| Autor |
Zpráva |
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:36
- Nahlásit
davidkova renata
renčooo, prosím, poslala bys mi toho Eise? zasmam zavináč seznam.cz
Moc děkuji
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:38
- Nahlásit
davidkova renata
díky, pročtu ....a pošli, prosím, informací není nikdy dost
Alexa
nechápu - tahala jsi ponožku ve čtverci a po nějaké době jsi jí dala odměnu?
jj, přesně tak... nechala jsem jí odhadem 5min čuchat ve čtverci, pak dostala odměnu ... hlavně tu hlavu vůbec nezvedla, jela nosem po zemi a ( hlasitě) čuchala ... což na tý stopě neudělala
Asi bych se vrátila ke čtverci a zašlapala bych jí tam pamlsky(né moc voňavý, ryba se mi zdá dost vonící) - např. salám
a nechala bych jí je vyžrat. Princip čtverce s pamlskama je v tom aby se pes naučil soustředěně čuchat, Martin Pejša mi říkal že by ve čtverci měl pes soustředěně čuchat cca 10 min a pak teprve přejít na stopu.
Kolik těch kousků mám zašlapat, aby to vydrželo na těch 10min? Ona je poměrně rychlá,hlavně, když zjistí, že je tam něco k žrádlu ....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:43
- Nahlásit
brut
já na to jdu podle toho co mi na můj požadavek poradila Můdr a další . Já nechci jít přes pamlsky naházený ve stopě, protože chci mít co největší jistotu, že čokl nezačne mít zájem o žrádlo na zemi se válející, takže jsem se před časem zapojila tady:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_8184_3.html
a několikero užitečných rad se mi tam dostalo
Já jsem taky ten co vláčí mrtvý kuře po zemi
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:46
- Nahlásit
Tchor
Proste stopy se opravdu nedaji resit na netu a uz vubec ne v zumpe.
já vím... však můj první dotaz zněl na to, jestli je běžné, aby pes při stopě používal i oči
prubezna odmena psa zpomaluje a zpresnuje, ale jeli ji moc pes o ni muze ztracet zajem, dalsi nevyhoda prubezne odmeny je to ze ji pes ceka a kdyz ji tam nema muze pri nespravnem zpusob jeji odbourani ztratit o stopu zajem po par mrtrech
s tímhle jsem začínala s Brutem na radu místního výcvikáře.... ztratil zájem a odmítal mi stopu jít... prostě ani nevyšel.
Tak jsem po několika měsících, kdy jsme stopu vůbec nezkoušeli přešla na vlečku s koncovou odměnou, to ho baví a moc rád jí chodí ... pravda, úplně přesně podle řádu to zřejmě nebude, ale u něj mi jde hlavně o to zpestření, nikdy s ním nic skládat nebudu a ani synek či mužskej.
S Aluškou je to trošku něco jinýho .... mladej by s ní klidně na zkoušku šel, pokud by sem jí vše naučila ( a nezvládla jí), ale je to běh na dlouhou trať, proto jsem psala, že vše beru jako zpestření bez ambicí
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:46
- Nahlásit
PetraK
No, co jsem taks tihla zaregistrovat, tak lovky ani jinak stopy neučí.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:49
- Nahlásit
brut
Kolik těch kousků mám zašlapat, aby to vydrželo na těch 10min? Ona je poměrně rychlá,hlavně, když zjistí, že je tam něco k žrádlu ....
hodně, neodhadnu, už dělám stoipy s občasným pamlskem a množství si nepamatuju. Určitě je lepší víc než míň, prostě zezačátku hustě poházený a zašláplý do země, aby je jen nesbírala , když je sežere dohazuj z kapsy, ale opatrně aby tě neviděla a hlavně neslyšela šustit pytlík a házej na druhou stranu než kouká. Moc na ní nemluv a nech jí aby si ověřila , když bude chtít mimo čtverec že tam nic není - netahej jí zpátky, samo jí nenechej lítat po celým poli, ale když poodejde metr tak jí hned nevracej, ona není blbá a zjostí že žádnej pach=žádnej pamlsek
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:50
- Nahlásit
PetraK
... asi mi to přijde jednodušší, po zkušenostech s Brutem
Tchor
ještě jsem zapomněla dodat, že nedělám stopy dlouhý ...s Alu to bylo jen pár kroků ( můj odhad v metrech není úplně nejlepší, ale počítám kroky a těch bylo přesně 30)
Snažím se vybírat místo, kde se mi dobře orientuje a nacházím dostatek bodů, podle kterých jdu
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:53
- Nahlásit
brut
ráda se s tebou budu bavit o laborce, o histologii, o počasí, o životě, o možném a nemožném,
ale NE o tvých psech a výcviku, mám k tomu své důvody,
pro klid a rodinnou atmosféru této platformy není každá pravda určená k tomu, aby byla veřejně publikována tady a teď,
nehledě na to, že to může být jen pravda moje a chlapova, a nemusíš s ní vůbec souhlasit....a dost už k tématu.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:54
- Nahlásit
Alexa
ok, to zní rozumně ... ale asi nevíš, jestli je pak problém přejít na tu vlečku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:54
- Nahlásit
Hyena
No, co jsem taks tihla zaregistrovat, tak lovky ani jinak stopy neučí.
tož to jo, ale já nechtěla vlečku jako takovou, já právě chtěla stopu lidskou.Takže jak poradili vostatní kuře do síťofky, na špagát a vláčet mezi nohama a pak se to postupně to kuře vynechává, vynechává až zvostane moje stopa. Takže ostatní normálně pokládaj pamlsky a já při přípravě vypadám jako úchylák, co mezi nohama vláčí mrtvý kuře na procházku . Však taky jednou soused spadnul málem z traktoru, když mě takhle "na procházce" viděl
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:57
- Nahlásit
brut
ale asi nevíš, jestli je pak problém přejít na tu vlečku
to netuším dělávala jsem jí kdysi se starou ovčačkou a na konci měla mísu se žrádlem. Teoreticky bys jí mohla odbourávat pamlsky ve čtverci a pak s minimen pamlsků ve čtverci udělat z něho stopičku s vlečkou na konci s ňamkou, ale jak píšu neznám
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:58
- Nahlásit
Sali
vždyť ti píšu, že je to v pohodě ... Alexa, Davídkojc, PetraK a v podstatě Tchoř mi odpověděli tak, že jsem si utvrdila to, co jsem tušila .... teď je jen a jen na mně, co si z těch jejich rad vezmu a jestli budu schopná vše převést do praxe
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:59
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
došlo to? Něgdy to z nějaejch důvodů nende
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:01
- Nahlásit
Alexa
to netuším dělávala jsem jí kdysi se starou ovčačkou a na konci měla mísu se žrádlem
místo mísy používám krabičku s obsahem ponožky
OK, zatím se vrátím do čtverce a budeme pilovat tam ... nikam nepospícháme a snad žádná škoda nenastala
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:02
- Nahlásit
davidkova renata
došlo to? Něgdy to z nějaejch důvodů nende
Třá přesně vim, proč tobě to nedochází, mamko.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:02
- Nahlásit
brut
hele já začínala dle návodu, který mi tam ostatní dali tak, že jsem fakt dala syrový maso do tej síťofky (je lepší než ponožka, páč pochitelně pustí víc ) a na špagátě vláčela mezi nohama. a do stopy občas dala krabičku od kinofilmu či léku a uvnitř bylo taky kus toho kuřete. Krabičky jsem zavírala, aby to nevonělo na dálku. Ešus je zvyklý mi věci podávat, takže když ji našel a podal, posadila jsem ho, otevřela krabičku, dala odměnu a pak znova "Stopa". Na konci byla velká krabička s víc kouskama. Jeden čas jsem si chtěla vypomoci tím, že jsem si zapichovala tyčky, abych věděla, kde jsem se zlomila, ale to jsem musela zrušit, protože on pak všivák kouknul a i když byly dřevěný a pro mě skorem neviditelný, tak číhnul a pral to k další , takže zůstala orientace pouze v prostoru podle bodů.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:06 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Gerda
Třá přesně vim, proč tobě to nedochází
Já ne a tak prosim o důkladný vysvětlení abysme věděli fšicí
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:08
- Nahlásit
PetraK
Třá přesně vim, proč tobě to nedochází
Já ne a tak prosim o důkladný vysvětlení
no tak jako nevim KOMU to nedochází vy yntelygentky
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:16
- Nahlásit
PetraK
davidkova renata
mamce to nedochází, bo si f každou dobu denní sedí na vedení.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:20 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
davidkova renata
zatím nic nedorazilo, počkám jestli se to ještě neprokousává..
dorazil akorát jeden spam ale ne od tebe..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:21
- Nahlásit
Gerda
bo si f každou dobu denní sedí na vedení.
Sedí si tak na vedení,
přemýšlení pro ní není.
v žádnou dobu denní!
a šla bych pryč, než nás zabije
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:22
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
zatím nic nedorazilo
zkusim znova teda
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:22
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
, počkám jestli se to ještě neprokousává..
esi si to vzalo vzor z Nány, je to u vás pani natošup
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:24 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit
Tomu neuveríte, dnes som dostala od kolegyne mailom ftípek, ktorý určite vzišiel z tohoto fóra. To je asi zlý sen. Ona na toto fórum určite nechodí!
Už aj sa priznajte, ktorá z vás rozposiela po internete rozpis svojho bežného dňa???
Ráno jsem se probudila , rychle se umyla, podojila jsem krávu, pak si zakouřila, dala žrát slepicím a králíkům, vyvedla kozy a krávu na pastvu. Potom jsem vzbudila děti, připravila snídani, zkontrolovala jim věci do školy a odvezla je do školy.
Po návratu jsem naklepala kosu, pokosila trávu, a pak jsem šla do práce.
V práci jsem se pohádala s podřízeným, vyhodila jiného podřízeného z práce. A vydělala peníze. Pak jsem přišla domů, nasekala dřivi, připravila jídlo, dojela do školy pro děti, dala jsem jim jíst, zpracovala jsem daňové přiznání a šla na pole.
Tam jsem okopávala zeleninu až do tmy. Mezi tím jsem stihla jít ke kosmetičce, objednala si nový balzám a vrátila domů. Došla jsem pro krávu a kozy, připravila večeři, vyměnila pojistku, nakrmila děti, vykoupala a dala je spát. Pak jsem dala prát prádlo, šla na internet, přes banking poplatila složenky, přečetla poštu, dala sušit prádlo, snědla kousek chleba, a jdu spokojeně spát.
Když v tom mi blesklo hlavou - hrůza - můj muž leží neošukaný na gauči!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:25
- Nahlásit
brut
vem si celou tuhle diskusi od začátku, nic lepšího, než co jsem tam psala, i psali druhý, už nevymyslím,
ale jestli to dokážeš dát od čteného do správně provedeného v reálu, ví jen Bůh, já osobně jsem velmi skeptická.
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_8184_0.html
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:26
- Nahlásit
davidkova renata
sova žádná, mám sposlat spojku?
PetraK
tenhle popis si pamatuju ..... máš kliku, že Ešus podává, u nás se podává pouze pešek nebo krámy na přetahování
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:28
- Nahlásit
PetraK
Sedí si tak na vedení,
přemýšlení pro ní není.
v žádnou dobu denní!
a šla bych pryč, než nás zabije
už čas tvůj se krátí
po který budeš mne sráti
až potáhneš po poli
zas kuřecí mrtvoly
Chocholouška zavolám
přijme tě,krk na to dám!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:29
- Nahlásit
nemethova
jestli tu ještě někde je a furt shání dlouhosrsta NO, a nevadí jí fenka... tak ať se jukne tady, už podle tý fotky čím dřív si tu čubu někdo vezme, tím líp pro všechny...
http://psi.sbazar.cz/no-hradec-kralove-o2388070.ht ml
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:29
- Nahlásit
brut
ale tak to je podle mě fučík, že podává ( to je jen shoda okolností) , důležitý je, že tu pikslu najde a bude z ní odměněn.
Já jsem potom časem začala na stopu pokládat fusky svoje, čistý, leč ještě delší dobu před tím než jsem šla, narvala jsem si je do kapsy a pak je dala na tu stopu. Každá nalezená je odměněná.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:31
- Nahlásit
davidkova renata
PetraK
Sedí si tak na vedení,
přemýšlení pro ní není.
v žádnou dobu denní!
...a šla bych pryč, než nás zabije...
už čas tvůj se krátí
po který budeš mne sráti
až potáhneš po poli
zas kuřecí mrtvoly
Chocholouška zavolám
přijme tě,krk na to dám!
Holky vy ste trupkíííííííííííí )))))))))))
|