| Autor |
Zpráva |
leyenda
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:01
- Nahlásit
Vlčáčková
Jakou půlku, Beruško? Já jsem její JEDINÝ dítě. Moje ségra není její, víš? Je tátova z předchozího manželství. A je o 20 let starší než já. A ten byt jsme si pořizovali, když mě bylo 15. Čili ségře bylo 35 a měla už svoje.
Prosim te a kdy ji ten byt dala? Je to vubec mozny z hlediska zakonu?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:04
- Nahlásit
Vlčáčková
Zrušit to nemůžu. Je to stavebko a penzijko.
tak přijdeš o podporu, nebo je tam ještě jinej problém? Teď jsem rušila stavebko, koncem března, paní říkala koncem dubna, že bych ty peníze mohla mít.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:04 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
leyenda
Je. Darovací smlouvou v květnu minulého roku. A ještě si tam podepsala, že musí ten byt opravovat za své.
kachna_
Svoje si můžeš zrušit. Ale tohle stavebko je na její jméno. Neudělám s tím nic. Slovy: NIC. Nemám k tomu dispoziční právo.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:04 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
Du zdar zejtra třá, gdyž bdu stíhat
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:09
- Nahlásit
Vlčáčková
Mela by ses poradit s nejakym pravnikem, jestli by to neslo nejak odcinit, mohla uz byt nesvepravna, darovaci smlouva podepsana pod psychickym natlakem, jeste to neni rok, treba by se s tim dalo neco delat.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:09
- Nahlásit
zuzanarosakova
deš s náma do pangamínů pro čokle? oni teda jsou pro koně, ale jen že jsou v koňským balení, je to 1.5 kg a cca 3500 tbl za 400kč, příští týden budu objednávat
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:10
- Nahlásit
leyenda
Už jsem to řešila se svojí právničkou. Prý je to prakticky neprůchodný. Žádný doktor se zpětně rok nevyjádří, protože nemoce mohou postupovat různě rychle i skokově. Je to prostě v prdeli.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:15
- Nahlásit
Vlčáčková
tomu dispoziční právo
Pokud ste opatrovník tak máte já mám optrovnictví a mám tam vod soudu,že můžu všecko co by musel děda(brát důchod podepisovat pprávníci pošta přeplatky atd),následně pokud tam vletíte s papírem od doktora o nesvéprávnosti tak to přepíšou na vás nesvéprávný člověk již nemůže disponovat penězi a automaticky by měl opatrovník nebo zákoný zástupce(nebo holt musí majitel podepsat plnou moc k disponování s ůčtem což u stavebka asi nepude)
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:17
- Nahlásit
danajasa
no ale ona právě opatrovník není a její nesvéprávná matka si má opatrovníka určit sama, to mi fakt hlava nebere
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:18
- Nahlásit
danajasa
Jenže já nejsem opatrovník! O to se teprve soudím.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:19
- Nahlásit
Alexa
Ona si nemá určit opatrovníka. Ale má si určit zástupce k procesu, kde se bude určovat opatrovník. Čili: švagr si od ní nechá podepsat, že je její zástupce a jako její zástupce prohlásí, že opatrovníkem bude jeho manželka. Dobrý, ne?
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:23
- Nahlásit
Alexa
nesvéprávná matka si má opatrovníka určit sama
To je na guvno to voni pak fakt můžou vybílit páč optrovník může pak všecko a plná moc v takovém stavu už bé neplatná,to už by fakt byl podvod sbalit nákou starší pani a sobčankou máti to jít vybrat ale tam je zas náká pokuta za předčasné bud vybrání nebo nákup toho nač to stavebko je
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:25
- Nahlásit
Vlčáčková
Ale má si určit zástupce k procesu, kde se bude určovat opatrovník
Tak ale u toho dyž béte vědět kdy to bude můžete bejt a můžete se vodvolávat do nekonečna(jako ale to bude peklo dokazovat kdo kdy kde a kolik vložil a eště v tý jejich nesrozumitelný řeči)
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:25
- Nahlásit
Vlčáčková
no, koukala jsem, ze v Cechach je to blbe osetreny, teda z tvyho hlediska blbe. A jestli tu darovaci smlouvu podepsala pred notarem, tak to nema cenu resit. Leda by to bylo jen s notarsky overenym podpisem, tam bys mozna trosinku sanci mela. Je to teda pekna prekerka. Lity lity, pani
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:28
- Nahlásit
Koukám na ste co jíte ten chlápek má geniální ledničku ta musela stát majlant
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:29
- Nahlásit
leyenda
Ověřenej podpis tam má. Ale nechápu, jaký je rozdíl "před notářem" a notářsky ověřeným podpisem. Každopádně mám papíry doma a nemůžu se teď podívat. Myslím, že tam ale notář napsaný byl. Že to nebyl jen podpis z úřadu.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:29
- Nahlásit
danajasa
takovou má kamarádka stála jí 25000
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:31
- Nahlásit
přežrala jsem se fazolí v chilli omáčce
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:35
- Nahlásit
kejtlin
stála jí 25000
Tak to je mazec,ale zas v depce si pokecat s ledničkou a vona mě pošle do eroru tam mám dost
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:37
- Nahlásit
Vlčáčková
rozdil je v tom velkej, pokud se smlouva precetla a podepsala pred notarem, je prakticky nemozny ji napadnout. Notar tam byl, videl matku a kdyby se mu zdala nesvepravna, nenechal by to probehnout. Pokud si smlouvu napsali na kuchynskym stole (nebo si ji treba nechali napsat od pravnika, to je fuk) a dosli k notari a tam v okynku podepsali a nechali overit - urednici, ktera na to dala razitko a zapsala do knihy podpisu, tak se to napadnout da. Tezko prokazatelny ale da.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:38
- Nahlásit
kejtlin
přežrala jsem se fazolí v chilli omáčce
to bych s tebou teda nechtěla spát v jednom pokoji
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:39
- Nahlásit
davidkova renata
co se stalo lybyčce????? nestíhám též!
lybička je jak lybyčka, přepsala jsem se - malince.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:45
- Nahlásit
holky, zítra po práci už jdeme definitivně bydlet do svého se Sophinkou, jen tam budeme uklízet, aby jsme to tam měly pěkné, asi se pěkně nadřem, protože je tam čurbes a chci ještě Soph otrimovat, ať nejsme na výstavě jak šmudly zarostlé, ikdyž tam jdeme jen jako diváci
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:46
- Nahlásit
zuzanarosakova
mě to nenadýmá, krysy někdy vypouštějí děsný jedy, ani peřina to neztlumí, tam škrtnout, tak jsem jak samolepka.
budeš chtít pangaminy, add minulá stránka?
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:48
- Nahlásit
Monty
holky, zítra po práci už jdeme definitivně bydlet do svého se Sophinkou,
tak at jste tam hooodne spokojene
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:48
- Nahlásit
Monty
holky, zítra po práci už jdeme definitivně bydlet do svého se Sophinkou, jen tam budeme uklízet, aby jsme to tam měly pěkné, asi se pěkně nadřem,
to je dobře a když tam budeš dřít, tak si toho b udeš víc vážit, nebo aspoň já to tak mám
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:52
- Nahlásit
kejtlin
a na co se to používá ten pangamin? to je vitamin B ne, na co je to dobrý pro čokle?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:53
- Nahlásit
leyenda
tak at jste tam hooodne spokojene
děkujeme ty jsi nám k tomu hodně dopomohla
kejtlin
já už si toho vážím a hodně, dneska už jsem úplně KO, jsem tam a zpátky šla asi 4 x nosila jsem ještě zbytek věcí, co jsem měla u našich, zítra už jen pár věcí a úklid a pak už snad bude jen pohodička
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:54
- Nahlásit
kejtlin
když tam budeš dřít, tak si toho b udeš víc vážit, nebo aspoň já to tak mám
ja ne, dneska jsem odpoledne drela na zahrade jako barevna a vuuubec si toho nevazim
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 21:57
- Nahlásit
Lidí já včíl probírám fotky a ten oboječek z lídla za45kč nějak reaguje na foták jako blesk tan nebyl a přece to sfítí aj ve dne
|