| Autor |
Zpráva |
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:37
- Nahlásit
Baysha
budeme kalamádit spolem a tajdlencty zmrzliny budeme ignorovat
sešlem na ně ledové muže )))))
Pumpa
já musim mít aspoň vosmadvacet
táhni na tahyty tyyyy pumpo bláznivá, se toho zas chytne davítková, ta je taky pošahaná jako ty.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:39
- Nahlásit
Baysha
JÁ CU ZIMU!!!
seš normální???????
dej pokoj se zimou už aby bylo LÉÉÉÉÉÉTOOOOOOOO
Pumpa
a vůbec, co si vo tom myslíte?
nemyslím, že kvalita vždy odpovídá ceně, ale některý výrobky jsem zkoušela. Asi před rokem nám chodila do práce pani, která bio nabízela, tak jsme něco vyzkoušeli. Maj třá moc dobrej chleba. Peču ze špaldový bio mouky. Maso a takový věci nekupuju. Ještě jsem kupovala javorovej sirup, ale ten mě nějak neucvhvátil, originál z kanady je lepčí. Holky barly nějaký sýry a že taky dost dobrý.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:40
- Nahlásit
Alexa
dneska je léto, tak nebud zlá na mojí chladnomilnou kamarátku!!!!!!!!
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:42
- Nahlásit
Gerda
dneska je léto
no léto si teda přectavuju jinak ty ledová královno
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:44
- Nahlásit
Alexa
nevim na co ti bude třicet stupňů, když se v tom nedá dělat vůbec nic ty pouštní královno. Tydle móresy subtropický si tahejte někam jinam a ne pod říp, vy blázni staří.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:47 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
Gerda
když se v tom nedá dělat vůbec nic
sto přesně vystihla dá se válet u móře na sluníčko šplouchat se v bazénu a číst a číst a číst jé už aby to bylo
Edit teda od 15. srpna už takový vedro bejt nemusí to bysme na táboře s čoklema nic neuďáli
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:58
- Nahlásit
Alexa
nemyslím, že kvalita vždy odpovídá ceně...
tak, myslím totiž, že samo, dobrý to je, ale dyž něgde v mexickým zálivu hořá ropa několik neděl a splodiny se dostanou do atmosféry, kterážto obalí planetu, těško pak kdokoliv na zemi vypjestuje či vychová bijo potravinu
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:11
- Nahlásit
zatímco jsem dřela venku, vyvážela slepičí kurník, zabralo mi to třikrát tolik času než když jsem nebolavá, tak trion mezitím objevil šphání po záclonách , asi ho brzo ztraverzuju.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:28
- Nahlásit
Alexa
dá se válet u móře na sluníčko šplouchat se v bazénu a číst a číst a číst jé už aby to bylo
no to by mě bavilo asi jeden den )))) Vedro a eště k tomu voda....ty vole, to je peklo )))
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:40 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
Pumpa
tak, myslím totiž, že samo, dobrý to je, ale dyž něgde v mexickým zálivu hořá ropa několik neděl a splodiny se dostanou do atmosféry, kterážto obalí planetu, těško pak kdokoliv na zemi vypjestuje či vychová bijo potravinu
asi tak no. Musíš na to pohlížet spíš jako na zdravou výživu ve smyslu, když si koupíš třá jablečnou bio šťávu určitě tam nebudou(neměli by být) žádný chemický sračky a cukr, ve chlebu bude celozrnná žitná mouka, žito by mělo být z pole, který není nijak chemicky ošetřovaný, maso by mělo být ze zvířat, který nejsou dokrmovaný žádnejma umělejma sračkama, atd atd. u nás mám obavu, jestli to tak opravdu bude. Nám biopotraviny teď se snažej vnutit do školky a školy a fakt mě ceník rozesmál.
Gerda
Vedro a eště k tomu voda.
to milákuju ouplně ze fšeho nejvíc
co Mařka, máš zprávy z domova????
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:41
- Nahlásit
Pumpa
dobrý to je, ale dyž něgde v mexickým zálivu hořá ropa několik neděl a splodiny se dostanou do atmosféry, kterážto obalí planetu, těško pak kdokoliv na zemi vypjestuje či vychová bijo potravinu
hrebik na hlavicku se tomu rika, vono jako je moc pjekny, ze v Camargue pestujou bijorejzi bez postriku, chemikaliji a hnojif, jenze ty pole zatopujou vodou z Rhony, plny odpadu z tretiny Francije, ze ktery se nesmeji jist ryby kuliva zdravotnimu ohrozeni. Vono je to asi o nicem narizeni, pac tam stejne zadny nejsou, ale i z okruhu nevim jak velkyho od jeho usti se nesmeji lovit a prodavat musle a ruzny breberky morsky,
diky tomu je tu spousta plamenaky, nemusej se s lidma tahat o potravu
ja se teda snazim nehledat spasu jen za bijocedulkou, ale premejstet trochu dal....jinak jo, pokud je biovarianta a mam pocit, ze opravnene, koupim
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:42
- Nahlásit
leyenda
pokud je biovarianta a mam pocit, ze opravnene, koupim
a jakej je u vás cenovej rozdíl oproti nebio???? Jako chápu, že bio musí být dražší, ale u nás je to minimálně 1x tolik mnohdy i 2x tolik
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:49
- Nahlásit
leyenda
u nás je bio 2-3krát dražší.
bez chemie už ani děda nic nepěstuje, květák musí dostat ledek, brambory, rajčata a okurky se stříkají proti plísni-loni jsem nezavařila ani skleničku okurek, když to zkoušel bez postřiku, rajčat jsme měli minimum.
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:51
- Nahlásit
Alexa
jak v cem, normalni potraviny -cukr, rejze, mouka atd tak +40-60procent,
u ovoce a zeleniny asi dvojnasobek, u masa nemuzu rict, to kupuju jen u bijosedlaku, v kramech se tomu oddeleni zdaleka vyhejbam, ryby bijo nejsou, ale je velky cenovy rozdil mezi pestovanymi nebo divoce zijicimi, u lososa treba 6xtolik a tam se ridim tim, aby nebyly pestovane a aby pochazely z nejakych relativne cistych vod
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:58
- Nahlásit
leyenda
tak u nás bio špaldová mouka stojí cca 35,- Kč kilo, žitná celozrnnákolem 30,- a normál mouka když neberu v potaz akce v hypersuperkrámech kolem 9,- Kč. Cukr bio sem tady snad ještě neviděla. Ale třá chleba kolem 20,- a bio chleba stejně velkej i 90,- Kč. Maso teda nevím, ale schválně někde vyhrabu ten ceník co nám přišel do školy, to jsou bombaceny
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:02
- Nahlásit
leyenda
Alexa
myslíte, že je to fakt bez chemie?
jsem slyšela, že bou vejce jsou od slepic chovaných na slámě a že mají výběh ven, v tom případě mám bio vejce a každý kdo bydlí na vsi a má slípky.
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:02
- Nahlásit
kejtlin
hele ja nevim, ja mam treba nehnojeny louky na seno, vsichni ostatni hnoji, mam mozna o desetinu nizsi sklizen, ale lepsi pocit. Na zahrade to samy,
ja vim, ze v konecnym dusledku clovek nemuze zit uplne zdrave, ale rikam si, ze aspon ty kousky, ktery muzu ovlivnit, treba nekde plusbody pridaj
A to ani nemusi byt strasne drahy, jde o preference, usetrim hodne na tom, ze pijeme vodu nebo bylinky, co nasusim, nekupuju chipsy, bonbony, susenky a podobny veci, ovoce a zeleninu to, ktery kraj a sezona da, maso ji jen pes, jako da se to, akorat nesmis bejt ten typ co ma furt hlad a chut na vsechno co vidi v krame
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:04
- Nahlásit
kejtlin
j
v hodne pripadech neni, to je to, co jsem psala koukat dal nez oznaceni bio
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:05
- Nahlásit
mno, bez chemie... nevím, jak je to u jinejch plodin, ale třá víno smí mít prej označení bio, pokud se za tu sezónu nestříkalo víc než 7x...
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:06
- Nahlásit
kejtlin
jsem slyšela, že bou vejce jsou od slepic chovaných na slámě a že mají výběh ven, v tom případě mám bio vejce a každý kdo bydlí na vsi a má slípky.
no a tak by to mělo být.princip bio potravin j že tam prostě nesmí být žádná chemie. Jatečný zvířata jsou chovaný na pastvě, nepřidávaj se jim granule do žrádla, který obsahujou usušený, rozemletý zbytky z jejich mrtvejch spoluobyvatelů, pole nejsou hnojený atd.atd.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:06
- Nahlásit
U nás se bio pěstuje, páč zaprvé jsem lakomá, za druhé ekologická a za třetí praktická - stromy vyšší než barák prostě proti breberkám nenastříkám i kdybych chtěla
Tudíž máme fšechno podle norem bio, páč na to žádnou chemii neleju. Ofšem moji milovaní sousedi v rámci úspor spálí kde co - petky, starý hadry...dokonce se jednou přiznali, že si sami vyrábí doma brikety - ze starých novin, letáků a lepidla
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:08
- Nahlásit
Baysha
mno, bez chemie... nevím, jak je to u jinejch plodin, ale třá víno smí mít prej označení bio, pokud se za tu sezónu nestříkalo víc než 7x...
to si děláš srandu????
to je přesně ten důvod proč mě bio nijak zvlášť neoslovilo. Prostě tomu nevěřim. Jo koupim si špaldovou m,ouku bio, ale spíš proto že jinou než bio jsem jí nesehnala
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:10
- Nahlásit
leyenda
Alexa
bez masa bych asi nepřežila to se přiznám, zeleninu a ovoce máme ze zahrádky, hnojený hnojem, ale stříkaný.chipsy si občas koupím, ale zas nemusím sladký, tak to nakupuju skoro vůbec.
vím, že v bio potravinách by neměla být chemie, ale opravdu tam není? nevím bio potraviny nekupuju.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:18
- Nahlásit
Biluška
brikety - ze starých novin, letáků a lepidla
nebydlej náhodou v Kostelci u Křížků??? tu na ulici máme jedny takový a furt jim z komína čudí takové husté žlutošedé smradlavé cosi... když je bezvětří, tak to tu v údolí visí jak stará smradlavá deka celou noc
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:19
- Nahlásit
Alexa
mno nevim, takhle jsem to slyšela od vinařůch... voni kdyby nestříkali vůbec, tak to v našem podnebí můžou zabalit rovnou
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:22
- Nahlásit
Baysha
Náhodou bydlej tady v Orijentu, ale jinak jsi je popsala naprosto dokonale
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:22
- Nahlásit
Baysha
ty seš kostelec u kříškůch? Jako u Kamenice za Jesenicí?
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:24
- Nahlásit
Gerda
jj, přesně tam, ale jenom prozatímně, přítulova mamka tu má chalupu a toš tu vegetíme, než si najdem kvartýr v Práglu
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:26
- Nahlásit
Baysha
A proč se mnou nejedeš ke kámošce na říbátka, dyš asi bydlí f kamenici ty pako?
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:28 - Změnil/a: leyenda
- Nahlásit
kejtlin
myslis tim, ze vychozi suroviny nebyly osetreny chemicky nebo ze se behem zpracovani a vyroby nepouzivaji chemikalie?
|