Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 774 . 775 . 776 . 777 . 778 . 779 . 780 . 781 . 782 . 783 . 784 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 13:36
- Nahlásit

isdpch
tak to sem v tý kynologický deprézy nějak nevnímnul
jenže todle já ti řikám už jako dost dlouho! Takže bud máš kynologickou deprézi furt anebo se tii sluch zlepčí po požití sedmiavíce pif f Azalce

chvaterka
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 13:37
- Nahlásit

isdpch
mám do šesti jízdy, tak když přežiju, budu tam

nemethova5
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 13:44
- Nahlásit

davidkova renatadobre pani,pak si reknem,co a jak,jo?

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 13:46
- Nahlásit

isdpch
kokína žere jen ňáký, rozumíš, v 90 % procentech když mu někdo dá nějaké koko, tak ho vyplivne
Tak koukej zjistit co spadá do kategorie těch 90%.

mám na to měsíc a půl a nemám čas na kvalifikovaný výzkum
Máš čas, ale musíš makat rychleji.

Ještě můžeš zkusit jeden trik - neber jenom jeden druh kokinek, vem od každého něco - různé druhy masa, sýr, piškot, hrozinky, sušené ovoce..... no a odměňuj tím, co ti zrovna v kapse padne do ruky. Pes je pak víc zvědavý co by mohl dostat tentokrát. Neboj se experimentovat, ber i takové věci, které by tě normálně vůbec nenapadli. Jak myslíš, že jsem přišla na borůvkovou buchtu pro Šagynu?
Bože můj, zlaté prdlé šeltie, pro které je největší odměna samotná práce .

Gerda
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 14:11
- Nahlásit

isdpch
Jestli najdu králičí pacičku, co mám od Štemberový k nácviku aportu, přinesu ti jí.

Triniti
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 14:16
- Nahlásit

Biluška
V Žumperku maj agi na DDM, zkus to tam
Jojojo, tam jsme přihlášení, ale máme to pěšky dost daleko, a to bydlíme f Šumperku. Aš béme bydlet f Malíně, tak to uš nebé připadat f úvahu vůbec.

Ale si řikám, že časem bych mohla zakoupit ňáký překášky, dyby tam tomu byli střícní.

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 15:04
- Nahlásit

isdpch
no vo tom právě přemejšlim .... jde u nohy, dostane kůži, tu si povraždí, já přivolám, odměním a znova ... to by mohlo jít
nechci ti brát iluze, ale takhle to fungovat nebude. Bude po tobě skákat, abys mu vrátil tu kůži. A pak bude ještě víc znechucený, že kůže není.

Triniti
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 15:06
- Nahlásit

isdpch
řeknu, že jsem zimouřivej
Ale houno zimomřivej, diunej, to pochopí kašdý.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 15:23
- Nahlásit

Biluška
isdpch
neci se vám do toho ctění velkokynologové motat, ale je přeci jedno, jestli pes cvičí na kůži, nebo balónek, princip je stejnej- 3 kroky u nohy,nechat zardousit a potahat se vo kůži, 5 kroků, 10, 3,15,5, prostě nevypočitatelně, až se naučí, že kůže je odměnka, vzdálenost prodlužovat a vždy odměnit dřív, než opadne zájem, zařazovat krátký úseky. nějaký poskakování je detail...furt lepší, než ploužení se..
a hned zas mizím! držím vám fšem na to vaše ííípení palce

argosek
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 15:35
- Nahlásit

ty nika?

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 15:39
- Nahlásit

eva od jondy
isdpch
Tak jak to píše Eva to funguje. Ovšem pouze v případě, že pes je schopen alespoň trochu přemýšlet. U balonkových magorů (myslím totál magorů, takových jako je třeba pumice) to fungovat nikdy nebude. Pokud je Čert do kůže stejný magor jako puma do balonů tak to nemá vůbec smysl. Funguje to na psa, který má balonek (kůži) rád, ale pořád ještě nemá zatmění mysli když ho vidí. Ani v jednom případě se to nedá použít tak jak píše Isdpch, protože tím si člověk akorát pomrví přivolání.
Převedeno do srozumitelné řeči - když mě za něco nabídnou zelenou tak si řeknu "fajn, to by šlo" a udělám to. Když ji nabídnou Isdpchovi má zatmění mozku a jediná myšlenka, která tam koluje pořád dokola je "zelená, zelená, bude zelená" .

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 15:41
- Nahlásit

isdpch
tak holt bych to dělala tak, že mu ukážu kůži, ujdu s nim u nohy pár kroků, dokuď je celej žhavej, tak mu jí dám na zardoušení, pak teda vemu a udělám s nim něco úplně jinýho, třeba krátký odložení, nebo klasiku, sedni, lehni, aby se dal trochen dokupy a zkusim to pak znovu. Nebo mít kůže dvě a naučit ho, že když ho necháš chvíli tu jednu rdousit, tak vytáhneš pak druhou a navnadíš ho na tu, to pak sou pesani dychtivý, že hned dostanou něco jinčího, ovšem občas nedostanou, zamáváš jim s tim jen před ksichtem a voni celý dychtivý na tobě visej, kdy už jim to zas spadne do mordy. ale nznám čertisko, musíš to holt nějak vykoumat, to by v tom byl čert, abys na něj něco nevymyslel ale jinak ze ZOPky vás určo za ploužení nevyhoděj, toho bych se nebála!

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 15:47
- Nahlásit

Biluška
jj, to co píšeš, je pravda, ale když ti vo to hodně jde, tak se to zvládnout dá, chce to trpělivost, já osobně bych prostě čerta naučila na tu kůži při normál. povelech, který zvládá, prostě jí ukázat a dát třeba povel sedni, pes je fascinovanej, totálně vymagořenej, ale prostě dokuď se nepokusí povel splnit, dostane leda houno. hlavně trpělivě a úplně vklidu..
takhle mi to fakt funguje u dobrmanky, která nezná nic jinýho než míček a s prominutim je fakt úplně blbá dokonce se časem i dost zrychlila, protože pochopila, že bez její iniciativy nic nebude.
jinak má furt zatemníno, ale někde v hloubi mozku jí to vždycky sepne a aniž by se na cvik soustředila, automaticky ho vykoná

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 15:48
- Nahlásit

eva od jondy
Čert když vidí kůži tak má zatmění mozku. Na takové psy se to používat nedá. On ti třeba v tu chvíli u nohy půjde (když ho budeš v pravidelných intervalech mlátit traverzou), ale nevnímá nic jiného než tu kůži. Ve chvíli kdy ji mít nebudeš se bude zase plížit a budeš na začátku. Kdyby měl dvě mozkové buňky tak by se to naučit dalo, ale když má jen jednu tak se to prostě takto nedá.

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 15:54
- Nahlásit

eva od jondy
Kupříkladu pumice je totální magor. Vidí ragbyč a v tu chvíli neví ani jak se jmenuje. Několikrát mě v tu chvíli pokousala a vůbec si toho nebyla vědoma. Rozsvítilo se jí až když jsem po ní řvala a pak byla strašně překvapená, že mi visí na předloktí. Prostě úplné zatmění mozku. Můžu ji odměňovat ragbyčem, ale pouze tak, že ragby nechám doma, jdu na zahradu cvičit, po x sekvencích a parkurech, na kterých neodměňuju vůbec (ona to fakt nepotřebuje, odměnou jí je ten běh) dojdu domů a hodím jí ragby. Pokud ho vezmu s sebou na parkur (je naprosto jedno kam ho schovám, ona o něm ví) je úplně rozhozená. Je prostě jak děcko před prázdninama. Myšlenkama už úplně jinde, nesoustředí se vůbec na nic, pořád jenom čeká na ten ragbyč. Čert je dle mého názoru naprosto stejný degen na kůžičku. S takovým magorem se prostě takto cvičit nedá.

Gerda
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 16:07
- Nahlásit

janika
teda taťko
Taťka je benda, isdpch je dědeček, Můdr je babička, Davídkoj je mamka - máš ňákej problém v rodinnejch vztazích??? ))))))

želva
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 16:10
- Nahlásit

Gerda
no vidíš a já mám tatku isdpcha

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 16:11
- Nahlásit

Biluška
tak to jooo,no ale co by třeba puma dělala, kdyby sis dala ragbyč do kapsy a nedostala by ho prostě drřív, než by se pokusila splnit nějakej povel?ale chce to fakt výdrž jak hrom.
když agi je děsně drajvový
tam po nich člověk nechce "útlum".. pro jonáše zas neni žádná odměna adekvátní, krom další překážky,takže on se zase učí vpodstatě se odměňovat jinak, než překážkou..
isdpch
každopádně budu sledovat, jak se to u vás vyvíjí

Sali
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 16:13
- Nahlásit

eva od jondy
to vůbec nejde u kořistnickejch magorů, Biluška má pravdu, u takovýho zvířete musíš mít odměnu někde schovanou, a na konci práce mu jí dát na hraní, jinak ti totálně vypne a jen šílí pro tu kořist, typický je to u malin, u některejch dobrmanů, ale hlavně ty maliny,
i proto se doporučuje odměňovat průběžně třeba jídlem, a nakonec přidělit tu kořist...
ono teda u sportovního výcviku si jde pomoct ostrejma korekcema v levý ruce přes couračku, ale na zatmění mozku nezaberou. Když něco učíš, nemůžeš před odměnu v síle 10 na desetistupňový stupnici, to až u hotovýho psa máš balon v kapse a pes o něm ví, ale taky ví, že než splná naučený, bude mít wohno.

argosek
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 16:15
- Nahlásit

Benda

ahoj bendaku,

takze predne - dostal jsi me cislo a neozval ses - to je tedy od tebe vec nehezka, vec nehezka. ja myslel, ze mas zvirata rad!

a druha vec - uz mi klidne muzes dat to icq cislo co pouzivaji nekteri clenove tve rodiny - jsem zamilovanej, takze nehrozi, ze bych nejak ohrozoval mravni vyvoj kohokoliv s tebou sprizneneho.

s pozdravem
jajaapaja

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 16:29
- Nahlásit

eva od jondy
no ale co by třeba puma dělala, kdyby sis dala ragbyč do kapsy a nedostala by ho prostě drřív, než by se pokusila splnit nějakej povel?
Tak to ti povím naprosto přesně. Štěká, štěká a zase štěká. Dokážu ji donutit, aby splnila cvik, ale výsledkem je šíleně vynervený pes (a. protože nemá svůj ragbyč, b. protože na ni řvu), totáleně vynervená já, totálně vynervení sousedi, kteří to musí poslouchat . A cvik stejně neumí. Přes ty překážky ji nějakým způsobem prostrkám, ale je to fakt o prostrkávání, ten pes vůbec neví, že něco dělal. Protože celou dobu má zatmělý mozek a soustředí se jenom na ten ragbyč.
Uvedu ti příklad - na podzim, když dozrávali jabka tak se nám váleli na zemi. Byli zelené a velké zhruba jak tenisák. A bylo jich moc. Já jsem jí mezi ně omylem hodila její zelený ragbyč, který vypadal prakticky stejně. Puma zešílela. Vlítla mezi ty jabka, chytla do huby jabko, vyplivla ho, chytla další.... teď to zní humorně, ale kdybys ji viděla... ona fakt šílela. Šílela strachy, že nemůže najít ten svůj ragbyč. Kdyby na vteřinku zapla mozkovou buňku tak ho po čichu okamžitě najde. Ale ten mozek má vypnutý. V tu chvíli se nedala odvolat, prostě vůbec nic. Regulerně šla do hysterického oblouku. Uklidnila se až když jsem tam doběhla, vzala ten ragbyč a vrazila jí ho do huby. Fakt jsem měla strach, že ji z toho stresu klepne pepka.
Podobně vyvádí na parkuru když mám balon v kapse (ví o něm, pokaždé o něm ví, schovat prostě nejde). Neskočí jednu jedinou skočku, pořád se po mě otáčí, štěká a v očích má výraz "hážeš?tak už prokrista házej".

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 16:33
- Nahlásit

Sali
no ale tohle já nepopírám.
balónek mám taky schovanej samo v kapse.
ovšem když učim novej cvik, tak prostě já odměňuju to nový, co potřebuju tak, že balónek dostane a pak to opakuju až za čas, když je dávno odebranej a psice vpoho.
ale tohle neni můj pes, cvičim s ní jen pro zábavu, čert se taky nechystá na IPO nebo ZVV, takže takhle si to fakt myslim, že lze,.
navíc čert už cvik zná, jedná se o to, že není u chůze navolno dostatečně motivovanej.
nej je samo meziodměna, která psa tak nerajcuje
třeba jí idspch objeví.
mně se osvědčil pro naučení očního kontaktu a vůbec chůze u nohy nej klikr, ale ne každej s nim dělá.

Neessi
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 16:36
- Nahlásit

Gerda
máš ňákej problém v rodinnejch vztazích??? ))))))

já teda jo,páč nevim,čí je isdpch dědeček.Ale vzhledem k chaotickému pohybu členů rodinného klanu,kde se vyměňují role rychlejc,jak spoďáry ,tak to asi stejně nebude důležitý.
Jinak vás fšechny zdravím,bando nevycválaná.Zase jste tu namastili tolik stránek,že to snad ani nestihnu číst.Venku sice chumelí a třá by na to byl i čas,ale zaslechla jsem přednášku o makulární degeneraci,tak si snad půjdu šetřit oči ven-čubiny ten sníh milují,jdu si užívat s nimi.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 16:39
- Nahlásit

Biluška
puma je prostě puma
ale věřim a dokážu si představit
no jako právě já u týhle dobrmanky, i u dalších na cvičáku vidim hodně často to, že vykonávaj všechny cviky, ale maj naprosto zatemněnej výraz a vypadá to, že vůbec nevěděj vo co go a nesoustředěj se na to. jen zfanatizovaně čumí na psovody, kdy vypadne míček, ale makaj jak automaty.
se mi na nich vůůbec nelíbí

želva
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 16:42
- Nahlásit

Neessi
já to nechápu,já tu skoro nic nepíšu a stejně dostanu sprdana

Neessi
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 16:42
- Nahlásit

eva od jondy
balónek mám taky schovanej samo v kapse

tak to já ho musím dávat do výstřihu vesty,aby čubiny koukaly nahoru a viděly aspoň tu šňůrku k balonku a v levé ruce mám pamlsky,které dávám jen při změně směru.Balonek fakt až na konci jako big odměnu.

Neessi
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 16:43
- Nahlásit

želva
stejně dostanu sprdana

za co tě zase sprdli?Leda za hrubky,ne?

želva
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 16:45
- Nahlásit

Neessi
né ale ty
namastili tolik stránek,že to snad ani
no já nebyla,já su hodná dcéra a vnučka co jen poslouchá

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 16:45
- Nahlásit

Biluška
jo ještě dotaz
když pumici něco učíš, tak na nějakou odměnu, která neni úúplně ta nej- ragbyč , reaguje vpoho?
že jestli čert bude úúúplně vodvařenej a nepoužitelnej, poohlídla bych se prostě po něčem míň lákavym, ale lákavym natolik, aby měl z toho radost, ne že to jen sežere z "povinnosti" a bude se ploužit.
třeba koženej pešek apod., by se mu mohlo možná líbit..

Gerda
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 16:46
- Nahlásit

Neessi
já teda jo,páč nevim,čí je isdpch dědeček
Záleží na tom, jestli je to taťky taťka, nebo mamky taťka, respektive tvůj starej. V tom případě by byl nedejbože dědeček nás fšech! No tak nevim, rači teda ten rostlinář Jaromír snad.

<< 1 ... 774 . 775 . 776 . 777 . 778 . 779 . 780 . 781 . 782 . 783 . 784 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání