| Autor |
Zpráva |
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 15:47
- Nahlásit
isdpch
že na vodítku chodí, jak když bičem mrská, samo to nebude na plnej počet bodů, ale umí to, problém nastane ve chvíli, kdy to vodítko sundám
jinak přeju krásné odpoledne
tak to je blbost,bo když umí na vodítku,tak bez něj taky -to snad dá rozum.No nic,tak udělej ještě jeden mezikrok-přivaž mu k obojku ještě jednu tenkou,lehkou šňůru-stačí 1/2m dlouhou,jdi normálně na vodítku a on tu šňůru bude tahat za sebou.Pak odepni vodítko a dej k noze.Když nepůjde dost rychle,nebo naopak tak si pro tu šňůru hmátni a srovnej ho.Když půjde dobře ,šňůru zase pusť.To bé dobrý!
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 15:49
- Nahlásit
isdpch
čti to tady, píšu
a tohle po mně nechtěj,bo bych se učetla k smrti
i tak jsme zase o den k smrti blíž
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 16:07 - Změnil/a: Neessi
- Nahlásit
isdpch
on se po vydání povelu vleče, tak je asi blbost tu šňůru pouštět ne, se budu muset zastavit, otočit, sebrat šňůru, škubnout .... není lepčí jí mít v ruce zrovna ?
je fakt,že by neměl poznat,kdy šňůru máš v ruce.Hele a co nějakou pískací hračku?Na tu by nereagoval?Já mám takovou pískací mrkev,perfektně se vejde za výstřich a když potřebuji nalákat pozornost,tak jen na tu mrkev zatlačím a čuba ji hledá očima a zrychlí.Samo,že na konci cviku jí to hodím,jako aportka.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 16:26
- Nahlásit
isdpch
tak si připni vodítka dvě, jedno to normální, na kterým chodíte, a pak jedno úplně tenoučký. Chvíli choď na vodítku, pak to normální ostentativně odepni a jestli nepůjde, tak použiješ to tenký, ale rázně. Tedy v případě, že pes si z tebe dělá malinko prču, pokud má jinej problém, tak to řeš jinak
|
Tinta76
|
# Zasláno: 5 Bře 2008 16:33
- Nahlásit
Brý den!
Neessi
pani, co to tam má Russ u sebe za pejska, jak porád chodí do kolečka?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 16:40
- Nahlásit
isdpch
tak ho nechval, ať se plíží, jak chce, nevšímej si ho, jen chtěj, aby šel u nohy, v klidu, bez emocí
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 16:57
- Nahlásit
isdpch
U Tebe resp. Čerta naprosto chápu, ale co mi rozum nebere, my máme opačnej problém, pokud jde o chůzi u nohy. Jakmile je bez vodítka, plácnu o stehno, zafuním "K noze", pes přikvačí a jde u nohy. Střihá po mně jedním uchem a okem a velmi pozorně očekává bohachvalné "Volno".
Jakmile je na vodítku z preventivních důvodů v rizikových oblastech, jako by věděl, že v podstatě u nohy až tak "nemusí" bo ho vodítko stejně dál nepustí a má pořád tendence předcházet mě a to vodítko napínat, někam se hnát a pořád něco řešit. Jeden z důvodů proč já vodítko tak nerada.
Je to trochu paradox u nás - vodítko rovná se horší ovladatelnost psa - zato větší bezpečí pro okolí bo jeho dočasná "neovladatelnost" je striktně ohraničena. Bez vodítka je mnohem ovladatelnější, ale zkrátka když mu to maso přiskočí až k čumáku či na něj jiné maso zavrčí či se moc přiblíží..., šak to znáš, kryv stříká jak hasiči na ND.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 17:04
- Nahlásit
Teď to řeším víc než kdy jindy, bo v danou chvíli prostě já s vodítkem chodit nemůžu, když by vystartoval a škubnul s sebou nebo i to trvalejší táhnutí prostě už nedávám. Takže chodím bez vodítka, dokud nejsem na širším volném prostranství, kde mám rozhled jde u nohy pod permanentním přisným dozorem a pak dostane volno.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 17:07
- Nahlásit
Garfield
ahojda,jak se vede? co mimčo?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 17:10
- Nahlásit
želva
No trochu občas říká něco o tom, že už by jako rádo ven a že moc 40ti týdenní lhůtu nehodlá respektovat, tak bojujeme kdo z koho. Chtělo by to asi ležící režim, ale s psákem a prací (ač doma) je to trošku náročné. Navíc já se cítím zcela OK, tak je mi ležení hodně proti srsti.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 17:21
- Nahlásit
Garfield
no tak hlavně že jste zdraví
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 17:59
- Nahlásit
Tinta76
pani, co to tam má Russ u sebe za pejska, jak porád chodí do kolečka?
Kterýho myslíš?Toho černýho? No já tam jdu v pátek ve 20.30 na RTG,tak to očíhnu,jestli je to nový exemplář.Kdy jsi tam byla?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 18:00
- Nahlásit
Garfield
tak je mi ležení hodně proti srsti.
koukej vydržet,některé děti se musí zkrátka "vyležet"
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 18:03
- Nahlásit
Ebony
no u isdpch to asi s korekční šňůrkou nepůjde-jak vidíš,má pořád spoustu keců,proč by to neměl dělat Čert asi bude ,na rozdíl od isdpch,úplně v pohodě.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 5 Bře 2008 18:46 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit
Neessi
Kterýho myslíš?Toho černýho?
Ne je takovej světlounkej, drobnej, kokrovitej, co jsem ho dvakrát na chvíli zahlídla, tak chodil bez zastávky do kolečka ...
Kdy jsi tam byla?
Byli jsme tam dneska dopo akutně s Rexem - zas voči, tentokrát je to horší, má vysokej nitrooční tlak, začínající glaukom a erozi na rohovce (což ho bolí hodně moc).
Na RTG s krakenkou?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 19:32
- Nahlásit
Tinta76
Na RTG s krakenkou?
jj-kyčle a lokty
s Rexem - zas voči
ach jo.A vymyslel Martin nějakou dokonalejší léčbu?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 5 Bře 2008 19:43
- Nahlásit
Neessi
Jestli jsem to dobře pochopila, tak to bude obtížný, páč má vlastně tři věci, na který jsou tři různý přípravky, který se navzájem vylučujou. Slepota nás tak jako tak zřejmě nemine. Takže prioritou jsou čistý nebolavý voči.
Dneska jsme byli u mladšího, páč jsme netušili, že starší dopo neordinuje. Naštěstí tam starší byl, sice řešil úplně jiný věci, ale přišel se na Rexíka podívat
Krakence je proboha už kolik?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 19:55
- Nahlásit
Neessi
-jak vidíš,má pořád spoustu keců,proč by to neměl dělat
no to je jeho problém,na cokoli řekne..ale dyš... Provázek sem mu radila už asi 100krát,v nejhorším může použít vlasec na ryby co určo domá má z doby dyš rybařil...což kdybych Tě ,drahá,oběsil?
Tinta76
Slepota nás tak jako tak zřejmě nemine
To mě mrzí,pani... kolik že mu je?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 5 Bře 2008 20:03
- Nahlásit
davidkova renata
To mě mrzí,pani... kolik že mu je?
To mě taky Je mu +-10. Bohužel je to daný geneticky. Ale co už, slepej může fungovat ještě dlouho, důležitý je, aby ho to nebolelo ...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 20:08
- Nahlásit
Tinta76
Je mu +-10.
njn..ale máte samo recht,fungovat může,to je jasný,eště že má vás,pani
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 20:12
- Nahlásit
isdpch
mi se misto pochval osvedcily blechy - kdyz je psi meli minule, koupil jsem kiltixy a zbavil je jich, ale a) je to strasne drahy, b) blechy se daj vyuzit k vycviku - ted misto pamlsku, nebo pochval pouzivam podrbani za krkem - to je pro toho psa takova slast - neco jako noc s haravkou a miskou plnou zradla - akorat ze koncentrovane do par pohybu ruky po svedive kuzi.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 20:18
- Nahlásit
jo - neumite nekdo strilet z luku? dneska mi privezli luk a sipy a zkusil jsem to jednou - myslel jsem, ze jsem docela silny, ale sip letel asi 6 matru a zapich se do zeme (miril jsem vodorovne). jak se to ma drzet?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 20:33
- Nahlásit
argosek
neco jako noc s haravkou
třeba noc s naší háravou Megčou
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 20:36
- Nahlásit
argosekzapich se do zeme (miril jsem vodorovne)
no, to sa na urcitych vesmirnych telesach obcas stava
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 20:40
- Nahlásit
Bela
Argoušel na gravitaci kašle stejně jako na graviditu fenek je to bohém, bohém a intelektuál s brejlema
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 20:46
- Nahlásit
Tinta76
Krakence je proboha už kolik?
13 měsíců
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2008 20:47 - Změnil/a: Bela