Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 6327 . 6328 . 6329 . 6330 . 6331 . 6332 . 6333 . 6334 . 6335 . 6336 . 6337 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
bonc
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:20
- Nahlásit

pawLINka
tak radši zavolej vetojc, magorka má trávení ze železa, ve 4 letech to byl její první průjem a ani to nebylo od sežrání nepoživatelnýho ale virový, předávali si to kreténi mezi sebou, tagže u ní nemusim nic moc řešit. Zase když toho dáš málo tak to bude k ničemu.

Alexa
kluk. tagže ušetříme 8 litrů za vočkování na budoucí průsery
proti tý bohužel očkování není
to je teda pěkný. Jednou bych se nechala proti něčemu naočkovat a vono to neexistuje!

Gerda
Člen
- Nahlásit

agáta12
Na mě docela funguje kiltix jako na mýho psa, jak se se mnou čokla válí v posteli, zřejmě tim načuchnu taky a klíště jsem měla loni v létě poprvé za 8 let, co mám psa. Prostě od té doby, co má čokl kiltix, nemám klíšťata ani já. Možná si jeden taky nasadim, mám na jaro ještě dva

Vlčáčková
Člen
- Nahlásit

zuzanarosakova Mrkni dozadu, debatí se o nových vestičkách. A opovaž se napsat, že chceš zelenou a šedou! Chceš černou s modrými znaky, jasný?!

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:21
- Nahlásit

agáta12
Před cca třemi-čtyřmi lety jsme si z Intercanisu přivezli blechy Jelikož jsme v té době měli všude dřevěné podlahy, které pamatovali ještě Hitlera (možná i Františka Josefa ) tak se nám ty svině zahnízdili do spár mezi těmi prkny Nebylo boha je vyhubit. Válčili jsme s nimi asi půl roku Pak jsem sehnala od veta nějaké šílené svinstvo na parazity u ovcí a jiného dobytka. Je to děsně jedovaté, v podstatě se na to někdo jenom podívá a je mrtvej . Naštěstí blechy to zabilo taky . Asi týden po akci "blecha" češu ráno holku a koukám, na hřebeni sedí veš Celá rodina si tedy umyla hlavy tím ovčím sajrajtem a bylo po vších . Akorát sme teda dost smrděli. Tak jakoby petrolejem

Gerda
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:22
- Nahlásit

bonc
kluk. tagže ušetříme 8 litrů za vočkování na budoucí průsery
ale prt, jen šetřete, zaplatíte tim průsery, co nadělá očkovanejm holčičkám, který si budou myslet, že když sou očkovaný, je to aji protiděťový. Nechte si to na potraty a alimenty.

Alexa
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:22
- Nahlásit

zuzanarosakova
naopak se neočkujou proti encefalitýdě
no já ti mám pocit že to zvířata dostat nemůžou, ale počki až dorazí makyjová ta bude vědít.

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:23
- Nahlásit

Alexa
no já ti mám pocit že to zvířata dostat nemůžou,
Proč by nemohli? Mají mozek ze stejné tkáně jako lidi, ne?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:24
- Nahlásit

bonc
No on právě prý cca od 10 (uhlí dostal o půl 6) nesral, tak nevím. Teď ho kámoška vzala na procházku se svojema psama a prý nic. Po sračce ani památky.
Snad to bude v pohodě. Dám mu třeba tabletku preventivně zítra před odchodem do práce (už nebude mít kdo hlídat) a snad to klapne...
Já jsem se jen bála, aby nebyla třá jedna tableta toho lisovanýho uhlí třá pro dospělýho chlapa nebo tak, ale takhle je to v pohodě.

Jste mě uklidnily, žencký jedny.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:24
- Nahlásit

Vlčáčková
A opovaž se napsat, že chceš zelenou a šedou! Chceš černou s modrými znaky, jasný?!

hlavně chci hogo fogo!

bonc
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:25
- Nahlásit

Gerda
ale prt, jen šetřete, zaplatíte tim průsery, co nadělá očkovanejm holčičkám, který si budou myslet, že když sou očkovaný, je to aji protiděťový. Nechte si to na potraty a alimenty.

toho se nedožijem. Buď von nebo my.

radkah
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:25
- Nahlásit

Nazdááár dámy, teď jsem odeslala životopis profesní-veškerá fantazie zapracovala a z běžného zaměstnání jsem udělala b-hulibou činnost...téměř poslání...tak snad mě někde vezmou. Jinak tady hnus, slezl sníh, tak je celá zahrada zahovněná..od prasete a dogy..Pepka prase chodí do stodoly na seno. Vybírám ovečky, tak jsem zvědavá jak se s nima čoklové sžijou...jestli je budou prudit, pořídím jim rohatýho berana a bude po prdeli, ten už jim to vysvětlí. Roman chtěl jednu, tak sme se po měsíci dopracovali na dvě a teď jsem našla inzerát na tři...tak jsem mu řekla, že sou na sebe zvyklé a nemůžeme tam jednu nechat...počítám že do měsíce máme 30ti hlavý stádo-těm chlapům to trvá.Jo jinak vyhublej dogák má majitele. Vzali ho dogaři ke svému psovi-tak snad se jim to nezabije

Alexa
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:26
- Nahlásit

Biluška
Proč by nemohli? Mají mozek ze stejné tkáně jako lidi, ne?
no ale třá maj přirozeně ochranný látky, hele nevím, ale ještě jsem neslyšela o klíšťovce u zvířete.

bonc
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:27
- Nahlásit

pawLINka
aby nebyla třá jedna tableta toho lisovanýho uhlí třá pro dospělýho chlapa
tak to určitě ne, ovec má 7kg a dostával 2 denně po tři dny, než to z něj přestalo lítat. Jednou mu zácpu určitě nevytvoříš.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:28
- Nahlásit

bonc
Pani siky jsou plašší než srnčí zvěř, která je spolu s liškama bezkonkurenčně nejoprásklejší, pokud vám něco chodí na zahradu, tak to na 99,9% bude srnčí. Ale, že by zas jako nepřišla sika tejden ke krmelci se nažrat,páč tam někdo prošel se psem je kravina.
Srnčí žije v podstatě na okrajích lesů a luk, sika víc v lese, ale hodně se to prolíná a v našich podmínkách žijou skoro ve stejných lokalitích.
Biluška
Jo tak podobně to vysvětlovali v jisté vesnici taky, teda akorát, že tam mohl bejt na 1,5 m řetězu vořech ok, ale ovčák musel mít kotec, páč to jsou policejní psi a ti jsou zvyklí na kotec (zřejmě to maj geneticky zakódovaný )
To s tím hlídáním a nehlídáním je specialita této vesnice, kde bydlíme

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:32
- Nahlásit

Eldoguero
zřejmě to maj geneticky zakódovaný

To ve mně evokuje vzpomínku na jednu zdejší diskuzi.

bonc
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:32
- Nahlásit

Biluška
s blechama jsme válčili v červnu, s příchodem ofce. Na 6kg ovce asi kilo blech. Ale měli jsme štěstí na nějaký nezmutovaný, 1. den jsem jenom vyčesávala a vyčesávala a vyčesávala, druhej jsme ho 2x za sebou vykoupali v protibleším šampónu (psali to v návodu ) znova vyčesat, 3. den opět koupačka, zase vyčesat a bylo po blechách. Po ty 3 dny jsme teda neustále prali všechno čeho se dotknul, ale zabralo to.

radkah
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:36
- Nahlásit

bonc
jak s ovcema blechy? Ježiš čím se odblešujou ovce...blechy nechci pak odblešuju 10zvířat...dám jim vobojky-můžou mít ovce obojky proti blechám?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:36
- Nahlásit

bonc
Tak to závidím. My se s blechama každoročně potýkáme u rodičů doma a to je mazec.
Mají kocoura, který chodí ven (blechy nemá, jen je donese) a briťáka, který je jen doma a ven nechodí (tomu ty blechy přinese ten venkovní) a nemůžou se jich nijak zbavit. Jsou všude - v kobercích, v sedačce, prostě všude. Už jsme dokonce vyhodili z kuchyně a z chodby koberec a koupili jsme lino. Vyzkoušeli jsme snad všechny přípravky a efekt buď žádný nebo krátkodobý. Samozřejmě vystříkáváme i všechny koberce, sedačky apod.

bonc
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:37
- Nahlásit

Eldoguero
hustej les máme až na druhý straně za údolím, venčim na pastvinách kde jsou jenom remízky - samozřejmě po okraj narvaný srnama, zajochama a difočákama Ale zasejc je u nás takovej klid a mír že věřim že se i siky odvážej vylízt z hlouby lesa - jediný osoby který se tam pohybujou jsou myslivcí a já (pak na mě nemaj tak blbě čumět, když jsem jedinej narušitel a to hnedle se dvouma psama a ještě navrch je jeden z nich bígl ).

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:38
- Nahlásit

Biluška
Alexa
psi jsou vůči encephalitidě přenášený klíšťaty narozdíl od lidí docela odolní. Vyskytuje se u nich vcelku vyjímečně.

bonc
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:40
- Nahlásit

radkah
nebůj, ovec je pes -skrytej, hodně skrytej, ale pés pravou ofci eště do sbírky nemam! ale co neni může bejt..... při mym štěstí by to byl nějakej kříženec s kozou kamerunskou a k naplnění svého dne by potřebovala 20km běh po lese

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:41
- Nahlásit

Ředitel už vypadl, tak už jdu dom taky. Pá

Alexa
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:42
- Nahlásit

Maky a Trix
díky
bonc
a k naplnění svého dne by potřebovala 20km běh po lese
a teď si představ, že půjdeš běhat s čoklema aji s kozoovcí a potkáš myslifce

radkah
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:42
- Nahlásit

bonc
no a myslíš že ovce maj blechy? Asi budou mít, ne? Se musím zeptat chovatele, to musím řešit prevencí...já mám z blech fobii...jenom vo nich slyším

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:43
- Nahlásit

zuzanarosakova Hogo fogo mít můžeš. Ale černomodré barvě.

Alexa
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:43 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit

radkah
no a myslíš že ovce maj blechy? Asi budou mít, ne? Se musím zeptat chovatele, to musím řešit prevencí...já mám z blech fobii...jenom vo nich slyším
blechy nevím, ale pamatuju si že maj takový hnusný velký jako klíšťata -kloše nebo jak se to menuje bléééé

bonc
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:45
- Nahlásit

pawLINka
obě kočky mám prolitý chemickou sračkou, stejně jako psy - arpalid neo se to jmenuje. Leta jsem používala frontlajn, ale na klíšťata už to vůbec nezabíralo, tak jsem si řekla že chemie je chemie a je klid. A mam zkušenost, že co fungá proti klíšťatům - alespoň trochu, tak 100% fungá proti blechám. Bíglová se 3 roky pohybovala na koních mezi stájovejma - silně zablešenejma psama a nikdy nic nepřinesla, ač klíšťata přes frontlajn nosila statečně.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:47
- Nahlásit

bonc
to je zvláštní, oni pořád nezměnili ten popisek na arpalitu? Obsahuje permethrin, je pro kočky docela toxickej

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:47
- Nahlásit

bonc
V těch remízkách potkáš spíš srnčí, nebo nějakou drobnou zvěř, ale sika klidně může zavítat i sem, ale spíš teda vyjímečně. Pokud ti psi za zvěří nezdrhnou, tak klidně myslvce pošli do ři...ti
Jinak střílet u balíku sena můžou, ale je to teda minimálně neetický

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:49
- Nahlásit

Vlčáčková

Ale černomodré barvě

A jaká je ta druhá moznost?

<< 1 ... 6327 . 6328 . 6329 . 6330 . 6331 . 6332 . 6333 . 6334 . 6335 . 6336 . 6337 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání