| Autor |
Zpráva |
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 09:54
- Nahlásit
brut
tož že mužovi gratulujeme )))
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 09:55
- Nahlásit
Hyena
No jako norma urcite ne spis jako popis soucasnyho stavu.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 09:56
- Nahlásit
davidkova renata
skoro bych řekla,že by mařka nyný nevyšokla
Tim sem si jistá, naopak Mařena od Nány chytá ty správný reakce, co nenachytá u mě. Takže klidně nechávám tvýho psa pracovat s mym, bo je to pro naše dobro. Klidně si jí u tý střelby nech u sebe, vona tě má ráda a je vysoká pravděpdobnost, že se s tebou bude chovat líp než se mnou.
janika
No a taky si dáme něco na slano, ne?
Ale jistěěěěě, co by ne, jen aby nás pak nebolelo bříško, až se přežereme, bdueme si muset dát ještě mátový čaj ))
jablunka
Já mám taky f únoru svátek.
Samej únor, to je divný....snad to léto pak budep lnější
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 09:57
- Nahlásit
brut
Chlap je po kontrole a oko vypadá dobře. Rozhodující bude tento týden. Ale vidííííííí a to je super
Paráda, super! Ať se dobře hojí!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 09:57
- Nahlásit
Hyena
hele dej tam tý Michale bo jaxe menuje tudle fotku a řekni jí,že psů je bohužel jen půlka bo druhá se mi nevešla do objektívu
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 09:58
- Nahlásit
davidkova renata
sehrana smecka ustoji vic nez jednotlivec a mas vetsi sanci ze se nerozsipe. Osobne si myslim ze lepsi a jistejsi je kdyz budes s nervakem sama nez s jinym psem ono je tam to nebezpeci opacneho prubehu nez chces docela velky.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 09:58
- Nahlásit
Gerda
a mě se děsně mařenka líbila na vychajdě teknos,bo se mě líbila jak tě poslouchala a dělala co ti viděla na vočích a jak štěkala ničeho si nevšímala a jak se i zaběhla do lesíka
jako velkej pokrok si sní udělala ,jako vážně
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:02
- Nahlásit
Tchor
ono je tam to nebezpeci opacneho prubehu nez chces docela velky.
no na to se právě ptám..páč sem myslela si pučit mařku a nechat jí s nánou..ne teda někde zavřený ,ale prostě dohromady,někde venku na cvičáku třá.Mařka zas nešílí jak šílená ,proto mám dojem,že si toho nána vůbec nevšimne
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:04
- Nahlásit
davidkova renata
tam je místa,kde byste mohli bejt s holkama,mi asi budoem kousat na stromech a vy můžete bejt jak jdem jakby na vychajdu,ale co vím,tak se nesmí do prostoru kde budou zachránáři a pak až tam nejsou se jdem mi,takle to bylo minule
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:04
- Nahlásit
brezen2008
jak se i zaběhla do lesíka
Proto mám ráda společný procházky, že se nechá aspoň trochu vyprovokovat k nějakýmu běhu. Jinak se furt drží u nohy a to je votrava. Na společnejch procházkách se dycky hezky proběhne.
davidkova renata
Hele na tý fotce neni vidět Maryje, nemáš tam jinou, aby by,lo vidět, že tam Mařka byla taky?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:06
- Nahlásit
janika
Hééééle, ta paláča na tom víkendovym výletě byla luksusní, viď? Mňáááám, nejlepčí palačinka!
davidkova renata
prostě dohromady,někde venku na cvičáku
Dyť to tak děláme u Ilu, ne?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:07
- Nahlásit
Děkuji, dámy
Koukám, že se tu bude ve velkým záchranařit, revírovat a baštit....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:07 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Gerda
Dyť to tak děláme u Ilu, ne?
ale s tebou
asi jinou nemám,tu fotku..
jedině tadle¨
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:07
- Nahlásit
Gerda
to je jaks se sindy ,když jde semnou,tak se mě drží jak klíště,sem tam odběhne,ale zas es varcí,o elis lítá už daleko odmne,ale vidí a porozumě ,ale jinak na vychajdách se i zaběhá s osttníma,hlavně kde jsou lidi s jídlem
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:14
- Nahlásit
davidkova renata
ale s tebou
Jo jako ty chceš samotnou Mařenu! Ahááááá, no si jí klidně vem, až pojedu na cvičánkování k móřeti.
brezen2008
hlavně kde jsou lidi s jídlem
No jasně, výdej stravy je nejzásadnější
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:15
- Nahlásit
janika
tak tobě taky šecko nejlepčí....
Eště je čas,ale stejnak díkes.
Tak to abych mu něco dala. Co třá takovej trombon, aby se nepřeslechl
Možná by ste si spíš sami mohli nadělit špunty do uší.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:16
- Nahlásit
Tchor
sehrana smecka ustoji vic nez jednotlivec a mas vetsi sanci ze se nerozsipe. Osobne si myslim ze lepsi a jistejsi je kdyz budes s nervakem sama nez s jinym psem ono je tam to nebezpeci opacneho prubehu nez chces docela velky. Nevím, jestli to myslíš na Renatu nebo na mě, ale pokud je to na mě- to co jsem se tam holkám opakovaně snažila napsat bylo, doporučení cvičení se zkušeným člověkem ve skupině. Tj ne vzít splašenou fenu a šup s ní mezi psi, ale pod vedením zkušeného člověka v hodině na to zaměřené se učit věci zvládat.Nejsem zdaleka tak zkušená jako ty, ale drilovat splašenou a útočící útulačku na poslušnost jako na řešení situace mi prostě přijde blbost. A přijmout fakt, že je normální a v pořádku, že pes se nesnese s jinými taky.Jasně, pokud to bude opravdu sportovně vedený pes, kde se sport upřednostní, tak to chápu, ale to už není norma. To už je speciálně vedený pes. Jináč tím "snášením se"nemyslím, že by se měl se všemi psi milovat a kámošit. Snášet je pro mě i zdvořile ignorovat, popř. ze situace odejít, ale neřešit je agresí. Jináč už končím. Prostě jsem se po ránu jen trošku naštvala a potřebovala jsem to jen někde říct. Nechci tady rozvádět sáhodlouhou debatu . Tak že tímto děkuji žumpě za poskytnutý prostor pro vy\kecání se.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:49
- Nahlásit
davidkova renata
Hyena
Jsem jim tam na Hafbo napsal.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:56
- Nahlásit
Walda
Jsem jim tam na Hafbo napsal
Hezky, stručně, výctižně. Ale hlavně jsem ráda za tu holčinu nebo paní s čubinou, že se chytla u tebe. Nakonec čert vem diskuzi, hlavně, že se začně něco dít prakticky pro větší pohodu těch dvou.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 11:27
- Nahlásit
davidkova renata
jaká je šance,že ten labilní čokl odkouká od toho pohodovýho právě ten klid a nic neřešení a ne opačně nemyslím, že pes, který nemá reakci na střelbu (a nikdy neměl ) a často přichází se střelbou do kontaktu se nechá snadno svést jiným psem k opačné reakci. Samozřejmě je lepší , pokud těch psů bez reakce na střelbu tam bude víc a ideální je, když bude Mařka provádět nějakou činnost, kterou miluje , pokud možno přímo vášnivě - stopy, hledání aportu, balónek .....nevím , co má ráda - a během toho vystřelit a hlavně vůbec nesmí reagovat Gerda na výstřel , ani chlácholením , pochvalou ..... vysmíváním ....prostě se chovat , jakoby žádný výstřel nebyl a pokračovat v činnosti . I tak to ale není na 2 dny , bývá to poněkud delší trať . Ale klidně můžu vzít Péťu s Robčou, k tomu Nána , to už jsou 3 psi bez reakce ( Robča se občas podívá na nebe, jestli padá nějaký bažant nebo na mě, jestli ho někam pošlu pro něco, co nepostřehnul ) , mám 2 poplašňáky, jeden klasický a jeden s ránou jak z kulovnice.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 11:30
- Nahlásit
Tchor
Kdyz nervak bude smece opravdu klidnych psu tak to ma sanci na uzpech jinak v podstate ne. Ten klid musi vyzarovat z celeho okoli psa, ale hlavne z psovoda 100% pravda
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 11:38
- Nahlásit
mac1
ideální je, když bude Mařka provádět nějakou činnost, kterou miluje , pokud možno přímo vášnivě - stopy, hledání aportu, balónek .....nevím , co má ráda - a během toho vystřelit a hlavně vůbec nesmí reagovat Gerda na výstřel , ani chlácholením , pochvalou ..... vysmíváním ....prostě se chovat , jakoby žádný výstřel nebyl a pokračovat v činnosti
Tohle se právě snažim, už moc dobře vim, že nemá smysl na ten výstřel jakkoli reagovat, protože každá z těch reakcí, byť je odlišná, je prostě reakcí a ten pes plaší. Takže to děláme. Když se brání, cvičíme na větší množství pamlsků, jako že jí odměňuju i za blbé sedni. A snažim se nereagovat vůbec, jen je pravda, že se vždycky přistihnu, že začnu psa pozorovat, co jako dělá. Nějak sem si vsugerovala, že nějakej kretén hodí petardu psovi přímo pod nohy a že to už dohromady nedám, takže se snažim od týhle přiblblý fantazie oprostit a dělat jakobynic. Co se skupiny týká, ona je schopná plašit i mezi velkou skupinou psů, co nereagujou. Naposledy to bylo teď na srazu, kdy v noci na samotě u lesa bouchaly petardy, my kouřili na terase, stálo tam aspoň 5 lidí a psů, nikdo nic neřešil, ale Mařena už se běžela schovat, ocas staženej, přestože si jí nikdo nevšímal. Jako neměla se kam schovat, tak se aspoň stočila ke dveřím od jídelny.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 11:38
- Nahlásit
Dobré poledne fšem
Tchor
Nestíhám to pročíst celé, jenom jsem to tak prolítla. Co je tak výjimečného na tom, když se sejde dvacet psů a nesežerou se? Mě to teda přijde apsolutně normální
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 11:49
- Nahlásit
Biluška
Mě to teda přijde apsolutně normální no jo, Ty ale dáš občas psům nažrat
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 11:51
- Nahlásit
MODERÁTOR
Zablokujte někdo prosím uživatele vjana, spamuje.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 11:53
- Nahlásit
Walda
hesky ste to napsal,náčelníku .Akorát nevim esi se roskolnikof teda k tobě dogestí,nějak nekomunikuje nebo se pletu?
mac1
Robča se občas podívá na nebe, jestli padá nějaký bažant
nooo..nána se pokaždý zběsile rozhlíží gde je jako figurant ,ale už se trochu zklidnila(traverzou,samosebou )
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 11:55
- Nahlásit
mac1
no jo, Ty ale dáš občas psům nažrat
To jo, krmím každýho prvního a patnáctýho Chceš říct, že ekzistuje něgdo, gdo už psy odnaučit žrát úplně? Jestli jo tak chci vědět jak se to dělá, pokud se kvůli tomu musí porvat s dvaceti psama tak jdu shánět těch dvacet psůch
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 11:59
- Nahlásit
Gerda
jako že jí odměňuju i za blbé sedni Mařka vášnivě ráda sedni lehni vstaň , to je dobrá, moji přerostlí kokříci nasadí v tomto případě jednoznačný výraz "to je zase buzerace" ...my kouřili na terase, stálo tam aspoň 5 lidí a psů, nikdo nic neřešil, ale Mařena už se běžela schovat, ocas staženej , však ničím jiným se nezabývala, jediným podnětem byly ty rachejtle
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 12:08
- Nahlásit
mac1
Mařka vášnivě ráda sedni lehni vstaň
ne vášnivě ráda jídlo, to je jediný, co má vášnivě ráda. Žádná hra, věc to nepřebije.
však ničím jiným se nezabývala, jediným podnětem byly ty rachejtle
No spíš, že ani ta větší lidná skupina psů, co si toho vůbec nevšímali, jí neuklidnila. Ale je fakt, že její reakci zmírnili. Kdyby tam byl podobnej nerváček a začal by panikařit a prchat, nechala by se strhnout. Takhle byla jen polekaná, ale na přivolání přišla.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 12:10
- Nahlásit
davidkova renata
nějak nekomunikuje nebo se pletu?
Raskólnikova měla přijít v neděli na procházku, nedorazila a pak mi napsala, že jí lehly s chorobou děti, takže nemohla. Jsme domluveni, že se někdy sejdem u Ladronky nebo tak někde. Pokud bude chtít.
|