Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / OT-recepty,pečení - pro Brut (i ostatní)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
palma1
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 15:57
- Nahlásit

Vinné cukroví
250 g hl. mouky, 1 hera, 1 žloutek, 5 lžic bílého vína - všechno se smatlá dokupy a udělá těsto, vyválí a vykrajují se tvary - čím menší, tím lepší (já začínám malinkými, ale končím velikými díly na chajdu ), pak se to jen upeče a ještě teplé obalí v moučkovém cukru

brut
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 16:05
- Nahlásit

palma1
Pečeš to jen z Hery nebo máš zkušenost i s máslem?

Gina
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 16:46
- Nahlásit

brut
jak jsi výše psala recept na ty koláčky - já je neviděla, tak se ptám - tu náplň dáš jenom jako bobek nahoru na to těsto a dáš péct? Nebo tu nápň balíš do těsta a navrch dáváš nějaké posýpátko?

brut
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 17:11
- Nahlásit

Gina
tu náplň dávám nahoru na mírně rozpláclou kuličku, už ničím nesypu, dělám je dost maličký.
Ale holka je občas zdobí kouskem oříšku nebo perličkama ( na každou náplň jednu perličku), popř. sype barevným máčkem, strouhaným perníkem - ovšem ona je hračička a nevadí jí zdobit "blechy"

žofka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 17:24
- Nahlásit

Teď tu někdo psal o perníkách,tak sem hodím recept,který je vyjmečný tím,že se nemusí nechat uležet,dělám je zároveň s ostatním cukrovím.perníky jsou fakt hned měkký.
Perníčky
150 g medu, 200 g cukru, 2 celá vejce. To vše šlehat do pěny 15 - 20 min.
Přidáme 500g hl.mouky,kypř.pr. do perníku,na špičku nože jedlé sody a nakonec 80g vlažného másla. Těsto necháme 1 den uležet. Před pečením potíráme vajíčkem.

žofka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 19:03
- Nahlásit

Štafetky
160 g cukru
260 g bílků (asi 9 ks.)
80 g hl. mouky
80g mletých ořechů

Bílky,cukr ušlehat,pak pomalu vmíchat mouku a ořechy. Pečeme na pečícím papíru,já ho pro jistotu,ještě mažu. Je třeba těsto rozetřít na velmi tenoučkou vrstvu. A hodně zprudka upečeme v rozpálené trobě na 220 stupňů. Je to chvilička.
Pak buď upečený plát rozkrájíš na 3 nebo 4 díly a slepíš kávovým krémem nebo si upečeš plátů několik. Já aby toho bylo hodně,peču pláty 4. Až máš všecky vrstvy slepené krémem,má se to nakrájet na maličké obdélníky a oba konce máčet v čokoládě. Ale když toho děláš hodně,je to piplačka,tak já to celé poliju čokoládou a pak si dle potřeby nakrájím .

Mel
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 20:02
- Nahlásit

Tohle je sice trochu piplačka, ale stojí to za to..

Jablkové řezy s pudingem
50 dkg polohrubé mouky
25 dkg tuku
3 lžíce cukru
1 prdopeč
3 i více lžic mléka

Vypracujeme těsto a rozdělíme na dva díly. Vyválíme placky, na vymazaný plech šoupnem jednu placku, náplň a navrch druhou placku.

Náplň:
1,5 kg loloupaných jablek nastouhaných na lístky
10 lžic cukru
3 sáčky vanilkového (banánového, ananasového) pudingu.

Vrazíme do rozpálené trouby asi na 150 a pečem cca 3/4 hoďky. A daj se tam samo dát i ořechy, to je taky mňamka

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 20:28
- Nahlásit

Psi cukrovi uz tu probihalo kdysi, ja delam tak, ze rozhnahnam jatra (veprovy, kureci, hovezi) mixerem, smicham s vlockama , nekdy pridam vejce, nekdy pridam par skvarku, drobet majoranky, kminu a pak bud rozpatlam na placku na plech, pak nakrajim nebo lzickou rovnou vydobavam kulicky na plech. Jen asi nepect v troube pred cukrovim pro lidi, aby to "lidsky" nesmrdelo po jatrech.

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 20:39 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Vyborny "babsky" piti aneb Christmas Punch
Litr vina(cerveneho samozrejme!) svarit s hrebickem a celou skorici (primerene), do toho 2 l ci 1,5 l citronovy perlivy limonady (7Up apod), + nakrajene mandarinky, pomerance, jablka... Je to mnaaam!

žofka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 20:51
- Nahlásit

Burizonový karamel
4 balíčky mléčných karamelových bombonů
osminku másla
3 lžíce kakaa
1 balíček burizonů
Máslo,kakao a karamel rozpustíme ve vodní lázni. Pak přimícháme burizony. Vznikne patlanice,kerou já vyklopím do utěrky( v té se to líp formuje) a vyválím váleček. V utěrce ho necháme do druhého dne,než zatuhne. Pak nakrájíme na kolečka.

brut
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2007 23:07
- Nahlásit

abby
těsta je tu dost, tak snad bude doktorovi chutnat

Buchta s želé:
3 žloutky utřeme s 250g moučkového cukru a vanilk. cukrem, půl skleničky oleje dolijeme studenou vodou, přilijeme k utřenému cukru, pak přidáme 250g polohrubé mouky a 1/2 pr. do peč., nakonec vmícháme sníh ze 3 bílků
To vše nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme při 170°C
Mezitím si přecedíme kompot ( podle chuti ...... lze použít i čerstvé nebo mražené ovoce), ovoce necháme okapat. Pak ho poskládáme na buchtu ( větší kousky překrojíme), šťávu z kompotu dolijeme do 1/2 l vodou ( já přilévám ještě trochu šťávy na dochucení nebo obarvení)...nepřekročit 1/2 l, přidáme pudink a uvaříme želé, které nalijeme na buchtu s ovocem.
Necháme ztuhnout

abby
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 10:23
- Nahlásit

Bábovka s jablky:
180 g cukru krupice, 180 g polohrubé mouky, 3 vejce, 6 lžic mléka, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mleté skořice, 3 jablka (střední velikost), 1/2 prášku do pečiva
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vrchovatou lžičku mleté skořice a zašleháme. Přidáme rostlinný olej a nakonec mléko a vše vyšleháme. Postupně zašleháváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec jemně přimícháme našlehaný sníh z bílků. Úplně nakonec přidáme oloupaná na malé kostičky nakrájená jablka (můžou se i nastrouhat). Těsto vlijeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy a vložíme do elektrické trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut při 200 °C, aby nám bábovka hezky "vyběhla" a potom snížíme teplotu na 170 °C a pečeme asi 40 minut.

brut
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 10:50
- Nahlásit

mám tu ještě jednu dobrůtku

Koláč se zakysanou smetanou:
Těsto: 4žloutky, 200g cukru moučka, 200g polohrubé mouky, 1dcl vody, 1dcl oleje, 1 prášek do pečiva, ze 4 bílků sníh
žloutky a cukr ušleháme, přilijeme olej a vodu, pak mouku s práškem do pečiva. Dáme na stranu

Pudink: ze 2 pudinkových prášků, cukru a 1 l mléka ( dávám o trošku míň) uvaříme pudink dle návodu.
Když je pudink hotový, tak z bílků ušleháme sníh, vmícháme do těsta a to nalijeme na vymazaný a vysypaný plech ( s vyšším okrajem). Na toto těsto nalijeme přes lžíci horký pudink....doporučuji opravdu opatrně nalít po celé ploše. Dáme do trouby a pečeme při 170°C.
Než se těsto upeče, tak si připravíme 3 kysané smetany, do kterých přidáme cukr dle chuti ( já dávám tak 1,5 lžičky na kelímek).
Po upečení necháme chvíli zchladnout a potřeme umíchanou kysanou smetanou. Posypeme kakaem, strouhanou čokoládou
nebo pocákáme rozpuštěnou čokoládou
Dáme do ledničky nebo do chladu ztuhnout, pak krájíme řezy .... je to výborné a dost rychlé

Aknah
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 20:12 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit

ahoj, si taky prihreju polivcicku, pro Ty, kterym se pect nechce a presto by doma na Vanoce chteli mit domaci cukrovi www.pohodlnejsizivot.cz

vanocni cukrovi cca 16 druhu, na prani muze byt i jine nez je v nabidce, konktertni domluva mozna po telefonu ci mailu, mozno i ochutnat vzorky pred objednanim))))

Aknah
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 21:31
- Nahlásit

kdyz uz jsem v te inzerci, tak jeste pridam pernicky))) jsou vyborne, jen se na jazyku rozplyvaji)

zitra snad budou lepsi fotecky

a pokud by si chtel nekdo pernicky upect sam a nema med, tak nabizim medik od meho dedecka, lesni

dejavu
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 22:10 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

pokud vam chutna tvarohove testo, tady mam jeden super recept na minisatecky s marmeladou, je to takova specialita my mamy

http://www.dejavu-clanky.estranky.cz/clanky/recept y/satecky-s-tvarohem-a-marmeladou-z-tvarohoveho-te sta

dejavu
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 22:13
- Nahlásit

moc dobre jsou taky

Brownies s tvarohovou polevou a malinami

http://www.dejavu-clanky.estranky.cz/clanky/recept y/brownies-s-tvarohovou-polevou-a-malinami

Brownies, je to velmi dobre, ale syte, takze vhodne k nasyceni vetsiho davu zroutu, ale mne to nevydrzelo ani tak, protoze tu byla na navsteve vetsi skupina se psy a nekdo z nich to v kuchyni dojedl. Mela jsem strach, aby jim nebylo z cokolady zle, ale prezili to vsichni ve zdravi, trochu jsem na ne zahlizela kvuli tomu jako na nevycvalanou bandu a vysetrovala jim huby a hledala drobky, hledajic vinika a ejhle, byl to muj pes, ktery to nikdy predtim neudelal, az tlak konkurence ho vyprudil ke kradezi

žofka
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2007 23:50 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit

brut
Ahoj,musím ti napsat takový můj postřeh k máslu. Zamlada jsem pekla taky jen z másla, asi do roku 1992 jsme bydleli na Ostravsku a po celou dobu všechno jen z másla,pak jsme se přestěhovali zpátky k nám na Moravu a první vánoce,to byl horor,jestli tam byl jiný výrobce z másla nebo co,mně to cukroví z másla tam nešlo,všechno se roztýkalo,pak jsem se dozvěděla,že tam mají všichni ten samý problém. Od té doby používám máslo jen tam kam patří,na vánoční cukroví používám Stelu. Nenutím ti to,ale můžeš to aspoň vyzkoušet. Kdyby přestali Stelu vyrábět,tak jsem nahraná,protože já zas nesnáším heru. Tak to já jen tak,že se o tom másle tady mluví.

cilka
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2007 10:12
- Nahlásit

ale je to trošku piplací , zato lepší než nějaký kupovaný chipsy a dlouho to vydrží tak se to dá připravit dopředu :

Slané pečivo z NIVY

30 dkg polohr. mouky
1/8 másla (Hery) - dávám máslo
1/2 sklenky mléka
1/2 lžičky soli
1/2 prášku do pečiva

Náplň :
1/8 másla
15 dkg NIVY

Z těsta uděláme tři díly , vyválíme v placky 20x30 cm ( asi ), o síle asi 2-3mm. Namažeme náplní a svineme do rolád , dáme do alobalu a necáme do druhého dne v lednici . Pak krájíme ( vroubkovaným nožem ) tak zase 2-3mm kolečka ,přendaváme na plech zdobíme co nás napadne , kmín , vlašský ořech , paprika sladká , pálivá sezam , lněné semínko ....
Pečeme v mírně vyhřáté trobě do růžova .

brut
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2007 19:12
- Nahlásit

cilka
já používám tvaroh balený...nějak nemám ráda plast, takže mně obtěžují vaničky , ale u tohoto koláče je to fuk
Já ten koláč dělám poměrně často a někdy se mi stane to samé jako tobě a abby. Pokud si dám pozor a správně rozdělím sypkou část a rozmíchám tvaroh s přesnou dávkou mléka ( ach, ty odhady ), tak je vše v pořádku. Ptala jsem se i několika lidí okolo a občas s tím má problém každý.

Mám recept na podobné slané pečivo ( z Nivy), ale z vyválené placky se rovnou vykrajují tvary a peče se jako cukroví. Najdu recept a porovnám rozdíl v těstě. Je to vynikající mňamka ( jak dlouho vydrží netuším, je během jednoho dne pryč)

brut
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 09:38
- Nahlásit

palma1
Já dělám klasická vosí hnízda... vyklepávací

Vosí hnízda:
16 dkg drcených piškotů ( jinak taky 1 celý balíček + 12 kousků piškotů navíc), 16 dkg cukru, 16 dkg másla, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky rumu, mléko dle potřeby ( většinou tak 1 lžíce)

Náplň: 1 žloutek, 7dkg moučk. cukru, 10dkg másla

brut
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 12:40
- Nahlásit

janika
hodně lidí v mém okolí si těsto kupuje, takže špatné nebude....a hlavně je bezpracné. Zkus se jen kouknout do víc krámů a hlavně na složení ( klasické těsto by nemělo mít nic navíc - dochucovadla, nic na prodlužování trvanlivosti atd.), ceny jsou poměrně dost rozdílné.

palma1
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 12:58
- Nahlásit

janika

těsto na linecký kupuju normálně... cukroví je z toho dobrý, zblajzne se vždycky. akorát mám nejraději to obyčejný bez ořechů, protože když se to válí, občas se ty oříšky vyloupávají - zkrátka to jde blbě (nebo to je rukama???)

palma1
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 13:00
- Nahlásit

blanulinka1
problém nastává už při vyslovení věty: Pojedeme do Ikei ...

nemluvíš o to mým? nebo nezná se ten tvůj s tím mým...?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 13:24
- Nahlásit

janika
zrovna včera jsem z něj pekla Jak říká Brut, koukni na složení... Ty kvalitnější jsou většinou dražší...

Meta
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 13:31
- Nahlásit

Furt to někdo umazává. Ach jo...si to nepřečtu nikdy

brut
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 14:09
- Nahlásit

Meta
umazává .... ale jen povídání okolo a ne receptíky, rady ... jinak by se v tom nikdo po čase nevyznal

cilka
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2007 16:55
- Nahlásit

brut

No jo , já vaničky taky nekupuju , byla to vyjímka právě na tenhle koláč , chyba bude určitě v tom rozdělení ! Nevyštrachala bys prosím Tě ten receptík na to Nivové pečivo ? jak dlouho vydrží netuším, je během jednoho dne pryč - to věřím , já to musím vždycky udělat a rychle uskladnit , pak jim odměřuju krabičky - dělám to tak ze třech dávek

brut
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2007 19:34 - Změnil/a: brut
- Nahlásit

cilka
Cukroví z Nivy:
200g hl. mouky, 200g másla, 2 kostky taveného smetanového sýra, 150g Nivy, žloutek, sezamová semínka, vlašské nebo jiné ořechy, sůl, mák
Máslo necháme změknout a utřeme do hladka s taveným sýrem, solí a strouhanou nivou. Přidáme mouku, vypracujeme těsto. V chladu necháme cca 1 hod odpočinout ( já nechávám přes noc). Pak vyválíme těsto na asi 1/2cm tloušťku. Vykrajujeme kolečka, oválky, čtverečky a další, klademe na plech, potřeme žloutkem s troškou oleje ( ten tam být ale nemusí), zdobíme sezamem, mákem, oříškem
Pečeme do zlatova při 150°C

Krabičky mně nenapadly

cilka
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2007 23:29
- Nahlásit

brut
Díky , to určitě zkusím !!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání