Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / APBT, AST, SBT + vše jim podobné :-)
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 157 . 158 . >>
Autor Zpráva
reneeska
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 11:25
- Nahlásit

T jo holky, zajámavá debata ... taky mám psy za svobodna, úplnýho svobodna, ani přítele nemám ... ale nedovedu si představit že by neměl rád psy, teda nemusí je milovat a tak, ale musí je brát, že ke mě patří, musí být schopnej s nima obejít barák, když budu ležet s horečkou doma (sme v bytě zatím s mamkou).
Nj ale člověk míní a život mění

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 11:26
- Nahlásit

Sijes
no, nádherný...když tam není bahno, jako třeba teď, že...musí se na tom zapracovat, spolyká to peněz!!!

Sijes
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 11:33
- Nahlásit

reneeska
No právě, říkám, dřív to pro mě bylo černobílé téma! Všeci kdo to nezvládnou sou nezodpovědní a pak mě napadala i sprostá slova Za poslední rok jsem zaznamenala jistý posun,jako ve smyslu, tak je pro psa snad lepší dát ho do dobrých rukou,než ho trápit doma....a teď když jsem hledala dalšího psa, tak jsem narazila na paní,která vysloveně těžce nesla, že dává úžasnou fenku pryč,ale prostě to sama nezvládá s 2 dětma, v pronajatém bytě...Tak si říkám, se mi to kecá, když já mám ideální podmínky...bydlím v domku, s rodičema, mamka vyloženě pejskařka,nemám přítele, nepříliš náročnou práci.....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 11:33
- Nahlásit

A v létě tam chcem dělat chlastačky, tu budku plánujeme dát pryč a dáme tam hezkou novou chatičku. A postaví se tam kotce a tak...a nový plot, ale to je víc než stotisícová investice. Do té doby budemem mít možná vlastní barák a pak se zahrada prodá.

Sijes
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 11:35
- Nahlásit

Mucholabka
To tě ale bude mrzet,když se tam tolik nadřeš to hned zase prodat! Co takhle si zařídit psí hotel?)

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 11:37
- Nahlásit

Sijes
No, psí hotel, to bych tam ale musela být pořád. I když mě to taky napadlo. A ty kotce tam samosebou nenecháme, ty by se přestěhovaly.

reneeska
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 11:37
- Nahlásit

Sijes
Jj já zas chápu, že je pro spa lepší ho dát pryč, i když stejně si myslím, že ti lidi dost selžou většinou, když se tohle stane.
Ale ano, jsou situace kdy to člověk neovlivní bohužel, když se na ženskou vysere chlap třeba, zůstanou jí děti, nastěhuje se k rodičům atd. ...
Já to mám téměř ideální, sice byt, ale kdy to jen trošku jde, jedem na barák

Sijes
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 11:43
- Nahlásit

Mucholabka
sem myslela, jako kdyby ses chtěla vykváknout na práci a cvičit třeba individuálky...Hele takový 200 - 300 na hodinu není zlý

reneeska
Je to složitý, ale taky si myslím, že těch případů je tolik, že není možný aby to byly jen takový vyhrocený důvody...že je to povětšinou ....no jak to nazvat....minimálně špatný výběr plemene

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 11:43 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Eden nefunguje?

Sijes
Esli pudu někdy na mateřskou, tak si piš, že to budu dělat. Hlavně v souvislosti s těma novýma zákonama.

reneeska
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 11:47
- Nahlásit

Sijes
Jj to je dobrej plat ... se divím že kámška s náma cvičí jen tak ... musím si jí vážit

Sijes
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 11:52
- Nahlásit

reneeska
tak kdyby chtěla money,tak by zase taková kámoška nebyla)
ALL
Ty individuálky nejsou ještě tak drsný, ale výcvik , třeba měsíční to je pěkná pálka. Kolem 15 - ti tisíc určo. Ale to si taky myslím, že pokud jde o "převýchovu" zkaženého psa, který je následně vrácený stejným majitelům, tak to přece musí být za chvíli kde to bylo ne?

reneeska
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 11:56
- Nahlásit

Sijes
Jj taky si myslím, že internátní výsvik psa je k ničemu, netodkne-li se výsvik i pánečka, aby věděl jak se psem dál pokračovat.
Já vůbec nechápu jak si někdo zaplatí za to, že člověk se psem udělá třeba BH kvůli chovnosti ...

zákon... to by pak stačilo mít ten papír za 5000 nebo by musel zkoušku provádět majitel? A majitel je kdo, kdo ho má na sebe napsanýho? Ale to je už zas jiný téma

Sijes
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:02
- Nahlásit

Taky myslím, že pokud se jedná o výcvik, kdy majitel nemá dostatek času,ale jinak má zkušenosti,tak okey...Ale pokud si psa zludaří něčím,pak ano, u toho kdo umí, ten pes to dělat nebude. Já s tím mám osobní zkušenosti,jak si u psa udělat zlozvyk)Proto jsem vždy chodila na individuálky,abych já věděla,co dělám blbě! To mě pak už úplně fascinuje, když se někdo na cvičáku urazí, když mu něco vytknou...tak proto tam snad chodím,aby mě zkušenější něco řekli...

reneeska
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:05
- Nahlásit

Sijes
No já nechodila nikdy nikam s holkama, až na táboře sem byla s Arou (Ži měla zlomenou nohu zrovna) a od tý doby cvičíme zas jen sami, ono je to pak těžký, když nemám nikoho, kdo by mi pomohl, třeba s vysílačkou, kterou mi kámoška ukazovala jak učit, ale je potřeba pomocník no ... a kámoška má skoro každej víkend závody, dělaj agi, takže ...
A platit si hodiny nemám z čeho ...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:15
- Nahlásit

Jedná se o speciální kynologický psychosomatický problém: přímo úměrně k množství psů a délce soužití pejskaře se smečkou začne kynolog postupně přemýšlet jako pes, žít jako pes a být aktivní tehdy, kdy jeho psi. Průvodním jevem je snížená potřeba komunikace s nekynology, minimální závislost na lidské civilizaci, minimální potřeba komfortu. Nejhůře postižení kynologové končívají jako fyzicky mimořádně odolní a zcela zdraví samotáři ve srubech bez elektřiny a vodovodu, se suchým záchodkem, kde žijí obklopeni smečkou spokojených zvířat, rušeni jen řídkými návštěvami normálního zbytku rodiny. V podstatě tak končí mnohem lépe než většina populace

Jak tak čtu, už to přichází, v práci pracovní problém vyřeším okamžitě nějakou blbou hláškou nebo se to zamete , ale o psech vykecávám hodiny. A tu zahradu se srubem a záchodem v křáku už mám

reneeska
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:18
- Nahlásit

Mucholabka
taky se pomalu blížím k naprostýmu zkynologičtění

Sijes
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:20
- Nahlásit

reneeska
právě, já si taky připadala jako samouk začátečník,neměla jsem to s kým probrat. Nikdo v okolí nebyl. Teď teda musím říct,že se to nabalilo a našli se lidi.Měla jsem veliké štěstí na povahu fenečky a teď si zase myslím, že už jsem nějaké ty zkušenosti přece nasbírala...takže s druhým psem už to bude jednodušší.

Sijes
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:21
- Nahlásit

Tak to je bomba!!Kde jsi to našla??

reneeska
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:24
- Nahlásit

Sijes
Tak já měla taky docela štěstí, s Arankou, i když je to rvavá pinda někdy. Ona si prostě neumí hrát, je to solistka. Ale má svý kamarádky který miluje a když přišel stafbul včera na návštěvu málem samou láskou zbořili byt.
Ale oni moc necvičí se psama ... tady je to povinný kolečko se psem a zdarec. A nebo teda vycházky, ale výcvik ne-e.

No nic my jedem mimo net a skoro i civilizaci ... snad nezmoknem

Sijes
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:26
- Nahlásit

reneeska
tak si tu užijte!!Já ještě 3,5 hodiny na stanovišti...tedá v práci

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:34
- Nahlásit

: Zadám štěňátka z osvědčeného spojení. Kříženci americký stafordširský teriér a rhodezský ridgeback. 100% povaha, aktivní, figurantní, hlídají a k rodině vděční a věrní. Loňská fenka k vidění. Loňská štěňata na webu. Cena dohodou. Narozeni 30.3.2008 K odběru za 6 - 8 týdnů. Budou 2 - 3x odčerveni a očkování na parvovirosu. Loni 12 štěňat a ve 3 týdnech již byli všichni zadaní.

Já chci taky figurantní štěně...

Sijes
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:40
- Nahlásit

to je teda zajímavé osvědčené spojení....americko/africký Stafback?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 13:06
- Nahlásit

to all
Tak to vypadá, že to s Deli klapne. Zatím bude na cvičáku, ale jakmile seženeme matroš, tak jí postavíme doma kotec
Lukáš to domluvil s jeho máti, že ten pes bude můj a ta to nakonec jen okomentovala slovy: "Vy jste blázni..." Horší to bude se zbytkem jeho rodiny, ale ti mi můžou...
Takže musíme vyrobit zatím aspoň boudičku, aby měla v čem hajat...
Akorát musíme začít šetřit na kastraci, chjo. Zrovna když jsme našetřili na kastraci jedné dámy, tak nás čeká další...

Takže... s Deli to není ještě 100%, ale tak na 80% už to klape

pawLINka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 13:08
- Nahlásit

Mucholabka
Uveď mě do obrazu prosíím. Proč byl Fred v narkóze?

Sijes
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 13:11
- Nahlásit

pawLINka
Tak super!!To bude mít srnečka Tom radost A to je hezký bláznovství! Hele si přečti co tady nakopírovala Mucholabka o kousek výš...ty už k tomu taky zdatně směřuješ

pawLINka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 13:16
- Nahlásit

Sijes
co? co?

Sijes
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 13:19
- Nahlásit

Jedná se o speciální kynologický psychosomatický problém: přímo úměrně k množství psů a délce soužití pejskaře se smečkou začne kynolog postupně přemýšlet jako pes, žít jako pes a být aktivní tehdy, kdy jeho psi. Průvodním jevem je snížená potřeba komunikace s nekynology, minimální závislost na lidské civilizaci, minimální potřeba komfortu. Nejhůře postižení kynologové končívají jako fyzicky mimořádně odolní a zcela zdraví samotáři ve srubech bez elektřiny a vodovodu, se suchým záchodkem, kde žijí obklopeni smečkou spokojených zvířat, rušeni jen řídkými návštěvami normálního zbytku rodiny. V podstatě tak končí mnohem lépe než většina populace
A dodatek Mucholabky :
Jak tak čtu, už to přichází, v práci pracovní problém vyřeším okamžitě nějakou blbou hláškou nebo se to zamete , ale o psech vykecávám hodiny. A tu zahradu se srubem a záchodem v křáku už mám

pawLINka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 13:22
- Nahlásit

Sijes
Kua... Fakt...
5 (možná 6) čoklů, ovce, kozy, králéci, slepice, husy, holubi, prasátka, perličky, morčata, ptactvo, potkani, pavouci, rybičky, pískomilové, činčily, kočky... Hmmm, a na zbytek si už ani nevzpomínám...
Jo, a s lidma, kteří nemají zvíře si fakt nemám co říct

pawLINka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 13:24
- Nahlásit

Sijes
jsem předtím nepochopila, protože jsem myslela, že myslíš, že směřuju k tomuhle:
: Zadám štěňátka z osvědčeného spojení. Kříženci americký stafordširský teriér a rhodezský ridgeback. 100% povaha, aktivní, figurantní, hlídají a k rodině vděční a věrní. Loňská fenka k vidění. Loňská štěňata na webu. Cena dohodou. Narozeni 30.3.2008 K odběru za 6 - 8 týdnů. Budou 2 - 3x odčerveni a očkování na parvovirosu. Loni 12 štěňat a ve 3 týdnech již byli všichni zadaní.

Sijes
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 13:29
- Nahlásit

pawLINka
JJ,už je to tady!Ale nebylo tohle naopak dřív normální? Mě příjde že je normálnější kydat než dřepět v paneláku a dělat si to tam krásně hygienicky čisté!Bach a na bakterie)

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 157 . 158 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání