| Autor |
Zpráva |
Neessi
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 17:22
- Nahlásit
mac1
Akademická odpověď Významový rozdíl je opravdu minimální
Jsem ráda,že "akademici"neselhali.
holt mám tu jinou logiku než oooooona , prostě mi vycházi, že oboje je ztráta času .
Naše "debata"nebyla o logice,ale o znalostech gramatiky jazyka českého.Teď ,když to máš potvrzené,tak se nezmůžeš ani na to,abys uznala,že jsi se mýlila.Ale to už je o jiných atributech jako jsou třeba lidské vlastnosti,že.
K tvému "že oboje je ztráta času" si dovolím ještě jednu poznámku. Mnoha lidem ty drobné významové rozdíly možná připadají malicherné,ale dokáží je ocenit třeba pacienti,že se doktor snaží řešit i jejich neřešitelné bolesti a nebo nevyřešitelné choroby a jsou vděčni za to,že cítí i ty malé významové rozdíly a nemávne nad tím rukou,že je to ztráta času.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 17:34
- Nahlásit
Mucholabka
A Ora je žíhaná si myslím docela hezky, pravidelně, přiměřeně.
Jistě, Orinka je pochopitelně nejčananější buldok v celém vesmíru
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 18:24
- Nahlásit
Můžu eště stran grilování těch banánů - nemám gril, mám jen starej sporák s normální troubou, dá se to zapíct normálka v troubě?
Jinak vám sesílám lamí verš:
Koukla se lamička,
přitom jí z podvíčka
vypadla slzička.
Lamka plákla slzu lamí
že prej vo ní všichni známí
řikaj, že se blbě tle/amí.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 19:25
- Nahlásit
Sali
Biluška
Podle mě tu mičudu nezničí, ale nebude ji bavit
No to je dost riziko bo jí právě bafčí ta devastace ,třá tenisák mylákuje ze fšeho nejvíc ,ale během 5 minut ho prokousne,voholí a pohodí ,a nezájem už...
eště to promyslim
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 19:26
- Nahlásit
Mnoha lidem ty drobné významové rozdíly možná připadají malicherné,ale dokáží je ocenit třeba pacienti,že se doktor snaží řešit i jejich neřešitelné bolesti a nebo nevyřešitelné choroby a jsou vděčni za to,že cítí i ty malé významové rozdíly a nemávne nad tím rukou,že je to ztráta času.
Neessi
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 19:27
- Nahlásit
Gerda
no já to dělám v normální troubě, co má nahoře takovou tu spirálu, a dá se zapnoput do polohy gril...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 19:33
- Nahlásit
Sali
v normální troubě, co má nahoře takovou tu spirálu, a dá se zapnoput do polohy gril
Simtě takový vymoženostě nemám. Je to stará mora, co se zapaluje sirkou, kerou tam musíš eště navíc hodit, bo by sis jinak spálila ruku. No neva, bestak bych rači začala krupicovou kaší
davidkova renata
Mamko, neměli bysme ti dneska virtuálně připít? Přines ňákou flanděru, jo?
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 19:39
- Nahlásit
Biluška
Podle mě tu mičudu nezničí, ale nebude ji bavit
přesně to samý si myslím i já, naše čuby zásadně baví hračky který můžou zlikvidovat, takový ty nezničitelný je neba.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 19:43
- Nahlásit
Gerda
tak to zkus jen upéct
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 19:46
- Nahlásit
bonnie dneska malem sezrala doktora. takovou zurivost jsem u ni videl naposled nekdy loni na jare. nevim, jestli ji nekoho pripomnel, nebo tak na ni pusobi veterina - byli jsme spolu na veterine poprve. ona je takovej pitomecek malej.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 19:49
- Nahlásit
argosek
no, víš, ta čuba má můj obdiv, i můj soucit.
Takovej maliňák není opravdu pro život, kterýho se mu dostalo...a víc už ti k tomu neřeknu ani slovo.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 19:56
- Nahlásit
Neessi
Viz akademická odpověď : [i]Významový rozdíl je opravdu minimální čili významový rozdíl je.Mac1 tvrdila,že rozdíl není,já jsem tvrdila,že je.To,že navlíkáš slovní tvary do různých příkladů,které chceš "logicky" zdůvodnit je pouze tvým vedlejším myšlenkovým produktem.Důležité jsou slovní tvary,nikoliv výsledek matematických příkladů.Je to prosté-buď se gramatiku naučíš,nebo ne.[/i]
sorry, ale tohle bych od tebe necekal. akademicka odpoved ukazala, ze se mylis a ty tu dal jedes svou. ten rozdil tam, dle jejich odpovedi skutecne je - ale presne opacny, nez jaky sis ty myslela (a podle vseho i nadale myslis). tohle s gramatikou nema nic spolecneho. proste mam pocit, ze ted nejsi schopna - nebo spis nechces pochopit - neco docela jednoducheho a radsi kolem toho delas vlny.
A tím myslíš co?Jako co nemám ráda u "rudy"?Pokud máš na mysli oblbování lidí,tak mi předveď,kde jsem mac1 oblbovala.
ne spis urputne (a docela nevybirave) obhajovani sve mylne predstavy.
nemam chut to uz resit, protoze, pokud nejsi schopna pochopit jasne hovorici zpravu, kterou sem mac1 dala, tak fakt nevim, jak uz bychom mohli dojit k nejakemu vzajemnemu porozumeni.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 19:56
- Nahlásit
argosek
Třebas jí připoměl nějakou negativní událost z minulosti... nebo spíš více negativních událostí
Sali
Můžu ti napsat? Jsi na Skype? Potřebuju se někomu vykecat, nebo se asi brzo zcvoknu
AlenaD
še čuby zásadně baví hračky který můžou zlikvidovat, takový ty nezničitelný je neba.
Právě, nezničitelné hračky jako by ani neexistovaly
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 19:58
- Nahlásit
Gerda
Jsi ještě v práci? Posílám sovu ohledně půlmegáče
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 20:00
- Nahlásit
Sali
Mnoha lidem ty drobné významové rozdíly možná připadají malicherné,ale dokáží je ocenit třeba pacienti,že se doktor snaží řešit i jejich neřešitelné bolesti a nebo nevyřešitelné choroby a jsou vděčni za to,že cítí i ty malé významové rozdíly a nemávne nad tím rukou,že je to ztráta času.
sali, nechapu, jak na tohle muzes odpovedet zvednutymi palci.
chapu, ze pouzivate ta slova, tak jak je pozivate, ale jak ses dnes sama presvedcila - pouzivate je v rozporu s jejich skutecnym vyznamem (pokud za bernou minci lze brat nazor tech jazykozpytcu)
nessi
Naše "debata"nebyla o logice,ale o znalostech gramatiky jazyka českého.Teď ,když to máš potvrzené,tak se nezmůžeš ani na to,abys uznala,že jsi se mýlila.Ale to už je o jiných atributech jako jsou třeba lidské vlastnosti,že.
tak na tohle nemam slov - ty si neuvedomujes, ze cely tenhle odstavec se - co se tyce tehle debaty o neresitelnem a nevyresitelnem - presne hodi na tebe?
kde je ta tva pokora a moudrost? misto uznani chyby, prekrucovat zrejme a jeste kolem sebe kopat? fakt se nestacim divit.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 20:02
- Nahlásit
Biluška
Jsi ještě v práci?
Sem a jdu to číst, díkec!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 20:03
- Nahlásit
argosek
je to medicínský styl vnímání dohodnutých významů, vidíš to?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 20:05
- Nahlásit
Biluška
Máš sovu zpět
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 20:10
- Nahlásit
Sali
no, víš, ta čuba má můj obdiv, i můj soucit.
Takovej maliňák není opravdu pro život, kterýho se mu dostalo...a víc už ti k tomu neřeknu ani slovo.
ja vim. bohuzel nejsem vycvikar, co ji muze dat pracovni nasazeni, jako ebony. jedine, co ji muzu dat je co mozna nejvic zabavy a klidu. v tom nasem svete, ve kterem zijeme, se docela zklidnila (videt je to hlavne u srnek), ale ja nejsem typek, co by ciste pres autoritu ziskal u psa takovou duveru, aby se mnou zvladla vsechny situace. delam, co delam - do niceho ji netlacim a v situacich, do kterych se pravidelne dostavame, je zlata, ale pak prijde situace jako dnesek. uprimne - nehodlam s tim nic delat - k veterinari jde jednou za rok a tak ci onak, sily na to, abych ji zafixoval tak, aby nikomu nic neudelala mam dost. mne uplne staci, kdyz ji co nejvic unavim, dam ji nejakou tu zabavu s peskem, planuju koupit coursingovy navijak, pac ona je rozenej lovec a dal se uvidi. kdyz mi pujde vycvik se splendy, budu ho delat i s ni, ale na veci, pro ktere se narodila se urcite v dohledne dobe nedostane.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 20:11
- Nahlásit
Sali
je to medicínský styl vnímání dohodnutých významů, vidíš to?
to beru, ale podivej se na kontext te vety. nessi dela z mac1 blbce a pritom blize pravde byla prave mac. ale to uz je jedno. nemam uz chut se o tomhletom vubec bavit.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 20:18
- Nahlásit
Gerda
Mamko, neměli bysme ti dneska virtuálně připít
taxi dejte,a né že zas bude f alejích nablito
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 20:18
- Nahlásit
argosek
ad malina, chápu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 20:19
- Nahlásit
Pamatujete Bulíky? Asi hlavně pro Bilušku, Elišku nechali kastrovat. Jsem s nimi pořád v kontaktu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 20:21
- Nahlásit
argosek
nemam uz chut se o tomhletom vubec bavit.
to bych uvítala od fšech zůčastněných stran.
Sali
to je ta malina co jí Mufka odborně školila??
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 20:22
- Nahlásit
Biluška
Třebas jí připoměl nějakou negativní událost z minulosti... nebo spíš více negativních událostí
to nevim - kdyz se zaplnila cekarna, tak byla chvili taky nervozni, ale normalne pres "lehni" se sklidnila a mazlili jsme se a ona na me cumela jak puk, ale pak jsme vlezli do ordinace, hned za dverma jsem ji zvazil a pak ke mne prisel veterinar ze zadu a ona vyletela. to by jeste samo o sobe nebylo tak hrozne - ale vubec me nevnimala, tak jsem ji musel chytit a zafixovat, aby se nemohla hybat a uklidnila se. v momente, kdy ji pich injekci tak se tak rozzurila, ze si sundala kosik, nastesti jsem ji pevne drzel kolem hrudniku. ona je takovy jelitko maly.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 20:22
- Nahlásit
Mucholabka
Pamatujete Bulíky?
kerý zas?Jarošof?Hele co ten Otík,eště žije???
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 20:33
- Nahlásit
davidkova renata
Pani, to ste fsecko snedla a vypila? Nebude vam tezko?
Hele co ten Otík,eště žije???
http://www.luke-bullterrier.estranky.cz/stranka/ot ik
Snad jo.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 20:36
- Nahlásit
davidkova renata
jo, to je ta malina. Zjevně jí to nepomohlo, to školení.....srdíčko zvostalo, bojovnost taky, nervy přibyly...
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 20:45
- Nahlásit
argosek
ale tohle bych od tebe necekal. akademicka odpoved ukazala, ze se mylis a ty tu dal jedes svou. ten rozdil tam, dle jejich odpovedi skutecne je - ale presne opacny, nez jaky sis ty
Akademická odpověď potvrdila,že významový rozdíl je !
Nechápu,kde bereš ty závěry,že není.Ale fakt se asi nemá cenu s tebou bavit o gramatice,když nemíníš akeptovat pravidla.Mimochodem mac1 sem nedala plnou citaci odpovědi .
A celá diskuze byla jen a jen o gramatice.Takže se tady do mě nenavážej nějakým svým kontraproduktivním myšlením.A jestli ti připadá,že mac1 je blíže pravdě,tak si to mysli.já tě přesvědčovat nebudu. Mimochodem jsem zadala tuto otázku 2 vysokoškolským profesorkám PF ( obor český jazyk),1 středoškolské profesorce(čeština) a 2 učitelkám ZŠ(čeština) -všechny odpověděly shodně- řešitelný=nedokonavý zp., vyřešitelný=dokonavý zp. Rozdíl v těch 2 slovech potvrdilo všech 5 češtinářek.Všechny v tom rozdíl viděly,jen argošek a mac1 v tom rozdíl nevidí.To je fakt o ničem.Tak si mysli,co chceš a přestaň mne tady urážet,nejsem z těch,co si nechají všechno líbit a slovník mám bohatší,než si myslíš.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 21:05
- Nahlásit
Neessi
ja na tohle fakt nemam silu. tak uz jen jednou na tu jednu - i pro tebe snad pochopitelnou - vec.
Akademická odpověď potvrdila,že významový rozdíl je !
precti si hned tu prvni vetu:
Když je něco neřešitelné, nelze to vůbec
řešit (neřešitelná rovnice je taková rovnice, kterou vůbec nelze řešit, natož vyřešit).
pokud akademikum veris (coz, zda se mi, veris), pak vez, ze rikaji, ze rozdil je, ale opacny, nez ty si myslis - tedy neresitelnost je vyznamove SILNEJSI nez nevyresitelnost. tys tyto dve slova pouzila presne naopak. ja ti to nezazlivam, je to - minimalne mezi lekari - konvence, ale jak vidis, neodpovida tem tebou neustale vzyvanym pravidlum - kteraaaa v tomto bode ridi se - tebou tak zavrhovanou a nepochopenou - logikou. tak uz mi prosim nepis nic o gramatice, pravidlech a o tom, jak dnesni mladi nectou a nerozumi cestine a pokus se na chvili soustredit na chapani psaneho textu, s ktertymzto maji, zda se mi - nic ve zlem - problem zase ti drive narozeni.
a treba se jednou sejdeme nad salkem kavy a skvelymi horovymi preklady puskina, abychom si popovidali nad tou nasi krasnou cestinou. do te doby si otevri nejakou knihu o sachu nebo matematice a delej si carky pokazde, kdyz narazis na slovo "neresitelny" a kosoctverecky, kdyz narazis na "nevyresitelny" - pak se prijd pochlubit pomerem prvych a druhych (jen bych te rad upozornil, ze deleni nulou jest nepripustne - to jen aby ses nedostala do dalsi neresitelne situace )
|