Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 783 . 784 . 785 . 786 . 787 . 788 . 789 . 790 . 791 . 792 . 793 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 14:52
- Nahlásit

davidkova renata
no moment.....ta bude 4krát dražší,to je snad jasný!!!
P.S.za kočku sem ochotná taky něco doplatit v případě odběru

Tak jo, já tam teda jdu zavolat a nahlásit konečný počty.

Mar
no ,šak já se ptám na ty ryze soukromý názory protože já sem tak pul napul - slyšela sem,že to je nanic, ale zase plno lidí (teda psů žáno) to má..........tže já facht nevim......
Já to taky neočkuju.
Kdysi jsem se bavila s jednou hodně velkou kapacitou v oboru dětského lékařství. Chtěla jsem tenkrát naočkovat dítě proti encefalitidě (nebo nějakému jinému svinstvu od klíšťat, už nevím proti čemu se to ty děcka očkují). Ta doktorka mi vysvětlila, že klíště ty viry začíná do těla hostitele vypouštět až po 16-ti hodinách od přisátí. Čili máš relativně dost času po vycházce v lese to klíště najít. Ať už na dítěti, či na sobě. Nevím teda jestli to u psů nebude jinak (protože na nich parazituje jiný druh klíštěte), ale předpokládám, že moc velký rozdíl v tom nebude. Takže borelku neočkuju, používám spot-ony, no a sem tam nějaké to klíště prostě vytáhnu. A sázím na osud. Komu je souzeno zemřít na leukémii, ten nezemře na borelku

Jimmi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 14:53
- Nahlásit

Mar
já pesany naočkovat nechala, u nás je hodně klíšťat

Mar
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 14:55
- Nahlásit

my měli za rok 2007 dohromady 3 klíšťata.....používám exspot....předtím taky tak nějak akorát zezačátku víc (to sem dávala ten poblblej frontline totiž).......takže je to asi zbytečný co?
já si to docela myslim taky,ale zase mě uklidní,dyž to slyším od vícero lidí

Jimmi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 14:56
- Nahlásit

Mar
no vidiš, kolik si ušetřila

davidkova renata
Člen
- Nahlásit

isdpch
předpokládám, že když vet řekne
aha ,tak už je to jasný
no můj problém je,že já vetům rozhodně nevěřim každý slovo co řeknou,většinou se zeptám svejch lidskej kamarádek- doktorek co na tom nejsou hmotně zainteresovaný a nejsou to žádný blpky

Mar
Člen
- Nahlásit

isdpch
eřeším to v tom smyslu, že bych studoval knihy o borelioze a vakcínách a různejch pro a proti
ne ? fakt ne? co to seš za hypochondra čéče?

Mar
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:02
- Nahlásit

jj,
taky sem slyšela, že pes už v sobě nákou tu borelku (jakože nevim přesně - prostě ten vir bo tu bakterii jako nebo něco na ten zpusob) v sobě už muže mít když předtím očkovanej nebyl a tim očkováním mu právě ta nemoc propukne.......
jakože to vysvětluju asi jako de*il, ale snad je aspoň trochu pochopitelný,co myslim

Neessi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:03
- Nahlásit

isdpch
si to nech jo, když už asi mám ty tvoje slavný rady dávno vyzkoušený, tak proč bych to dělal znova
včera jsme změnili místo, dostal lehkej špagátek, kterej jsem průběžně pouštěl, když mu to šlo a bylo to dobrýýýýýý,

A kdo ti to asi poradil tu korekční šňůru?Já.Tak nepindej a koukej makat

Mar
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:06
- Nahlásit

isdpch
cy woe se mi facht chce hledat no nic, do odpoledne času dost

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:11
- Nahlásit

isdpch
jestli mi ukáže, že to co mu píchá je proti borelioze,
no nejde o to co mi ukáže,ale já sem bohužel ten potížista co chce vědět co do mě a do psa kdo cpe a proč!

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:27
- Nahlásit

davidkova renata
Paní, jsem si vzpoměla jak jsme dneska byli nakupovat. To vám muším povyprávjet .
U nás je dneska "norský sekáč". Teda nevím, jestli to k vám do Práglu jezdí taky, kupříkladu Kájišek to v Ostravě nezná a hořce lituje . Funguje to tak, že si nějaká firma pronajme nějaký velký sál, nebo tělocvičnu a přiveze tam sekáčový hadry. Z Norska. Nahážou to na zem, nebo na stoly (v konečném důsledku je stejně všechno na zemi) a pustí mezi to davy hadruchtivých babek. Všechno je za 15,- Kč . Teda teďka zdražili na 19,-, zmetci . Já tam pravidelně chodím oblíkat haranty i sebe, páč je to za babku. Sice je to fuška, páč je to všechno pomíchaný a nevíte jestli z té hromady taháte tepláky, nebo halenku do kostýmu, ale zase je to zábava jak u vánočního stromečku. Dneska jsme tam vyrazili s ópérkou. Nabrali jsme si asi tunu hadýrek a šli to zkoušet. Vyběhnu z kabinky v takové dlouhé, vlněné sukni a sonduju u chůvy jak to vypadá, poněvadž zrcadla byli beznadějně obsazený. Chůva, že jako gůt. Nějaká kolemjdoucí babka cítila potřebu zapojit se do hovoru a říká mi "moc vám to sluší, mladá paní, teď je to sice od chlupů, ale to jak se doma vypere......" Chuděrka tam asi stojí ještě teďka a nechápe čemu se tak děsně smějem

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:35
- Nahlásit

Biluška
Teda nevím, jestli to k vám do Práglu jezdí taky
no nejezdí,ale sou tu někde nainstalovaný napevno.Akorátže nefim vodkud to pochází,ceny bejvaj do 10kč..já ale nemám na todle buňky,stojim před tou hromadou jak vidle v hnoji a nevim vodkud začít,tagže obvykle vodejdu s prázdnou...Co jsem viděla,sou to docela hadry,ale zajímavý je,že mejm kamarádkách se dycky povede najít něco co vypadá luksusně.Tagže chodim furt j jedněch džínách a bundě a triku,špinavá jak prase bo stejně du akorát uklízet nebo s čoklem.V létě džíny a bundu vyměnim za kratasy a mikinu ,stejně špinavý a ušmudlaný a jedu dál...

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:38
- Nahlásit

davidkova renata
džíny a bundu vyměnim za kratasy a mikinu ,stejně špinavý a ušmudlaný a jedu dál...
Seš taková šmudla, viď? )))))

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:40
- Nahlásit

davidkova renata
Ty nainstalovaný na pevno jsou tady taky. Jenomže ti mají malinko zboží, jenom jako normální obchod. Princip těchhle spočívá v tom, že je toho plná tělocvična. Lidi se v těch hromadách brodí, hledají, hulákají na sebe "Máňo, dívej, bude to Jožkovi dobrý?", babky se rvou o to, která ten svetřík viděla první a celkově je to velmi gůt

Neessi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:42
- Nahlásit

isdpch
šňůru mi dávno poradila davídková

a tys na to zapomněl a proto jsi se znovu ptal,co?
Ba ne,já vím,proč jsi se ptal:chtěl jsi vyzvídat,jestli by to nešlo nějak bezpracně:p Ale moh jsi to napsat krátce,stručně,přehledně a všichni by ti erudovaně odpověděli Nešlo

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:44
- Nahlásit

Neessi
Ale moh jsi to napsat krátce,stručně,přehledně a všichni by ti erudovaně odpověděli Nešlo
šlo . Ale musel by dát Čerta do lepších rukou a pořídit si šeltičku Ebrietku, která za žrádlo udělá cokoliv. Klidně mu u té nohy bude ještě tančit kankán a vlnit sukýnkou

Neessi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:47
- Nahlásit

isdpch

co to tady řešíte zase s tím očkováním "proti"boreliose?Se mi to nechce celý číst,ale jestli myslíte na očkování psů,tak rovnou píšu,že je to pěkná blbost.

Mar
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 15:53
- Nahlásit

Neessi
jj,myslím psa - estli mám nechat naočkovat anebo ne...
a proč to je blbost? díke za vysvětlení
já sem teda u rozhodnutá,že spíš nenechám,ale zajímá mě to

Neessi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 16:22
- Nahlásit

Mar
proč to je blbost

Protože epidemiologicky boreliosou onemocní jen malé procento psů(spíš promile).Psi jsou proti boreliím imunní.Někde jsem četla studii o tomhle očkování z USA,kde dospěli k závěru,že nelze očkovat proti všem typům borelií universálně a hlavně potvrdili to,že v každém regionu-biotypu jsou jiné borelie.To platí i u nás.Je to sice trochu s nadsázkou,ale je to podobné,jako u očkování proti chřipce:naočkuje se typA a zrovna udeří typ B.Hlavně to očkování není doživotní a není vůbec jasné,jak dlouho funguje.Takže u psů,kteří mají přeci jen blíž k přírodě než lidi,bych do toho nešla.

Mar
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 16:27
- Nahlásit

Neessi
áha. Dík za info

nemethova5
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 16:38
- Nahlásit

Neessinazdarek pani,nazdarek vse,az ted jsem se dostala ke copu,tak jsem dnesek stravila s hajanem na veterine,od pondeli mel prujem,porad dost silnej,no a ma tezkou koliku se zanetem strev,ale z ceho,nebo od ceho,to fakt nevim,slo u to i usima a dva dny nezral.tvrdil mi,ze musel nekde neco ze zeme jenom tak sezrat,coz u nas nehrozi!

Neessi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 17:28
- Nahlásit

nemethova5
ma tezkou koliku se zanetem strev,ale z ceho,nebo od ceho,to fakt nevim,slo u to i usima a dva dny nezral.tvrdil mi,ze musel nekde neco ze zeme jenom tak sezrat,coz u nas nehrozi!

no to je děs!Nemusel nic olíznout,ale co třeba voda,když jste ve službě?To pije jen z mísy,nebo si líznul z louže?

nemethova5
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 18:24
- Nahlásit

Neessipromin,ja ted byla s hajanem venku,uz se i najedl chudak,ja spis yslim,ze nejaky bacil ve vzduchu,on vodu z louze zasadne nepije,voda v robote neni zavadna,to bych musela it problem i ja,ale vet mi rikal,ze pri tom pocasi se ani nedivi,chudak byl dnes jak jehelnicek

Triniti
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 18:38
- Nahlásit

Tak Jáje jsme vytáhla fčera první klíště! Takže to uš začíná.

A byla sem dnes u švagra, kerej si pořídil to ščeně výmara - to je tak klášný a voňavý a nemoťorný, že sem si skoro ucikla. Přectafte si, že mu cchovatelka řekla, že mjela celkem 10 štěňat a že dala tři (asi prý zdravý) ščenda nechala utratit, že jich prý může být jen sedm. Ta chovatelka je zároveň i veterinářka.Nechápu

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 18:42
- Nahlásit

Tak milé děti, právě jsem se dozvěděla, že předhypoteční úvěr na ten byt nedostanu, bo nevím, kdy bude převeden do OV. Tak už mi chybí jen půl mega. Se picnu. Už sem myslela, že mam zjištěno skoro všechno, tohle mě trošku zaskočilo...

Triniti
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 18:47
- Nahlásit

Gerda
No co co. Tak si pjekně zakoupíš škrabošku a banán, na to ještě snat máš a vypravíš se do banky. Přes banán přehoť cíp kabátu a to by to bylo, abys to z nich nevyrazila.

Neessi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 18:53
- Nahlásit

Triniti

pani,tady máte toho svýho oblíbence-mušíte jet do Práglu
[img]Pljuščenko už trénuje čtverné skoky, přípravu mu zpestří show v Praze [/img]

Triniti
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 18:54
- Nahlásit

Neessi
No teťka zrovinka sem se na to koukala. Vdyk je to eště mládě, vono to má pjetadvacet!

Neessi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 18:54
- Nahlásit

Gerda
předhypoteční úvěr na ten byt nedostanu

tak zkus jinou banku,ne?

Neessi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2008 18:56
- Nahlásit

Triniti
Vdyk je to eště mládě, vono to má pjetadvacet

a to nějak vadí,bo co?Zákonnou hranici má za sebou,tak co!

<< 1 ... 783 . 784 . 785 . 786 . 787 . 788 . 789 . 790 . 791 . 792 . 793 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání