Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / APBT, AST, SBT + vše jim podobné :-)
<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 157 . 158 . >>
Autor Zpráva
Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2010 20:04
- Nahlásit

Děcka jde nějak udělat aby chs přišla o chs (pitové)? Myslím teď slavnou xpanders

Jde ale je to na dlouhý lokte. Musí se to nahlásit na poradce chovu, ale neznám ten problém tak nevím jaké jsou tam vztahy. Dá se podat i trestní oznámení na podezření z týrání atd... Jde to anonymně. Poté se muže dát podmět na živnostenský úřad a hygienu, případně vet.správu. Víc toho od stolu a bez info nevymyslím

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2010 20:13 - Změnil/a: Stafbulinka
- Nahlásit

Hele koukala jsem do pravidel o chs ještě možnost smrtí majitele
Ale jinak muže Chs zřušit či pozastavit její činnost pouze poradce chovu ve spolupráci s vet.správou - ale dokazování bude asi dost šílený.

No zhlédnutí www.stránek stačilo mám zcela jasný obrázek.
Chudáci pesani

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 00:05
- Nahlásit

Stafbulinka
Hele, pocem. Nechci tě nějak naštvat, ale APBT nemá poradce chovu a ani žádný podobný ptákoviny pod FCI.

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 17:59
- Nahlásit

Hele nenaštvu, jako APBT neznám a poměry chovu, takže říkám možnost jak zrušit chovku je, ale...
Ono nejde o FCI, ale ČMKU to provádí registrace chovek u nás a to plemen uznaných jen u nás ČMKU, kde není poradce chovu nařízen jako u plemen schválených FCI, ale doporučen. Takže promiň, ale FCI do toho netahej, se zrušením chovky to nemá nic společnýho. Jinak chovka podléha min. Vet.správě a Živnostenskýmu úřadu, a případně mají-li Piti klub, tak řešit tam. Toť vše.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 19:41
- Nahlásit

Stafbulinka
Papírově se zrušením chovky s tím celá čmku, vet správa a FCI nenadělá nic, klub piti sice mají, ale je na baterky-komerční záležitost. A taky nespadá pod FCI. Pro FCI potažmo čmku piti neexistují a už výše jsem psala že jediný způsob jak zrušit chovku je napsat Dejanovi, který má APBT registar, to je organizace která dotyčné slečně vydává rodokmeny a registruje její chov. Vzhledem k tomu že se jedná o komerční organizaci to nevidím jako reálné. Jediná možnost je aby se slečna historicky znemožnila sama (s malou dopomocí). Těším se až ji potkám na Křivě Věřím že psi budou mluvit sami za sebe.

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 22:00
- Nahlásit

Stafbulinka
FCI, ČMKU, to je naprosto šumák, stejně do toho maj prd co kecat. Vet. správa ano, ale vzhledem k tomu, že jsou houby platní v kauzách Bártů a podobně, u psů, kteří jsou očkovaní, odčervení a dobře živení jistojistě zasahovat nebude jen proto, že majitelka je totální kráva.

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 23:35
- Nahlásit

takže závěrem kdo povoluje chovku má právo ji pozastavit. Mimochodem kdo vlastně u Pittů chovky povoluje? Existují tuším 3 organizace, které to povolují. Trochu bordel ne?
Jinak Mucholabko problém je v tom, že slečna se asi neznemožní a zas to jen ublíží všem placatým hlavám a pittům hlavně.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 07:56
- Nahlásit

Stafbulinka
já nevím co jsou to Pitti.
Organizací je hodně, ne jen tři, poláci mají IDBA-ta má moc pěkný online registr který je free, v čr je ADBA, v Srbsku je APBT registar, USA ADBA, APBR, OFRN reg, rusáci mají svůj registr...snad ani nejde spočítat kolik jich je, protože to je fajn záležitost která sype. Pro chov apbt není potřeba aby ti chovku někdo "povolil", rodokmeny si můžeš psát třeba na koleně, spousta chovatelů je nosí pouze v hlavě nebo zaregistrují psa online a neřeší to, stačí jim že ví co mají a to by asi mělo být nejdůležitější.

reneeska
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 08:02
- Nahlásit

Prostě von voříšci většinou tak to na mě celou dobu působí

reneeska
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 08:04
- Nahlásit

Ale danit by se to mělo asi tak jako tak ne?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 08:07
- Nahlásit

reneeska
Prostě von voříšci většinou tak to na mě celou dobu působí

Rodokmen nedělá psa, ale pes tvoří rodokmen.

Tím by se měli řídit nejen apbt, ale všichni chovatelé, často tomu tak není.

Ale danit by se to mělo asi tak jako tak ne?

tak to záleží jestli to má jako soustavnou činnost. Za ty prachy co za to na tom nemůže vydělat ani kačku...teda mimo to že je dává pryč v pěti týdnech.

reneeska
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 08:15
- Nahlásit

Ano pes by měl dělat rodokmen a ne jeho majitel

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 08:18
- Nahlásit

reneeska
Ano pes by měl dělat rodokmen a ne jeho majitel

No, pak už ty malé mršky za rok za dva mluví samy za sebe tak si počkáme a uvidíme je, jestli se někde ztratí a utopí v množství psů, nebo budou vidět.

ankaras
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 13:16
- Nahlásit

Zdravím, našla jsem na facebooku inzerát, tak ho sem přeposílám, tedy jestli o něm ještě nevíte.

Dobrý den, hledám pro svého 18ti měsíčního stafbulíka Artíka nového páníčka, který mu zajistí dostatek zábavy a pohybu. Je to temperamentní a sebevědomý pes. Na druhou stranu velice přátelský a nekonfliktní jak s lidmi, tak i se psy. Jsem na vozíku a venku už to spolu přestáváme zvládat. Jeho temperament je nad mé síly.... Artík má PP a je označen čipem. Doposud neměl žádné zdravotní komplikace. Cena dohodou. Tel.: 605262506. Petr Stiller

Aisha
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2010 14:32
- Nahlásit

Tak zase trocha zimního blbnutí:

Steph
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 19:21
- Nahlásit

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek .phtml?id=661312

pawLINka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 17:48
- Nahlásit

Steph

Majitel bojového psa by měl každopádně prokázat, že má zvíře pod kontrolou a že ho dokáže zvládnout i v momentě, ...... kdy na něj dotírá jiný pes.
Tak tohle jsem teda nepochopila. Fakt ne. Co to má za význam?

Chtěla bych vidět všechny ty bígli, jorkšíry nebo třeba jezevčíky, jak by tohle ustáli.

By to mělo být trochu naopak - prokázat, že bojový pes nedotírá na jiné psy, protože je pod kontrolou...
No čekám na den, kdy to bude i u nás.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 18:15
- Nahlásit

Já debil jsem tam vlezla do té diskuze.

Viz:
.Nejvíc mne dojímá jejich amaterizmus, neznalost rasy, genetiky, atd.oblíbený slogan-"on je hodný a má rád děti".

Pitbula si koupí tak akorát nějaký zamindrákovaný pitomec....

psa jsem nikdy nejedk,ale do psa bojových ras bych se zakousl s chutí.Udělal bych něco pro lidi-

...tomu jsem se pitbulovi bez košíku, který se jednomu vymaštěnému uchu urval, ubránil. Pitbul je na pravdě boží. Vlastnoručně vyrobené náboje dum dum dělají divy.Příště jak uvidím pitbula bez košíku tasím hned. Bez legrace.

Bojová psí plemena chovají lidé psychicky nevyrovnaní, trpící různými komplexy. Kdo chce mít psa jako kamaráda nemusí mít zrovna zabijáka.

Navíc jsem nikdy neviděl pánečka od pitbula, že by sbíra psí houna.

Tohle je ovšem síla: Bojová plemena jsou většinou tupá. Podobně jako jejich majitelé. Agresivita bojových plemen je nutný předpoklad. Proto byla přece vyšlechtěna.
Není nad inteligenci loveckého psa. Tupá bojová plemena jsou výchovně těžko zvládnutelná a mají sníženou citlivost - prakticky na vše.
Nehodí se na práci, na hlídání jsou moc nebezpečná, při lovu nesmí ucítit krev, nesnáší jiné psy. Jejich užitečnost je až příliš jednostraná.

Dál to nečtu.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 09:05
- Nahlásit

Steph
Ježíši, tak to je maso Já se nestačím divit. Lidská demece opravdu nezná mezí. Četla jsem jen kousek diskuze pod článkem, na víc nemám nervy. Jestli to nějakej chytrák z čech vezme vážně, tak pán bůh s náma

reneeska
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 09:53
- Nahlásit

ankaras
Nechce pán na vozíčku napsat do helppes jestli pejska nechcou třeba něco naučit, třeba by to pro něj bylo jako práce i trošku vysilující a vím že kamarádovu čubu ast učili vyndávat prádlo z pračky a tak. Ale jen nápad

impact
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 12:16
- Nahlásit

Ren psika si nakonec necha sestra toho kluciny na voziku.

Paw skoda, ze ti pisalci sami nevidi, jak jsou zamindrakovani, ze zavidi perfektni povahu aj psovi.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 12:27
- Nahlásit

impact
skoda, ze ti pisalci sami nevidi, jak jsou zamindrakovani, ze zavidi perfektni povahu aj psovi.
To je dobrý.

reneeska
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 14:47 - Změnil/a: reneeska
- Nahlásit

impact
Výborně

Já byla teď venčit něco jako křížence stb ale malej pejsek, teda starší, bojínek, ale šel mi 99% procházky u nohy, vodítko nevodítko, jen za lidma táhnul. Našli ho kousek od nás. fotos

A teď mám doma štěně fotky

pawLINka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 17:55
- Nahlásit

Delinka:

Agra
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2010 01:22
- Nahlásit

Cvičák v Brně

Od 3.dubna otevírám v Brně -Žabovřeskách výcvikové středisko , pro BULL plemena se zaměřením na SPORTOVNÍ OBRANU ,(tzn. jen tak koušem a to že je to pešek nebo rukáv je jedno , protože do lidí se co? nekouše že),POSLUŠNOST , (tzn. žádný IPO jen tak aby pán věděl, jak se má chovat , protože mi psíci co? poslouchat umíme že ),a SPORT ( tzn. vše aby se má bujará nálada a nátura pořádně vyřádila).

Souhrně , vše pro vaše miláčky ,ale začínáme , tak-že žádné přehnané nároky ,doufáme že stěna na Wal climbing se bude brzy vyrábět ,vozík na Weight pulling se také jedná o koupení také tříkolka a treadmill se teprve bude vyrábět . Nicméně je plno jiných aktivit na které jsme připraveni , přetahování high jump a tréning na jiné soutěžní disciplíny.

VŠE JE NA VÁS , ČÍM VÍCE SE NÁS SEJDE TÍM RYCHLEJI BUDOU VŠECHNY AKTIVITY REALIZOVÁNY.

Více info tel:732417867, Agrone1@seznam.cz

Těšíme se na Všechny z Brna i blízkého okolí

Aisha
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 18:10 - Změnil/a: Aisha
- Nahlásit

Tak ať se nám to naše téma trošku pohne...pár nových foteček od nás:

rain
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 18:30 - Změnil/a: rain
- Nahlásit

Taky si přihodím

A ještě chroupa

Kvalita slabší, fotim mobilem, akorát teda koukám že někde je ještě sníh a my už se koupem...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 18:47
- Nahlásit

rain
Chudinka, má haltinu.

rain
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 18:52
- Nahlásit

pawLINka

Proč chudinka? Jak je vidět, v ničem jí nepřekáží a přijde mi to o 100% lepši než aby se škrtila na obojku...

Aisha
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 19:18
- Nahlásit

rain
sníh jsou fotky cca. 2 týdny starý - a ti naši blbouni se koupou už asi měsíc.

<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 157 . 158 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání