| Autor |
Zpráva |
Gerda
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 14:57
- Nahlásit
brut
Jen bych doplnila, že želví možnosti nákladů na bydlení se pohybují max do 10 000 Kč se vším všudy, raději níž.
|
brut
Člen |
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
jak bude v chatce číst žumpu? Internet taky něco stojí a jak to tam dostat
víš, tohle je věc, která není životně důležitá...ale i to se dá v dnešní době zařídit... existují netový kavárny nebo přímo ve školách mají net za mírný poplatek popř. existují kamarádi
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
- Nahlásit
brezen2008
já sem ti řikala, abys šla ven se psama si vyčistit hlavu a nenervuj se tady zbytečně! Všechno je tu hrrr honem honem, eště si za 5 minut koupíš chatu a co pak?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 14:58
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
taky se divím, já jen že v malým domečku na malý vesničce žijem, a na stranu jednu je to jako levnější, na stranu druhou ty výdaje jsou nárazový, komfort je jen ten, co si sami zajistíme,
na ponechání psů navolno na pozemku musí bejt plně funkční oplocení,
a bez auta je to dost problém, a socka taky, hodně lidí přímo od nás si spočítalo, že se jim skoro nevyplatí za prací někam dál cestovat, že projezděj majlant... dojíždění od nás do prahy (30km) vychází na stovku za den.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 14:59
- Nahlásit
brut
to vim taky, že to neni životně důležitý, (taky jak pro koho že)
a jak se tam dostane do kavárny? Nemá auto, bude tahat nákupy bůhví odkud, jídlo pro psy, vetamix, granule, prostě takhle honem honem je to všechno nedomyšlený, polovičatý
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:00
- Nahlásit
Sali
dojíždění od nás do prahy (30km) vychází na stovku za den.
od nás sutobusem se jezdí za 60,- na den ( jedna jízda 30,-) a to ještě v těch dražších, jinak je to 26,-
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:01
- Nahlásit
Sali
Taky sem bydlela na vesnici a bydlet budu a vim, že bez auta je to na hovno prostě, kor se třema psama. Veterinář v prdeli, doktoři v prdeli, nákupy, všechno. Topení, voda, elektřina atd. atd. Neni toho málo.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:01
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
jo jdu ven na ten kopec a zejtra k tobě
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:02
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
však jsem psala, že to chce všechno v klídku....ale třeba u nás sou ty chatičky přilepený na vesnice, kam jezdí autobus a i vlak... takže by si to odnesla jen ze zastávky domů
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:03
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
ale psů se nezbavím
to jim nemohu udělat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:04
- Nahlásit
brezen2008
hele ...a co Jenda? Ten jako pude s tebou nebo ne??
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:04
- Nahlásit
brezen2008
to po tobě nikdo nechce!!!!!!!!!!!!!!!! a mazej už ven
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:05
- Nahlásit
brut
vod vás to jede přímo, vod nás se eště musí do Kladna.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:08
- Nahlásit
Taky v jakym stavu sou ty chatky? Jak je bude spravovat, zpravovat?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:08
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Taky sem bydlela na vesnici a bydlet budu a vim, že bez auta je to na hovno prostě, kor se třema psama. Veterinář v prdeli, doktoři v prdeli, nákupy, všechno. Topení, voda, elektřina atd. atd. Neni toho málo.
Hele,ono to není tak horký.......bydlíme na vesnici 9 let a auto máme k dispozici rok druhej.Nejprve se dvěma dětma,pak se třema a chvilku i se čtyřma.Vždycky psi.Dá se to zvládnout,né že ne a to jsem tu většinu času sama,chlap je věčně na cestách.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:11
- Nahlásit
tak se mi udelalo zas zle a bruch roste
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:11
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
včera jsme přijeli dom a v baráku byla nahoře i dole zamrzlá voda, v chodbě psi měli s vodou zamrzlej kýbl, 3 cm ledu, v místnosti, kde jsou záchranný přímotopy nastavený na 15 st. těch 15 teda bylo....ale jen tam, koupelna měla tak 10 a chodba u dveří bylo pod nulou fest.
kamna to na noc zachráněj, vytopěj to,
ale nejde je nechat hořet 1) přes celej den, a 2) když jsou doma jen psi...už jsem taky našla kamna vodstavený a rouru visící napůl, psi si prostě hráli a strčili do nich...
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:12 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
to máte holky sice pravdu, ale byt v nájmu v Praze levnej těžko sežene, a když tak je otázka jak dlouho tam se psema bude moct být. Proto je nejednodušší řešení něco vlastního a protože tam narážíme na finance tak ne domek ale chatku, která se dá kolem 250 sehnat, sice nic moc,ale na ten základ to stačí. Když bude do 30km od Prahy tak dá za bus kolem 1500,- měsíčně-myslím legitku, zase ale ušetří na nájmu. Nakonec i v těch městečkách jsou supermarkety kde shání prodavačky, případně poštovní doručovatelky, sice peněz nic moc, ale k životu by jí to na začátek stačilo.To se musí vyjádřit ona jak by to zvládla. Já jsem taky bydlela (sice už je to dávno) po škole na chatě a do práce běhala na bus kilák, bus jezdil jednou, 2x denně a pak jsem z práce makala pěkně tři kiláky z další vesnice.Ale měla jsem psy na zahradě v kotci aby se mohli vyvenčit kdy potřebovali. Topila jsem kamnama a el. radiátorem když jsem nebyla doma.(mám panickej strach z vyhoření)a taky jsem to přežila časem jsem se vzmohla na autíko a pak na barák ve městě
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:13
- Nahlásit
brezen2008
ale psů se nezbavím
to jim nemohu udělat
hele neblázni... to po tobě nikdo nechce. Vem psy a šupej venčit...a s úsměvem po baráku, ať nikdo nevidí, jak jsi na tom
Sali
vod vás to jede přímo, vod nás se eště musí do Kladna.
já vím, jen jsem chtěla ukázat, že to místama není zase až tak hrozný.
Koukám po místním okolí a hodila jsem dotaz kamarádovi... je soudní zanlec nemovitostí, tak třeba by mohl o něčem vědět a Petře poradit
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:15
- Nahlásit
StaHi
holka, tohle není normální.... kde jsi byla v tom špitálu?
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:16
- Nahlásit
brut
jen jsem chtěla ukázat, že to místama není zase až tak hroz
od nás taky jezdí přímo a chatky tu sežene, i normu tu máme kam věčně sháněj prodavačky
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:18
- Nahlásit
jablunka
to víš, že se to dá, ale vy máte trochu jinou situaci...ono taky kde a jak,
šli jste do toho s nahou prdelí a sto tisícema odstupnýho?
já jen, že my do toho šli s veškerou naší hotovostí, co celou spolk barák, v kvalitě kategorie 4mínus, se dvěma autama, 4 psama, po nákupu nářadí prázným účtem, prací oba 30 km odtud a s příjmem - dvěma platama, dohromady jsme dávali čistýho tak 30-40k podle práce, a ... občas jsem fakt vařila rejži s depresí, když jsem chtěli udělat vnitřek obyvatelnej...a to je chlap řemeslník, co fšecko dělá sám se mnou jako přidavačem...
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:18
- Nahlásit
StaHi
asi by bylo na čase změnit dochtora
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:21
- Nahlásit
brut
v Benesove
Alexa
no jo, uz mam i lehce rozjednano, ale v Praze. mam to hodku vlakem.. takze pro nejaky akutni situace nic moc..
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:23
- Nahlásit
Sali
byla nahoře i dole zamrzlá voda
S tím jsem si užila svý- nechávám vodu protékat mírným čůrkem 24 h denně.U koní je zamrzlá taky,tak to tam taháme v barelech z baráku.A přitápíme v krbovkách taky,páč všechno přes den rychle vystydne a fakt nejsme Rotschieldovic,tak nemůžeme tou elektrikou topit na pný pecky-i takhle už nás to stojí ročně 70 táců.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:25
- Nahlásit
taxem udělala pár fotek zimních-něco jen z kuchyňského okna
http://samanka.rajce.idnes.cz/9.leden_09_mrzne_fes t/
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:25 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
Alexa
Nakonec i v těch městečkách jsou supermarkety kde shání prodavačky, případně poštovní doručovatelky, sice peněz nic moc, ale k životu by jí to na začátek stačilo.To se musí vyjádřit ona jak by to zvládla. Já
hlavně, kde je větší špitál, všude chtěj sanitárky, a všude se dá sehnat brigáda na letáky, atd., ale chce to mít práci dosažitelnou na kole nebo tak, aby byl člověk nezávislej...
ušetřit se dá strašně moc, dyž není auto a není konzumní styl života,
na vesnici psí poštěkávání vpodstatě nevadí, to tam patří, ty chatka bejvaj kolem okrajů měst a příměstskejch vesniček,
třeba tam u nás by to bylo na tohle optimum, ALE práce je nejblíž v Kladně za 25 korun busem nebo 10 km na kole přes dvě údolí.
Ještě doplním, důležitá je vstupní investice do toho domečku/chatky, aby se tam dali psi bezpečně provozovat i v nepřítomnosti majitele, aby nezdrhali.
Hlavně tam nenechat psy uvnitř a hořící kamna/živý oheň. V zateplený boudě venkovního kotce plný slámy je teplejc než v venkovský místnosti, kde se přes den netopí, mám změřeno.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:26
- Nahlásit
Sali
My do toho šli s bilancí
Na účtě nula.
Několik set tisíc cizích dluhů.
Tomáš bez práce.
Šest psů, jedno staré auto koupené v bazaru dva týdny před stěhováním, na leasing.
Dvě děti školou a školkou povinné.
Šli jsme do toho a nelituju. Já bych od toho debila Ekzéma šla kamkoliv, třebas pod stan kdyby na to přišlo Byla jsem s nervama tak na huntě, že jsem nadskakovala a rozbrečela se kdykoliv jsem ho zaslechla na chodbě
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:27
- Nahlásit
Neessi
normálně ty přímotopy ani nespínaj, když tak až odpoledne, až když to vychladne, ale te´d je to síla, já bych to klidně nechala vystydnout víc, ale ti dobrmani......
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:34 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
Biluška
já toho taky nelituju, ale sama bych to nemohla zvládnout, fakt ne.
je to o hubu, hlavně ten rozjezd, je třeba to udělat na léto, ne v půlce ledna jako my, na to nezapomenu....
Do léta do Petra musí uhádat a něco si promyšleně sehnat, vydupat co nejvyšší odstupný, to je základ, a
pak tvrdě jít za bydlením v dosahu bezpečnejch praciovních příležitostí
takhte to totiž měl Tchoř s bejvalkou, co byla ficka, a měla pronajem bytu ve Washingtonově, kde majitel taky chtěl kancly, dal jí vodstupný, za který si koupila barák v Kolči , kde lišky dávaj dobrou noc, ač je to na úrovni Kladna, Tchoř tam šel s ní, a ona nesehnala práci, ktzerou by se jí vyplatilo udojíždět....prostě se to nevyplatilo, tak jí to tam nějak vopravil a nějak z živnosti živil, než ho vykopla našla si efektivnějšího živitele, eletrikář lidumil nebyl to pravý....
ono to není prdel, říct si, že do Práglu 30 km, to je fpoho...není.
|