| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:24
- Nahlásit
náčelník
určitě sem pro stopstaf,ale přesně jen do tý doby neš budu shánět vlkošedýho kreténa s ekstra tachem na branku dle mejch krytéryjích
Neříkalas, že kvůlivá věku (Tvýmu) si už žádnýho dalšího vlčáka nepořídíš??? Je to někde o asi 3 552 stran dozadu. Nebo dopředu? Teď nevím.
Každopádně pár vlkošedů je v útulcích. Můžu Ti je dohledat.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:25
- Nahlásit
makrel
A jo, to by nebylo překvápko.. No já nevim, jednoho psa, co máme, někdo uvázal v noci u obchodu jako odrostlý štěně a druhýho někdo zavezl do lesa jako menší štěně. Ale třeba si v budou cnu vezmu i něco dospělýho, uvidíme
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:25
- Nahlásit
danajasa
muhehe, teď jsem si teprve rozklikla zušlechtěnýho labradora to by mě fakt nenapadlo tak já mam zušlechtěnou ovci! Teda vlastně pardón, Holandského pasteveckého psíka!
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:26
- Nahlásit
Venta
no upřímně mi pak stačí ty překvápka v psychice, nemusím mít ještě překvápka ve velikosti atd.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:27
- Nahlásit
Monty
Zchladni, prosím Tě. Nečetla jsem počátek, ale pokud tomu dobře rozumím, tak Ti někdo prodává psa zalevno s podmínkou, že budeš mít štěňata a jedno mu dáš.
To je nějaký divný, ne? Co budeš dělat se zbylými štěňaty? Víš, jak blbě se psi teď udávají? Už jsou i inzeráty, že připlatí k psovi, když si ho někdo vezme. Chceš, aby Tvoje štěně někde trpělo u někoho, kdo ho vlastně ani moc nechtěl, ale kam jsi ho ráda dala, aby ses ho zbavila, protože co doma se čtyřma psama?... Kromě toho nikdy nevíš, jak se Tvoje štěňata budou mít. Mě to neuvěřitelně sere, tohleto, že si tím prostě nemůžu být jistá.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:28
- Nahlásit
Gerda
poctivej chovatel třeba jenom ty dva roky počká, než začne zase produkovat,
Ti to vysvětlím na osobním příkladě - Bony je ze zahraničního krytí, celkem vzácná kref. Mám na štěně po ní docela dost zájemců z řad chovatelů. Nemluvím o zájemcích z řad laiků, sousedů, známých a podobně - ti můžou klidně mít štěně od jinud. Čekala jsem do jejich tří let až bude dospělá, páč prostě dospívala dlouho. Loni byl ten průser s tou havárkou, když jsme ji našli tak hárala. Tudíž krytí nepadalo do úvahy páč se jaksi nevědělo essi už si něco nepořídila na tom útěku. Při dalším hárání na podzim se krytí nepovedlo. Teď jí budou čtyři roky. Kdyby teď přišel někdo s nějakým zákazem na dva roky znamená to, že budu muset počkat do jejich šesti let - to už je první porod hodně moc rizikový. Takže svět šeltií by přišel o velmi nadějné a velmi žádané štěňata. Proč? Aby se útulky zbavili voříšků, po fenkách, které byl někdo líný hlídat?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:30
- Nahlásit
No já osobně bych pro útulkáče nešla. Já když už si budu brát štěně, tak jedině od mnou prověřenýho chovatele nebo na doporučení někoho důvěryhodného.
Do útulku jsem ochotná dovézt grancle, poslat peníze a pod. Ale psa bych si od tama nevzala.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:36
- Nahlásit
makrel
Zas máš tu psychiku u štěněte většinou jednodušší než u dospělýho. Ten toho za sebou může mít tolik, že ani všechno třeba neodbouráš. No ale asi spíš záleží na tom, co tě zrovna z tý nabídky zaujme.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:37
- Nahlásit
Takže ty, co tady piskujou, by si povinně vzaly 5-10 vořechů, podle metrů čtverečních ubikace.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:39
- Nahlásit
Gerda
Takže ty, co tady piskujou, by si povinně vzaly 5-10 vořechů, podle metrů čtverečních ubikace
A ty, co už maj vořechů hodně, si k tomu za odměnu můžou pořídit jednoho papíráka
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:39
- Nahlásit
Venta
že ani všechno třeba neodbouráš
ano to je běžné. ale zase mají menší šanci, že si je vezme někdo jiný. do starého psa úplně bych nešla, na to jsem moc velký slaboch a sobec, abych se s ním za rok nebo dva loučila. ale štěňata mají vždycky větší šanci.
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:40
- Nahlásit
Baico
leyenda
No já osobně bych pro útulkáče nešla
Proč? Kvůli vizáži nebo kvůli neznámé povaze nebo..? Já měla prvního psa papíráka s dokonalým rodokmenem, pak už útulkáče a už nikdy nedám na útulkáče dopustit. Nic vděčnějšího a milejšího na světě neexistuje Teď máme k útulkáčům ještě množírenskou wesťu s PP. No....s útulkáčema nesrovnatelný, vedou
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:42
- Nahlásit
makrel
do starého psa úplně bych nešla, na to jsem moc velký slaboch a sobec,
Já bych to taky asi nezvládla. Ale potkala jsem na veterině jednu paní, která si bere z útulků ty hodně starý psy na dožití. Musí to bejt hrozný, mít psa jen třeba rok nebo i míň. Fakt takovýhle lidi obdivuju.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:45
- Nahlásit
Gerda
by si povinně vzaly 5-10 vořechů
V tom případě se sedmi musím zbavit.Kam ti je mám poslat?
Cigi
Nic vděčnějšího a milejšího na světě neexistuje
FAkt? Jak je možné že já nemám ani jednoho? Proč mám samé hajzly co mají plno zlozvyků a od rána do večera vymýšlejí jak ty zlozvyky ještě zdokonalit?
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:46
- Nahlásit
Gerda
y, co tady piskujou, by si povinně vzaly 5-10 vořechů, podle metrů čtverečních ubikace
hurá, já nemusim! já už ho vidim! (dle ubikace bysme z toho asi nevyšli lehce )
Cigi
ic vděčnějšího a milejšího na světě neexistuje
s tim bych byla docela vopatrná, Mr. Kokos je ten nejnevděčnější parchant jakýho sem kdy potkala. Ale zas v tom outulku nebyl dlouho, tak tou "vděčností" nestihl nasáknout
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:47
- Nahlásit
Biluška
Gerda řikala dle metrůch ubikace. Tak radši pšššt, nebo ti eště ňákýho přibalí nevim jakej bude poměr metr/pes
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:50
- Nahlásit
Venta
Musí to bejt hrozný, mít psa jen třeba rok nebo i míň. Fakt takovýhle lidi obdivuju.
No hrozný......je to o tom,vědět a smířit se s tím,že ten pes si k vám opravdu přišel jen užít konec života.
Ale že by ty odchody byly lehčí,to nejsou.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:51
- Nahlásit
Cigi
Proč? Kvůli vizáži nebo kvůli neznámé povaze nebo..?
Jednak mám prostě vybraný plemeno. A druhak chci opravdu vědět, co si to zvíře prožilo a co od něj můžu čekat. Nemám problém útulku finančně i materiálně pomoct, ale psíka si fakt plánovaně z útulku nevezmu.
Ale samozřejmě jsem zastáncem toho, že štěňata by se měla odchovávat s rozumem a neodchovávat na zvířatech, který taktak prošly bonitací a nejsou pro chov žádným přínosem.
Mám jednoho nechovného psa s pp a u druhého se teprve uvidí. Pokud se ho podaří uchovnit, nedovolím, aby pokryl půl rebubliky, ačkoliv je tady v Čechách naprosto nepříbuzný a šel by tady na většinu fen.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:52
- Nahlásit
Venta
A ty, co už maj vořechů hodně, si k tomu za odměnu můžou pořídit jednoho papíráka
Ale až za dva roky od smrti psoledního vořecha.
Biluška
V tom případě se sedmi musím zbavit.Kam ti je mám poslat?
jako k tomu, ne výměnou.
bonc
dle ubikace bysme z toho asi nevyšli lehce
Máš velikej dům? A nechceš mi kus zahrady věnovat? Prodala bych jí a koupila si malinkou tady....
nevim jakej bude poměr metr/pes
pes na metr.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:57
- Nahlásit
Baico
ale psíka si fakt plánovaně z útulku nevezmu. tak to jsme přesně naopak. já si nevezmu plánovaně štěně od chovatele, s PP nebo bez, právě proto, abych ho nepodporovala v tom, že je o psy velký zájem a že bude moc fajn krýt příští rok znovu.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:59
- Nahlásit
Gerda
zahradu nedam. už sem ti jednou nabízela zahradnické práce zdarma, ale cenim si každýho metru zahrady z toho mála co máme. Je to největší bol, chtěla sem obrmega zahradu o kterou se nebudu starat , a máme jenom 250m.
pes na metr.
Barák má asi 150-160m
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 14:00
- Nahlásit
ach jo, to jsem tady zase něco napsala...
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 14:00
- Nahlásit
a vůbec, du se zahrabat do archívu, nepodařilo se mi to na nikoho hodit, sem špatná vedoucí
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 14:02
- Nahlásit
Monty
to máš jedno, ty se rozhodneš.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 14:02 - Změnil/a: bonc
- Nahlásit
Monty
ach jo, to jsem tady zase něco napsala...
ne, navopak, mě přijde strašně fajn že konečně můžu svůj náhled zkonfrontovat s rozumnejma lidma jejichž názoru si může vážit a brát ho vážně!
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 14:03
- Nahlásit
tak nějaký z dnešní prochajdy
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 14:06
- Nahlásit
kejtlin
co je to to velký šedivý?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 14:07
- Nahlásit
kejtlin
Tygr jozefčík se mi líbí.
|
makrel
Člen |
- Nahlásit
Monty
a já se s tebou budu bavit i tak. to že mám tak vyhraněný postoj je moje soukromá věc a neznamená to, že mám něco proti lidem, třeba jako Baico, Leyenda atd.
|
kejtlin
Člen |
- Nahlásit
bonc
co je to to velký šedivý?
KAO
|