Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2664 . 2665 . 2666 . 2667 . 2668 . 2669 . 2670 . 2671 . 2672 . 2673 . 2674 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Sali
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:25
- Nahlásit

brut
Přečtěte si rozhovor s majitelem berounské a hořovické nemocnice Ing. Sotiriosem Zavalianisem, který vyšel 17. prosince 2008 v týdeníku ECHO.
V zajímavém rozhovoru se mimo jiné dozvíte, co říká nový majitel názoru, že zdravotnictví musí být provozováno jako neziskové, jaká je jeho představa o zajištění efektivity zdravotnických zařízení při současném systému zdravotnictví a jaké jsou v Nemocnici Beroun a Nemocnici Hořovice plány do budoucnosti...

http://www.nemocnice-beroun.cz/dokumenty/rozhovor. pdf

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:52
- Nahlásit

Nemám rád sníh
Sali
No tak zatím máme za co, ale brzo už asi nebude Mášenkův šéf včera vydal prohlášení, že kdo chce může dohodou odejít (bez odstupného), kdo zůstane ten se musí smířit s tím, že několik následujících měsíců dělá za minimální plat, bez prémií

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:27
- Nahlásit

Biluška
taky pěkný....

BinLadin
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:49
- Nahlásit

Biluška
Mášenkův šéf včera vydal prohlášení, že kdo chce může dohodou odejít (bez odstupného), kdo zůstane ten se musí smířit s tím, že několik následujících měsíců dělá za minimální plat, bez prémií
no super,tomu rikam kapitalizmus s vlidnou tvari...aneb co neni vyslovne zakazano je vlastne povoleno.

brut
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:51
- Nahlásit

Sali
hezký článek.... ovšem stejně nic nemění na tom, že do ani jedné nepojedu, když se mi něco stane .... lidi až na drobné vyjímky zůstali stejní, alespoň u nás je znám a důvěru v ně nemám

Biluška
výborný ...

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:57
- Nahlásit

brut
čoveče, to laborantky a sestry většinou tu důvěru nemívají, a jezděj jinam,
kde zas tamní laborantky a sestry pro nedůvěru jezděj eště jinam,
a tam to samý v bleděmodrým,
pražský jezděj k nám,
naši jezděj do Práglu,
....
tak všichni furt jezděj, a lidi jsou stejně všude stejný...

brut
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 13:07
- Nahlásit

Sali
laborky atd. neřeším, tam holky znám a vím o nich, jak dělaj ...a dělaj dobře
Řeším doktory, které nemá ani jedna nemocnice kvalitní neb ti dobrý už dávno odešli nebo byli odejiti za své výhrady a názory, pak taky sesterský personál, který alespoň u nás není žádný zázrak ( samozřejmě se pár vyjímek najde, ale to všude)....
Stále mi tam dělají dvě kamarádky a tak vím složení doktor + sestra.

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 13:08
- Nahlásit

tomu rikam kapitalizmus s vlidnou tvari...aneb co neni vyslovne zakazano je vlastne povoleno.
BinLadin
BinLadin
když ten problém je v tom, že lidi se tady nedokážou splavně stěhovat za prací dle potřeby, a že přihraniční kraje jsou te´d z hlediska práce silně poddimenzovaný...
S tím pohraničím fakt nevím, jak se to tam vyřeší, dojíždět do práce třeba 40 km se špatně rentuje...to aby tam bylo jen zemědělství, lokálně soběstačný,...????

Jinak tady v Rakovníku všicí brečej, jak je krize a není práce, když pouštělo Valeo a Rako, ale ve špitále je 10 slovy deset volnejch mít pro sanitáře,
a nějak ta fronta u brány nestojí...tak ti nevím,
chápala bych, že odborná zdravotnická místa budou v nabídce pořád, leč aby vlála volně místa pro nekvalifikovanou sílu?

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 13:09
- Nahlásit

Řeším doktory, které nemá ani jedna nemocnice kvalitní
to řešej všichni...

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 13:13
- Nahlásit

brut
když ta situace je fpdéli, nedostatek špičkovejch odborníků je všude, ve všech oborech,
doktořina je řemeslo jako každý jiný, a dobrejch řemeslníků je neskutečně málo,
a všichni se o ně perou, s tím, že vstupy do zdravotnictví nedovolujou nasadit skutečně tržní platy, takže čím nalákáš lidi z pražský fakulty na periferii, do první linie?
Tohle tady řešíme dnes a denně, jak má jít kvalita práce nahoru, když není s kým/koho rukama tu kvalitu zvedat?

BinLadin
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 13:21
- Nahlásit

Sali
a nějak ta fronta u brány nestojí...tak ti nevím
Lidi moc nechteji makat,cim mene prace a vice penez tim lepe....

BinLadin
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 13:22
- Nahlásit

Sali
Tohle tady řešíme dnes a denně, jak má jít kvalita práce nahoru, když není s kým/koho rukama tu kvalitu zvedat?
..pak jen tise doufatv idealisty,ale Ti vetsinou nemaji potrebnou praxi a skusenosti...

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 13:31
- Nahlásit

Sali
.to aby tam bylo jen zemědělství, lokálně soběstačný,...????
Mám vystudovanou zemědělku. Něco málo o tom vím. Fakt málo, protože od školy jsem k tomu nečuchla a všechno podstatné jsem dávno zapoměla . Ale jedno vím jistě - do zemědělství NIKDY Rostlinná výroba je neskutečným způsobem závislá na počasí - dřeš se s tím jak vůl, pak přijdou kroupy a sklidíš prd Na tom bych fakt závislá být nechtěla. Živočišná je na tom trošku líp, ale pro toho kdo na to má žaludek. Pokud je pro člověka prase jenom dočasně chodící ovar tak může být v zemědělství asi poměrně šťastný. Já nedokážu zabít ani myš co mi běhá po kuchyni, v masném provozu bych uspěla jak sedláci u Chlumce
Když jsme koupili tuhle usedlost tak se celé široké příbuzenstvo těšilo jak budem chovat kačenky, slepičky, krůtičky, králíčky.... a oni z toho budou krásně vegetovat Nejsem lakomá, klidně se s nimi rozdělím Odvážejí si odsud rybíz, třešně, švestky.... ale na maso můžou zapomenout . Poslední ránu jsem tchýni zasadila tím, když jsem jí řekla že opravujem ten prasečí chlívek co je vzadu a budem tam chovat oslíka

brut
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 13:37
- Nahlásit

http://www.novinky.cz/clanek/161657-italska-polici e-nahanela-pudla-ktery-ukousl-zene-nos.html

http://www.novinky.cz/clanek/161669-rodice-ozenili -batole-s-fenou-protoze-mu-narostl-zub-navic.html

Sali
já vím, že na množství nemocnic je odborníků málo, ale přece jen nabírat doktory, které vyhodili z několika jiných pracovišť s tím, že chodili opilí do služeb nebo že nejsou schopni určit a ošetřit obyčejné onemocnění atd., tak to mi přijde šílené
Kolikrát by stačil dobrý ( ne vynikající), slušný doktor a bylo by vyhráno, jenže..... a když už se občas nějaký najde, tak prostě nezapadne a je odejit nebo raději odejde, protože být sám s bandou pitomců je dlouhodobě neudržitelné

je 10 slovy deset volnejch mít pro sanitáře,
a nějak ta fronta u brány nestojí...tak ti nevím,
chápala bych, že odborná zdravotnická místa budou v nabídce pořád, leč aby vlála volně místa pro nekvalifikovanou sílu?

lidi chtějí brát peníze, ale nechtěj makat ..... zrovna včéra jsem měla rozhovor se synkem o práci. Z celé jeho třídy (25) jich chce ve zdravotnictví zůstat 6 a to i přesto, že je krize, problémy s prací a všichni vědí, že toho zdravotnického personálu bude stále potřeba

brut
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 13:42
- Nahlásit

A tohle je taky na houby

http://www.novinky.cz/clanek/161608-praktickych-le karu-ubyva-na-vine-je-nizka-motivace-absolventu.ht ml

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 13:47
- Nahlásit

Biluška
no, já tomu rozumím eště míň, nemám k tomu vůbec žádný vzdělání,
jen hledám paralelu s třeba Itálií, která je taky dost chudá země, a o kterou se dost kulinářsky zajímám,
a přijde mi, že tam to na venkově jede na malých chudých farmičkách a lokálních výrobách specialitek a proslulých lahůdek a´t už v rostlinovýrobě, či v živočichářství...když vidím ty bukolické popisy prasat plemene Cinta, jak se volně pasou v bukových lesích a díky tomu mamjí své jedinečné maso na sušené dlouhozrající šunčičky,
či ta malá rodinná sýrařství, kde sýrce měkké i tvrdé zrají a vonějí...tak si říkám, že tam to asi uměj prodat.
A není to kec, v posledních 3 letech jsem byla v Itálii 3x s půjčenou čubou na krytí, a sledovala jsem tam dění co se dalo,
tam fakt není kde vypádit psy, všechna půda je buď obdělaná v minipolíčkách rodinných farmiček, nebo je to přírodní rezervace v horách...tam chodíš jak debil s dobrmanem na samonavíječce po mezích a polních cestách, případně po zančených turistických cestách v horách...my tam měli 4 slovy čtyři psy s sebou, a pádit navolno jsme je šli do suchýho říčního koryta u Piavy, neb jsem nevymysleli kam jinam...

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 15:28
- Nahlásit

Sali
No jo, ale v Itálii mají zemědělci úplně jiné podmínky než tady. Alespoň teda předpokládám, nikdy jsem se o to nezajímala. Ale mám takového nejasného tucha, že jim stát neháže klacky pod nohy tím, že ve velkém dováží potraviny ze západu a tak podobně

Ta zemědělská malovýroba není ztrátová ani u nás. POkud se bavíme fakt o malovýrobě, o chovu králíků, slepic a pod čistě pro spotřebu rodiny. Trávy mám víc než dost, místa taky, koupilo by se jen nějaké zrní.... ale já prostě nemám nervy na to, abych je zabíjela. Mám v plánu pořídit na jaře pár slepiček na vajíčka. Ale už teď jsem si naprosto jistá, že pokud slepice nezhyne násilnou smrtí (třebas v hubě Wandalky) dožije se velmi požehnaného věku a za deset let zemře stářím

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 15:38
- Nahlásit

Ostrava je bezpečné město plné příjemných a usmívajících se lidí

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 15:39
- Nahlásit

Ahojky, přeju dobrý den

Mám takový dotaz, nemáte náhodou někdo zkušenosti s chovkami Z vlčích luk a Z vlčích stepí? Chovají všechny retrívry.. Nebo alespoň, co si o nich myslíte?

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 15:53
- Nahlásit

Mucholabka
Kolik sis toho šlehla?

Lucie Kratochvílová
Chovají všechny retrívry. Kámoš od nich měl courly couteda a nevím nic o tom, že by byl nějak nespokojený

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 15:58
- Nahlásit

Biluška

Zatím děkuji

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 15:59
- Nahlásit

Biluška
a tak nemusíš ty zvířata chovat na maso, stačí na vejcata a mléko, nějaký vofce, nějaký kozy, slepice,....a mladý jehňata se dají odchovat s tím, že zabití a zpracování masa udělá někdo jinej. Řezník v místě....
ale jak dostaneš certifikát na prodej výrobků jako poživatin pro lidi, to netuším, jsou s tím snad někaký problémy...???

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 16:01
- Nahlásit

Mucholabka
Ostrava je bezpečné město plné příjemných a usmívajících se lidí
aha. Ráda se tam zajedu podívat. S baziliškem.
Prosímtě, už to nekuř. Tyhle pacifistický sklony tě budou stát život.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 16:04
- Nahlásit

Sali
e jak dostaneš certifikát na prodej výrobků jako poživatin pro lidi, to netuším, jsou s tím snad někaký problémy...???
Tak to netuším, v našem státě s tím určitě problémy budou

..a mladý jehňata se dají odchovat s tím, že zabití a zpracování masa udělá někdo jinej. Řezník v místě....
Asi by se to dalo, ale mě by to stejně vadilo

stačí na vejcata a mléko, nějaký vofce, nějaký kozy, slepice,..
Budou tu slepice, oslík a možná se mi splní i můj dětský sen a pořídím si klokana

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 16:14
- Nahlásit

Biluška
a tak kdybys ty měla zeměhrabský sklony, mohla bys pěstovat většinu zeleniny pro spotřebu domácnosti i širší rodiny, pěkně výměnný obchod, ovoce tam máte,
nějaký zdroj domácího mléka tak od 3 živ. druhů na výrobu sýrů, to snad není tak složité, když to zvládali negramotní bačové usoplení, podle popisů v kulinářských časopisech není rodinná výroba speciálních sýrů (zrajících až 3 roky a během zrání potíraných oleji a podobně) zas tak nereálná, říkám, zvládají to vesnický Italové, zvládneš to taky...

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 16:21
- Nahlásit

Sali
Výroba sýrů asi předpokládá napřed vyhubení myší. Po třech letech bych tam našla leda tak pěkně vyžrané myši
Fakt je ten, že zvládnout by to určitě šlo.
Se zeleninou pro rodinu se pěstovat nebudu, budu ráda když při svém časovém vytížení zvládnu zeleninu pro nás a pro saň.
Když jsme se sem nastěhovali tak tady bylo šíleně moc rybízů. Snad dvacet keřů. My ho nikdo moc nejíme, pro nás bohatě stačí jeden keřík. Takže jsme se rozhodli ten zbytek vykácet. Nachomítla se k tomu tchýně a tvrdila, že je to škoda,oni mají rybíz tak rádi, bla bla bla bla. Tak jsme ho nechali s tím, že si ho sklidí a zpracuje tchýně. Nastala sklizeň, volám tchýni ať si přijede pro ten rybíz a ona prý "tak mi ho dovez jak sem pojedete..." absolutně s klidem předpokládala, že jí ho sklidím, očistím, umeju a nejlépe ještě nacpu do krabiček. Do mrazáku už si ho možná uklidí sama
Už ode mě nikdo neuvidí ani jahůdku pokud si ji nepřijede osobně utrhnout na záhonek

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 16:22
- Nahlásit

Sali
Biluška
Nešlehla jsem si nic, šlehl si asi ten chlap, co se se mnou popral v tramvaji.

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 16:26
- Nahlásit

Biluška
10 minut tady opisuju výrobu sýrů, a ono mi to spadne....

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 16:27
- Nahlásit

Mucholabka
njn....a taky si tě u toho vyfotil?
Jako ten zkouřenej magor na Smečně nás????

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 16:32
- Nahlásit

Biluška
Se zeleninou pro rodinu se pěstovat nebudu, budu ráda když při svém časovém vytížení zvládnu zeleninu pro nás a pro saň
a co Mášenek????? že by se z něj stal zemEdělec?
jako se to povedlo mojí známý s pinzetama, tady kousek od nás,
k bytu v Kladně šli na usedlost poblíž Strašecího, a chlápek že nevydělá tolik penízů jako ta děvucha, tak že bude doma, opravovat statek a zemEdělcovat...jo a dobrmana koupili proto, že by s ním jako moh chodit hlídat...
No chlápek zjistil, že má "alergii" na zeminu, šahat na ní akorát tak v rukavicích by moh...
hlídat nikdy nešel, to je totiž práce,
a opravy na domě vypadaj tak, že děvucha přijede z práce a chlápek si akorát voblíká montérky, že jde něco dělat...
Hlavně je že chytrej jak rádio na plyn.

<< 1 ... 2664 . 2665 . 2666 . 2667 . 2668 . 2669 . 2670 . 2671 . 2672 . 2673 . 2674 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání