| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 11:23
- Nahlásit
PetraK
I když TART je ze sportovních ZŘ ten nejméně opásanej pravidlama, tak pořád platí, že není-li jasně uvedeno, jak v konkrétním případě velet, platí ustanovení NZŘ.
Akorát jak je to vše podřízený praxi, a soutěžej tam praktický psovodi se služebákama, tak si do vystupování na soutěži přenášejí funkční prvky ze služby, a nebere se to snad vůbec jako mínus, neb to slouží strategii úspěchu výkonu toho cviku, mám na mysli chování se kolem zadrženého figuranta, nebo povzbuzení psa při práci na stopě. Chci říct, že se pak nejedná o strojově přesný pro všechny stejný postup, ale o funkční postupy v rámci mantinelu danýho ZŘ.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 11:31
- Nahlásit
Sali
Můdr tu neni, ale ty máš určo po ruce anatomickou mapu - máš i mapu s dráhama? Nevim, jesi sem se nesekla, dyš sem napsala, že bod č 6 na dráze ledvin je Kopec na jinové straně nohy, nebo Něco na jinové staně kopce.....Chci si to ověřit jen proto, že se vedle radí proti chřipce mačkat na vnější straně nohy spoj mezi lýtkovou a holení kostí a tento spoj sem našla na jangových drahách žlučníku a žaludku, bo ledviny sou jinový, močák je shao-jangovej, tak vedou po vnitřní straně nohy, ne? Doma to mám nakreslený a napsaný, tak jen nevim, jestli si to dobře pamatuju.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 11:44
- Nahlásit
jdu k zubařííí, čus zejtra.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 11:55
- Nahlásit
Sali
už jsem tu. Tak k těm překážkám. U začátečníků, v prvním levlu se pochopitelně snažím navádět psa na překážku co nejsrozumitelněji. Tak, aby běžel přímo proti ní, viděl ji, soustředil se a skočil. Postupně, jak přibývají zkušenosti psa
tak na to přestávám toliko dbát a pouštím ho na překážku z různých úhlů. Už je na něm, aby se trefil. Musí holt zapojit mozek a trošku u toho přemýšlet. Já mu pochopitelně "ukážu", to znamená, že ho slovy i tělem navádím k té dané překážce (což není vůbec tak jednoduché jak to vypadá, protože stojím třebas o pět metrů dál. Nohy běží doprava, trup a ramena jsou otočené doleva, tím ukazuju psovi, že chci aby skočil tu překážku vlevo a pak metl za mnou doprava....) . Ale pes co nepřemýšlí tady skončil. Celkově to chce "psa s mozkem", musí se soustředit nejen na to, kterou překážku skočit, ale i jak vysoko skočit. Protože výška překážek může být různá. Např. kategorie small má danou výšku 30+-5 cm. Takže jeden rozhodčí jim dá 25, jiný 35. Pes, který je naučený skákat mechanicky svých 30 bude tím pádem v háji. Buď ztratí hodně času tím, že skáče zbytečně výš, nebo poshazuje laťky. Svou roli tam hraje i terén, málokdy je ideální a může se stát, že překážka stojí zrovna na nějakém krtinci a tím pádem je z 35 rázem 38. V tréninku jim ztěžuju situaci tím, že nastavuju překážky na různé výšky. Jednu dám na 20, další na 35. Ať zapojí hlavičku holky.
Dřív se u nás taky říkalo, že se psovi nikdy nesmí dovolit oběhnout překážka. Nikdy se mu nesmí dovolit udělat slalom zprava a tak dál. Aby věděl, že není jiná cesta než přes překážku.
No nevím, mě stojí parkur stabilně na zahradě. Psi když jsou venku si tam normoš hrají. Honí se mezi překážkama, někdy ji skočí, někdy oběhnou...jak se jim chce. Je to jejich zábava. Když jdeme trénovat je to moje zábava a jejich práce. V práci se kraviny nedělají a plní se povely. Nikdy jsem neměla problém s tím, že by se snažili překážku oběhnout a neskočit. Je to pro ně největší možná sranda. Asi jako kdyby ti Ferda oběhl figuranta místo aby skočil na rukáv. Něco takového se prostě nepředpokládá. Pokud pes obíhá překážku je něco špatně - buď má fyzický problém a nechce ji skočit,protože ho to bolí. Nebo je špatně vedený a já mu v podstatě ukazuju, aby běžel vedle. U těch "služebáckých" překážek bych postupovala stejně - napřed tě naučím, že to máš skákat a pak zapoj milý pejsku hlavičku.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:01
- Nahlásit
Gerda
mám tady akorát Esenšls of čajnýs akupunkčr, snad to tam bude.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:02
- Nahlásit
Gerda
co přesně chceš najít, tady je úplně všechno , je to plný map....i s popisama lokalit, je to odborný text.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:09
- Nahlásit
Sali
Chci najít bod na dráze ledvin, těsně pod kolenem - jestli je to šestka ledvin anebo na dráze močáku bod 18, ten by měl být taky někde u kolene.
A chci najít bod na vnější straně nohy, a to spojce mezi holenní a lýtkovou kostí - na jaké je to dráze. Budou asi jangový a nejspíš to bude žlučník anebo žaludek.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:09
- Nahlásit
PetraK
ne nechápu to co vám přijde směšný na tom dotazu.
šiš,pani,vostatní se uš vyčerpali na tomdle tématu ,ale tak eště já abyste neměla pocit,že vám jako nějak křivdim bo to bysem nechtěla
dyš se ale zeptáte na todle
Akorát na zkouškách se to nesmí používat(kromě povelů na dálku v některých řádech),na to jsou rozhodčí hákliví
a můžu se zeptat proč? Zkouškovat nikdy nebudu, jen mě to zajímá, páč mi to přijde přirozenější, než slovní povel, když se na mě pes podívá v dálce, tak proč bych křičela, když ho můžu zastavit rukou, nebo poslat kam potřebuju
tak mě osobně to úpa vodvaří a dojdou mi slova,což se mi často nestává a nevim vůbec co na to jako říct asi to bé tim,že se na cvičáku s čoklama pohybuju od mala a tak automaticky předpokládám,že je to jasný .Složení zkoušky či závodu dle určitýho zkušebáku se jaxi neřídí tim co někomu přijde přirozenější,ale tim co je dáno v řádu už snad věky .Taky mi příde přirozenější držet vodítko v pravý ruce,ale u BH je v řádu,že v levý,takže mám smolíka .Prostě každá sportovní dispiclína má nějaký pravidla,třá hokej,fodbal,basket.. tak mi nenapadne operovat tim co mi přijde přirozenější bo třá skok vo tyči mě přijde nepřirozenej jak sviňa úúúpa celej
toš tak,pani,abyste nemyslela,že vás jako nemám ráda
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:10
- Nahlásit
Gerda
Zhaohai K6 na dráze ledvin je lokalisovaný 1 cun pod mediálním neboli vnitřním kotníkem, indikace-mimo jiné bolest v krku, a pak jsou tady takový detaily, že ten bod je zásobený z zadní tibiální tepny a drénovaný tou samou žilou, inervace mediálním kožním bércovám nervem, a že to je jeden z Osmi Splývajích Bodů ko unikujících s Yinqiao kanálem, nevím, v jaký transkripci to máte, já znám jen tu anglickou.
Anatomickej vobrázek už ale nevokopnu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:11
- Nahlásit
jbat
sou chnusný na tebe, viď?
mně todle nerozhodí
Sali
, je to prostě sport, každej sport má pravidla
no bať, však jo. Já se jen ptala, zdaliž to má nějaký jiný opodstatnění než to, že jsou to pravidla. Nic víc.
a řešíš děsný broskvoviny
nevidím, že bych něco řešila, zkrátka mě to zajímalo, emotivní dušičce je tohle jaksi putna.
nějak jsem fakt jako nechápla proč normoš dotaz vyvolá takovouhle senzaci. Alexa mi napsala, je to tak stanovený, jiný důvod pro to není a to mi stačí.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:11
- Nahlásit
Sali
Pučila bys mi na chvilku takovou knihu? Anebo kde se dá koupit?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:14
- Nahlásit
davidkova renata
se jaxi neřídí tim co někomu přijde přirozenější
to ste si tam jaxi vmontovala vy . Já se jen ptala jestli to má nějaký opodstatnění, což by třeba mohlo mít. Alexa napsala, že je to čistě otázka pravidel a to mi stačí. Tím, že jsem zmínila že mi přijdou povely posunkem přirozenější jsem rozhodně jsem nehodlala měnit pravidla, či o nich polemizovat, bylo to jen navázání na tu vaši včerejší debatu
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:14
- Nahlásit
Sali
Zhaohai K6 na dráze ledvin je lokalisovaný 1 cun pod mediálním neboli vnitřním kotníkem
Tak šestka to nebude, číslo má jiný, ale umístění na vnitřku je dobře. Musí bejt u kolene, ze strany.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:16
- Nahlásit
Biluška
Asi jako kdyby ti Ferda oběhl figuranta místo aby skočil na rukáv. Něco takového se prostě nepředpokládá. Pokud pes obíhá překážku je něco špatně - buď má fyzický problém a nechce ji skočit,protože ho to bolí. Nebo je špatně vedený a já mu v podstatě ukazuju, aby běžel vedle.
to je přesně vono, ještě je třetí možnost, pes překážku zatlouká kvůli špatný metodice nácviku, kterým se mu to její překonávání znechutilo.
V hundesportu je vůbec mnoho zjednodušovacích stereotypů, chce to nejdřív myslet a pak teprv přebírat názory a návrhy metodik.
Díkec.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:17
- Nahlásit
isdpch
pomáhá i :
ty voe,Démon proměny prfků
nicméně je to složitý na mě,asi tu křipku prostě vodseru..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:18
- Nahlásit
Gerda
Paní už dva dny se vás chci na něco zeptat (dycky zapomenu) páč se v týhle oblasti evidentně nějako pohybujete . Dostala se mi do rukou knížka Sedm Tibeťanek. načíhla jsem a vypadá to že dobrý, ale páč je to můj první kontakt s tímhle světem, tak nepoznám, zdaliž to není čistá komerce. Jestli tam najdu něco podstatného, nebo zdaliž je to hnojník pro prachy a na zblbnutí lidijů.
Říká vám to něco?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:20
- Nahlásit
isdpch
Hmmm, se nedivím, že seš pořád na hromadě.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:21
- Nahlásit
isdpch
Ale von ten bod na noze je, jen si nepamatuju, kde, ledviny vedou po vnitřní straně, pokud je to na dráze ledvin krz to nastydnutí, pak to musí bejt na vnitřku. Chci vědět, na jaký dráze ten doporučenej bod leží, jesi si to ještě trošku pamatuju, Sali už našla, že číslo bodu si správně nepamatuju. Na vnější straně vedou dráhy žaludku a žlučníku a močáku, kterej se ale v oblasti kolene stáčí spíš k vnitřku a na vnějšek leze až pod lejtkovym svalem.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:22
- Nahlásit
isdpch
rosničce mimo svou barvu antracitovou velmi podobný
hm to nevim, esli todle Rosničce zrovinka polichotí
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:23
- Nahlásit
V zimě nesolit, nezatěžovat ledviny )))))
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:24
- Nahlásit
dnes je tu krásně,tak zas vyrazíme na kopec děůat poslušnost
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:24
- Nahlásit
Gerda
Kapitola Dráha ledvin na noze-Shaoyin
koukám měchýř je zevně,
ledvina zevnitř, začíná od malíčku a jde vzůru, jedna anatomická lokace,šestá v pořadí,co definuje tu dráhu, je přímo ve vnitřní hraně podkolenní jamky, a jde to nahoru k páteři a do,ledvin s propojkou na měchýř.
Na této dráze je 27 bodů, kdy pak až Yingu, č.10, He-Sea bod, je v té mediální hraně podkolenná fossy, prohlubně, tam, kde se koleno ohýbá, mezi šlachami dvou svalů, a je na dysfunkční děložní krvácení a na impotenci...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:26
- Nahlásit
PetraK
Říká vám to něco?
ne )))) Já bych stejnak tyhle cvičení bez mistra nedělala, vono to pak děláš blbě a nemá to vůbec žádnej účinek. Dyš cvičíš s mistrem, on ti může říct, co děláš blbě a proč ti to nefunguje. A eventuálně ti může pomoct to tam trošku rozhejbat.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:28 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
...až budete hledat toho zamrzlého Ammita, abyste věděli, po čem máte mířit očima. Ammit je to menčí.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:30
- Nahlásit
periodu ted nějak čekám tak ti pak řeknu
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:31
- Nahlásit
Sali
koukám měchýř je zevně,
ano - ZU TAI YANG PANG GUANG JING - je to jangová dráha. Má ňákej bod u kolene?
šestá v pořadí,co definuje tu dráhu, je přímo ve vnitřní hraně podkolenní jamky
hmmm, tak to sem zvědavá, kterej bod teda myslel....eště kouknu doma do zápisků - děkuju ti!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:32
- Nahlásit
isdpch
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:32
- Nahlásit
janika
čus žencká, dneska mne píchá v levým čtyřhlavým svalu stehenním...nebylas včéra v posilovně nebo na podobný náročný aktivitě??
esi to nebude tim, že mi fčera píchali do levý ručičky??? A mám tam dneska modřinku?
Gerda
V zimě nesolit
a co chodníky?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:33
- Nahlásit
Dobré odpouldne .... sem se před chvílí vrátila domů z procházky. Sice máme namrzlo, ale krásně svítí sluníčko. Za nedlouho zase zmizím, tentokrát s pejskama
Jdu vás dočíst, tak snad toho nejsou čtyři stránky
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:33
- Nahlásit
janika
tu dráhatou panenku bys mi pučila, dybys jí našla?
|