Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2592 . 2593 . 2594 . 2595 . 2596 . 2597 . 2598 . 2599 . 2600 . 2601 . 2602 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
gabi
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:22
- Nahlásit

Aj ja mám jeden recept na buchty a to ešte vo veršoch:

Keď sa nikto nedíva,
vezmeme dve kladivá.
Buch ja, buch ty,
máme buchty!

brut
a teraz ty ten receptík, prosím

gabi
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:26
- Nahlásit

janika
apage satanas

nieje buch ako Bůh

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:28
- Nahlásit

janika
...miluju banány
sem myslela,že sis jich vedle užila dost jako..
heskej vobrázek

Gerda
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:30
- Nahlásit

janika
co je to za zmrsku????
to je děsně moc dobrá zmrska!

brezen2008
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:38
- Nahlásit

janika
ale ta vypadá dobře ta zmrzka

brut
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:43
- Nahlásit

mac1
250 ml vlažného léka, 150 g rozpuštěného másla, 2 žloutky, 1 lžíce citronové šťávy, 500 g hladké mouky, 50 g cukru, vanilkový cukr, strouhaná kůra z jednoho citronu, špetka soli, 1 lžička sušeného droždí ( nebo 1/4 čerstvého)
Náplně: maková, povidlová, tvarohová, marmeládová, jablková
Na potření: máslo, rum

Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO. Po ukončení programu těsto vyndáme z nádoby na pomoučený stůl a rozdělíme na stejnoměrné kousky (cca 20), které plníme jednotlivými náplněmi. Necháme ještě 10 minut vykynout, dáme do pekáče, promastíme máslem a pečeme klasicky (při 170 °C podle druhu trouby cca 20-25 minut). Po upečení potřeme rozpuštěným máslem s rumem a na chvilku přikryjeme utěrkou.

Vanilkový oblak
250ml mléka, 1 lžíce oleje, 2 lžíce cukru, 1 lžička soli, 2 vejce, 500g polohrubé mouky + na dosypání, 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
Náplň: 100g margarínu ( já dávám máslo), 1 žloutek, 1 vanilkový cukr a hrst rozinek
Poleva: 150ml smetany na šlehání, 1 vanilkový cukr - promíchat, nešlehat
Vše do pekárny, po vykynutí vyválet obdélník cca 20x40cm, natřeme náplní, stočíme do závinu délky cca 20cm, rozkrojíme, rozříznutou částí postavit do pekárny vedle sebe. Na 1 min zapneme program pečení, necháme kynout 30min, pak opět zapneme pečení a po 30min zalijeme oblak polevou, dopékáme pak už jen 15min. Pekárnu vypneme, necháme ještě cca 10min odpočívat
Je to do větší pekárny Např. Moulimex XXL ... do ostatních je lepší z poloviční dávky nebo 3/4

Buchta není moc sladká, takže jsem místo náplně uvedené potírala rozpuštěnou čokoládou

Gerda
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:45
- Nahlásit

janika
taková???
Skoro! http://www.invogue.cz/index.php?option=com_content &task=view&id=187&Itemid=59
Takováááá

brut
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:46
- Nahlásit

janika
kruci já mám hlááááááááááááát
ještě trocha zelňačky zbyla

Biluška
přijeď , alespoň se to moje střevo konečně rozhoupe a řekne, kolik chce spořit ...

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:47
- Nahlásit

brut
Mám rychlejší recept. Vlezeme do Billy, koupíme věc s nápisem buchty. Doma zatajíme, že je umíme upéct.

gabi
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:51
- Nahlásit

brut
Večer pečiem. Akurát nechápem, prečo deti nemajú radi hrozienka.
Medový chlebík sa mi vydaril aj z malej dávky. A bude aj foto.

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:52
- Nahlásit

brut
alespoň se to moje střevo konečně rozhoupe a řekne, kolik chce spořit ...
Řekni střevu ať se rozkývává rychle, mám to tu furt otevřený a čekám , bože to je práce s těma dětma

kachna_
Správně, taky takhle peču

AlenaD
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:54
- Nahlásit

Gerda
Mě to frotýrování neva,

od tý doby co máme tři psy mě uš to přímo s*re, čuby chtějí bejt nakvartýrovaný v baráku, to je jasný, Eva si zaleze k sobě do pokoje a já utírám a utírám.......
Přemýšlím že si dám z kuchyně do obýváku takovou tu zábranu, viděla jsem na fotce že to má Jablunka....

A dnes už budeš mít pokladýno? Je to plovoucí podlaha?

Už mám pokladeno, jenom zbývají namontovat lišty. Je to plovoučka, ale dřevěná, takže tolik neklouže a je teplejší. Je fakt že jim na tom cvakaj drápky, ale mě to neva, jsme v přízemí.
Já jsem se taky rozmýšlela jestli lino a nebo dřevo, ale gdyž měli v Hornbachu výprodej, tak nekup to!

Gerda
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:56
- Nahlásit

Biluška
Správně, taky takhle peču
Tak když už náhodou peču, dost mě to bavčí, takže se s tim děsně sejřim. Kamarádka mě naučila jeden super koláč, kde je potřeba skládat ovoce na těsto, aby bylo rovnoměrně, takže si plátkuju hruškyyyy, japkaaaaa, mezi to zaďobávám borůůfkyyyy, ostružinkyyyy a je to taková mňamka veliká! Ale je to už moc dávno, co sem naposledy pekla, to sem eště nebydlela u mámy.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:56
- Nahlásit

janika
asi tady chcípnu, esli to vokamžitě nebudu mít v puse!!!!!

ovládej se trochu,přece...

brut
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:58
- Nahlásit

kachna_
Vlezeme do Billy, koupíme věc s nápisem buchty
tak to by u nás neprošlo .... všichn vědí, jak chutnaj ty z pytlíku a ty domácí. Navíc mám celou rodinku doma, takže mi koukají pod ruku

gabi
medový chlebík se mi taky povedl, jen při dvojnásobném množství ingrediencí překynul

Gerda
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 14:00
- Nahlásit

AlenaD
od tý doby co máme tři psy mě uš to přímo s*re
Ajooo, furt mi nedochází, že s většim počtem psů už je to pěkná votrava! jasně že jim dej tu zábranu, a´t musej jen koukat, budou smutný a můžou se nad sebou zamyslet!

Je fakt že jim na tom cvakaj drápky, ale mě to neva, jsme v přízemí.
No voni sousedi pod tebou by to asi hodně slyšeli...mluvila sem o tom s pardálkou, řikala mi, že ta plovoučka má nějaký jiný hluklový vlastnosti než lino...já sem v 7. patře a jelikož máňa dost štěká, snažím se snižovat hlučnost bytu na minimum. Nedokážu jí odnaučit štěkat, když se něco mihne na chodbě a nejsem doma.

janika
asi tady chcípnu, esli to vokamžitě nebudu mít v puse!!!!!
No a te´d si přectaf tu plešatou myšku vot Radky! Hned tě to přejde )))

Hyena
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 14:12
- Nahlásit

janika
večer to asi pořešim pařížským zákuskem a větrníkem.
Bledá závist

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 14:13
- Nahlásit

brut
janika
už mám z vás poslintanou kláívesnici taky, a nejde to zastavit
virtuální pečení, to je mor

Hyena
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 14:15
- Nahlásit

Gwen a Dinulka
ve stejným termínu, jako Chřiby
No tak jsem zjistila, že nejen Chřiby jsou průser. Na Jednookýho budu muset turistickou a to bůhví jestli, páč do pátku je stopařskej seminář. No jestli to takhla půjde celý léto, tak mě vodvezou do Bohnic jako rozplocenou vosobnost.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 14:17
- Nahlásit

Biluška
obálka s podepsanejma papírama už je na špitální podatelně, odjede zejtra ráno.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 14:21
- Nahlásit

Hyena
ještě ad ti psí, já ti nevím, já nikdy neměla ráda moc velký psí sleziny, přece jen jsem nikdy nefungovala čistě parkově, a měla jsem zvířata, co jsem tahala v sebevědomí co to šlo nahoru, a oni si pak jako nechtěli moc nechat neuctivý projev druhejch...
ale když jsme stáli o nějaklou pracovní skupinu, tak se to prohnalo seznamovací ovladatelností, a fungovalo to.

Gerda
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 14:22
- Nahlásit

janika
večer to asi pořešim pařížským zákuskem a větrníkem.
Tak vem i jeden punčák...anebo rači jich vem třináct )))) Mňáám nugát Milkaaaaaaa! A v miyabi mi chutná sorbet ze zeleného čaje - mňááááám!

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 14:22
- Nahlásit

Sali
Výborně, šikovní, dostanou piškotek

janika
Holky, znáte tuhle cukrárnu???
neznám a ani mě nenapadne otevřít ten odkaz

Jdu si na oběd vytáhnout sekanou z mražáku a upozorňuju tě (a Brut taky), že ste mi úplně zkazili náladu na celej den. Možná aj na zítřek

Gerda
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 14:23
- Nahlásit

janika
Samozřejmě že známe Hájka snad proboha ne??????????? Má nejlepčí dortíky!

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 14:29
- Nahlásit

janika
aspoň sejra s kečupem tady žeru

Gerda
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 14:31
- Nahlásit

janika
Chci hned výpravu do Světozoru!!!
Tak víš, co uděláme? Až pojedem z toho semináře 26/2 z Vltavský, sjedem si do Světozoru na dort! Aspoň si pohmoždíme slezinu!

Hyena
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 14:31
- Nahlásit

Sali
ještě ad ti psí, já ti nevím, já nikdy neměla ráda moc velký psí sleziny, přece jen jsem nikdy nefungovala čistě parkově,
Víš, ty ale něco s těmi psi umíš a máš je sportovně vedený. Mě tam vadilo, že bylo jednoznačně zneváženo jakékoliv cvičení, které je zaměřeno na socializaci a " domácí" průpravu jako něco, co je " bezbřehé socializování" jehož výsledkem je neposlušný pes a vyzdviženo klasické cvičení jako jediné dobré a to ve vláknu , které založila slečna nebo paní,mající útulandu, která jí jde po psech, včetně štěňat. Myslím, že právě protyhle ty lidičky jsou takováhle cvičení jako u Waldy a na Hafba koncipována. Navrch to bylo od člověka, který přesně na takovýhlech cvičení začína a ledva přičuchl k něčemu klasickému, už je všechno další špatně. Ale já už to nechci rozebírat, bo to je neřešitelné. Je víc variant držení psů, to je jedna věc, ale druhá věc je přemýšlet komu, co doporučuji a co vlastně znevažuji.Myslím, že Walda to tam hezky shrunul z pohledu výcvikáře, který tyhle kurzy s běžnými lidčkami dělá.Já se prostě po ránu potřebovala vykecat.

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 14:32
- Nahlásit

janika
sekaná by ti už tak nepřišla
naopak, pak by mi ta sekaná přišla ještě horší

Hyena
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 14:38
- Nahlásit

janika
Ježišmarjá, já mam chuť na dort
Hele a dost, kdo vás má porád číst

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 14:43
- Nahlásit

Mě tam vadilo, že bylo jednoznačně zneváženo jakékoliv cvičení, které je zaměřeno na socializaci a " domácí" průpravu jako něco, co je " bezbřehé socializování" jehož výsledkem je neposlušný pes a vyzdviženo klasické cvičení jako jediné dobré a to ve vláknu , které založila slečna nebo paní,mající útulandu, která jí jde po psech, včetně štěňat.
Hyena
jj, to víš, já takový fora ani neznám, že existujou...a nemám ráda lidi s černobílým myšlením a malou hrstičkou dat, co si hend myslej, že můžou dělat analýzy a plošný závěry, tak se ani nesnažím takový fora najít....
myslím, že Walda je osoba nejzodpovědnější se k tomu vyjádřit.

<< 1 ... 2592 . 2593 . 2594 . 2595 . 2596 . 2597 . 2598 . 2599 . 2600 . 2601 . 2602 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání