| Autor |
Zpráva |
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:06
- Nahlásit
Eldoguero
A neřiká se tomu teda učení vzhledem?
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:08
- Nahlásit
Eldoguero
Ale ty to furt bereš tak, že zdědit se dá jenom to, co je natvrdo "napsané" v genech. Ale zdědit po rodičích a následně předat potomkům můžeš přece spoustu dalších věcí, od nedůvěry k vysokým tmavovlasým mužům, přes sklon k drogové závislosti a oblibu italské opery až po ty švýcarské hodinky
Nebavíme se o genetice, bavíme se o dědičnosti.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:09
- Nahlásit
Eldoguero
to máš sic pravdu, ale tipla bych že je tam použito gramaticky nesprávný, přesto používaný spojení
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:11
- Nahlásit
Baysha
přes sklon k drogové závislosti
Připomínáš mi citát z mé milované knížky: A takový mimino v jednom kuse řve, protože chce drogy, protože to odjakživa vidělo u rodičů
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:11
- Nahlásit
Atusch
Ahoj, ohrádka stojí, dnes v ní řádilo dítě, zítra si ji asi půjčí štěňata, páč v ní budou mít určitě větší prostor na štěněcí zápasy pani děkuju, je výborná
Lucie Kratochvílová
A neřiká se tomu teda učení vzhledem?
Tak nějak bych to viděla taky
Ono totiž,když si řeknete, že genetika je věda o dědičnosti, tedy, že říkáme totéž, akorát jednou více česky a jednou více latinsky, pak už ten pojem smyls jednoznačně nedává.
Já prostě nechápu, že někdo "odborným" publikacím neděla korektury
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:15
- Nahlásit
Eldoguero
ona se dědičnost často zužuje jenom na tu genetickou složku, páč ta se dá snadno definovat a spočítat - ale ve skutečnosti je pojem dědičnost opravdu mnohem širší... ono ale záleží, jak moc do hloubky ta daná publikace chce jít
přesný latinský ekvivalent slova dědičnost by byl asi heritabilita
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:15 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
Eldoguero
Ono totiž,když si řeknete, že genetika je věda o dědičnosti, tedy, že říkáme totéž, akorát jednou více česky a jednou více latinsky, pak už ten pojem smyls jednoznačně nedává.
Jakože stokrát vyřčená lež se stává pravdou?
"odborným" publikacím neděla korektury
Jakože lajcky pro lajky?
Baysha
Eldoguero to četla asi z tý Rudovo kníšky, bych si tak typla ))
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:18
- Nahlásit
Eldoguero
tak to jsem ráda, že dorazila v poho Ti říkam ať tam narveš děcko i štěnda , budeš mít krásnej klídek
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:20
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Eldoguero
hele ale ono když projedeš net tak se tam toto spojení opravdu dost často objevuje a dokonce jsem to našla jako název přednášky na nějaký fakultě
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:22
- Nahlásit
Alexa
Tak ono se to asi dost často používá, no, proto sem hnedky věděla o co jde ))
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:25
- Nahlásit
Eldoguero
http://www.project-syndicate.org/commentary/jablon ka1/Czech
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:32
- Nahlásit
Baysha
Heritabilita je dědivost, ne dědičnost.
Jako v zásadě ta myšlenka je dobrá, ale prostě je to blbě napsaný, pokud se budeme bavit o tom, že se jedná o odbornou kynologickou publikaci, pak by tam takováto nepřesnost podle mě prostě být neměla.
Lucie Kratochvílová
Ano, ano je to tak
Alexa
No a to je ten problém, proč nikdo s patřičným vzděláním nedělá odborným publikacím korektury, pokud jde o soukromý stránky, ať si tam má člověk jaký chce informace, třeba i nesmyslný, pokud to bude jasně jeho názor, ale pokud vydám odbornou publikaci, pak jí musím mít z odborného hlediska správně a pokud nejsem biolog, genetik, či co já vím, pak se nějakého odborníka na daný termín optám. Tak si myslím, že by to mělo být.
Mimochodem my jsme na škole měli jedno přednášku ze zoologie, kde vyučující více jak hodinu přednášel o tm,že homosexálové jsou pro společnost naprosto zbyteční, že velryby by se zabíjet měly, protože se z nich získá víc masa než čehokoliv jiného, a že umlátit tulení mládě klackem je normální, protože v jednu chvíli je těch tuleních mláďat na jednom místě přece hodně, ta co jako
Atusch
Jako chtěla bych je tam dát všechny, ale furt se trochu bojím toho, že by se tam mohly navzájem požrat. Páč z malodog mi rostou bílí maliňáci a dítě je napůl doga, tak nevím jestli by se mi to neservalo
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:34
- Nahlásit
Za chvíli bude na ČT 1 reportáž o karanténích stanicích na SLovensku
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:35
- Nahlásit
Eldoguerojoo a me nededicne predali alkoholizmus od mala do me lili alkohol tak to ej to nededicne dedeni??
haazky rozhovor
tak ja pedavam nededicne dedicne ,lasku ke psum takle dopadl kamarad po navsteve nema rad chlupy na obleceni, psi v byte a podobne bouzel sem neztihla vyfotit kdyz ho zavalil badik a okoupil totalne liska se zofkou
umim hezky prevychovat nepejskare nee?
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:37
- Nahlásit
Eldoguero
nenen za chvili zuzanarosakova s tatkou v TV na barandove budouuuu tady na to ceeekaaam chci slyset jak zuzka nadava hafuum v Tv teda to tam asi nebude
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:37
- Nahlásit
kettykrasny pani krasny,jen tak dal
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:42
- Nahlásit
nemethova5
jojo kamos je terarista ma doma kocoura teda jako diky babicce ale i ten ma pravidla ze cumim ze mu maka na kocku dobry ma snad zmakli lip nez ja mela ciciny ikdyz teda jemu asi neaportuje atak ale pravidla dodrzuje asi anka dobra povaha kocky .....jinak jako na cloveka co am doma plazy babouky a chova mysi dobreee hele tady si zvykne asi kazdy kdo neni naak moc jak to rict....... toto tak po par navstevach snima chrape pak i v pelisku
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:54
- Nahlásit
Eldoguero
tak jsem úplně mimo zase... nebo je to heredita? už nevím, už je to dávno
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 22:04
- Nahlásit
Teda vůbec netuším, o čem se bavíte, ale dědičnost negenetickou cestou je úplně normální v čr používanej "vědeckej" pojem. Holt jsme nevymysleli nic lepčího.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 22:06
- Nahlásit
Tak jsem zkoukla ty magory ze Slovenska. Máte někdo nějaký přesnější informace? Z reportáže jsem pochopila za prvé, že tam nemusí pes štvát zvěř, aby mohl být zastřelen, ale stačí pouze to, že je na louce. A za druhé, že osoba bez jakýhokoliv veterinárního vzdělání rozhoduje to tom, kterej pes je vhodnej k utracení a kterej ne a taky to provádí.
Máte-li někdo přesnější informace sem s nima, protože tohle se mi teda moc nezdá.
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 22:07
- Nahlásit
videli ste tam zuuzu jak nahaniii psaaa tam behala
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 22:09
- Nahlásit
Eldoguero
na slovesku sou jiny zatim takze ...todle je tam mazec ve vetsine utulku psi uspavaj po trech mesichc atd takze..... ale neviznam se v tom...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 22:09 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Tady jsou zápasy či co.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 22:11
- Nahlásit
ketty
videli ste tam zuuzu jak nahaniii psaaa
Jeee, ty sis toho všimla?? Já doufala, že si toho niko nefšimneeeeee!!!!
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 22:12
- Nahlásit
zuzanarosakova
jj viděla jsem taky
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 22:14
- Nahlásit
Koukám taky na prominenty, stíhám všechno
Hm, tak se ta divná dědičnost zdá divná jen mě, je mi jedno jestli se to běžně používá, furt je mi záhadou, jak můžu zdědit něco co jsem nedostala do genetický výbavy Nechápu to, ale to je jedno.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 22:14
- Nahlásit
impact
Boží je ta fotka, jak ceněj zuby v poloze lžičky )))))
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 22:16
- Nahlásit
ketty
Jé pani, když jste tady, prosím vás jaký ročník je rd, nemusím to vědět přesne jen zhruba, dík
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 22:17 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
impact
velký zápasy
zuzanarosakova
taky jsem to viděla
|
Maky a Trix
Člen |