| Autor |
Zpráva |
AOZ
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 09:06
- Nahlásit
Prosím zkušenější, tak včera jsem se vybičovala a pekla. zatím ne cukroví, ale buchty, kynutý. bohužel nevykynuli když je dělám v létě, tak je dám na balkón a jedou, včera jsem těsto dala na topení a po 1,5 hodině !! pozorování, jsem zjistila, že je zdola úplně teplý a nahoře studený,proto nekynulo?? kam dáváte kynout těsto v zimě?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 09:12
- Nahlásit
AOZ
do trouby zapneš jí na malinko, já mám tedy přímo program a za hoďku to máš vykynutý
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 09:16
- Nahlásit
AOZ
tipla bych, že byl problém v kvasnicích, když pečeme vánočku, necháváme jí kynout přes celou noc na verandě při cca 15 st a vykyne vpohodě, když má dost času - čím tepleší prostředí, tím kratší čas kynutí a naopak
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 09:18
- Nahlásit
Jimmi
tak to by mě nenapadlo, díky můžu to dát do trouby v plastové míse ??
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 09:19
- Nahlásit
kokoška
kvasnice nebyli mazlavý, normálně se drobili, takže mi přišli čerstvý, mouku jsem prosila, všechno jako vždycky. jestli to topení pro ně nebyl šok, ze zdola vedro, zvrchu zima
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 10:38
- Nahlásit
AOZ
důvodů může být víc, ale mám špatné zkušenosti a těmi balíčky droždí po 42g (zejména z Plusu) - vypadá normálně a pak nekyne, raději si dám práci a seženu droždí na váhu. To mě ještě nezklamalo. A k té teplotě - plastová mísa v troubě od určité teploty začně tát , ale to zničíš i kvasnice , topení by mohlo stačit.
Dobrá metoda je taky nahřát mouku, aby byla vlažná, ne teplá a pak to dát kynout pod peřinu.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 10:49
- Nahlásit
AOZ
nám by na topení taky nevykynuly, protože není stále teplé, ale spíná, když teplota v hlavní místnosti klesne pod 19°C, takže dávám těsto kynout v keramické míse do trouby.
Občas se stane, že droždí vypadá v pohodě, ale je starší a nekyne, nekyne....stejně jako kokoška
nejraději kupuji vážené.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 10:58
- Nahlásit
kokoška
brut
vážené to ani nevím, kde bych sehnala, ale jak to sleduju, tak raději budu buchty píct jenom v létě jsem byla dost zklamaná, protože normálně mi, jako jedna z mála věcí, jdou
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 12:24
- Nahlásit
Aknah
prosím tě, jak dlouho dopředu to potřebuješ vědět, jestli si člověk objedná??
|
brut
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 12:35
- Nahlásit
AOZ
sice nejsem Aknah, ale odpovím za ní... co nejdřív, aby se stihlo cukroví uležet a taky aby ho stihli upéct
Hodně lidí už má část upečenou a jiní právě začínají
|
abby
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 12:43
- Nahlásit
brut
Tak zdena už koláš zblajznul a moc si to pochvalov.Prý tavrohový může.Byl super v tom,že opravdu vydržel krásně vláčný po celou dobu.U nás to jí jen on a trvá mu týden než celou buchtu sní
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 12:48
- Nahlásit
brut
Hodně lidí už má část upečenou a jiní právě začínají ty mě děsíš, já původně myslela, že si upeču sama, ale po těch buchtách... já vloni měla jenom 3 druhy a to stačí tak 14 před vánoci
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 15:01
- Nahlásit
tak jsem pročetla vaše recepty a protože jako pracující lid a pejskař k tomu nemam čas vystávat u trouby, zkusila jsem zde uvedené superrychlé kokosky a můžu jen doporučit!!!!! jsou vynikající, a je to hned a žádné velké nádobí. jen jsem ne "pekla" - teda spíš jen sušila déle než půl hodiny, cca 50minut, troubu jen na 100°
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 15:25
- Nahlásit
AOZ
sorry za zpoždění, jasně, že v plastové míse, mám troubu nastavenou asi na 30 stupňů
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 16:02 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
přidám ještě jeden rychlý kokosový recept - Kokosové placičky
100g hladké mouky
100g kokosu
100g másla (nebo Hery)
75g cukru
1 vejce - rozmíchat, půlku dát do těsta, půlku nechat na potírání
mandle - vyloupneme ze slupky a rozkrojíme na půlku
těsto necháme hodinu v chadnu, pak vyválíme na hladké mouce placku, kterou potřeme rozšlehaným vajíčkem, rozdělíme rádýlkem na čtverečky, doprostřed každého dáme kousek mandle, a pečeme do zlatova
výborné, křupavé, rychlé - a nezpracováváte 100x dokola odřezky a zbytky těsta jako když vykrajujete formičkama
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 17:39
- Nahlásit
AOZ
ahoj, pocitala jsem, ze pristi tyden pondeli, utery se zacne pect, takze pokud mas zajem staci si vybrat druhy a dat vedet jake mnozstvi.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2007 17:49
- Nahlásit
Mar
bohuzel jak to nekdo umazava, tak jsem postrehla, ze potrebujes pernikove testo az ted, zadelala jsem ho moc, takze Ti muzu poskytnout
|
Gina
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 08:27
- Nahlásit
brut
Prosím Tě, do receptu na Tvoje koláčky se nedává prášek do pečiva ani kvasnice ? A kolik toho asi tak je z té dávky, odpoledne bych to chtěla zkusit, tak jestli to vydrží do zítřka návštěvě (pokud se teda povedou). Dík
|
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 12:16
- Nahlásit
Gina
do receptu na koláčky se opravdu nedává ani prášek do pečiva ani kvasnice. z jedné dávky ..... netuším, naposledy jsem je dělala ze 4 násobné a bylo jich cca 350
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2007 10:01
- Nahlásit
palma1
heuréka ! Snad prvně v životě mám kokosky a ne kokosové placičky ...pocítila jsem nutkavou potřebu Ti poděkovat za prima recept a tak jsem sedla k PC a koukla tam a tam a pak sem a jak jsem začala psát o pečení, tak jsem si uvědomila vůni pečiva a říkala si, ááá NĚKDO peče ....DO HÁJE , PEČU JÁ !!!!! , a mám plech pro psy , taková já jsem na své pejsky hodná, peču jim vánoční cukroví . V Praze je nádherně, modro a slunce => jdu na okna, 2 bych mohla udělat a další dvoje si nechám na jindy
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2007 18:37
- Nahlásit
Zdravím všechny pečící, chtěla bych se zeptat, čím zdobíte perníčky? Jakože jestli jen obyč sáčkem nebo máte nějakej speciální
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2007 09:14
- Nahlásit
Eimy
mám oba, ale nejvíc zdobím obyč. sáčkem
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2007 09:25
- Nahlásit
brut
No my už nazdobily s mamkou včera taky obyč sáčkem, ale teda žádný umělecký díla to nejsou, ale to je rukama
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2007 09:28
- Nahlásit
Eimy
u nás zdobí hlavně holka, mně to zase až tak moc nebaví, i když občas taky něco spáchám
Hlavně, že už máte hotovo, já jdu za chvíli zadělávat těsto, péct se bude během týdne
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2007 09:29
- Nahlásit
brut
No to jo, mamka to nějak přehnala, udělala těsta mooooc, takže je mooooc i perníčků a včera jsme nad tím strávily celej večer
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2007 09:33
- Nahlásit
Eimy
zase můžeš začít ujídat už před svátkama, aby jich pak bylo akorát
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2007 17:23
- Nahlásit
děvčata, můžu dát na těsto mražené borůvky, nebo je musím nechat nejdřív rozmrazit? Těsto není kynuté, jenom takové to co se všechno smíchá dohromady a přidá se kypřící prášek. Zatím jsem tuhle buchtu dělala jenom s čerstvým ovocem nebo s okapaným kompotem.
Jo a kdybyste měly nějaký receptík na moučník do dortové formy, byla bych vděčná. Letos nebudeme dělat cukroví, ale moučníku se nevyhnu. Prosím něco jednoduchého, ať to nemusím zkoušet 5x než se mi to jednou povede
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2007 17:30
- Nahlásit
gabifi
Já dělala přítulovi na valentýna nepečenej dort, jen se dal stuhnout do lednice, zkusím najít recept, byl výbornej
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2007 17:33
- Nahlásit
1 sáček piškotů | 4 balení zakysané smetany | 1 smetana ke šlehání | 1 balení vanilkového cukru | 500 dkg ovoce všeho druhu
Příprava:
Nakrájíme si ovoce na plátky. Smícháme 4 zakysané smetany s vanilkovým cukrem a přidáme vyšlehanou šlehačku. Vytvoří se nám smetanový krém.
Připravíme si dortovou formu, na jejíž dno dáme vrstvu piškotů, vrstvu smetanového krému a ovoce.
Tak pokračujeme, dokud není forma plná. Poslední vrstvou by měl být krém.
Přikryjeme alobalem a dáme do ledničky ztuhnout. Krájíme na dílky a zdobíme šlehačkou.
///
sbíhají se mi zase sliny, jen to čtu
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2007 19:02
- Nahlásit
Eimy
znám to trochu jinak, možná tu budu za alkoholika, ale znám to ze 4 zakysaných smetan a 8 lžic rumu k tomu 6-8 lžic cukru, jak kdo má rád sladké, plus ovoce a piškoty zůstávají - a postup je taky stejný
a že je to výborné, s tím taky souhlas
|