| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:20
- Nahlásit
leyenda
jezdeji na nich i dementi
někdy se svezu aš se u vás stavíme )))
helejte du do džá můžete laskavje nepsat????????????????????,
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:22
- Nahlásit
No, tak moje matka takže už je na LDN u nemocnice. Kontakt měli akorát na její sestru, která bydlí hned vedle, ale ta se neukázala, takže žádný další kontakt neměli a nemohli dát nikomu vědět.
Stehy má vyndané, cévku také, má plenky. Rehabilituje a je úplně dezorientovaná. Neví ani, která je přibližně hodina, nemá představu, co se s ní děje, neuvědomuje si příliš ani sama sebe. Prý si vůbec nedovedou představit, jak tam mohla být sama v bytě. Může tam být do 10. 5. (protože u nich je od 10.2.), déle ne. Pak navrhují nějakou jinou LDN nebo domov důchodců, protože si nemyslí, že bude soběstačná. Když se jí ptali, jestli mi můžou dát informace, tak řekla, že ano a na dotaz, jestli si na mě vzpomíná že jsem její dcera, řekla taky že ano. Ale já jí slyšela a nejsem si jistá, jestli to "ano" bylo opravdu při smyslech. Připadalo mi, že neví, nač odpovídá.
Prý těžká demence. Tak její sestra měla Parkinsona a babička taky něco takového, takže v rodině to je a já se tomu vůbec nedivím.
Takže se ptám: nezná tu někdo nějakou LDN nebo Domov důchodců u Brna (plus okolí) či u Jindřichova Hradce?
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:23
- Nahlásit
helejte du do džá můžete laskavje nepsat?
jo, koukejte poslouchat majitelku fory, taky musim jit
|
Eldoguero
Člen |
- Nahlásit
leyenda
S tou koridou jsem to kdysi četla a právě, že mi moc nešlo do hlavy, jak takový malý koně to můžou zvládat. Se svéhlavostí bych počítala u takovýho samostatnýho plemene, tím jsou mi ale velmi moc sympatičtí
Znáte někdo ze zde přítomných koňáků chovatele achaltekinců na Mělnicku, jméno vesnice si nepamatuju. Chci se na ně jet podívat, páč ti se mi taky moc líbí, ale musím počkat až se trochu umoudří počasí
|
bonc
Člen |
- Nahlásit
leyenda
kamargskej kun, je upa sobestacnej.
je to horzně fajn že ještě pořád máme i v tý naší civilizaci koně schopný normálního přírodního života, je to úžasný když je ta možnost nechat je v jejich původnim přirozenym prostření žít nadivoko, vůbec se jim do toho života nesrat. Bohužel už to dneska zvládaj jen ty původní primitivní plemena, teplouše by tim čék zabil.. Ale trá takovej Bilušky Boleslav by to zvládl
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:26
- Nahlásit
Vlčáčková
a kdy se jí to stalo?
|
Gerda
Člen |
- Nahlásit
Vlčáčková
no to je strašný, bezvadný zprávy, budeš teda hledat od května nějakej ústav?
|
bonc
Člen |
- Nahlásit
Eldoguero
myslíš ty týraný/netýraný?
|
jbat
Člen |
- Nahlásit
Eldoguero
Chci se na ně jet podívat, páč ti se mi taky moc líbí, ale musím počkat až se trochu umoudří počasí
ti se mi taky líběj, maj metalízu.
ale nelíbí se mi jak nemaj ani ocas, ani hřívu, koňa já potřebuju česat.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:27
- Nahlásit
Vlčáčková
To mě mrzí pani ale jestli si nijak zvlášť neuvědomuje co se s ní děje, tak je to možná i lepší
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:27
- Nahlásit
Tady čtu o tom venčení v mrazech. Včera jsem byla hodinu ráno a na večír jsme byli hodinu a půl. Sic jsme byli zmrzlí jak sobolí guvna, ale psíci proběhaní a my odpočinutí... Ale já budu celej vík v práci, tak jim to chci vynahradit dopředu. A asi tady je menší zima než v Oryjentu a tak.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:29
- Nahlásit
Vlčáčková
Tak její sestra měla Parkinsona a babička taky něco takového, takže v rodině to je
blbý je, že k tomu ve stáří taky budeš mít sklony (jak je to v rodině taxi ryziková skupina)... musíš pak na starý kolena trénovat mozek!
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:30
- Nahlásit
Gerda
tohle vám píše maryje:
écm)
é=čmctepoúčtúo)
ale nevim, co to znamená, ona už nechce psát, asi mě brzo kousne, nebo se rozpláče.
Jako já si myslim,že za tebe píše celou dobu Maryje,ses takovej její Avatar, aby se mohla pohybovat v říši lidí..ale celý to řídí vona
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:30
- Nahlásit
bonc
já myslím, že tyhle týraný nejsou, řekla mi o nich paní, která mi dělala kontrolu vrhu a předběžně jsme se domluvili, že se na ně pojedeme podívat, ale jak říkám dřív než bude aspoń 2 dny trvale nad nulou, nikam ke koním nejedu
ti týraní nebyli to ti u tý paní z Chrastavy? ale ti už tu nejsou
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:32
- Nahlásit
bonc
že k tomu ve stáří taky budeš mít sklony
Seš blbá, bo co? To sis ještě nevšimla, že k tomu mám sklony už teď???? Si nic nepamatuju...!
Eldoguero
makrel
Gerda
Jo, asi příští týden povalím do J. Hradce řešit opatrovnictví přes soud a nějakou tu LDN.
Nevím, kdy se to stalo, ale od 10.2. už byla z nemocnice předaná do LDN.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:33
- Nahlásit
jbat
ale nelíbí se mi jak nemaj ani ocas, ani hřívu, koňa já potřebuju česat.
Hele a zrovna tohle mi je na nich fatk sympatický, páč já mám problém česat i psy Nášeho norika jsem taky musela česat a zastřihovat a děsně mě to štvalo, to je totiž jediný mínus, který maj mí milovaný huculové - ta děsná hříva
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:33
- Nahlásit
Jinak dobrej den vynšuju všem!
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:35
- Nahlásit
Eldoguero
který maj mí milovaný huculové - ta děsná hříva
tož na ježka, ne? a máš achal-teké raz dva.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:40
- Nahlásit
Vlčáčková
Moje prababička kdysi měla náhlý záchvat roztroušené sklerozy, ze kterýho už se nikdy nevzpamatovala. Následující rok a půl strávila nastřídačku v LDN a po svých dětech, kteří se v péči o ni střídali. Většinu času byla mimo a to byla velmi příjemná a milá, jen trošku zmatená a pořád se na něco vyptávala, ale v dobrým. Chvíle, kdy byla při smyslech naproti tomu byly utrpení pro ni, páč si uvědomovala, že je mimo a de facto naprosto závyslá na ostatních (do 89 let žila v baráčku sama, naprosto v pohodě si stačila, její dcera jí chodila jen jednou týdně pomáhat s úklidem, jinak vše zvládala sama) a v neposlední řadě pro ostatní, páč byla extrémně nepříjemná a zlá a k posledku už dělala i dost nechutný naschvály...
Poslední měsíc strávila v LDN, ale to už byla úplně mimo, ale úplně
Takže kvůli všem vám držím palce ať je raději mimo... Nemyslím to ve zlém, ale někdy je to fakt lepší
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:41
- Nahlásit
Eldoguero
Tu máš hucula. Pěknej hajzlík to je.
a tady v pozadí s tou dlouhou ofinou je Baronek, z toho bys asi umřela, muset ho česat.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:43
- Nahlásit
Marush
Jako já si myslim,že za tebe píše celou dobu Maryje,ses takovej její Avatar, aby se mohla pohybovat v říši lidí..ale celý to řídí vona
Jsi člověk, nebo můj drzý pejsek Mařenka? Podezírám tě....z mýho nicku píšu já, ale u tebe už si nejsem jistá.....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:44
- Nahlásit
Marush
my eště spíme..
Eldoguero
Chvíle, kdy byla při smyslech naproti tomu byly utrpení pro ni, páč si uvědomovala, že je mimo a de facto naprosto závyslá na ostatních
twe to je snad to nejhorší co může bejt,lepčí je zatmíno uš nafurt
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:45
- Nahlásit
jbat
tady v pozadí s tou dlouhou ofinou je Baronek
to sou mý nejoblíbenější typy koní, velký těžký, tahaví, kdybych měla mít koňa, měla bych shira nebo něco pořádnýho těžkotonážního. Jezdili bychom spolu ve vozíku, páč v sedle se jezdit po všech svých pádech bojím.
|
Eldoguero
Člen |
- Nahlásit
jbat
tož na ježka, ne? a máš achal-teké raz dva.
tož to jedině
bonc
jak je to teda s těma achaltekincema, já si fakt myslela, že ty týraný - netýraný jsou ti Chrastavští?
|
Alexa
Člen |
- Nahlásit
Eldoguero
chovatele achaltekinců na Mělnicku
to by mohla znát kejtlin
Vlčáčková
to soui radosti pani
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:46
- Nahlásit
Gerda
Jsi člověk, nebo můj drzý pejsek Mařenka? Podezírám tě....z mýho nicku píšu já, ale u tebe už si nejsem jistá.....
To víš my jmenovkyně musíme držet pospolu ale je možný že Maryje bude víc člověk než já, já si někdy přijdu dost nelidská
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:49
- Nahlásit
Gerda
to sou mý nejoblíbenější typy koní, velký těžký, tahaví, kdybych měla mít koňa, měla bych shira nebo něco pořádnýho těžkotonážního. Jezdili bychom spolu ve vozíku, páč v sedle se jezdit po všech svých pádech bojím.
sou úžasný, ale jako Baronek, když se nasral v zápřahu, tak zastavit ho nebyla úplně sranda a to měl v hubě pákový udidlo...
každý ráno jsme z hřebčince jezdili s vozem vyvést hnůj, bylo to super, ale jak se koně zprčili, tak jsme frčeli přes Tlumačov osmdesátkou.
oni jsou klidní a hodní, ale jak se naserou, je to větší průser, než když se nasere teplásek... ale to je relativní, samozřejmě. a ty hřívy maj bezkonkurenční...
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:49
- Nahlásit
davidkova renata
my eště spíme..
Jako to je provokace furt mi vokazovat nandu roztomilou nejvíc...
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:50
- Nahlásit
Eldoguero
já už nevim odkud to bylo, ale měl je chlap, jak byly tak pěkně zapapaný že na ně nebyl potřeba rentgén a pán se hájil že voni sou takový štíhlý vemeno
jako štíhloušu voni sou, ale vocamcaď pocamcaď.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:51
- Nahlásit
davidkova renata
nene, kecáš, už nespíte
|