| Autor |
Zpráva |
AOZ
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 13:38
- Nahlásit
Galadriel
no, tak co ti na to mám říct, jak který, třeba zvládnul jízdu v autě s pitem, ale to byla především zásluha kamarádky, já řídila, párkrát byl pokousanej, to je tady taky někde, a to jsem pochybovala o jeho "bojovnosti". Jinak trénujeme, už zvládá normálně míjet cizí psy
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 13:48
- Nahlásit
Jinak trénujeme, už zvládá normálně míjet cizí psy
Mi příjde, že kliku mám v tom, že Máfo je naučenej už od malinka chodit na volno - okolo jdoucí psy ignoruje.
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 13:54
- Nahlásit
AOZ
bullvnouzi
já s Garonem taky od malička chodím na volno, ale zlom nastal asi v roce a půl, když přišla puberta. Od té doby trénujeme, aby je aspoň ignoroval. Začíná se dařit, to je hlavní. Pomáhá mi BinLadin.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 13:55
- Nahlásit
bullvnouzi
tak to máš dobrý, u nás to nejde, by mě lidi sežrali, jo a zapoměla jsem tam dopsat míjet cizí štěkající psy, ty co si ho nevšímaj ho nezajímali nikdy
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 14:01
- Nahlásit
AOZ
u nás to nejde, by mě lidi sežrali
Jako s košem, né úplně na volno. Bych se nedoplatila na pokutách...
Galadriel
Oooo. To my už máme tři roky a pořád w poho. Ale určitě je to i tím, že matka je pit jen napůl.
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 14:05
- Nahlásit
bullvnouzi
Garon má tři a půl roku, takže si dovedeš představit, jak dlouho s tím bojuju. Nechtěli nás kvůli tomu ani na cvičáku, proto jsem ráda, že jsem našla někoho, kdo se mi věnuje soukromě na 100%.
Garonovu matku jsem viděla, je to čistokrevná stafordka, ovšem tatínka jsem neměla tu čest poznat.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 14:15
- Nahlásit
Galadriel
Ty jo, já mám buď kliku na submisivní psy (vůči mě) a nebo jsem natolik dominantní, že si to žádnej nedovolí (kvůli mě).
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 14:24 - Změnil/a: Galadriel
- Nahlásit
bullvnouzi
Nemyslím si, že by mě nebral, ale je to pro něj strašně silný podnět. Ale jak říkám, asi jsem na to šla špatně, protože teď už vím, jak s ním pracovat.
A toto je výsledek cvičení po dvou měsících. Garon (s oranžovým vodítkem) leží vedle psa mé kamarádky bez košíku a aniž by se snažil ho napadnout! Je to pro mě dost důležitý krok, teď to jen aplikujeme na ostatní cizí psy. Prostě ignorovat.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 14:26
- Nahlásit
Galadriel
Vono to obrázky z estránek nebere. Proto mám teď galerku na rajčeti.
ale je to pro něj strašně silný podnět
Já jsem vždycky silnější podnět.
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 14:30
- Nahlásit
bullvnouzi
Já jsem vždycky silnější podnět
Prostě jsem nevěděla, jak na něj, je to můj první pes, tak se holt učím.
Vono to obrázky z estránek nebere
Ale mě to pak jde normálně zobrazit . . . . ?!
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 14:32
- Nahlásit
Galadriel
Ale mě to pak jde normálně zobrazit . . . . ?!
Ale jen tobě... Občas to naskočí, ale spíš ne. Nevím proč. Ale mě to taky nešlo...
je to můj první pes
Tak to já jich mám pár za sebou. A naštěstí vždycky v poho. jsem asi talent.
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 14:37
- Nahlásit
bullvnouzi
Já si rozhodně nestěžuju, je to pro mě lekce a aspoň budu vědět příště, jak na to, teda pokud bych měla takový problém znovu.
Jinak jsem ho všechno učila sama a myslím, že na úplného začátečníka to špatné není, ale to musí posoudit jiní.
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 20:57 - Změnil/a: Koko
- Nahlásit
Přidávám Koky na "normálních fotkách" (ne jen trapný výstavní postoj) Druhý hafuša je Sajgon, náš strážce a ochránce
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 21:13
- Nahlásit
Koko
Je fakt nádherná! Až na ty tlapky je barevně jak Garon.
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 21:27 - Změnil/a: Koko
- Nahlásit
Galadriel
Však Garonek je taky fešák Moje předchozí fenka (AD ) měla taky okolo 40 kg - jako Garon a to už je velikost, při které pes budí respekt. Což se o 16-ti kilové Koky říci nedá. No a tak jsem pořídila Sajgona - už dospělého, abychom se na delších prochajdách přírodou samy nebály
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 21:42
- Nahlásit
Koko
Tak to taky děkujeme!
Doma máme ještě Německou ovčandu Báru, takže taky nejsme sami, ale teď je pro mě priorita Garon a to jeho napadání psů, takže se mu věnuju mnohem víc. Ale lidi, lidi ty on miluje!
|
redhead
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 22:06
- Nahlásit
Já mám stafíka Brita, ale bohužel jsem už zapoměla, jak se sem dávají fotky
|
redhead
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 22:11
- Nahlásit
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 22:12
- Nahlásit
redhead
No, určitě máš jeho fotky na netu, že. Tak klikni na vybranou fotku pravým myšítkem, dej vlastnosti, zkopíruj tu adresu, pak si tady klikněš na tu barevnou ikonku s trojůhelníkem, čtverečkem a čímsi a vložíš tu adresu obrázku a mělo by to jít.
|
redhead
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 22:13
- Nahlásit
Už se zadařilo
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 22:14
- Nahlásit
redhead
Jak vidím, rada přišla pozdě . . . . .
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 22:15
- Nahlásit
redhead
No je to krasavec, to teda jo! Já mám prostě pro tady tyhle milášky slabost!
|
redhead
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 22:17
- Nahlásit
|
redhead
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 22:18
- Nahlásit
Je to moje zlatíčko, lidi miluje, ale pejsky moc nemusí
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 22:23
- Nahlásit
redhead
ale pejsky moc nemusí
Ha! Trefa do černého, ten můj taky ne. Ale už vím jak na něj, tak poctivě trénujeme a cvičíme a zkoušíme a výsledky se dostavují . . . .
|
redhead
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 22:30
- Nahlásit
A nějakej tip by nebyl? On si naštěstí nezačíná, ale po napadení jiným stafordem je dost ostražitej a do rvačky se nenechá dvakrát pobízet
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 22:38
- Nahlásit
redhead
No, já to mám zase naopak, ten můj se na ostatní hrne, aby se mohl poprat. Nesmím ho nechat vůbec vyjet, nesmí vůbec začít vrčet a ježit se, jak to dělá. Buď se ho snažím upoutat na dobrotu, což většinou zabere a pak pochválím a když to nezabere, tak napomenutí slovně, že nesmí a co to dělá, pokud to nepomůže, tak cuknutí obojkem společně se slovní výstrahou a když už by šlo opravdu do tuhého, tak ho chytnu pod krkem a trochu mu přimáčknu krkavici, to zabere stopro. Neřvu, jen mu potichu domlouvám. A jakmile psa mineme nebo pes nás, tak ho pochválím.
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 22:41
- Nahlásit
redhead
Víš, neměla jsi ho nechat napadnout. Ten problém jsi měla řešit za něj. Stoupnout si do cesty toho psa, který ho chtěl napadnout a nenechat ho po Britovi vystartovat. Proto Ti teď na ně tak reaguje, chce situace řešit za Tebe, ale to mu nesmíš dovolit. Ty jsi páneček a Ty vše řešíš.
|
redhead
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 22:52
- Nahlásit
No ono to napadení přišlo hrozně nečekaně. Sousedka venčila synova staforda na poli a ten uviděl Brita na naší zahradě, z ničeho nic se rozběhnul, prorazil náš plot a vrhnul se mi na psa. Takže jsem řešila hlavně, jak je od sebe dostat, aby byli oba živí.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 23:49
- Nahlásit
Tak ještě přihodím pár fotek toho mýho punti:
|