Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2700 . 2701 . 2702 . 2703 . 2704 . 2705 . 2706 . 2707 . 2708 . 2709 . 2710 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 21:29 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit

davidkova renata
co to je to 3. v pořadí ? Mi to přijde jak mravenečník
Neessi no comment
Ebony chápu, že někdo nechápe rozdíl mezi řešit a vyřešit, toto tu někdo nechápal ? Kdo ?
Sali chápu, že jste kolegyně ze svým způsobem příbuzných oborů , ale jednak to byla Neessi, kdo přišel s tím, že řešit neřešitelné je ztráta času a jednak, pakliže lékař řeší jak neřešitelné, tak nevyřešitelné ( nepochybuji o tom, že pacient je za naději nebo i jen pouhou úlevu vděčný) , přičemž ani jedno nevyřeší .....
Někdo na nějakém fóru sháněl obojek s obrtlíkem, jsem myslela , že obrtlík byl jinde
davidkova renata
argosek
nemam uz chut se o tomhletom vubec bavit.
to bych uvítala od fšech zůčastněných stran
slibuji oslavenkyni , slibuji na svou čest .....která leží jinde než ve znalosti češtiny
Na závěr tedy už jen plné znění :

Vážená paní Brothánková,

výraz neřešitelný znamená nemohoucí být řešen, kdežto výraz nevyřešitelný znamená nemohoucí být vyřešen. Když je něco neřešitelné, nelze to vůbec řešit (neřešitelná rovnice je taková rovnice, kterou vůbec nelze řešit, natož vyřešit).zde bych si dovolila i trochu oponovat, ale znovu už jim psát nebudu, ono totiž neřešitelnost rovnice se na první pohled obvykle nevidí, k tomtuto výsledku se dospěje až během řešení, když se jaksi dostaneme do slepé uličky....ledaže by oční lékař pomohl Když je něco nevyřešitelné, tak se to řešit i dá, ale nedá se to vyřešit ( nevyřešitelný problém je takový, který jsme mohli začít řešit, ale posléze se ukázalo, že nejsme schopni ho vyřešit). Významový rozdíl je opravdu minimální (vždy je výsledkem neexistence řešení), a proto není divu, že se v praxi vidové rozlišení stírá a v převážné míře se používá pouze jedna forma, a to nedokonavá (neřešitelný).

S pozdravem

Ivana Svobodová
Ústav pro jazyk český AV ČR
oddělení jazykové kultury - jazyková poradna

Howg
zkopírovala jsem sem to, co jsme poslala své kamarádce , to co je psáno kurzívou je můj komentář ,snad je to jasné, jsou tam tedy 2 ,slovy dva, mé komentáře, text není upraven nijak jinak. Tož si to , co je kurzívou vymažte a je to přesná citace odpovědi.

mac1
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 21:32
- Nahlásit

davidkova renata
a jdu Ti připít na zdraví, neb jsem se právě vyčerpala předchozím příspěvkem

Gerda
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 21:40
- Nahlásit

Fifi
Pani, to ste fsecko snedla a vypila? Nebude vam tezko?
Sim vás, pani, dyby tohle šecko snědla a vypila sama, byla by nesmírně lakotná a nikdo by jí uš neměl rát. Si taky dejte, jesi teda nejste zvyklá mít ke kafi jenom rotvíka.

mac1
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 21:46 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit

Gerda
ochutnala jsi to třetí v pořadí ? Já ještě nenašla odvahu....netuším , co to je

Ebony
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 21:53
- Nahlásit

mac1
toto tu někdo nechápal ? Kdo ?
psala jsem to snad tobě? V tom kontextu, co jsem to uvedla, rozhodně ne...něco jsi snad Davítkový slibovala, tak bys to mohla dodržet slibuji oslavenkyni , slibuji na svou čest .....která leží jinde než ve znalosti češtiny

Gerda
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 21:56
- Nahlásit

mac1
netuším , co to je
Mravenečník, normálka. To u nás f austrályji máme každej den.

mac1
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 22:01 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit

Ebony
něco jsi snad Davítkový slibovala, tak bys to mohla dodržet slibuji oslavenkyni , slibuji na svou čest .....která leží jinde než ve znalosti češtiny a co jako ? To snad nedodržuji ? Než se zase rozvine další debata ( tady začíná být spolek nedotknutelných či co ? , mi nějak uniklo ) , slíbila jsem to až po té, co jsem reagovala na Tebe , jdu se opít o samotě, ráno moudřejší večera, prý

mac1
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 22:02
- Nahlásit

Gerda
fakt je to mravenečník ? No mně to tak právě přišlo, ale nechtělo se mi věřit, to se jako opravdu jí ?

Neessi
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 22:03
- Nahlásit

argosek
precti si hned tu prvni vetu:

Když je něco neřešitelné, nelze to vůbec
řešit (neřešitelná rovnice je taková rovnice, kterou vůbec nelze řešit, natož vyřešit).

Víš,to je právě ten tvůj problém :základní otázka byla Jaký je rozdíl mezi výrazem neřešitelný a nevyřešitelnýNikoliv jestli je nějaká rovnice vyřešitelná.O to vůbec doopravdy nešlo a to se ti snažím po několikáté vysvětlit,že šlo o gramatiku.Pokud nevěříš,vrať se úplně na začátek a snad ti to dojde.A pokud se spoléháš na zmíněnou "akademickou" a mac1 upravenou citaci,tak ani nevíš,jakým stylem zadala otázku.
Hele,mě už to fakt unavuje,jak to tady ty a mac1 točíte kolem dokola- já se za svou češtinu nestydím a nemám pocit,že bych v ní měla velké trhliny. Jazykověda je moje hobby a nejen v češtině.Puškina čtu raději v originále a knihy o matematice a šachu nečtu.A jestli vás dva (tebe a mac1)iritují moje odpovědi,nebo dokonce máte pocit ,že se nad vás povyšuji,tak to bude asi chyba v metrixu u vás dvou.Protože dosud jsem s nikým v žumpě neměla nejmenší problém a donedávna tu byla docela pohoda.

tak uz mi prosim nepis nic o gramatice, pravidlech a o tom, jak dnesni mladi nectou a nerozumi cestine a pokus se na chvili soustredit na chapani psaneho textu, s ktertymzto maji, zda se mi - nic ve zlem - problem zase ti drive narozeni.
Na rozdíl od těch mladých čtu hromady textů a s jejich pochopením nemám problém.O to méně čučím na televizi,videa apod-což je doménou mládeže.Takže bys měl vážit svá slova o dříve narozených- dělej si čárky u dotázaných mladých,kolik knih přečtou za měsíc a kosočtverečky u znalostí počtu autorů knih a přijď se statistikou- stačí náhodný vzorek 100 lidí ve věku 20 -30 let .A raději nezkoumej jejich písemný projev,mohlo by se ti udělat mdlo.
Já s touhle debatou končím a věřím,že si trochu urovnáš objektivní data.
Takže já s touhle dabatou končím.

Gerda
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 22:15
- Nahlásit

mac1
ale nechtělo se mi věřit, to se jako opravdu jí ?
No tak můžeš si dát jen ty mrkvičky okolo, no....Ale dyš bude křen....

Neessi
donedávna tu byla docela pohoda.
A ta se kamsi potratila...prča nějak ustupuje...za chvíli už nezachráníme cystu ani StaHijový! Žumpa je vod žumpení.

AlenaD
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 22:31
- Nahlásit

Gerda
to třetí se shora ve vopravdu vošklivý. To se taky jí?

brut
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 22:31
- Nahlásit

Gerda
co tu ještě strašíš, nemáš být doma?

Neessi
donedávna tu byla docela pohoda.
by se tu nesměly řešit věci nevhodné .... ale jen humorné a oddychové
Jdu se psama a pak spát ... mám toho plný zuby, místo sněhu tady je hromada bahna a pekelně klouže, takže každý venčení je boj o rovnováhu Už aby bylo teplo a sluníčko

Gerda
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 22:34
- Nahlásit

AlenaD
No mravenečník, no...ale jesi nemáte křen...jak se maj šiperky? Maryje mi zhubla - chuděra už 4 týdny neviděla pamlsek! A docela mě překvapilo, že poslouchá bez vodměny. Stran těch dietních granclí hodně zvažuju Acanu, tu losos brambor. Už máš taky vybráno něco dietního?

Neessi
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 22:38
- Nahlásit

Gerda
Žumpa je vod žumpení.
to jsem si taky do neděle myslela-tak se snad už stáhnou do....a bé tu zase normální rytmus
Ještě pořád smrdíš f práci?

Gerda
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 22:43
- Nahlásit

Neessi
smrdim f práci, ale jen teď stran přípravy na další den. Von mě šéf kreatííífců fakt nemá rát, takže musim bejt připravená o moc víc než ostatní, co sou vzatý na milost. Dne sem si na review rejpala šípkovej trn z prstu a von to zas vyhodnotil jako že se nesoustředim na schůzku. Jenže já tam trn mám, bo sem maryji učila zahradničit a jak to v tom prstě uvízlo, voteklo to a musim to vyopeovat, jinak se mi blbě drží tužka. No, tak zektra máme další koordinační schůzku - což je děsně ftipný, bo je nás na koordinaci 8 lidí 3 a to je docela hodně ))))))))))

AlenaD
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 23:08
- Nahlásit

Gerda
Přemýšlela jsem o lajtce, ale nakonec se mi naší babuchy zželelo a koupila jsem Trainer Natural Senior Medium. No tak uvidíme, jestli se ta váha trochu zredukuje, chtělo by to spíš přidat pohyp, ale teď v těch sračkách je to dost těžký.
Jináč šiperky se maj dobře a sou hodný až na tu mladou co se rozhodla že bude žrát houna svý mamky.

Gerda
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 23:12
- Nahlásit

AlenaD
chtělo by to spíš přidat pohyp
A co takhle nějaký to společný venčeníčko? Však bysme s mamkou mohly dorazit zasejc....Ten trainer by mě zajímal...jako nikdy sem výživu psa neřešila, ani mě to nenapadlo, pes jedl, co bylo, tim nemyslim, že by měl jen zbytky, ale prostě když byly grancle, byly grancle, kdyžbylo maso, bylo maso, když byl zbytek vod oběda, byl zbytek....teď jen, že ta Mařka je nějak citlivější a je to starší čupka, chtěla bych, aby sep řipravila na příjemný stáří s dobrou kondičkou a bez zažívacích potíží....Trainer už sem několikrát slyšela, chci něco, po čem si nebude ždíbat ty nohy - jak dlouho už ho máš?

Gerda
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 23:15
- Nahlásit

AlenaD
žrát houna svý mamky
Aspoń to nejsou lidský. Mařena si dává lidskáče, úplně vidim, jak sou hnojený tim krabicovim vínem. Teď už to hoooodně dlouho neudělala, ale je to možná i tim, že fakt dostává kouřovou, když se chystá )))

AlenaD
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 23:47
- Nahlásit

Gerda
Trainer už sem několikrát slyšela, chci něco, po čem si nebude ždíbat ty nohy - jak dlouho už ho máš?

Krmíme s ním asi rok. Dřív jsem objednávala maso z Vetamixu, ale Satinka měla docela zažívací problémy, no a pak přišly štěňata a vařit pro tolik psů byl docela problém, tak jsme zase u těch nešťastnejch granulí. Teda né že by holky nic jinýho nedostaly, občas jim uvařím masíko protože syrový nežerou, kosti, tvaroh,ovoce, zelenina snažím se jim to spestřit, ale ty granule jsou gró.
Satině se zažívání úplně srovnalo a to nás veti strašili že to vypadá na slinivku, dokonce jí vyšlo pozitivní vyšetření, ale zatím dobrý. Tak nevím jestli to bylo tím Vetamixem, protože se mi po něm dost často po*raly i ostatní čuby. Tak teď máme tři druhy, štěněcí, medium a senior a je klid.
Jinak teda houna to je katastrofa, nepohrdne ani lidskýma, to jsem o ní věděla, snažím se to venku hlídat, ale na tom dvoře to neohlídám, to bych tam musela s nima být celý den.

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2009 07:01
- Nahlásit

mac1
ochutnala jsi to třetí v pořadí ? Já ještě nenašla odvahu....netuším , co to je
Nejez toooooooo, to je moje Ovečka Jasně tam vidím tu podobu
Davídková se provalila, včil už víme, že tajemný fousáč za rohem je ona

Jinak dobré ráno fšem

argosek
Bysem fakt řekla, že Bonnie buď někoho z minulosti připoměl ten vet, nebo to prostředí veteriny. Spíš bych sázela na toho veta, z prostředí veteriny je vyjančených spousta psů i když se jim tam nikdy nic strašnýho nestalo. Stejně jako spousta lidí je vyjančených jenom vleze do špitálu.
Buď jí někoho připoměl ten vet přímo svojí osobou, nebo tím bílým pláštěm.
Pro srovnání - kdysi jsem měla čubinku, kterou týrali ruští vojáci. Ta jela po jakékoliv zelené uniformě (vojáci, příslušníci esenbé, trampové....) ještě pět let po odsunu Rudé armády Pak ji to díky bohu přešlo

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2009 08:08
- Nahlásit

Dobré ránko všem přeji

Taky mám takový pocit, že už tady není taková pohoda a sranda, jako bývala.

Škoda, že už sem nechodí PetraK, ta to tu dovedla tak pěkně prozářit a rozžumpit.

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2009 08:09
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
asi Petra K neunesla pracovní přezdívku "řešič"

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2009 08:16
- Nahlásit

tak jsme zase u těch nešťastnejch granulí. Teda né že by holky nic jinýho nedostaly, občas jim uvařím masíko protože syrový nežerou, kosti, tvaroh,ovoce, zelenina snažím se jim to spestřit, ale ty granule jsou gró.
AlenaD
já doma skončila podobně, čas nešŤastnej čas, když byla u nás tchýně, tak měla náladu, zeleninu nastrouhala, maso rozmrazila, přílohu připravila, olej a bylinky přidala, syrový nebo rizotový mísy psům dělala,
ale takhle je to fprtél, dávám jen syrový skelety a syrový kosti, nepravidelně, když náhodou ještě po práci potkám vodevřený řeznictví,
a jinak granule.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2009 08:17
- Nahlásit

čus bus,co je nového?

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2009 08:19
- Nahlásit

brezen2008
V zásadě nic, stále se řeší nevyřešitelné slovesné vidy, do popředí se dostává otázka granulí a krmení vůbec, už známe totožnost tajemného fousáče zpoza rohu, je objednán hovnocuc a stále nepřijel, narozeniny dneska nikdo nemá, svátek asi jo, ale neví se kdo dokud nepřijde Gerda

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2009 08:23
- Nahlásit

janika
No fousáč je Davídková. Ofečku upekla a sežrala a ještě měla tu drzost, že nás pozvala na hostinu O stránku zpátky jsou fotky, Ofce je ta třetí shora

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2009 08:35
- Nahlásit

čus fšicíí co se radujou,že je vobleva
snad ty sračky konečně vodejdou ko kečengy
Mac1
nevim esi je to mravenečník,sem právě doufala,že to něgdo ydentyfikuje,mi to příde jak zmutovanej čuník a navíc tepelně upravenej
Sali
asi Petra K neunesla pracovní přezdívku "řešič"
no..popravdě nejen Petra sem přestala z jistých důvodů docházet,jsou i jiní tací a dost mě to mrzí.Ocenila bych ,kdyby každej bral na vědomí,že žumpa žumpu byla,jest a bude a to se všemi náležitostmi,které k tomu patří.Tzn. například stupidní kydy vo čemkoli,naprosto ujetej ,až černej styl humoru,kterej máme všichni společnej a rozumíme mu a baví nás,debaty o výhodnosti traverzy ve výcviku a jiný nesmyslný pitchoviny.Každej si tu může plácat kraviny jak je libo,a nevim proč by ho za to měl někdo umravnovat.Jediná data,jimiž tady většima lidí disponuje jsou data narození rodinných příslušníků a nemaj s tim problém.Kdyby měli,nejsou tu...Nemá smysl snažit se vnést do žumpy osvětu či odbornost,od toho jsou jistě jiná fora,ta ,kde se hovoří v linkách,odkazech či mezi řádky.Každej si najde to svý co mu vyhovuje a je mu tam z nějakých důvodů dobře.Bud akceptuje pravidla a zákonitosti tam dané anebo se tam nevyskytuje.Pokud se na takovém foru bude někdo presentovat žumpím stylem,pošlou ho brzo do prdele a právem,a stejně tak ale opačně.Maximálně může věci jemu nepochopitelné či ho iritující ignorovat.Pokud má kdokoli dojem,že společnost,úroven znalostí či odbornosti a styl tady ho nějakým způsobem snad společenky kompromituje ,má samosebou možnost volby..Tož asi tak.

a laskavje nepište bo mám bjehafku a nemyslím tim následek purgace po požití celeru a acidofilního mlíka k snídani

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2009 08:36
- Nahlásit

isdpch
janika
chápu, ale ono je to taky o emoční robustnosti jedinců, o recovery potenciálu....a tím se zas dostáváme k těm pracákům, protože lidi, kteří je mají a uznávají, a propagují, pak skutečně hledají i u druhých lidí podobné projevy, čili odolnost, tvrdost, rychlé vzpamatovávání se z tlaků okolí zas do plného výkonu, samostatnost, kombinatorika, atd.,
a pak jsou z toho jen mrzutosti, když se jedinec postavený čistě na pragmatické racionalitě dá do diskuse s jedincem postaveným na emocích, fakta pak jdou do pozadí a začne jít především o přenos emočního vyladění....
Tím se Petře za sebe omlouvám, nechtěla jsem, aby mě neunesla, ale už se stalo.

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2009 08:37
- Nahlásit

Neessi

. za svou cestinu se veru stydet nemusis - ani nikde nic takoveho netvrdim. a ano jde o gramatiku, jenze prave v tomto pripade gramaticka pravidla, o kterych jsme se bavili, spatne chapes. pokud mas pocit, ze tu neni pohoda, jaka byvala, pak pomni, ze k tomu, abych ti psal veci, ktere jsem ti psal me "donutilo" tve chovani k mac - budiz, chapu kdyz nekdo z pozice toho, kdo si mysli, ze ma pravdu, jako sulin k tomu, o nemz je presvedcen, ze pravdu nema, chova se - ja to tak delam mnohem casteji, nez bych si pral - a protoze se casto mylim, nezbyva mi, nez si pak rict "jsem to ale kokotakus", ale ty i pote, co te jazykova autorita usvedci z mylneho vykladu tech dvou slov, pokracujes a nevim, jestli delas ze nechapes, nebo fakt nechapes, co ta pani z ustavu napsala.

A jestli vás dva (tebe a mac1)iritují moje odpovědi,nebo dokonce máte pocit ,že se nad vás povyšuji

tos me vubec nepochopila - me irituje (a jak jsem aspon tady z debaty poznal slecnu sali, je to nase spolecna vlastnost), kdyz nekdo nechape neco docela jednoducheho, ale stale tlaci to sve. ze by ses nade me povysovala jsem pocit nemel ani na chvilinku - pricinu jiste snadno nahlednes sama.

tak jiz se nehadejme, chytme se za ruce a milujme se - az budu trpet nejakou vaznou nemoci a prijdu k tobe nebo slecne sali do ordinace, budu moc rad, kdyz mi reknete, ze to sice je neresitelne, ale vyresitelne - a v te chvili ani nepomyslim na to, abych vas upozornil, ze vase cestina neni tak dobra jako kung-fu slecny gerdy. š

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2009 08:40
- Nahlásit

davidkova renata
Moc hezky si to řekla paní, moc hezky. Za odměnu dostaneš piškotek a jednu motivační ránu elektrickou traverzičkou

Z čeho máš bjehavku? Sem ji měla minulý týden z bramboráků se zelím .Celer, ani acidofilní mlíko v nich určitě nebyli, takže evidentně musí být ještě nějaká jiná, dosud skrytá, příčina

<< 1 ... 2700 . 2701 . 2702 . 2703 . 2704 . 2705 . 2706 . 2707 . 2708 . 2709 . 2710 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání