Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2691 . 2692 . 2693 . 2694 . 2695 . 2696 . 2697 . 2698 . 2699 . 2700 . 2701 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:07 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit

Akademická odpověď :
Když je něco neřešitelné, nelze to vůbec
řešit (neřešitelná rovnice je taková rovnice, kterou vůbec nelze řešit, natož vyřešit).zde bych si dovolila i trochu oponovat, ale znovu už jim psát nebudu , ono totiž neřešitelnost rovnice se na první pohled obvykle nevidí, k tomuto výsledku se dospěje až během řešení, když se jaksi dostaneme do slepé uličky ....ledaže by oční lékař pomohl Když je něco nevyřešitelné, tak se to řešit i dá, ale nedá se to vyřešit (nevyřešitelný problém je takový, který jsme mohli začít
řešit, ale posléze se ukázalo, že nejsme schopni ho vyřešit). Významový rozdíl je opravdu minimální ( vždy je výsledkem neexistence řešení), a proto není divu, že se v praxi vidové rozlišení stírá a v převážné míře se používá pouze jedna forma, a to nedokonavá (neřešitelný).

Tož logicky to argoskovým uším znělo nelibě ... a já si tedy myslím, že : 1. řeším, jak vyřešit neřešitelný by měl být pro toho, kdo chce rozlišovat u přídavných jmen vid ( což je ml. kategorie sloves nikoli př. jmen ) nesmysl , protože dle akademie Když je něco neřešitelné, nelze to vůbec
řešit
, to jsou věci, a reakce na to ( se bojím, bojím ten nick napsat není to ztráta času? A po té oprava na Kdybych si pořádně přečetla,že "řešit neřešitelné" a nikoliv "nevyřešitelné",tak bych se tak blbě nevyjádřila .... holt mám tu jinou logiku než oooooona , prostě mi vycházi, že oboje je ztráta času ....něco jiného je na čas něco ulehčit......ááááá dost ! Ale má ta čeština kouzlo

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:11
- Nahlásit

Mucholabka
Mám v plánu někdy koupit, až budou prachy.
hele a myslíš,že to fakt vydrží?? má s tim někdo zkušenost aspon zprostředkovaně? Nerada bych to draze zaplatila,dotáhla dom a ta sfině do toho zatne zup a do 5 minut sou prachy f čudu aji s míčem
mac1
sim tě,napiš mi to nějak srozumitelně...až bude čas,samosebou

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:12
- Nahlásit

argosek
kdyby ti to rekla mala anezka, treba by te to nasralo
Aginku bych přetrhla vejpůl, třeba by ji to pro příště naučilo.

argosek
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:12
- Nahlásit

mac1

ceeece tak akademici mi udelali radost prevelikou, neb presne tohle jsem mel na mysli - tak ten nas jazyk neni tak nelogicky, jak jsem mel jeste pred par chvilkami pocit .

to ovsem nic nemeni na tom, ze my lide prosti to mame z reci zazito opacne, neb slovo "neresitelny" vztahujeme k urcite situaci, zatimco "nevyresitelnemu" davame obecnou platnost

mac1
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:12 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit

Průměrný matematik může o rovnici říci,že je něřešitelná a geniální matematik ji může vyřešit geniální matematik by měl navštívit Ústav pro jazyk český a vysvětlit jim to , ne už vážně dost, jen mi to nedalo, se nějak špatně ovládám, raději se du nechat ven zprudit počasím a psy

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:13
- Nahlásit

davidkova renata
hele a myslíš,že to fakt vydrží??
No, u Konga taky psali že má vydržet a nevydržel-mám jen půlku a tu jim půjčuju občas když mám dobrou náladu ale chci to už půl roku, akorát si vždycky vzpomenu před výplatou

mac1
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:14 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit

AlenaD
dík, z něčeho takového jsem právě měla obavy , ještě Ti něco pošlu

mac1
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:15
- Nahlásit

davidkova renata
srozumitelně že se v praxi vidové rozlišení stírá a v převážné míře se používá pouze jedna forma, a to nedokonavá (neřešitelný) , to stačí a nemusíš přemýšlet nad rozdílem významu

argosek
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:17
- Nahlásit

davidkova renata

sim tě,napiš mi to nějak srozumitelně...až bude čas,samosebou

no to, co pisou akademici je ptave pruzracne, protoze to presne odrazi vyznam tech sloves. chybne pokusy o odvozeni opaku bych pricetl tomu, ze lid prosty casto povazuje vyroky (a=>b) a ((not a)=>(not b)) za ekvivalentni, coz tyto samozrejme nejsou.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:18
- Nahlásit

Mucholabka
u Konga taky psali že má vydržet a nevydržel

no právě,mě to vůbec nepříde bytelný leda by byl z betonu nebo žuly,ti řikám,šikovně tam vnoří tesák,udělá díru a konec
mac1
nemusíš přemýšlet nad rozdílem významu
ani nemůžu,bestak nemám čim

argosek
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:19
- Nahlásit

Mucholabka

to bys mela dve vzdelane poloviny agniezsky [to je ta logika]

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:22
- Nahlásit

chybne pokusy o odvozeni opaku bych pricetl tomu, ze lid prosty casto povazuje vyroky (a=>b) a ((not a)=>(not b)) za ekvivalentni, coz tyto samozrejme nejsou.
argosek
klidně se přiznávám bez mučení, že do této kategorie patřím taky, viz moje včerejší výkladová analýza, za pomocí těch dohodnutých významů, viz my lide prosti to mame z reci zazito opacne, neb slovo "neresitelny" vztahujeme k urcite situaci, zatimco "nevyresitelnemu" davame obecnou platnost

argosek
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:25
- Nahlásit

mac1

Průměrný matematik může o rovnici říci,že je něřešitelná a geniální matematik ji může vyřešit geniální matematik by měl navštívit ˇostav pro jazyk český a vysvětlit jim to , ne už vážně dost, jen mi to nedalo, se nějak špatně ovládám, raději se du nechat ven zprudit počasím a psy

navsteva ustavu neni potreba - staci si uvedomit, ze prumerny matematik stejne tak mohl prohlasit, ze buchty jeho babicky jsou nejlepsi, ale pote, co ochutnal buchty slecny davidkove renaty, zjistil, ze se mylil - tedy, ze jeho puvodni vyrok byl nepravdivy. to nic nemeni na vyznamu slova "nejlepsi", stejne jako jeho chyba stran rovnice nic nemeni na vyznamu slova "nereitelny".

mac1
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:26
- Nahlásit

ve Strašnicích prší !!!! Já chci kočičky a kočkolit .....dělá se nějaký psolit ? Kde se prodává ?

argosek
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:27
- Nahlásit

Sali

vsak jo - jak jsi rekla, vysledne pouziti tech slov je stejne otazkou konvence.

mac1
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:29
- Nahlásit

že bych zašla k slečně davídkové renatě na buchty místo venčení psů ? Slečno Renato Davídková, kdy budete péct buchty ?

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:30
- Nahlásit

davidkova renata
ad Bommer Ball: chápu princip, a mám ho vysledovaný u bazilišky,
neb ta JE z hlediska nepošahaného uživatele OPRAVDU problematickým pejskem,
jenže tahle její potřeba uchopit neuchopitelné a odnést neodnositlené atd. , čím větší objekt, tím větší rauš z něj,
je už do jisté míry nutkavý zlozvyk,
a realisuje ho madam malinová na čemkoliv, naposledy na míchačce...přetáhla ji přes půl dvora.
Dávám jí k zábavě nafouklý kanystry, pneumatiky a obří špalky z kmenů stromů, jenže ona si to nenosí do baráku
Zkus to, možná ti to sedne u Nány, ale uvažuj i variantu, že ti s tím čuba zbourá půl bytu, jak se to bude snažit uchopit zapřením o zdánlivě pevný objekt

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:43
- Nahlásit

davidkova renata
Podle mě tu mičudu nezničí, ale nebude ji bavit
Mi tohle dělá Orobul - spešl nezničitelné hračky pro buldoky ji vůbec nezajímají Jakmile malí psi dostanou nějaký pískací fujtajbl tak ta čůza jde, šlohne jim to a zabije to dřív než si toho všimnu Když si náhodou všimnu včas, vytáhnu jí to z huby a vrazím jí tam buldočí kongy tak je vyplivne a soustředí se na to, aby dostala tu vytouženou co může zabít.

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:47
- Nahlásit

Biluška
vzpomněla jsem si v neděli, po létech jsem v rámci tý pomoci navštívila kámošku bývalou dobrmankářku, co to organisuje, a ona te´d chová angl. buldoky, pak jsem šli věnčit, měla s sebou 3 psy, pádili s Bobulí a Ferdou, pohyblivý, ovladatelný, akční, ač tlustý, obcválali kilometrovej okruh a ještě neměli dost...
je to stanice Arnak
http://www.volny.cz/martinam/

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 14:58
- Nahlásit

Sali
Jo, to Orča taky. Oni se nezdají, ale když mají chuť tak vydrží hodně . Nádherné na nich je, že ti to nevnucují. Když se ti nechce ven tak buldok jít nemusí. Když chceš, tak s tebou půjde Jsou to fantastičtí psi, až jednou nebudu zvládat šoltyje přesedlám na buldoky

Můžu tu paní kontaktovat a odkázat se na tebe? Bych se potřebovala na pár věcí zeptat... ohledně barev, genetiky a tak. Ale nijak to nespěchá, k ničemu to nepotřebuju, jenom jsem zvědavá

Ebony
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 15:23
- Nahlásit

Mucholabka
co si měla dělat? nikde nepíšu co si měla dělat jinak? píšu, že jsi někde jinde....chápu, že někdo nechápe rozdíl mezi řešit a vyřešit, ale mezi jinak a jinde?

a když už to chceš rozebírat, ačkoliv já si myslím, že to nemá cenu, ty jsi tenkrát žádnou radu nehledala, a ani jsi nenaznačila, že máš nějaký problém...prostě jsi přišla na foŕum německý ovčák, s tím, že máš fenu a ta je totální blb...nic víc jsi nevysvětlovala, jen jsi použila několik silně neslušných slov, a akorát jsi se bavila, což nepokládám jako žádost o radu...a myslím že i tady na téma Aiša proběhlo pár nehezkých diskuzí kdysi...

jak píše argosek, někdy je třeba mít své psy rád takový, jaký jsou, protože oni za naše komplexy a chyby nemůžou, většinou když někdo není dokonalý, požaduje to po svém psovi a z toho vznikají dost nehezké vztahy...ale to jen tak na okraj...

a protože už je to dávno, a časem jsem zjistila, že ty tvoje nadávky na psy jsou stejně jen jakýmsi pokusem o zviditelnění a pobavení fóra, tak už je mi to jedno...

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 15:31
- Nahlásit

Biluška
jasně, můžeš, je to chodící databanka, dat o starých pinzetách, i o moderních buldokách, má ráda lidi, kteří mají zájem.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 15:42
- Nahlásit

Biluška
To jsem ti asi říkala do telefonu-ptala jsem se jakési chovatelky na buldoka, který je počat i porozen přirozenou cestou, a poslala mě do pr, případně k bezpapírákům. Co potřebuješ ohledně barev-zajímalo by mě to.

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 16:00
- Nahlásit

Mucholabka
No zajímalo by mě jestli je ta žíhaná barva co má Orka povolená, popř. kde se vzala. Protože všichni buldoci co jsem kdy viděla jsou zlato-bílí. Prošla jsem mraky stránek a nikdo nemá žíhaného buldoka. Buď zlato-bílého, nebo max. bílého s ojedinělým černým flíčkem (něco jako Buca). Na DuoBrnu jsem sháněla samolepku na auto, páč nám Ora chybí ve sbírce. V jednom stánku měli žíhaného, ale úplně jinak vybarveného než Ora. Byl takový šedo-žíhaný, prostě úplně jiný odstín.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 16:08
- Nahlásit

Biluška
Hele, zrovna Buca s tím flekem je po žíhané matce. A ten flek je tmavě hnědý.

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 16:12
- Nahlásit

Mucholabka
No jo, ale sem žíhaného buldoka ještě nikde neviděla. Našla jsem nějaký standart, ale tam se nepíše nic o povolených barvách

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 16:27 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Biluška
BARVY: jednobarevné nebo jednobarevné s černou maskou či tlamou. Barvy (vždy by měly být zářivé a ve svém odstínu čisté): žíhaná, červená všech odstínů, plavá, žlutohnědá atd., bílá a skvrnitá (tzn. bílá v kombinaci s libovolnou z výše uvedených barev). Nepigmentovaný nos, černá a černá s hnědou jsou vysoce nežádoucí.
To je přímo ve stand. Jinak si myslím, že dědičnost barev u nich bude to samé v bleděmodrém, jako u pita. Jestli chceš, doma mám nějaký odkaz na krásnou tabulku s popisem všech barev, co se vyskytujou u těhto buldočích plemen včetně ambul apod., a je tam hezky všechno popsáno, akorát je to anglicky.

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 16:55
- Nahlásit

Mucholabka
Dík. Englicky je mi to prd platné, tomu vůbec nerozumím. Rusky bys to neměla?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 16:59
- Nahlásit

Biluška
Tak já to zkusím přepsat, ale to je práce na 14 dní Ale jak vidíš ze stand, tak i žíhaná může být, a je vcelku fuk jaké žíhání, když je pěkné a jasných barev (teda žíhaná v rámci možností pěkná ). A Ora je žíhaná si myslím docela hezky, pravidelně, přiměřeně. Hlavně když není merle, černá, pálená, nebo čoko-játrová.

Neessi
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 17:00
- Nahlásit

argosek
ze ses v urcitem ohledu chovala presne tak, jak to nemas rada u rudy. at je to s pouzivanim neresitelnosti a nevyresitelnosti jakkoliv, to tve odvozovani bylo chybne.
A tím myslíš co?Jako co nemám ráda u "rudy"?Pokud máš na mysli oblbování lidí,tak mi předveď,kde jsem mac1 oblbovala.

A žádné odvozování jsem neprováděla-stále si pleteš češtinu s matikou.Pravidla v jazyce jsou daná,nikoliv vydedukovatelná.
Viz akademická odpověď : [i]Významový rozdíl je opravdu minimální [/i] čili významový rozdíl je.Mac1 tvrdila,že rozdíl není,já jsem tvrdila,že je.To,že navlíkáš slovní tvary do různých příkladů,které chceš "logicky" zdůvodnit je pouze tvým vedlejším myšlenkovým produktem.Důležité jsou slovní tvary,nikoliv výsledek matematických příkladů.Je to prosté-buď se gramatiku naučíš,nebo ne.

<< 1 ... 2691 . 2692 . 2693 . 2694 . 2695 . 2696 . 2697 . 2698 . 2699 . 2700 . 2701 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání