| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:54
- Nahlásit
brut
), tak bude 13.6. procházka
neni to krapet s křížkem po funuse stran vánočního cukroví?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:47
- Nahlásit
davidkova renata
neni to krapet s křížkem po funuse stran vánočního cukroví
sem se spletla... nóóó ... mělo být 13.12. sím tě
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:40
- Nahlásit
brut
No jo, dyš vy ste rozmlsánci a eště ste šikovný, tak tam je jasný, co budete dělat - pééééct.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:52
- Nahlásit
Gerda
dyš vy ste rozmlsánci a eště ste šikovný,
myslíš? Bych si tím nebyla tak jistá... kousek jako kousek u nás nenajdeš, ale hrozně nás to baví a navíc je to úvod do Vánoc....
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2008 07:56
- Nahlásit
brut
navíc už mám dobře vycvičené děti
Hele a jakou metodiku používáš? Ty moje s nadšením patlaly cukroví jen v předškolním věku ? Teď se podílejí jen na bleskové likvidaci sežráním
Ostnáč nebo elektrika ???
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2008 08:55
- Nahlásit
Meta
Možná pozitivní motivace.... co si napečeš to si i sníš jinak smůla
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2008 10:38
- Nahlásit
jé - probudilo se nám staré téma - to je bezva
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:56
- Nahlásit
Meta
Hele a jakou metodiku používáš? Ostnáč nebo elektrika ???
kombinace obojího a hlavně když neupečou, tak nebudou mít své oblíbené druhy ( já totiž jím jiné než oni) ...a hlavně to holku baví, kluk tak nějak už rezignoval a "baví" ho to taky
Fajka
tak tak... kdo nepracuje nemlsá
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2008 12:27 - Změnil/a: Meta
- Nahlásit
brut
Stačilo by, aby chlapečkové louskali ořechy
Já to tušila, nemít holku je pro matku holé neštěstí, nemá po kom dupat...
Fajka
Haha, pozitivní motivace na puboše voco, že žádnýho doma nemáš? Ještě tak nejpozitivnější je metoda vyděračská - něco za něco
kdo nepracuje nemlsá
No jo, ale pak by neměli vzpomínky na šťastné mládí a vůni domova, to by zůstali nadosmrti flustrovaní...(brrr)
Ale je fakt, že je čas!
(Obzvlášť, máte-li před sebou do Vánoc bonitaci a dva závody ípa, aby pes shodil ty tři kila uzeného)
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2008 12:39
- Nahlásit
Meta
Haha, pozitivní motivace na puboše voco, že žádnýho doma nemáš?
Bingo .. nemám žiju v kráááásný najivitě
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2008 12:40
- Nahlásit
Meta
Stačilo by, aby chlapečkové louskali ořechy
tak ořechy si louskám sama ... oni je tak maximálně zpolovice slupnou
Já to tušila, nemít holku je pro matku holé neštěstí, nemá po kom dupat...
mno, u nás začíná péct mladej... holka se přidává později
a hlavně to fakt dělám tak, že když nepomůžou, tak holt cukroví nebude.... a i u pubošů to docela obstojně funguje ( vždyť je to něco za něco)
Neboj, vzpomínky budou mít stejně pěkné jako vždycky, pomůžou a navíc jim to cukroví bude víc chutnat
Já začínám péct až někdy po desátým, protože předtím má mladej narozky, holka svátek... tak abych měla taky maličko voraz
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2008 11:55
- Nahlásit
Koupím křídla ( podle počtu lidí .... u nás na oběd tak 20ks pro 4osoby), smetanu ke šlehání, máslo, rýži, koření ( já si ho míchám sama, ale klidně se dá koupit nějaká směs "grilovací koření", kuře tabaco " či něco podobného)
Křídla maličko osolím, posypu trochou směsi ... cca půl pytlíčku na křídla. Na pánvi ( v pekáčku, ve větším hrnci) rozpustím čtvrtku másla, přidám křídla a osmahnu z obou stran, pak podleju 2 deckama vody a nechám povařit tak 5min z každé strany. Hlídám, aby se voda rychle neodpařila a nepřipekla se křídla ... když tak podleju. Ochutnám vypečenou šťávu, dle chuti přidám trochu směsi. Po cca 15 minutách křídla vyndám, vleju šlehačku, promíchám, nechám 1 min vařit, odstavím, vložím křídla a podávám s uvařenou rýží.
Samozřejmě můžete použít i jiné maso, třeba prsíčka, stehna atd.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 10:26
- Nahlásit
holkyyyy dejte minakej recept na naky "vecicky" s cokoladou
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 11:02
- Nahlásit
nika00
NEJVĚTŠÍ PRALINKY
koupíte duté čokoládové figurky, čím větší, tím lepší.
Opatrně odkousnete vršek. Dovnitř nalijete rum.
Konzumujte ihned!!!!
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 11:12
- Nahlásit
nika00
Dovolila jsem si poslat mail
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 15:17
- Nahlásit
Meta
NEJVĚTŠÍ PRALINKY
Geniální, to letos upeču! ))
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 20:30
- Nahlásit
prosím o radu jak udělat tu oříškovou nápň do košíčků, původně jsem chtěla pudinkovou jenže ta se prý nedá do foroty že se kazí
mám košíčky, vymažu marmoškou, vložím piškot máčený v rumu a pak na to dáme tu oříškovou směs, polije čokoládou a je to. jenže co je součástí té směsikromě mletých oříšků?
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 22:03
- Nahlásit
AOZ
No,pokud jste na alkohol,tak stačí jen smíchat s rumem. jinak je hodně možností,rum,pomleté rozinky,bílek,cukr,pomleté piškoty. vyber si co chceš,smíchej s ořechama a je to.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 22:08
- Nahlásit
nika00
nějak nevím,jak to myslíš. Jakékoli vykrajované(linecké) můžeš polít čokoládou.
Nebo římské švestky : sušené švestky místo pecky naplníš spařenou mandlí a pak máčíš v čokoládě,švestky se taky dopředu dají namočit v rumu. Pak ještě jestli chceš,mám dobrý recept na marokánky,ty se taky máčí v čok. Ale fakt nevím,jestli je to to co jsi mněla na mysli,tak se kdyžtak přihlaš,ty marokánky ti ráda napíšu.
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 22:43
- Nahlásit
Rychlé rumové pralinky
Vezmeš dutou čokoládovou figurku, ukousneš jí hlavu a doliješ rumem.
A je to připraveno okamžitě ke konzumaci.
Rychlé !!
A pak, že pečení na Vánoce zabere hodně času...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 23:35
- Nahlásit
AOZ
mám košíčky, vymažu marmoškou, vložím piškot máčený v rumu a pak na to dáme tu oříškovou směs, polije čokoládou a je to. jenže co je součástí té směsikromě mletých oříšků?
já do směsi oříšků dávám trochu rumu, bílek a trochu cukru
nika00
chceš čokoládu jako polevu nebo i do těsta či náplně?
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2008 07:34 - Změnil/a: Meta
- Nahlásit
Lola1
koukám, že recept se líbí všem
AOZ
jsem košíčky klidně plnila nastaveným krémem, nedělala jsem pudink, ale vysloveně kaši z hrubé mouky a to ještě (dle letos vyčteného) jsem nejprve v mléce povařila mleté ořechy, takže to byla vlastně ořechová kaše, vešlehala jsem to studené do másla, přidala rum. Věř tomu, že se nic nezkazí, protože ty košíčky jsou tak žravé, že bude zázrak, když do vánoc nějaký vydrží nesežraný.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2008 09:14
- Nahlásit
Meta
ale vysloveně kaši z hrubé mouky a to ještě (dle letos vyčteného) jsem nejprve v mléce povařila mleté ořechy, takže to byla vlastně ořechová kaše, vešlehala jsem to studené do másla, přidala rum.
mňam, mňam, tohle dělala maminka, jen ještě do té kaše dávala trochu cukru a vanilkový lusk.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2008 11:21
- Nahlásit
brut
žofka
holky, beru vsechno...
ruzny druhy uz samozrejme polity cokoskou mam...vesme skoro vse jde polit cokoladou...
takze i neco s coko naplni...nejaky rychlovky jakou jsou ty svestky s mandli v cokolade... neco jakoby takhle stavnateho
|
Pink
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2008 11:28
- Nahlásit
AOZ
Jestli je to ještě aktuální, tak já dělám košíčky Isidor a tam je oříšková náplň:300g strouhaných ořechů, 100g moučkového cukru, 200ml rumu, vanilka.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2008 11:48
- Nahlásit
nika00
já dávám do několika druhů místo kakaa čokošku... většinou hořkou na vaření nebo rozlámané figurky. Část nastrouhám, aby se obarvilo těsto ( když chci, aby bylo tmavší) a část nechám nalámanou, pak jen přimíchám a peču.
Jdu se kouknout, co tam mám dobrýho..... jeden recept vím z hlavy, ale bez poměrů ( dělám od oka)
čokoládu nalámu na menší kousky, udělám si těsto jako na vosí hnízda ( bez kakaa) a obalím tím čokoládku, každou kuličku obalím v močk. cukru. Takhle můžeš dělat i rafaelo.
Teta pro změnu obaluje v rozpuštěný čokoládce veškeré ovoce, dá okapat a pak balí do pozlátka.... nejraději mám mandarinku, ale musí být kyselejší
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2008 12:22
- Nahlásit
nika00
Takže tady jsou ty MAROKÁNKY : 1/4l mlíka svařit na kaši s 5dkg hl mouky,8dkg másla,14dkg cukru a 20dkg spařených nasekaných mandlí,ořechů(já dávám do té váhy i buráky). Vaříme a mícháme asi 8 minut. Nakonec je z toho hladká hustá kaše. Po odstavení přidáme 10dkg kandovaného ovoce. Pak,ještě za tepla tvoříme na hodně vymazaný plech malé placičky,nejlépe kávovou lžičkou. Pečeme pomalu,ale nesušíme. Já v horkovzdušné troubě na 150 asi 20-25 minut. Nakonec jednu stranu namočíme v čok.
Zrovna nejrychlejší to není,tak doufám,že mně s tím nepošleš někam. Já je dělám teprve druhým rokem,je to něco jinýho než klasika a hlavně,jsou mnohem lepší než kupovaný.
Jinak jak psala Brut,tak čok. se dá fakt dát skoro všude. Strouhaná třeba i do klasických kokosových kuliček.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 15:37
- Nahlásit
Zdravím kuchařinky a pekařky v předvánočním čase
Mám tady jeden vyzkoušený a moc dobrý receptík na zdravé placičky. Upozorňuju, že nenávidím ovesné vločky, ale tohle cukroví chutná i mému jazýčku.
Ovesné sušenky či placičky
500g celozrnných ovesných vloček ( nebo obyč ovesných vloček)
250g másla nebo margarínu ( já dávám jen máslo)
250g cukru ( třtinový není tak sladký, zkoušela jsem s bílým i třtinovým, oboje je dobré)
2-3 vejce ( já dávám dvě střední velikosti)
5g prášku do pečiva (1 lžička ... od oka větší kávová lžička)
50g mouky (2-3 lžíce ...dala jsem hladkou, celozrnnou přeničnou i špaldovou)
Tuk zahřejeme a ž těsně před bod varu,sundáme z plotýnky, přidáme ovesné vločky a řádně promícháme. Necháme vystydnout.
Do pěny ušleháme vejce s cukrem, promícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme do vyšlehaných vajec. Směs přidáme k vychladlým vločkám. Promícháme.
Dvěma lžičkami tvoříme malé sušenky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme cca 15 min při 160°C v horkovzdušný troubě.
Sušenky by měly mít světle žlutou barvu, horké ihned sundaváme z plechu.
Můžeme ještě dozdobit čoko polevou nebo jen "stříkanci", ale u nás nejvíc chutnají jen tak
Dobrou chuť!
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 15:41
- Nahlásit
hele, ty kuchařinko, něco bez ovsa a obroku bys tam neměla?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 18:11
- Nahlásit
inu
hele, ty kuchařinko, něco bez ovsa a obroku bys tam neměla?
prosim tě a proč TY se na to ptáš???
|