Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 6327 . 6328 . 6329 . 6330 . 6331 . 6332 . 6333 . 6334 . 6335 . 6336 . 6337 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
bonc
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:17
- Nahlásit

Biluška
proti čemu se musej děti očkovat? Hodlam teď v zimě nechat naočkovat naše pz i sebe proti klíšťatům, páč loni už to bylo fakt drsný s upírama, ale to asi nemyslej...

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:18
- Nahlásit

pawLINka
Tomáš se mi po tom Jackovi nehorázně posral. Musí ho hlídat sracího kámoška. Jsem ji musela kvůli tomu vzbudit v 5 ráno, abych ji o to poprosila. Debil pes! Až do 5 se s ním musí otravovat, chudinka.
Je to fakt debyl, mě se po něm neposral nikdo teda. Dokonce ani Rozule a ta se posírá skoro po fšem.
Akorát Bageta se teda poblila, ale protože vybrala popelnici a sežrala několik těch plastových obalů Bleje je už třetí den, kráva

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:23
- Nahlásit

pawLINka Škoda.

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:25
- Nahlásit

bonc
proti čemu se musej děti očkovat?
Co já vím...záškrt, tetanus a eště něco. Tři ty věci tam byli. Černý kašel myslím. Nebo červený? Nějaký barevný kašel to byl

Hodlam teď v zimě nechat naočkovat naše pz i sebe proti klíšťatům, páč loni už to bylo fakt drsný s upírama, ale to asi nemyslej...
Už několik let přemýšlím nad tím, že bych si na krk kápla nějaký spot...nějaký na velmi velké plemena bych asi musela zvolit . Zatím jsem nenašla odvahu
Jinak essi myslíš očkování proti těm klíšťovým nemocem tak to sem chtěla dát pézetkám gdyž byli malé. Doktorka mi to vymluvila, říkala, že to klíště začíná ty fujtajbly vypouštět až po šestnácti hodinách od přisátí. Na malém děcku ho do šestnácti hodin spolehlivě najdeš. Prý to má význam až u velkých děcek, páč u těch malých ho najdeš při koupání, přebalování a tak. A že prý to má spoustu vedlejších účinků, pochopitelně hnusných

Jedna známá to řeší tak, že schválně nedává psům nic proti klíšťatům a věří, že psi pochytají fšechny klíšťata a na ni a na děcka nezbyde . Je fakt, že osobně jsem měla klíště snad třikrát za život. Možná to fakt fšechno posbírají ti psi co běží přede mnou

Třetí opatření - na zahradě sekám trávu na co nejkratší, aby se v ní nedrželi. Nenechávám jim nikde žádné koutíčky vhodné k množení a napadání kohokoliv . Teda snažím se o to, pochopitelně to nikdy nestíhám sekat tak často jak bych potřebovala

bonc
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:27
- Nahlásit

Eldoguero
Oni mě doslovně nevyháněli, to bych si o tom zase s nima "pokecala", jen se velmi blbě tvářili (což maj asi v popisu práce pokaždý když potkaj psa) a ptali se ve stylu: "a to jste byla až nahoře u krmeliště jo?! No tak to tam jdem zbytečně! Siky jsou plachý, ty se teď tejden nepřijdou nažrat!"
Tim dalekohledem jsem myslela že by je třá z ňákýho důvodu mohli potřebovat pozorovat, a já jim to zkazila. Což by mi přišlo jednodušší vzít si dalek. než tahat flintu...
Nic konkrétního samoz. nemam, ale ani bych s nima asi do křížku nešla, jsem jim na těch našich pláních s čoklama vystavená na milost a nemilost. Magorka označuje jednu stopu za druhou a co je ti to platný že "byla pod vlivem" když už bude po ní. Ovce lítá okolo, a opět - co si na kom vemu, že tendle pes byl zcela nevinej, že to označoval ten druhej u mý nohy a to volně lítající kolem ani netuší co je stopa....

Alexa
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:30
- Nahlásit

Biluška
bonc
taky proti obrně a neštovicím holky proti zarděnkám, pneumokokovi a ještě tam určitě něco bude. Ohledně klíšťovky mě několik doktorů řeklo že lidi nechávaj proti klíšťovce očkovat děcka, u kterejch je většinou rychlá rekonvalescence, ale nenechaj se naočkovat oni, kde u dospělejch je ta prognoza o mnoho horší. A většinou zůstanou trvalý následky. je teda fakt že já sem posera a kluka sem nechávala očkovat na všecko co šlo včetně meningokoka a klíšťovky a teď ste mi připomněly že ho musim nechat přeočkovat a sebe na klíšťovku taky.

bonc
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:33
- Nahlásit

Biluška
naše pz (nikoliv mé osobní, probůh ) je sedmiletej, tagže s tim přebalovánim to nejni nejčastější Jsem myslela to proti klíšťovejm nemocem, loni jsem měla jedno po kterym se mi udělal červenej flek, dost mě to vyděsilo. Jak k dochtorům vůbec nechodim když mě nedonutěj, tak nebejt víkend tak tam hned mažu - se těch encefaloněco dost bojim.
Jak starejch dětí se to vočkování týká? Neni to teda jenom pro mrňata - černej kašel a pod je pro malý harantíky ne? Sem myslela že musej i ty větší...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:35
- Nahlásit

Biluška
No je to kretén. Narvala jsem do něj ráno živočišný uhlí a cca od 10 hodin už nes..l. Tak doufám, že to bude v pohodě. Btw: kolik se může dávat živočišnýho uhlí? Měla jsem prášky bez letáčku a tak nevím dávkování ani u lidí né tak u psa.

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:36
- Nahlásit

Biluška
Věděli ste, že děcka se taky musí očkovat?
jo. Páč mě to vyšlo na pět a půl tisíce!!! Nepovinnej prevenar. Hele jestli to chápu, tak nemocný dítě nepracuje, ne?

bonc
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:39
- Nahlásit

pawLINka
mě srač*ou prošlo nedávnou všecko domácí zvířectvo (kromě gertokočky, ta si teď pro změnu pořídila zácpu ) tak jsem zkrmovala uhlí pomalu po lopatách - kocour 1 prášek denně, pidi pes 2, střední 3 denně. Po srajdě měli pokaždý za 3 dny.

Alexa
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:41 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit

bonc
tak nebejt víkend tak tam hned mažu - se těch encefaloněco dost bojim.
no tak essi se ti tam udělal červenej flek tak by to taky mhla bejt lymská borelioza, kerá je možná horší než encalitida, protože tu můžeš přejít bez příznaků a třá za 10 let máš nenávratně poškozený játříčka
a děcka se v různým věku přeočkovávaj takže v podstatě se vočkujou furt
je to s nima horší jak s čoklema

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:42
- Nahlásit

bonc
A mělas klasický uhlí (jak bývalo dříf, gdyž sem byla malá - v tubičce, velký hnusný na kousání) nebo v práškách?

Dočetla jsem se ráno 2 g na kg psa, ale nevím jak je to u těch prášků právě.

Dala jsem mu jeden a má cca 14 kg.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:43
- Nahlásit

jdu se podívat zas na hádátka a tentokrát prej má ještě něco lepšího

bonc
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:45
- Nahlásit

Alexa
ty jo nestraš! Ten flekanec tam byl jenom jeden den, byla to neděle tak jsem hned v pondělí chtěla mazat k dochtoroj ale to už tam nebyl Nebyl moc velkej, tak jako koruna, možná ještě o něco menší...
Mam teda sedmiletý harantě nechat navočkovat ještě proti něčemu jinýmu než upírům? Proti čemu? Ach bože, jak kdyby to nestačilo s tou zvěřinou!

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:47
- Nahlásit

Tvářit se blbě asi fakt v popisu práce maj, zvlášť na pejskaře a to i ti normální, třá u nás ona panuje mezi nima nějaká záhadná, vesnická, dost silně zakotvená představa z dob komunismu, že pes má bejt doma na řetězu, nebo v lepším případě v kotci, či na pidi dvorku. Když jsem se pídila po důvodu, bylo mi řečeno, že kdyby pes chodil ven, naučil by se toulat a nehlídal by Argument, že naši psi chodí ven denně, netoulají se, zvěř neštvou a ještě ke všemu by narušitele naprosto v pohodě sežrali, jaksi neobstál, páč já mám prej ty bojovný psy. A zřejmě už nakazilli i ovčáky
Jinak siky jsou plašší než srnčí zvěř to každopádně (je to takovej menší jelen, původem z Asie), ale že by nepřišly týden je kravina. Nepůjdou tam pár hodin, maximálně tak den a to jen v případě, že u vás není moc lidí, teda, že zvěř není na pohyb lidí moc zvyklá, jako někde na horách třá. Stran dalekohledu, ona ta flinka s optikou je totiž něco jako dva v jednom teda, v případě, že by potkali lišku, můžou střílet a pokud ne a pokají třá tu silku, tak si ji můžou přečíst stejně jako dalekohledem a nemusí ho tahat navíc, o nic jiného nejde, dělá to tak hodně lidí. Dalokohled si berou, hlavně, když si jsou sednout na posed, tam to si ho můžou postavit vedle sebe.
Jo a doba lovu siky Dybovského je od půlky srpna do konce roku a sika japonský od srpna do 15. 1. Takže teoreticky mohli jít lovit, pokud tedy nešli střílet ke krmelišti.

bonc
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:48
- Nahlásit

pawLINka
prášky - normálně v platíčku, ale přijdou mi stejně velký jak byli ty v tý tubičce.. ale moc už si je nepamatuju, jsem byla malé harantě. Na 16kg jsem dávala ty 3 denně, taky jsem vůbec nevěděla kolik, dávala jsem dle kámoščiný stafordice Ale prej se tim nedá nic zkazit, je to jenom uhlí, max bude mít rovnou zácpu

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:49
- Nahlásit

Alexa
taky proti obrně a neštovicím holky proti zarděnkám, pneumokokovi a ještě tam určitě něco bude.
To se očkuje u mimin. Mě právě zaskočilo, že se očkujou aj velký děcka

bonc
naše pz (nikoliv mé osobní, probůh ) je sedmiletej, tagže s tim přebalovánim to nejni nejčastější
U těch velkých už mi právě doporučila to očkovat. Páč ty velký už ani neoblíkáš, ani nekoupeš...tudíš to klíště hned tak nenajdeš.

pawLINka
No je to kretén.
Je, zabij ho Nebo ho aspoň zmlať

Alexa
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:50
- Nahlásit

bonc
http://ockovani.zdrave.cz/detsky-ockovaci-kalendar /
http://ockovani.zdrave.cz/povinne-a-nepovinne-ocko vani/
jestlis tam měla červenej flek jenom jeden den, tak to asi nic nebéé, u tý lymský by to mělo trvat dýl měl by mbejt uprostřed světlejší. Preventivně můžeš až někdy půjdeš na krev se domluvit s dokrotem ať ti tam tu lymskou připíše, pro jistotu.

bonc
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:53
- Nahlásit

Eldoguero
šli si sednout na posed k tomu balíku sena - nikam jinam krze závěje jít nemůžou i kdyby 10x chtěli. Žijou na jednom místě normální srny i siky? Jako že na zahrady lezou normoš srny, čoklům lítaj před rypákama normoš srny a nažrat se nepřijdou siky?

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:55
- Nahlásit

kachna_
Páč mě to vyšlo na pět a půl tisíce!!! Nepovinnej prevenar.
To stojí tolik? . Já nechávala dát děckám nepovinně akorát jakýhosi pneumokoka a vyšlo tu tuším asi na tři stovky

Eldoguero
Když jsem se pídila po důvodu, bylo mi řečeno, že kdyby pes chodil ven, naučil by se toulat a nehlídal by Argument, že naši psi chodí ven denně, netoulají se, zvěř neštvou a ještě ke všemu by narušitele naprosto v pohodě sežrali, jaksi neobstál, páč já mám prej ty bojovný psy. A zřejmě už nakazilli i ovčáky
To ti náhodou můžu objasnit . Páč mě to bylo vysvětleno jednou babkou tadyk. Máš ty čistokrevný psy a s těma se chodit ven MUSÍ. Taky se s nima MUSÍ běhat přes ty průlezky jak mám na zahradě (rozuměj agility). S NORMÁLNÍM čoklem se nic takového dělat nemusí a proto ji (chápej tu babku) by nikdo nigdy nepřinutil VZÍT SI čistokrevného čokla (kdyby navíc věděla, že ti čistokrevní se neberou, ale kupují se za desetitisíce a navíc se pro ně jede přes půl světa tak by ji asi kleplo na místě )

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:57
- Nahlásit

pawLINka
živočišným uhlím by se pes neměl předávkovat, takže přiměřeně
brezen2008
Jé pani, závidím vám, pozdravujte ode mě háďata

makrel
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:00
- Nahlásit

pawLINka
uhlí se može nekonečně mnoho..skoro- Kdysi jsem dávala psovi 20 kg 8-10 tbl denně (potvrzeno vetem)

bonc
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:01
- Nahlásit

Alexa
je to dobrý, na 7. rok tam nic nejni ale v těch dobrovolnejch je protiklíštěcí jenom ta encefalitýda, lymská se teda neočkuje?

Biluška
Máš ty čistokrevný psy a s těma se chodit ven MUSÍ. Taky se s nima MUSÍ běhat přes ty průlezky jak mám na zahradě (rozuměj agility). S NORMÁLNÍM čoklem se nic takového dělat nemusí
a nemohlo by to bejt vobráceně? Že bych chodila jenom s vovcí a měla svatej klid

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:05 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

bonc
max bude mít rovnou zácpu
To právě u něj nemůžu v žádném případě riskovat. Má děsný problémy se zažíváním a navíc má po předchozích problémech výrůstky kolem řiťky, tak nesmí moc tlačit, bo pak krvácí a bolí ho to. (Říkám, že je to kretén)

Biluška
Je, zabij ho
To možná udělala už kámoška během dne (ale vyfasoval klec, košík a elektriku, tak byl snad hodnej).
Nebo ho aspoň zmlať
No jestli mi kámoška neušetřila práci tím, že ho zabila, tak ho zmlátím hnedka jak ho uvidím. Takových kilometrů kvůli němu dnes naježděných. Kámoška musela zrušit svoje plány. A ještě k tomu se nemohla ani vyspat.

Jakou velikost traverzi mám použít?

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:08
- Nahlásit

bonc
a nemohlo by to bejt vobráceně? Že bych chodila jenom s vovcí a měla svatej klid
Ne, paní jasně říkala čistokrevný

pawLINka
Jakou velikost traverzi mám použít?
Pochopitelně tu největší. Když se víc rozmáchneš tak ho rovnou zabiješ a bude to vyřešený

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:09
- Nahlásit

čus bus, co nového? dělá někdo vejcuc? Jsem uš úpa ztretila ňiť!

Alexa
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:11
- Nahlásit

bonc
lymská se teda neočkuje
proti tý bohužel očkování není hele a to dítko je holka bo kluk??? essi holka tak začni šetřit na Očkování proti karcinomu děložního čípku cca 8000,-

agáta12
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:13
- Nahlásit

Biluška
Když se objevil před nedávnem.. .Bože kolem roku 95 frontline, který na naší havěť zabral a naštěstí zabírá furt, přinesly holčičky ze školky breberky - ty jsme doma tedy v žádném případě chovat nechtěli - ty breberky.
Letěla jsem do lékárny pro sajrajt a jejich nabídka byly tak šílená, že jsem nakonec sáhla po tom francouzském zázraku, mrchy zmizely i s vajčkama a byl klid.
Ve školce měly ostatní děti problémy ještě asi 5 měsíců, ale našich se to už netýkalo.
Holčičky se těší dobrému zdraví.
A můj brácha si dává posledních 15 let cákanec pod kolínko, když navštěvuje přírodu a domů od té doby ta malá rychlerostoucí zvířátka nenosí.
ALE, na školení prodejce VLP jsme se dozvěděli od školitelů z VSKLaB, že i FL má své mouchy a odvaha mě opouští.
Blahoslavení atd.....

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:18
- Nahlásit

Alexa
proti tý bohužel očkování není

psy se proti ní ale očkujou a zase naopak se neočkujou proti encefalitýdě..což nechápu

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:19
- Nahlásit

Biluška
Pochopitelně tu největší. Když se víc rozmáchneš tak ho rovnou zabiješ a bude to vyřešený
Dobře pani, beru ji do auta a zmlátím ho hned jak ho přeberu. Blbečka.

Ještě musém ale až do 5 makat.

<< 1 ... 6327 . 6328 . 6329 . 6330 . 6331 . 6332 . 6333 . 6334 . 6335 . 6336 . 6337 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání