| Autor |
Zpráva |
leyenda
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 12:09
- Nahlásit
Gerda
a teda nepojedete do toho Holandska?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 12:12
- Nahlásit
Gerda
Alexa
no já vždycky když někam jedu a berou se sebou psi,tak vždycky říkám vezmu jen někoho a vždycky mi je líto ten zbytek nechat doma a jedeme všichni , když jsme jely do těch beskyd, tak taky jsem řekla že pojedou jen někteří psi a večer před tím jsem se rozhodla,že pojedem všichni, kamarádka mi řekla, že asi těžko se vejdem-neměla jsem ještě gošku, ale jeli její 3 leopardi+kokr+moje celá smečka, a vešli jsme se, jen na etapy jsme venčili při zastávkách, ptotože kdyby se něco stalo,tak naháněj všechny po dálnici.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 12:14
- Nahlásit
leyenda
a teda nepojedete do toho Holandska?
já bych moc ráda, na loď, po kanálech, jenom teď ty prachy nebudou, přece jen to bude ne úplně levnej výlet, jen co se dostanu do formy s tim placenim, udělala bych to moc ráda. Tak prostě pak se mnou pojedeš ty, no.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 12:51
- Nahlásit
šiš čék si skákne pro mlíko a vy ste uš za hranicema fšedních dnů
lucynkačijaxetopíše
pani hnet sem si fšimla,že máte tedlenten drajf bo gdo jinej by moch dělat egzekutora a kokoýlem jakošto pomocníkem a gdo by moch furt něgde lovit asi tak milijon koček tejdně
kejtlin
šak my uš ti trochu toho optymyzmu nalejem do žil třá násilím
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 12:51
- Nahlásit
MLÁÁÁÁDÉÉÉÉÉK
Hmm, tak nevim, co na tom PetraK vidí
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 12:52
- Nahlásit
Alexa
to jo, ale kdyby jely do Průhonic přes Ostravu, tak to by bylo tak na Guinessovku
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 13:01
- Nahlásit
lucYnka XIII
seš tady někde? potřebuju poradit s kočkou:
Sousedi dostali jako nechtěný dárek kocourka, nechali si ho a rok dělal jakž takž byťáka. Jenomže přišla puberta, kocour začal devastovat byt a páč nebyl vykastrovanej, taky značkovat. Náhoda tak chtěla, že moje kamarádka, co má kozí farmu, sháněla nějakého kocourka a tak jsme k ní byťáka teď v neděli odvezli. Dostal svou spešl místnost, do ní svoje věci (miska, pelíšek, záchod, hračky....). Za jak dlouho ho může kamarádka na farmě vypustit, aby se nezatoulal? Zatím nekomunikuje, sice neútočí, ale nikdo se ho nemůže dotknout a nejí (je skrmenej, nějaká ta hladovka mu neuškodí). Taky si myslím, že mu tepe na mozek testosteron z koček v říji. Co myslíš, za jak dlouho může ven?
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 13:03
- Nahlásit
gabifi
Taky si myslím, že mu tepe na mozek testosteron z koček v říji.
teda já vim že jsem s tím už otravná, ale co ho vykastrovat
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 13:10
- Nahlásit
Alexa
ale co ho vykastrovat
no popravdě bych u kocoura neváhala ani minutu už jen kvůli tomu kvantu vzniknufších kotat..ale počkala bych teda,je tam vod neděle a je asik ve štrézu podle popisu,tak až se vzpamatuje trošek
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 13:11
- Nahlásit
Alexa
ale co ho vykastrovat
já jsem ráda, že jsme mu našli umístění a teď řeším zvykačku. O případné kastraci se rozhodne kamarádka sama.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 13:18
- Nahlásit
davidkova renatagabifi
slyšela jsem, že venkovní kocouři mají problém s kastrátama, že je mlátí, ale nevím, jestli je to pravda
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 13:22
- Nahlásit
makrel
že je mlátí, ale nevím, jestli je to pravda
jo tak to nevim,třá ví lucynka..ale to by u mne nebyl argument..jednak kuli těm kotatům zplozenejm a dvanak..vidělas někdy nekastrovanýho venkofskýho kocoura jak sou servaný?totálně ,právě se rvou jak krávy kuli mici angóře jakési.Navíc maj velkej akční radius a většinou se prostě jednoho dne,dřív či pozdějc,prostě už nevrátěj..nástrah je moc
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 13:25
- Nahlásit
davidkova renata
jo to vím, proto bych nikdy kočky nechtěla, ani u baráku, mlátěj se nezi sebou, ale kastráty prej mlátí víc nebo co.Lucynka to bude vědět.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 13:31
- Nahlásit
makrel
já kastráta sebrala kdysi tady na sídlišti,měla sem ho 16 let.páč byl sebranej,nechala jsem ho chodit ven(bydlela sem v přízemí,sám odcházel přes balkon),v zimě teda ne,ale jinak skoro furt.Nijak extra servanej teda nebyl,snad jednou či dvakrát přišel s nějakým malým zraněním,ale to bych nepovažovala za směroplatný.rozhodně nebyl samá jizva jako normoš kocouři.Držel se v okrhu baráku,v řádech pár desítek metrů..
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 13:57
- Nahlásit
gabifi
ahoj no ja bych ho predevsim nechalavykastrovat i kdyz bude na farme, skoda, ze ho nenechali i ti co ho meli v byte do mesice po kastraci by z nej zase byl normos kocour, ktery neznackuje a je milacek fakt bych doporucila kastraci. Do 24 hodin nebude o nicem vedet, stoji to par stovek.
Ja bych ho nechala zavrenyho tak tri tejdny mesic aspon. Ale pokud nebude kastrovanej a v okoli i nekolika km budou kocky v riji tak se jim zrejme zatoula a nevrati, protoze nenajde cestu. Nechtej ho dat vykastrovat a jeste to zkusit s nim? Bytak, kterej zil od mala v byte je s prominutim debil, kterej skoci pod auto nebo vleze psovi do tlamy, protoze nevi, ze by mohl bejt nebezpecnej. Na farmuse hodi polodivoke kocky, ktere vedi jak to venku chodi. Dat na farmu bytaka je jak strcit do boudy pekineze, jako asi to prezije ale taky mozna ne.
Hladovka mu uskodit muze, obzvlast zakrmeny kocce hladovka nici jatra, 24 hodin ho nezabije, ale jestli to bude dyl neni to dobry. Kocky nezerou jako pes ( vlk) jednou za cas velky porce, ale maj zaludek uspusobenej na prijem maleho mnozstvi potravy casto (treba mysi), proto jim hladovka muze zlikvidovat jatra.
Nedala byse kamoska s farmy presvedcit, ze ho necha zavrenyho nafotime ho a budem mu hledat domov byte?
Ji bychom sehnali poloplasana, kterej bude na farme stastnej, kterych jsou plny depozita a zbytecne v utulku trpej protoze potrebuji volnost.
Jesli ne at ho da vykastrovat zvysi mu sance na preziti venku ( nebude se tak daleko toulat, nebude se rvat s kocourama, kteri se rvat narozdil od bytaka umi, nechytne nejakou hnusnou FIV, Felv nebo dalsi nelecitelny choroby, ktery se prenasej pri rozmnozovani a rvackach kocek)
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 14:06
- Nahlásit
makrel
ja to slysela taky, ze kastraty mlatej vic, ale nevim jesrli je to pravda navic, tech pro je mnohem vic, co jsem uz psala i davidkova psala, navic kastrovanej kocour drepi vicemene v okoli baraku a pokud tam nejsou nekastrovane kocky, nemaj duvod tam kocouri rvaci chodit jen, aby ho mlatili, jedine, ze pujdou za kockou v riji, ale o tu se zase kastrat nebude rvat, pujde nekastrovanci z cesty. Idealni je mit na farme nebo statku skupinu kastrovanejch kocek, budou si hlidat uzemi a protoze nemaj riji, tak tam cizi nekastrovanci nepolezou, takze tam nebudounebudou se mnozit ani prenaset choroby a budou hezky chnapat mysi kdyz dostanou hamani a maj se kde schovat na zimu.
Nedavno jsem bylau kastrace kocoura, kerej nekolik let zije venku a byl dorvanej udesne, usi mel jak sito, vsude po sobe hromadu jizev, ale fakt neuveritelne moc servanej, takze ja jsem rozhodne pro kastraci i u venkovnich.
Oplodnovani se tim moc nezabrani, to se musi kastrovat holky, protoze za kockou kocour dojde i hoodne daleko.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 14:10
- Nahlásit
Příjde jelen na bungee-jumping a ptá se : ,,jsem tu správně? Slyšel jsem, že se tu skáče na laně. . ."
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 14:13
- Nahlásit
Gerda
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 14:13
- Nahlásit
lucYnka XIII
pani vy ste chytrá, až mi bylo líto, že už nejsem ve časopise, co by to moh vydat . Ale nechceš zkusit nabídnout www.cschdz.cz článek? Oni by chovatelé králíků, důbeže a holubů potřebovali.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 14:29
- Nahlásit
gabifi
Přimlouvám se za kastraci, mám podobnýho byťáka doma, už čtyři roky máme dům, takže se samo courá, ale nikdy nepřišel domů pokousanej, nebo jinak zrychtovanej. V noci spinká doma, a v zimě taky moc ven nechodí. Neumím si představit, že by přežil na farmě
lucYnka XIII to napsala přesně.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 14:30
- Nahlásit
lucYnka XIII
do mesice po kastraci by z nej zase byl normos kocour, ktery neznackuje a je milacek
no, tím si nejsem úplně jistá, jedna kamarádka a jedna klientka řešily značkování i po kastraci. Ony to vyřešily jednoduše, bydlí v baráčku a z domácích mazlíků se stali mazlíci venkovní.
Auta a psy máme prodiskutovaný, v okolí farmy se nic takovýho nenachází (teda kromě domácího psa, který po kočkách nejde a navíc, kocourek je zvyklý na našeho psa, takže pes snad pro něj nějaký extra překvapení nebude).
Ok, poradím co nejdelší pobyt vevnitř a snad se nechá blbec uplatit tuňákem
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 14:34
- Nahlásit
gabifi
taky si myslím, že by se ta kastrace měla zvážit, i když né kvůli značkování..
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 14:48
- Nahlásit
kachna_
pani vy ste chytrá, až mi bylo líto, že už nejsem ve časopise, co by to moh vydat
ale prdlajs ja toho vim strasne malo, znam spoustu kockotet, ktery toho vi mnohem vic a kterym casto volam o rady
o cem clanek myslite? Moznaby to slo, ale nevim jak casove, furt neco nestiham, ale vyhledove treba.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 15:27
- Nahlásit
lucYnka XIII
o cem clanek myslite
o těch kastracích.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 15:32
- Nahlásit
Nic nestíhám, vůbec nic Trasuju trek Uš mám navěšených 59 kilometrů fáborků Eště mi 38 zbývá Okamžitě přestaňte drásat a poďte věšet
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 15:35
- Nahlásit
Biluška
A proč jim to fáborkuješ? Ať si každý koupí buzolu, nafasuje mapu, kdo dojde do cíle, dobrý, kdo nedojde, špatný....
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 15:50
- Nahlásit
Biluška
Ať si každý koupí buzolu, nafasuje mapu, kdo dojde do cíle, dobrý, kdo nedojde, špatný....
jasne Gerda ma uplnou pravdu, usetris za faborky a v dusledku zrejme i za ceny, jesli teda naky jsou
ad kocouri - mam 2 nekastrovany 2+ 5 let, jsou mozna homo, protoze jsou furt spolu, nikam neutikaji, popeli se porad kolem baraku, hraji si a neperou se, vypozorovala jsem, ze nelovi mysi, znackuji, ale ne uplne kolem baraku, takze mi to neva, kocky mam vsechny kastrovane a porad nejakou hledam, mysi lovi, ale nezerou a nosi mi je do baraku , jsou zlejsi na deti a provokuji psa a jedna druhou, u nas je to teda uplne obracene, kdyz se tu vyvrbi nejaka pristehovalkyne, tak kastrace okamzita, ev po porodu, kocoury nechavam byt
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 16:27
- Nahlásit
zkušení pejskaři
jak zklidním čubu, která je absolutně v nervech atk, aby cvičila v klidu? spíš unavit nebo neunavit? díky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 17:28
- Nahlásit
kejtlin
no, cir potřebuje vyběhat s míčkem, jinak kraví (zeptej se někdy michala, jak ho učil obíhat makety)
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 18:01
- Nahlásit
Tak zétra přijde dogtrekkový sedák a dvojvodítko, tak jsem zvědavá. Jen budu mít každé jiné barvy, bo ve stejné nemají skladem. Čekat se mi nechce, tak budu mít modrý sedák a červený vodítka. Se těším až budu odřená.
A zkusím od příštího týdne (až se uzdravím) běhat. Mno, třeba mi to vydrží a dvakrát si zaběhám. Víckrát se asi nedonutím.
|