| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 17:46
- Nahlásit
Normálně sem zjistila, že jsem ostře sledovaný objekt . Sem byla venku s Getkou, vracela jsem se přes pastviny jednoho spřáteleného zemědělce. Stavovala jsem se u něho, abych s ním domluvila koupi slámy na podestýlku. Na té pastvině má krávy. Mě jsou jedno, se jich nebojím i když rády dělají bu-bu-bu. Jsme procházely, krávy se rozběhly a předstíraly útok. Jsem jim řekla, že na ně prdím (jo a samozřejmě jsem se jim arogantně vysmála do xichtu ) a krávy toho zase nechaly. Cca pět minut nato jsem stála na dvoře onoho zemědělce, ten vyběhl z baráku, oči navrch hlavy a říká "podupaly vás?" Se ptám gdo jako. "No krávy, prohnaly vás?". Jsem ho ujistila, že ne, že až budu utíkat před krávama tak se odstěhuju z tohoto kraje a že bych potřebovala gdyby mi hodil tu slámu. On na to, že mu právě volal brácha, že mu někdo volal, že se splašily krávy a že tam jsem se psama
Až cestou domů mi došlo, že je to od vesnice dost daleko (respektive od horních baráků je to kousek, ale jsou za stromama, není tam vidět. Vidět je jenom z dolních baráků a ty jsou fakt daleko). Splašené, běžící stádo krav by asi vidět bylo, ale aby někdo viděl a poznal mě (a dokonce Bagetu, která se tam v trávě prakticky ztrácí) tak 100% musel někdo šmírovat dalekohledem
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 17:46
- Nahlásit
Ty brďo, já chci taky potkat myslivce, u nás asi žádný nejsou nebo co ))))
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 17:48
- Nahlásit
A mě to tady ba a ba a bavčííí... :-D
Už umím v ekscelu i zvječit fšechny ty chlívečky naráz!
Jinak teda dneska min do sedmi... co vy?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
- Nahlásit
Biluška
A nemoch teda šmírovat jenom ty krávy? Jako že ty ses tam vyskytla jakoby navíc? ))))))
|
Alexa
Člen |
- Nahlásit
Biluška
Jsme procházely, krávy se rozběhly a předstíraly útok
ty woe bych se posrala já se jich bojim i gdyž sou za vohradníkem.
On na to, že mu právě volal brácha, že mu někdo volal, že se splašily krávy a že tam jsem se psama
no zase je vidět že maj lidi straost aby se ti nic nestalo tak si asik voblíbená
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 17:49
- Nahlásit
jbat
Dneska do půl sedmý
|
kejtlin
Člen |
- Nahlásit
Baico
Buď v klidu, v mysliveckým zákoně se o vodítku nikde nemluví. Všeude je jen psáno, že pes musí být pod vlivem psovoda a nesmí štvát zvěř.
to jo, ale u nás v obci je vyhláška, která to přikazuje, bud´ na vodítku nebo s košem
|
jbat
Člen |
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Ty brďo, já chci taky potkat myslivce,
pani, to snad ani nechtějte, tagle příjemnej zelenej je sakra výjimka, kor kdyš máš čoklidy na volno a pod.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 17:53
- Nahlásit
kejtlin
to jo, ale u nás v obci je vyhláška, která to přikazuje, bud´ na vodítku nebo s košem
Nojo, ale v obci ne. mimo obe v lese platí mysliveckej zákon podle mě teda. Ale můžu se mejlit.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 17:55
- Nahlásit
Baico
to právě si myslím, že to platí i v lese když je to les, co spadá pod obec, ale jistá si nejsem. proč by se mě jnak ptal jak to, že je nemam na vodítku?
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 17:58
- Nahlásit
kejtlin
proč by se mě jnak ptal jak to, že je nemam na vodítku?
protože si myslej že je v mysliveckym zákoně vodítko ale není to pravda je tam pouze pod vlivem psovoda a i na obecní lesy se vztahuje mysliveckej zákon
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:01
- Nahlásit
Alexa
ty woe bych se posrala já se jich bojim i gdyž sou za vohradníkem.
Krávy sou absolutně nekonfliktní a hodný zvířata. Ale sou děsně zvědavý, takže vždycky když někoho vidí tak se k němu hrnou, aby se koukli a ten někdo je pak posraný strachy když se na něho hrne celé stádo
no zase je vidět že maj lidi straost aby se ti nic nestalo tak si asik voblíbená
No je to jedna z verzí . Ale pravděpodobnější je, že a) někdo chtěl prásknout, že jsem ty krávy splašila, b) doufal, že mě ušlapou i s čoklama Nejlépe obojí
Jo a oblíbená samozřejmě sem, ve volbách jsem dostala třicetčtyři hlasů heč heč heč
Lucie Kratochvílová
A nemoch teda šmírovat jenom ty krávy? Jako že ty ses tam vyskytla jakoby navíc?
Tak asi moch...věřím tomu, že tady lidi maj tolik volného času, že ho tráví tím, že čumí dalekohledem na krávy...
All co znají zákony
Právě jsem se dozvěděla, že Šárka bude pohřbená na státní útraty, páč neměla žádné příbuzné. Na státní útraty znamená spálení bez jakéhokoliv obřadu (to by snad ani nevadilo, stejně by tam neměl kdo jít), ale následně bez jakéhokoliv hrobu. Netuším essi ji pak vysypou někde na smeťáku za krematoriem, nebo dají do masového hrobu, ale nemůžu se s tou myšlenkou nějak smířit . Přemýšlím nad tím, že bych ji nechala pohřbít u nás. Jenomže nevím jak to udělat finančně, pokud ji pohřbím za naše prachy tak mě Mášenek nejspíš nechá zbavit svéprávnosti (nehledě na to, že si to fakt nemůžu dovolit, všechny prachy navíc jsem teď vrazila do koně, do stavby maštale a do koňské výbavy ). Máte někdo tucha essi můžu požádat o pohřebné? Nebo vůbec nějak jinak vytáhnout prachy ze státu a donutit ho Šárku pořádně pohřbít?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:02
- Nahlásit
Alexa
protože si myslej že je v mysliveckym zákoně vodítko ale není to pravda je tam pouze pod vlivem psovoda a i na obecní lesy se vztahuje mysliveckej zákon
když se někdo prokáže průkazem, tak předpokládám, že předpisy zná,
takže kdyby mě prudil a chtěl mi dát pokutu, za to že jsou psi navolno tak nemůže?
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:04
- Nahlásit
Biluška
Šárku
ježiš jakou Šárku? to je ta hodná paní jak pomáhala s psíkama a brala si je k sobě, třá štarnováky?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:06
- Nahlásit
Alexa
na obecní lesy se vztahuje mysliveckej zákon
Já si taky myslím, že vyhláška platí čistě v obci mezi barákama, za hranicí obce podle mě obecní vyhláška neplatí, ale právě platí ten myslivecký zákon, pokud se jedná o honitbu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:06
- Nahlásit
jbat
Ne ne, Šárka byla jedna naše klientka stran kanysky. Byla hodně pejskovací a časem se z klientky stala kamarádka
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:07
- Nahlásit
kejtlin
za to že jsou psi navolno tak nemůže?
Nee, protože v mysliveckém zákoně není o vodítku ani zmínka. Je tam jen ta formulace pod vlivem psovoda
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:08
- Nahlásit
Biluška
je pak posraný strachy když se na něho hrne celé stádo
no to je přesně můj případ ty woe gdyž si fzpomenu jak na táboře ty mladý bejci zdrhli a "honili" Verču s brijárdem
ve volbách jsem dostala třicetčtyři hlasů
no a seš v zastupitelstvu??????????????
ohledně pohřbu určitě to bude na stránkách ministerstva práce a soc. věcí páč to pod ně spadá, pokud vím tak pohřebné dostává ten kdo pohřeb vypraví, ale mám pocit že v něm dělali dost šílený škrty, ale třá by ses s nima mohla domluvit aby uďáli pohřeb a tobě dali urnu s popelem?????
kejtlin
akže kdyby mě prudil a chtěl mi dát pokutu, za to že jsou psi navolno tak nemůže?
když je budeš mít pod vlivem tak né, ideální je na něj vychrlit paragrafy, někde to mám uložený tak to zkusim pohledat
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:10
- Nahlásit
Biluška
aha, tak to je mi líto...
určo teď je se všema pejskama, co tam nahoře jsou.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:10
- Nahlásit
Baico
á si taky myslím, že vyhláška platí čistě v obci mezi barákama, za hranicí obce podle mě obecní vyhláška neplatí, ale právě platí ten myslivecký zákon, pokud se jedná o honitbu.
no hlavně fšecko co je jako les, remízek, pole i uprostřed obce třá v Praze Prokopák tak je honitba a tam platí mysliveckej zákon
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:11
- Nahlásit
Biluška
věřím tomu, že tady lidi maj tolik volného času, že ho tráví tím, že čumí dalekohledem na krávy...
Takle podaný to zní vážně divně
kejtlin
když se někdo prokáže průkazem, tak předpokládám, že předpisy zná
No... Oni ti myslivci si to někdy vykládají různě ty předpisy.
A v obecní vyhlášce máte stanovený nějaký prostory pro volný pohyb psů?
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:12
- Nahlásit
Biluška
tak máš vyřešeno: * Touto jednorázovou dávkou se přispívá na náklady spojené s vypravením pohřbu. Pohřebné je stanoveno pevnou částkou ve výši 5 000 Kč . Příjem rodiny se netestuje.
* Pohřebné náleží osobě, která vypravila pohřeb nezaopatřenému dítěti, nebo osobě, která byla rodičem nezaopatřeného dítěte, a to za podmínky, že zemřelá osoba měla ke dni úmrtí trvalý pobyt na území ČR.
Datum uveřejnění: 1. 1. 2009, Autor: MPSV Odbor 21
Za úplnost informací na stránce odpovídá: Mgr. Klára Ví
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:15
- Nahlásit
Alexa
Pro úplnost informací: Víová )))
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:17
- Nahlásit
kejtlin
todle je pro tebe důležitý:
§ 10
Povinnosti vlastníků domácích a hospodářských
zvířat a vlastníků pozemků
(1) Je zakázáno vlastníkům domácích zvířat, včetně zvířat ze
zájmových chovů a zvířat z farmových chovů zvěře, nechat je volně
pobíhat v honitbě mimo vliv svého majitele nebo vedoucího.
a pak todle:
§ 14
Oprávnění myslivecké stráže
e) Usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého
vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší
nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato
nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost
od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých
a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské
a služební; usmrcovat kočky potulující se v honitbě ve
vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící
k bydlení; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném
pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:18
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
A v obecní vyhlášce máte stanovený nějaký prostory pro volný pohyb psů?
přesnou formulaci neznám, ale je tam že v obci je zakázaný volný pohyb psů, musí být na vodítku, nebp musí mít košík, tak nějak je to formulovaný
Alexa
Baico
děkuju
v zimě potkávám taky myslivce a jsou v pohodě, já si psy zavolám,pozdravíme se a jdeme, říkali mi asi před 4mi lety, že chodí hlídat dřevo, že jim zmizí třeba pře den nebo noc zmizí nevím kolik metrů, ale hodně, okomentovali , že mám poslušný psy, ale neříkali jinak nic
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:19
- Nahlásit
Alexa
ty woe jako proč usmrcovat kočky???
zelení jsou takový stát ve státě, jak vidím, by jim měl někdo trochu přistřihnout křídla...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:19
- Nahlásit
Alexa
Aha,čili když Šárka nebyla mým rodičem, ani rodičem vůbec nikoho jiného tak na to nárok nemá?
ty woe gdyž si fzpomenu jak na táboře ty mladý bejci zdrhli a "honili" Verču s brijárdem
Kdyby se postavila proti nim a arogantně se jim vysmála tak by zdrhali oni před ní . Každému zvířeti se líbí když před ním někdo utíká a bojí se ho
no a seš v zastupitelstvu??????????????
No to prosím nejsem, jsou tam ti, co měli mnohem víc hlasů . Ale jsem moc ráda, že se konečně povedlo sesadit starostu, kterého jsme měli od roku 89 a který si tu z toho dělal divoký západ
jbat
určo teď je se všema pejskama, co tam nahoře jsou.
To jo . Už jsou za duhovým mostem spolu. Akorát mě dost mrzí pokud ji vysypou někam na smeťák
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:20
- Nahlásit
Nevite nekdo, co usobuje, ze se psum trepej drapky??
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:20
- Nahlásit
Alexa
URL
Davídkovic to bojkotuje, tak to posílám aspoň tobě....jak se kluk činí...já z toho mám radost
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2010 18:21
- Nahlásit
Alexa
co je to ale mimo vliv vedoucího?
|