Vanoc, je cas obnovit tuhle diskuzi
Tak smele do toho, kdo uz pece?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2008 19:51
- Nahlásit
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2008 21:02
- Nahlásit
nika00
Já ti dám pečení! Huš...času dost
(To by to moji tři chlapi sežrali do Vánoc třikrát...) Leda tak na vizovický, to by se mohlo zadělat
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 13:00
- Nahlásit
Meta
no krabici musis oblepit a schovat
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:17
- Nahlásit
tak holkyy, cekam na nejaky recept na rychle cukrovicko
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 19:07
- Nahlásit
nika00
cekam na nejaky recept na rychle cukrovicko
nejrychlejší je to, co nám přijede už hotový z Moravy. Jednim frkem máš hotový 2 kg několika druhů. To mi přijde nejrychlejší....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 19:20
- Nahlásit
Gerda
nejrychlejší je to, co nám přijede už hotový z Moravy
jááá cííííí takýýýýý!!! fosí chnízda! Je to možný nebo ne?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 19:51
- Nahlásit
davidkova renata
Už je to namíchaný, vybírat si nemůžeš. Saraksová a jimmijová chtěj
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 19:59
- Nahlásit
davidkova renata
vosích hníz budu letos dělat cca 300ks... tak jestli budeš pár chtít, tak jsem schopná udělat, ale odvézt si je budeš muset sama
Gerda
nejrychlejší je to, co nám přijede už hotový z Moravy. Jednim frkem máš hotový 2 kg několika druhů. To mi přijde nejrychlejší....
ti nevím...co si doma neupeču ( popř. neupeče teta či někdo z rodiny z vyzkoušených receptů), to nejím...kor, když vím, že spousta lidí peče z různých náhražek, které jsou pak v cukroví cítit
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 20:02
- Nahlásit
Gerda
Už je to namíchaný, vybírat si nemůžeš. Saraksová a jimmijová chtěj
aháá a kilo nebo jak?
brut
ale odvézt si je budeš muset sama
votkud?? bydlíš něgde f orientu ne?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 20:21
- Nahlásit
davidkova renata
dyť bydlím kousek od Prahy ...se koukni do "Hlášení závodního rozhlasu" a koukej taky dorazit na vycházku..... odvoz mít budeš neb pojede Gerdička, Walda i isdpch
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 20:35
- Nahlásit
brut
se koukni do "Hlášení závodního rozhlasu
tož počki...jako v pátek nemůžu bo chodim večer do práce esi sem to dobře pochopila..ale zas by mi to moch teda někdo třá vzít,co?Něgdo gdo to nesežere ofšem! Esi je to jindy,tak mě někdo laskavje navedte gdy a gde..
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:30
- Nahlásit
brut
ti nevím...co si doma neupeču ( popř. neupeče teta či někdo z rodiny z vyzkoušených receptů), to nejím...
No jo, protože umíš péct a pečeš určo moc dobře a jistě tě to i bavčí. Já jim všechno, péct mě neba, nemám na to čas a eště to ani neumim. Ale do soutěže na víkend s chrtařema budu péct vlastní dílo, tam bych se cizim peřim chlubit nešla. Když napečeš vosí hnízda i pro davítkovou, ráda je všechny po cestě do prahy sním.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:33
- Nahlásit
Gerda
ráda je všechny po cestě do prahy sním.
gerdu jako mesendžra NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:50 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
davidkova renata
když nevyjde pátek ( což stále ještě vypadá, že nevyjde), tak bude 13.6. procházka s venčením a hospůdkou... to vše u nás v orientu
Jestli chceš jen nějaké druhy cukroví, tak si můžeš vybrat z nabídky Aknah
Gerda
mno, fakt peču ráda, navíc už mám dobře vycvičené děti, které jsou schopni upéct sami.... navíc opravdu jím jen z kvalitních surovin, což odjinud zaručený nemám
Loni jsem vyzkoušela cukroví od Aknah ( jako ochutnávku samozřejmě .... by mi doma neprošlo, kdyby jsme nepekli), co sem taky chodí a musím říct, že je dobré... navíc bydlí nedaleko od Prahy, takže i doprava je bez problémů. Navíc si můžeš vybrat jaké druhy cukroví vůbec chceš a nemusíš si brát i to, co nejíš Letos mi bude péct vánočku , protože tu děti neuhnětou a já se svýma bolavýma zádama už tuplem ne
|