Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2547 . 2548 . 2549 . 2550 . 2551 . 2552 . 2553 . 2554 . 2555 . 2556 . 2557 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:07
- Nahlásit

wami
ale zato hodně sladím

ale to je blbě,právě.Za mlada jsem taky pila všechno sladký a měla jsem o 20kilo míň než dneska.Ale časem jsem se naučila bez cukru pít všechno. V čínské medicíně a v jídelníčku prakticky nenajdeš nic přislazovaného,teda kromě pár dortíků.Oni sladí jen ovocem.A o migrénách mají tak minimálně témat,jako by tím ani netrpěli.

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:07
- Nahlásit

Sali
davidkova renata
Nechci nějak zasahovat do ípení, páč o tom vím houby, ale ovladatelnost na posuňky je něco extra? Ptám se, páč já to vždycky považovala tak za třetí třídu v obecné . Umí to půlka mojí smečky (ta chytřejší půlka, třá Lilátko a Gozérka se k tomu nikdy nedohrabou ) . Dokonce i mentoška Puma sedá, lehá, vstává a otáčí se na posuněk (když má dobrý den a dojde jí ta informace až do mozku. Teď už se na to spolehnout nedá, ale před otravou jo). V zásadě celé moje agilitění je založené na poslušnosti na dálku, páč fyzicky už nezvládám být vedle toho psa

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:08
- Nahlásit

brut
sem objednaná na tu akupunkturu... teda na předběžné slyšení .... jdu 10.2.
tak sláva,dej vědět.

brut
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:09
- Nahlásit

Neessi
A o migrénách mají tak minimálně témat,jako by tím ani netrpěli.
a nebo trpěj a nevědí, co s tím

BinLadin
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:09
- Nahlásit

Preji klidny a pohodovy vecer..mizim spinzetou do prace.

brut
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:11
- Nahlásit

Neessi
tak sláva,dej vědět
určitě... navíc mám ještě v záloze jednoho slepce, co dělá super masáže, tak uvidíme

wami
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:11
- Nahlásit

Neessi
proč je to blbě? když jinak ty "zlý" cukry nemusím, to je fakt horší slazenej čaj než zákusek...?

ne že bych ti chtěla oponovat, jen mě to fakt zajímá...

Sali
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:12
- Nahlásit

Biluška
není, jen se to moc ve sportovce necvičí, máš to dneska jen v ZVV3...a skoro nikdo neumí to cvičit.
Funkční ovladatelnost je dobrá věc, taky jí má málokdo...a zas, lidi, mezi kterýma se Essi běžně pohybuje, řešej ten správnej konec psa, kam se přistavuje kýbl se žrádlem , a ten, kam se přistavuje lopata...
zas Essi umí věci, co já neumím, umí nesportovní psy lidnia zkurvený, zístat jejich důvěru a opečovat je.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:14 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Sali
asi to chtěl rozumně zazdít a uzavřít
jenže to nebylo moc rozumný aspon pro mě teda..klidně moh nechat ty dva první a bylo.
to mi na ní séře, jinak je suprová baba, to jako jo.
no nebudu tu vířit vody,ale vidim to úpa jinak.
Biluška
ale ovladatelnost na posuňky je něco extra?
no já nevim,pro mě fakt ne,celkem je fuk esi na place nebo v reálu,i když v reálu jsou samosebou úpa jiný odvisle od situace.Ale mě to přijde taky normální Takový jako pod tady,k noze,ke mě,stůj,di,neser a tak,to se v poho dá pokud s tim psem máš společnej jazyk a vlnu

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:14
- Nahlásit

Biluška
ale ovladatelnost na posuňky je něco extra?

ale není,vždyť je to normální komunikace s čoklem.Já bych se bez toho neobešla,copak se furt musí na psa mluvit?
Akorát na zkouškách se to nesmí používat(kromě povelů na dálku v některých řádech),na to jsou rozhodčí hákliví

Sali
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:15
- Nahlásit

davidkova renata
a tak jde o to, jak koho znáš, z jakejch situací, v dobrým, ve zlým, v průseru, v pohodě,......je to inidivindi, ale já svý názory o něco opírám.

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:16
- Nahlásit

Sali
...a skoro nikdo neumí to cvičit.
Aha, tak koukni někdy k agiliťákům, tam to umí každej druhej a běžně se to používá. Já to začínám učit nováčky tak někde kolem druhého měsíce na cvičáku

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:16
- Nahlásit

BinLadin
Preji klidny a pohodovy vecer..mizim spinzetou do prace.
tak příjemnou službu,ale s tou matikou-testem jsi mi pěkně zavařil

Sali
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:18
- Nahlásit

Biluška
nekouknu, nemám příležitost...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:18
- Nahlásit

Neessi
ale s tou matikou-testem jsi mi pěkně zavařil
to nebyl von,sem se spletla,už sem mu taky vynadala ale
Sali
ale já svý názory o něco opírám.
já třá taky,ale necháme to bejt

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:19
- Nahlásit

davidkova renata
celkem je fuk esi na place nebo v reálu,i když v reálu jsou samosebou úpa jiný odvisle od situace.Ale mě to přijde taky normální
Lidem na cvičáku vysvětluju, že takovej posuněk na dálku může psovi zachránit život, takže je veledůležité je to naučit. Třebas když uteče, bude se vracet k majitelovi a radostně se vřítí pod rozjetej náklaďák. A majitel se může akorát tak smutně koukat jak tam ten pes letí, páč ho neumí na dálku zastavit
Takže posuněk "stůj" do nich mentoruju od samýho začátku a většinou ho uměj dřív než obraty

Nemluvě o agilitních posuňcích typu "jdi tam okolo toho áčka a zaběhni do toho modrýho tunelu, ale z té druhé strany"

Sali
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:19
- Nahlásit

já v podstatě ukazuju jen vysílačky do směrů, jinak se to vše na hlas nebo kopírování pohybu mýho těla.

Sali
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:21
- Nahlásit

Nemluvě o agilitních posuňcích typu "jdi tam okolo toho áčka a zaběhni do toho modrýho tunelu, ale z té druhé strany"
Biluška

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:22
- Nahlásit

Biluška
jdi tam okolo toho áčka a zaběhni do toho modrýho tunelu, ale z té druhé strany"
jasně,zajímavý je,že ten čokl to chápe
Sali
já v podstatě ukazuju jen vysílačky do směrů
no spíš to máš postavený na těch "výcvikovejch" povelech,já to třá používám zejména v tom reálu..

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:22
- Nahlásit

Sali
nekouknu, nemám příležitost...
Kolem Prahy se pořádají závody každý víkend. Určitě se někdy trefíš, tak, abys zrovna jela kolem. Nemusíš tam strávit celý den, nejzajímavějších je vždycky prvních deset-patnáct minut když to člověk vidí poprvé .
Myslím teda když vidíš něco na úrovni. Takové běhy začátečníků - pakovikuňa psovoda, pes kterého to nebaví a sáhodlouhé přemlouvání u každé překážky ti fakt nic neukážou .

Alexa
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:24
- Nahlásit

Biluškadavidkova renata
am to umí každej druhej a běžně se to používá. Já to začínám učit nováčky tak někde kolem druhého měsíce na cvičáku
no ono jaký posunky myslíš, to co je ve trojce v nároďáku je sedni,lehni,vstaň, štěkání na místě a plaz a dbá se na rychlost a přesnost provedení jak v posunku - ty jsou daný zkušebákem tak v provedení cviku. Pak se ještě používá posunek v ÍPu na vysílačky

leila
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:26
- Nahlásit

Biluška
"jdi tam okolo toho áčka a zaběhni do toho modrýho tunelu, ale z té druhé strany"
Jako myslíš něco jako didi tuneel ale ten žlutej ?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:27
- Nahlásit

Alexa
no ono jaký posunky myslíš, to co je ve trojce v nároďáku je sedni,lehni,vstaň, štěkání na místě a plaz a dbá se na rychlost a přesnost provedení jak v posunku
no spíš byla řeč o těch co použiješ při normál venčení k ovládání čokla beze slov či snad dokonce vodítka Jelikož vlastně byla řeč o essi,ty co jmenuješ nepřipadaj do úvahy

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:27
- Nahlásit

davidkova renata
jasně,zajímavý je,že ten čokl to chápe
no někdy taky ne. Tomu se pak říká diskvalifikace, disk, nebo taky diskotéka

Třebas Puma když nechápe kam má jít (což nechápe nikdy) tak se zastaví a začne na mě řvát. Ve finále to vypadá tak, že stojíme přímo před tunelem, já mám ruku po rameno narvanou dovnitř a řvu
"tunel, jdi tunel"
Bella - "kam, kam mám jít, kam?"
- "do tunelu ty krávo"
- "kam, kam mám jít, kam?"
- "jdi DO TOHO TUNELU, nebo tě zmlátím"

leila
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:28
- Nahlásit

Biluška
Takové běhy začátečníků - pakovikuňa psovoda, pes kterého to nebaví a sáhodlouhé přemlouvání u každé překážky ti fakt nic neukážou
No panííí to se dělá pomlouvat začátečníky? Já vám nevím, ale já bych chtěla být takový začátečník ne typu Alf čekeeeeej ani se nehni vidim te, ty svine bila jaktoze bezis a ani ty cisla nectes pockej ja te zabiju jen co dobehnem

Alexa
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:28
- Nahlásit

Biluška
Ale jinak myslím, že takový ty posunky co myslíš používá většina gynologů, ale ve sportovce se o nich nemluví jako o posunkových povelech páč posunkovým povelem
jsou myšlený ty v trojce

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:29
- Nahlásit

wami
proč je to blbě?

vem si genetickou paměť lidského organismu.Ta si pamatuje strašně moc generací zpátky.Od kterého století se sladí v Evropě cukrem? Od 15.stol. Do té doby se sladilo medem. a ovocem. Každý si cukr nemohl dovolit,takže masově se začalo sladit až v 19.stol.To je ve vývoji člověka poměrně krátká doba.A v podstatě nejvíc se sladí až posledních 80 let.Posledních 50 let se vyrábí a vymýšlí potraviny s vsokým glykemickým indexem. Věda poukazuje a dokazuje škodlivost cukru ve všech odvětvích medicíny,neskutečně vysoké procento lidí s metabolickým syndromem a všemi chorobami,které na něj navazují -od zkaženého chrupu u dětí,až po rakovinu. Vždyť člověk cukr (rafinovaný)ke svému životu nepotřebuje vůbec.Lidi žijí v teple( žádné ztráty energie),mají spousty sacharidů v potravinách....atd.

Biluška
Člen
- Nahlásit

Alexa
učím na dálku - sedni, lehni a hlavně stůj. Tak, aby to pes co je rozběhlý směrem ke mě zapíchnul na místě a zůstal tam sedět dokud nedojdu k němu. No a pak ty agilitní vychytávky - vyšlu psa směrem od sebe a v běhu ho na dálku zatáčím doprava, doleva, nebo zpátky ke mě.

davidkova renata
Člen
- Nahlásit

Biluška
Bella - "kam, kam mám jít, kam?"
- "do tunelu ty krávo"
- "jdi DO TOHO TUNELU, nebo tě zmlátím"

Nyný taky řve dyš neví... a nemyslim jen při posunkách a taky řve dyš už myslí,že to stačí a taky řve dyš má radost,vona prostě řve téměř furt

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 19:31
- Nahlásit

leila
Takovýhle začátečníci jsou fajn. Když má pes drajv a majitel ho akorát neumí uřídit. Ale když to psa evidentně neba, není namotivovaný a psovod-pakovikuňa ho táhne za sebou a u každé překážky ho přemlouvá.... většinou se seberu, jdu na svačinu a když se vrátím tak oni jsou pořád ještě u slalomu a mě berou mory

<< 1 ... 2547 . 2548 . 2549 . 2550 . 2551 . 2552 . 2553 . 2554 . 2555 . 2556 . 2557 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání