| Autor |
Zpráva |
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:10
- Nahlásit
danajasa
tak ho budeš hlídat a když to bude chtít spolknout, tak ho ztraverzuješ a bude.
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:10
- Nahlásit
davidkova renata
i to je možné, nevím odkdy se u nás běžně zkrmují grancle jako hlavní menu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:13
- Nahlásit
Atusch
evím odkdy se u nás běžně zkrmují grancle jako hlavní menu
no asi nějak po revoluci počítám ono spousta lidí má za to,že se negativní působení projeví až po mnoha letech a generacích
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:13
- Nahlásit
davidkova renata
kámoška měla ty Chácháryje o dogy opakovaně
to esli ti rozumím dobře, nemluf porát s plnou hubou
tak giardie zůstávaj v prostředí pěkně dlouho a o to víc mě to naktrklo, že daj štěně pryč, když vědí co tam maj a neprojednou ho aspoň třá v karanteně Entizolem a nebo snad ke každýmu štěněti, pokud to vim, tak přibalim šest prášků a je po hehé. Teď ty srágory mám taky doma, Dixik tu sral kaši a pak i vodu několik dní, fakt přes 14!! a to stihl prosrat každej kout dvora a zahrady a krom hlubokejch holomrazů tě toho nezbaví nic.. takže si je může kterýkolif moje zvíře zase získat zpět do trávicího traktu, což se asi i stalo a jakýkoliv oslabení se projeví sračkama jak bič... to mě tenkrát nasr..li
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:15
- Nahlásit
Crysa
sou to svině. teda giardie. Jinak jsou hrozně roztomilé.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:16 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
Atusch
hele já pamatuju když sem si přivezla první malinu od Matušků tak jsme se tam přesně nma tohle téma bavili. Právě mi řikala, že na "západě" je vyjímka když maj 8mi letýho psa, že jim to odchází o mnoho dřív a že tam krmí jen a jen granclema. už jsem to tu jednou psala, sem přesvědčená, že ty fšechny sráče co se tak děsně množej sou jen a jen díky granclím. Samo že sou vyjímky, ale kolik jich asi je žejo
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:22
- Nahlásit
Alexa
Já krmím granclema skoro celý psí život a jednu mám 14 let, druhou 10 let a vet. se diví, že jsou ještě celkem dost OK na svůj věk.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:23
- Nahlásit
danajasa
ale vod události kotkové mám prostě blok
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:24
- Nahlásit
Biluška
danajasa
ale vod události kotkové mám prostě blok
cos jí vyvedla??????????????
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:24
- Nahlásit
Crysa
nemluf porát s plnou hubou
anojofurt
ty vado tak to je dobrá sračka!!! to sem ani netuchala!
aleksa
sem přesvědčená vo tom samým..jako Ilu byla právě f tej výrobně v rámci jakéhosi výukového programu..dyš to zkrátim, jsou to jen a pouze umletá všecka zvířata z kafilerky,upravená různými divnými procesy a hafo konzervantů aby to vydrželo
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:25
- Nahlásit
davidkova renata
Alexa
Tak jako osobně si myslím, že spousta věcí je způsobena i těmi granulema, ale jaká byla kvalita teď jaká před 20 lety? Třeba se to zlepší, ale tak jako tak, to nevidím ani u Árese nadlouho se žraním granulí a jen co doroste bude mít maso.
Například Syreček dostal telecí maso, tak to zpucnul a ok, dostal kuřecí tak to zpucnul a pak vyblib a když dostal rybu tak se na mě podíval pohledem naprosto neslušným a myslel si cosi o tom ať si ty blafy žeru sama. Většinou masem pohrdá nebo nestráví.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:25
- Nahlásit
davidkova renata
hmm tak muš asi zjistil, že se zachoval jako debil, asi se pochlubil v práci tam mu k tomu zřejmě řekli svý,a škrábe zpátky
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:26
- Nahlásit
Biluška
Alexa
Né paní Kotková,ale kotek-jako nožka prasečí tady se tomu tak říká.
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:27
- Nahlásit
Alexa
já si myslím, že je to jen lepší diagnostikou. Třá tady ještě když jsem začínala s Fančou, tak byl nejbližší RTG v Českym Brodě a drahý jako prase. Teď si jen na Mělníku můžu nechat vyfotit psa už asi na 4 pracovištích.. Pinďa mi umřel na raka, nebejt tu RTG, tak mi ho vete drží na ATB s nějakym chronickym zánětem kolena nebo něco a umřel by o půlku dřív na metastáze aniž by se cokoliv vědělo.
Ještě před těma 12 lety se prostě nerentgenovalo tak jak dneska, prostě pes začal kašlat, nezabraly ATB, kašlal víc a umřel "asi stářím.." bylo zhodnoceno, hodit ho někdo na RTG tak by bylo jasno že má třá raka sleziny a meta na plicích..
Není toho víc, jen díky diagnostice to víš na co ti pes umírá.. EKG u psa?? nedávno sci-fi, pokud byl veterinář hluchej a nebo debil, o nemoci srdce nikdo nevěděl. Kdy se začali fotit ovčákům kyčle?? Kdy belgičákům?? dyk Bářiná bába je uchovněná bez RTG, rok narození měla 1998..
a můžu pokračovat.
Určo grancle zhejčkaj trávicí trakt, kterej zleniví, určo se čistěj zuby, místo toho aby se hodila patka chleba a nebo kost na očištění. Kdo ze vsi měl psa před 15ti lety na ultrazvuku na čištění zubů?? nikdo, ani to nebylo, paradontoza vyházela zuby z huby, ale kejdu prasatům pes žrát mohl a bylo.
Vořeši byli jen u boudy na řetězu, jak njim něco bylo, vzal to sedlák rejčem do zátylku, zaházel do hnoje a nikdo nevědel co psovi bylo a na co chcíp a lidová tvořivost udělala z Alíka šestiletýho minimálně 14 letýho, že se přece přitoulal jako štěně když byla tuhle Anča maličká asi takle, tak to mu přecí muselo bejt 14 minimálně.. hovno, on to byl už druhej Alík..
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:27
- Nahlásit
kejtlin
hmm tak muš asi zjistil, že se zachoval jako debil, asi se pochlubil v práci tam mu k tomu zřejmě řekli svý,a škrábe zpátky
tak mu to vodpust pro tentokrát
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:30
- Nahlásit
Crysa
hele to máš samo i recht,ale zas si vem ,kolik psů umírá třá v relativně nízkým věku? he jedno na co,ale prostě kalej a musim říct,že jich je dost což uslyšíš i od vetů
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:30
- Nahlásit
davidkova renata
no aby za 2 dny nepřišel s tím, že si to opět rozmyslel a dělal ze mě kreténa. Potřebuju teda a by rozebral zámek of kufru, ptž se zASEK A NEJDE OTEVŘÍT, COŽ JE DOST POTÍŽ-VOZÍM TAM PSY A DNES NA OBRANY JELy na zadních sedačkách, oni teda neškoděj, neskáčou dopředu vůbec, ale modlila jsem se aby nás nezastavili policajti
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:31 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
kejtlin
co vyved?????
Crysa
viz davítková
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:31
- Nahlásit
kejtlin
no aby za 2 dny nepřišel s tím, že si to opět rozmyslel a dělal ze mě kreténa
ale zas to nehrot,vyrazit ho můžeš dycky,nedělej konečný závěry z jedný události..si myslim
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:32
- Nahlásit
Děcka zkuste někdo pohledat ten příklad výživy pro malovlčáky od smečky - pamatujete, jak sme tu mluvili o malinkejch čévéčkách a typech čévéček, někde v tý době to bylo...jak se jim to maso nejdřív škrábe, když jsou pidinkatý, dávaj se malokostičky...já se třeba bojim dávat kosti ze stejnýho důvodu jako Atuš, mařena zhltne vše, co nejde žvejknout na tři žvejky, prostě to spolkne. Ale starýho psa na kosti už učit nebudu, naopak u toho malýho bych to přes skelety zkoušela určitě. A teď, co je Mařka v poctatě výhradně na mase, má malohovínka tvrdučký, zkoubky brousí o morkový kosti a semo tamo dám i kus syrovej, aby si pomakala. Ale ona je v tomhle stejná jako Bůch, co nepožvejkne, to prostě spolkne a pak to vyblije.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:34
- Nahlásit
davidkova renata
kolik psů umírá třá v relativně nízkým věku
No jo,ale to bysme se dobrali už aj k tomu co dejchaj,páč vzdoušek už taky není co bejval a esli vometákujou u plotku kudy jezdí auta(páč to de kzemi s vejfuku a nechtějte vědět co fto všecko je)tak to máte 50na50 tu ůmrtnost
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:37
- Nahlásit
Gerda
ten příklad výživy pro malovlčáky od smečky
2 měsíce věku psa:
Krmení ve 4 - 5ti dávkách.
4 x masová směs s velkým podílem kostí ( aspoň 50%) nebo kuřecí díly vcelku. Masová směs může být z kuřat, hovězího, dršťky, ryby, vemena, plus kosti ( já většinou melu torza) atd. Měla by obsahovat i vnitřnosti - dávám kuřečí srdce a játra. Vnitřnosti tvoří tak 5 - 10% krmné dávky. Když nemám namletá torza, podávám díly kuřat ještě po mlétém. Snažím se aby v každé krmné dávce kosti byly obsaženy.
1 x za den dávka mléčných výrobků. Základ jsou piškoty namočené v zahuštěném (Tatra) nebo sušeném štěněcím mléce, zahuštěné ředím 1 : 1 s vodou. Do toho zamíchám tvaroh nebo jogurt (tvaroh mají raději) a lžíci medu. Po mléčné dávce dostanou opět kosti.
Čím je pes větší snažím se zvyšovat podíl kostí a mleté už dávám v podstatě jen kvůli Gelacanu a kysanému zelí. Z kostí jsou nejlepší mladé hovězí, telecí - úplně super a kuřecí. Vepřové nejsou tolik vhodné, ale dávám je taky. Stále krmím zelené dršťky, ryby a vnitřnosti. Vše v celku. Z vnitřností prakticky cokoli. Přiznám se že zeleninu a ovoce moc nedávám. Naši psi to nějak extra neoblibují a mě se nechce strouhat potažmo mlýt. V kusech pes vlákninu nedovede trávit takže bez úpravy je ovoce a zelenina téměř bezcenná. Počet krmných dávek přizpůsobuju apetitu konkrétního jedince. V půli roce se dostanu na dvě za den. Po půli roce už nedávám "mléčné dávky".
Vždycky se snažím aby psi dostávali tolik, kolik bez problémů a okamžitě sežerou. Nesmí být tlustí, musí se jim lehce nahmatat páteř, pánev a žebra.
V období nejrychlejšího růstu dávám opravdu minimálně svaloviny. Psi po ní moc rychle rostou a vzhledem k jejímu vyššímu podílu fosforu dochází k odvápňění kostry. Odvápnění se projevuje nejdříve "prošlapy" a změklými chrupavkami (uši). V krajním případě i zvýšenou lámavostí kostí - taky znám případy.
Pes (štěně) musí mít rovné a pevné nadprstí, klenuté prsty. Když nemá je něco špatně.
V tomto období dostávají víc než 50% krmné dávky v podobě kostí, chrupavek - převážně kuřecích. Opravdu "co snesou" . A snesou hodně
Přílohy nedávám, vaření mě zdržuje. Maximálně dostanou od koně suchý chleba nebo rohlík.
danajasa
ale jo,to je jasný,my lidi sme na tom stejně
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:37
- Nahlásit
Gerda
ona je v tomhle stejná jako Bůch, co nepožvejkne, to prostě spolkne a pak to vyblije.
když on jak to jednou schvátí tak to nevyzvrátí
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:39
- Nahlásit
Alexa
co vyved?????
no jaksi mě zapomněl upozornit, že to bude fungovat tak, že on si bude dělat co chce a já budu smět tak maximálně držet hubu a krok, nj jenže znáš mě to krapet narazil. Údajně mu nějaká bejvalá dluží prachy-což asi dluží to je pravda, měla platit nějakej úvěr a platil to muš, jí by to nedali, jenže pořád to platil a ona nic dělala mrtvýho brouka, najednou čistě náhodou, že se jako sejdou a vyřeší to, jen tak na okraj, ona má o něj pořád zájem, ale o to nejde, no budiš dluží mu to dlouho resp. to dlouho za ni platí, už by to mohli dávno vyřešit, ale dobře, tak když on chodí s bevalou nebo k bejvalý na kafe, tak jsem řekla, že taky zaskočím k bejvalýmu na kafe a on se urazil, že on má důvod s ní jít, ale já bych tam šla jen tak na pokec, jenže já v tom rozdíl nevidím, kdyby chtěli tak to mohli mít dááávno vyřešený a jsem si jistá, že ona nebude chtít řešit peníze.....
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:40
- Nahlásit
Atusch
když on jak to jednou schvátí tak to nevyzvrátí
no tim líp, aspoň to potráví dobře.
Ten výživnej návod by si měla Marush prohlídnout na tu malonandu, páč jak bdue mít po bábě velký uši, měly by jí stát, ne se plácat jako harýskoj, kterýžto je chudák velmi ošklivý, snad aspoň bude zlý, aby se mu nemoch nikdo posmívat.
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:40
- Nahlásit
davidkova renata
ale taky je pes všude.. je jich násobně víc. K tomu promnoženost, rodokmeny typu bratr nakryl sestru.. myslim že když Atusch koukne do 4. a další generace Syrečka, taxe pobleje.. jsou tu plemena které tu nebyla, bezpapíráci množený bez ohledu na nemoce a příbuznost, ...
Určitě jsou i nemoce, který dříve "nebyly", nebo nebyly diagnostikovaný. Očkování jednou za rok na návsi byla veškerá péče.
Ale myslím že když Alexa nebo někdo, kdo pejskaří takhle dlouho, zalistuje PPČ kolik psů bylo na takový Národce třá v devadesátejch letech, tak se posmějem, že tyhle počty dneska uživí stěží jednu Krajsou výstavu..
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:42
- Nahlásit
leyenda
U nás se to jmenuje cizrna teda jestli jsem to na tý miniminiminimini fotečce dobře ydentyfykovala ))
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:42
- Nahlásit
Gerda
jako harýskoj, kterýžto je chudák velmi ošklivý
jako vofčáci sou můj životní osut,nikdy bych nemyslela,že to řeknu,ale von je vopravdu moc očkivý si vem,že si za vosmičku koupíš štěně a máš celje život přet vočima totok..
aspon dobře kousá,no
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:43
- Nahlásit
Crysa
když Atusch koukne do 4. a další generace Syrečka, taxe pobleje
proč chodit tak daleko?
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 19:44
- Nahlásit
Crysa
ajo asi máš pravdu, to víš já jsem zvyklá na 14-15ti letý geronty v plnym zdraví, kerý sou celej život na mase a jen vobčas maj granule. Zatím jediná a doufám že to nezakřiknu dřívější umřitá byla ta první maliňačka v 8mi letech s agresivně rostoucím nádorem na mlíčný žláze
|