Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / APBT, AST, SBT + vše jim podobné :-)
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 157 . 158 . >>
Autor Zpráva
Koko
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:31
- Nahlásit

AOZ
Tak uvidíš, jak se ti bude chtít. To už si napíšem přes SMS.

AOZ
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 09:46
- Nahlásit

Koko
Tak na lepší téma, jak jste dopadli na výstavě?? a koukala jsi tady na téma barvářské zkoušky, volná místa někde u Mělníka, tak by ti třeba někdo poradil s výcvikem

Koko
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 09:51
- Nahlásit

AOZ
Dopadli jsme super, máme CAC ve třídě otevřené. Koukni na www.legoscha.eu Na ty barvářky se zkusím ještě poohlídnout někde poblíž.

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 09:51
- Nahlásit

Mrkněte, jakem má Gary novej obojek:

Sice se mu někdo směje, že vypadá jak buzerant, ale nám se líbí... a hlavně jsme ho dostali jako výměnu za rozbitý

AOZ
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 09:54
- Nahlásit

Mel
je hezkej, růžovej, trochu holčičí, ale správný muž má v sobě i jemnou stránku

Koko
Gratuluju

Koko
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 09:56
- Nahlásit

Mel
Obojek je ftipnej Gary je teď za slaďoučkého drsňáka.

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 10:06
- Nahlásit

AOZ
no právě, bohužel Rogz dělá většinou růžový obojky, ale tenhle je zevnitř modrej
A to může bejt Gary rád, že nedostal růžovej pelech... děsně se mi líbil, ale už by to asi bylo moc...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 10:47
- Nahlásit

Mel

Ježíííš, chudák pes

Bucka taky dostala dárek

Ale pouze virtuálně,je to jen nakreslené, ve skutečnosti uši pořád má.

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 10:51
- Nahlásit

Mucholabka
no, nakonec dostane červený pelech... ale maj i takový, který by mu ladil k obojku

Koko
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 10:58
- Nahlásit

Mel
Asi 2,5 roku zpátky jsem koupila takový pěkný, velký, měkký, polstrovaný pelíšek a žádný pesa v něm nechtěl spát A to sem jim to názorně předváděla No do teď mi leží doma nepoužitý

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 11:32
- Nahlásit

Tááák, jsem se zase po ránu vztekla.

Šlapem si to do práce, Máfo na volno s košíkem na hubě. A zničeho nic proti nám výmar. Jen tak s obojkem, jinak nic. Podotýkám, že u nás vyhláška praví buď vodítko a nebo, když na volno, tak s náhubkem. Tak si volám psa k noze, chytám ho za obojek a zmateně se rozhlížím, ptž k výmarovi se nikdo nehlásil. Roztřepla jsem tedy vodítko a když se výmar přiblížil na dostřel, psa jsem přetáhla po hřbetě, držíce svýho psa za obojek ve vzduchu. Ten už byl totiž naježenej s ocasem nahoru, jakože co za tele se to na něj hrne a jakože bude bitka. A zničeho nic nějakej týpek z davu: "Co si to dovolujete!?". Hle, najednou měl výmar i páníčka.

No a klasika. Začal po mě řvát, že jako co. Já na něj, jestli zná vyhlášku, Von, že má psa vychovanýho a že já ho mám taky na volno. Já na něj, že má košík a že na něj zavolám policajty. No a to začaly lítat k*ávy, pak ku*vy, což je něco na mě. Tak jsem začala řvát já. A že to umím. A ve finále se tam do něj ještě pustili kolemjdoucí, tak jsem se sebrala a odešla.

Ale na**aná jsem ještě teď.

Btw. a to mám dojem, že jsem na něj i zařvala, že příště psoi sundám košík, ať si to vyříkaj psi sami.

Zany
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 14:37
- Nahlásit

Ale ten vymar ho nenapadl , nebo jo ? mlatis psy preventivne i kdyz nemaji v umyslu tveho napadnout ?

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 14:45
- Nahlásit

Zany
Heh. Asi jsi to moc nepochopila. Ale dovysvětlím.

Jde o to, že to byl dvakrát tak velký pes (samec) a byla vcelku vysoká pravděpodobnost, že po něm můj pes skočí. Což jsem usoudila nejen z toho, že ho znám a vím, jak se chová k větším psům, ale i z toho, jakej měl kartáč na hřbetě a ocas jak anténu, když viděl, jak se na nás výmar řítí. Takže to nebylo o tom, že bych mlátila psy na potkání, ale o tom, že jsem výmara potřebovala odehnat. Navíc, dokud jsem ho nešvihla vypadalo to, že vůbec nemá pána...

Dodám jen to, že co praví vyhláška už jsem uvedla výše a myslím si, že vyhláška je to rozumná.

Zany
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:04
- Nahlásit

OK , jen se ujistuji , ze to opravdu nejsou hodni pejsanci , jak se nam nekteri snazi namluvit a je lepe se obloukem vyhnout

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:06 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

bullvnouzi
Udělat to já a napsat to sem ve stejném stylu, tak mě rozneseš na kopytech. Pak kdo je tady agresor.

to mám dojem, že jsem na něj i zařvala, že příště psoi sundám košík, ať si to vyříkaj psi sami
No, ty pak ještě někde vykládej, že s váma nemám chodit na sraz.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:12
- Nahlásit

Zany
Ty jsi šílená...

Ale ano. Pokud nejsi schopna respektovat osobní prostor cizího psa, je lepší se nám vyhnout. Protože podle mého zdravého rozumu je slušnost se napřed zeptat, jestli se můžou očichat, ev. si pohrát a ne nechat psa lítat jen tak a ještě dělat, že není tvůj...

Jinak ač to zřejmě nebude mít u tebe žádnou váhu, můžu tě ujistit, že můj pes se normálně pohybuje na volno (resp. s košem - kvůli obavám širé veřejnosti z takového plemene) a cizí psy s přehledem ignoruje.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:15 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit

Mucholabka
V jakým stylu? Jsem všíma silama zabránila tomu, aby k bitce nedošlo. Kdybych měla reagovat jako ty, tak mu ten koš sundám a řeknu mu: Drž.

Tu poslední větu prosím nevytrhávej z kontextu:
Btw. a to mám dojem, že jsem na něj i zařvala, že příště psoi sundám košík, ať si to vyříkaj psi sami.
Ten smajl znamená, že se hluboce stydím. Bylo to v afektu a v reakci na ty sprostý slova a tupý přesvědčení, že "vychovanej" pes nemusí dodržovat vyhlášku. Pustit bych ho stejně neputila bo si jsem vědoma toho, jakou reklamu by zase piti měli...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:31 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

bullvnouzi
Kdyby ti jako mně se psem mával šedesátikilový rotvajler, se psem desetiletým sotva chodícím, a jeho majitel by se díval, asi bys pro záchranu toho druhého psa nic neudělala, aby ti někdo neřekl, že psa týráš.

Nehledě k tomu, že majitel psa má vroubek nejen pro napdání okolí tím psem, ale dokonce měl podmínku pro fyzické napadání.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:39
- Nahlásit

Mucholabka
Já myslím, že to stejně nemá smyls, ptž ani jedna nebudeme respektovat názor té druhé zrovna v téhle věci.

Zany
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:49
- Nahlásit

bullvnouzi

Ja jsem napsala, ze se vyhybam , coz znamena , ze nenechavam sve psy ocichavat podobna plemena. Presto se obcas najde majitel, ktery se citi ukrivdene , kdyz si nechceme hrat s jeho roztomilym stenatkem, ktere prece nic nedela. O tom , ze jsou takovi, ktere je pousti navolno a bez kosiku ani nemluve.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 16:05
- Nahlásit

Zany
O tom , ze jsou takovi, ktere je pousti navolno a bez kosiku ani nemluve.

Jo, ale uznej, že to nejsou jen majitelé těchto plemen. Viz můj ranní výmar. Nedávno jsem zase potkala tak 10ti letou holčinu, která vedla na vodítku dospělého RR, bez náhubku. Samo, že mi skočil po psovi a holka vlála na konci vodítka. RR dostal po hlavě taškou a já se psem zdrhla. Samozřejmě za řevu na holku, proč venčí takový tele, který váží 2* tolik co ona a ještě nemá náhubek.

Víš co. Hrozně se snažím zabránit tomu, aby se Máfo rval. Právě proto, aby nedělal špatnou reklamu. Jenže kolikrák když vidím, jak ostatní pejskaři spolíhaj na to, že já si prostě svýho "bojovýho" psa budu hlídat a voni psy hlídat nemusej.

Btw. mrkni se na tyhle galerie. Jsou to psi, co se viděli poprvý v životě...
URL
URL

žanda
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 16:15
- Nahlásit

bullnouzi.... se snažím zabránit tomu, aby se Máfo rval. Právě proto, aby nedělal špatnou reklamu. Jenže kolikrák když vidím, jak ostatní pejskaři spolíhaj na to, že já si prostě svýho "bojovýho" psa budu hlídat a voni psy hlídat nemusej..................bohužel máš pravdu a musím jen souhlasit.....ale kolikrát to je fakt na rášky.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 16:18
- Nahlásit

Zany
Zajímalo by mě, co ty máš za pejska a jak snáší ostatní psy...mladá fenečka, kterou mám od mala, je se psama v poho, bo jsem ji ktomu vedla, ví, co si může a nemůže dovolit, ale zároveň se nebojí si problémy vyříkat ručně stručně. Ale sama nikdy nenapadá ani po několika incidenntech. Starší pes s tím má potíže, ale jen proto, že jej nemáme od mala, až od roku a půl.
Rozhodně mají ke psům lepší vztah, než většina jorků, které jsem poznala, pudlů, kokrů i malých kříženců. A že jsem jich poznala dost, stříhala jsem psy, mamka pořád stříhá a hlídá, oba psi se mezi stříhanými a hlídanými psy pohybují. Ze strany našich psů nikdy nedošlo k napadení. Proč APBT nenapadne, ale desítky dalších dvoukilových by se rvalo, sotva vidí cokoli čtyřnohého? A ještě je to vyčítáno vždy pitbullovi.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 16:22
- Nahlásit

žanda
Před deseti lety jsem si s rotvíkem vyškolila celý široký okolí. Jakmile se na nás řítil nějakej smeták, sundala jsem koš, ev. popustila vodítko a volala: "Paní, chyťte si ho. On Vám ho zakousne." To, že pes byl absolutní ňuňánek, kterej by mouše neublížil, jsem samo nedodávala. Ale jako puboš jsem se bavila tím, jak jsem měla během pár měsíců vyškolený všechny babky tak, že jen nás viděly, psíky už v dálce chytaly do náručí.

Teď si to nelajznu. Máfo by sice zřejmě malýmu psovi neublížil. Ale pořád je to jen zřejmě... Proto ho zvedám za obojek do luftu a psy odháním vodítkem. Nebo ty, co se vážně nedaj, botou...

Zany
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 16:58
- Nahlásit

Mucholabka

Ja mam male psy , seltii spise submisivni povahy , fenky ma rad o psy moc nestoji, neco jako rvacka je mu naprosto cizi a mladeho cinanka zivejsiho razeni, psy miluje a moc rad by ke kazdemu bezel , hlavne je strasne zvedavy .

Zany
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 16:59
- Nahlásit

bullvnouzi

U nas vsichni vymaraci chodej na volno a bez kosiku , ale nevsimla jsem nejakeho napadani.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 17:58
- Nahlásit

Zany ty to prostě nepochopíš, protože to pochopit nechceš... Nezlob se na mě, ale jsi jeden z těch "bojovaplemenapatrizamrizesetreminahubkyanaretez" pejskařů, se kterymi nemá smysl diskutovat.

Už dvakrát jsem ti psala, jak to bylo, ale to je jak když se baví hluchej s blbým.

Btw. zdá se mi to bo je tvůj "cinanek zivejsiho razeni" přesně ten typ otravného pejska?

aren
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 18:02
- Nahlásit

bullvnouzi
No, ale já to třeba taky nechápu, asi bych nepraštila druhého psa jen proto, že ho můj hodlá napadnout. A není to nic proti žádnému plemeni, přece.
Jestli teda ten výmarák fakt neútočil.

Zany
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 18:23
- Nahlásit

bullvnouzi

No, tak nejak, ale ja mu to nedovolim , na rozdil od jinych si nemyslim, ze by mu otravovani mohlo projit .

Ale odnaucit ho to je fakt tezky.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 18:23
- Nahlásit

Aren a jak jsem ho měla odehnat? Měla jsem si kleknout a poprosit? Když se celá ulice tvářila jakože je ten pes uplně cizí?

A vůbec na mě nezkoušej něco o tom, že nemá můj pes útočit. Sám chodí na volno a psy nenapadá, ale na řítící se tele reaguje tak jak reaguje. A ten měl být na vodítku (obešli by se) nebo s košem (nebála bych se pokousání svýho psa) tak, jak praví vyhláška.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 157 . 158 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání