| Autor |
Zpráva |
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:32
- Nahlásit
lidi já jsem v prdeli,ani nemám náladu nic dělat jenom tu řvu a přemejšlím co snimi,já bez nich nemohu bejt,to je na hovno tohle
|
Tinta76
|
# Zasláno: 9 Led 2009 12:33
- Nahlásit
brezen2008
paragraf 711 odst.1 písm c)OZ
a nejni to spiš paragraf 711a?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:33 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
brezen2008
já se v tomhle nevyznám vůbec , můžu jen držet palce
lidi já jsem v prdeli,ani nemám náladu nic dělat jenom tu řvu a přemejšlím co snimi
KLID! Nekasej kalhoty, když brod je ještě daleko!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:33
- Nahlásit
isdpch
vážený soudruhu to co hledáš JE ZDE
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:34
- Nahlásit
Tinta76
to asi ne, to je se soudním řízením
|
Tinta76
|
- Nahlásit
brezen2008
pani, klíiiit, to se vyřeší!!!
|
brut
Člen |
- Nahlásit
Sali
tady je odkaz na Arku
http://www.oddorrinky.estranky.cz/
brezen2008
domácí mě poslal doporučenej dopis se 711 odst.1 písm.c)OZ
UŽ JSEM MLUVILA S ISDPCHEM A LUCKOU
A ASI SI TAKY MYSLÍM ŽE MĚ MŮŽE VYHODIT NA ULICI BEZ SOUDU
anebo mi dá 100 000,-
počkej, co to je za paragraf a proč by jsi měla dostat výpověď z bytu?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 9 Led 2009 12:35 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
paragraf 711 nemá v odstavci 1 žádný písmeno viz
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:35
- Nahlásit
brut
viz výše
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:35
- Nahlásit
onehdá v telce říkali že kvůlivá psovi nidko nejde vyhodit neb vlastnění věci není protiprávní..ALe:..DŮM S MAJITELEM PŘEDPOKLÁDÁM TO ASI BUDE MÍT JINAK...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:37
- Nahlásit
Tinta76
asi to bude § 711 odst. 2 písm a) občanskýho zákoníku
to máš pravdu, proto si myslím, že to bude tohle
domácí prudí neustále, tak jestli tam něco neplácnul
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:38
- Nahlásit
tady je ten § 711 ...a nevím, jestli se vztahuje na března, protože neznáme nájemní smlouvu
711 občanského zákoníku:
(1) Pronajímatel může vypovědět nájem bytu jen s přivolením soudu z těchto důvodů:
a) potřebuje-li pronajímatel byt pro sebe, manžela, pro své děti, vnuky, zetě nebo snachu, své rodiče nebo sourozence;
b) jestliže nájemce přestal vykonávat práci pro pronajímatele a pronajímatel potřebuje služební byt pro jiného nájemce, který pro něho bude pracovat;
c) jestliže nájemce nebo ti, kdo s ním bydlí, přes písemnou výstrahu hrubě porušují dobré mravy v domě;
d) jestliže nájemce hrubě porušuje své povinnosti vyplývající z nájmu bytu, zejména tím, že nezaplatil nájemné nebo úhradu za plnění poskytovaná s užíváním bytu za dobu delší než tři měsíce;
e) je-li potřebné z důvodu veřejného zájmu s bytem nebo s domem naložit tak, že byt nelze užívat nebo vyžaduje-li byt nebo dům opravy, při jejichž provádění nelze byt nebo dům delší dobu dále užívat;
f) jde-li o byt, který souvisí stavebně s prostory, určenými k provozování obchodu nebo jiné podnikatelské činnosti a nájemce nebo vlastník těchto nebytových prostor chce tento byt užívat;
g) má-li nájemce dva nebo více bytů, vyjma případů, že na něm nelze spravedlivě požadovat, aby užíval pouze jeden byt;
h) neužívá-li nájemce byt bez vážných důvodů, a nebo ho bez závažných důvodů užívá jen občas;
i) jde-li o byt zvláštního určení nebo o byt v domě zvláštního určení a nájemce není zdravotně postižená osoba.
§ 712, odst. 2
(2) Náhradním bytem je byt, který podle velikosti a vybavení zajišťuje lidsky důstojné ubytování nájemce a členů jeho domácnosti. Skončil-li nájemní poměr výpovědí pronajímatele z důvodů podle odst. 1 písm. a), b), e), f) a i), má nájemce právo na náhradní byt, který je podle místních podmínek zásadně rovnocenný bytu, který má vyklidit (přiměřený náhradní byt). Soud může z důvodů zvláštního zřetele hodných rozhodnout, že nájemce má právo na náhradní byt o menší podlahové ploše než vyklizovaný byt. Skončil-li nájemní poměr výpovědí pronajímatele z důvodů podle odst. 1 písm. b) a nájemce přestal vykonávat práci pro pronajímatele bez vážných důvodů, stačí při vyklizení poskytnout přístřeší; soud může rozhodnout, že z důvodů zvláštního zřetele hodných má nájemce právo na náhradní byt o menší podlahové ploše,
|
Tinta76
|
# Zasláno: 9 Led 2009 12:39
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
domácí prudí neustále, tak jestli tam něco neplácnul
no tak to by asi ta výpověď poněkud nebyla v cajku, ne?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:40
- Nahlásit
brut
aha, já to našla v trošičku jiném znění ups..
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:41 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit
brezen2008
bych se ještě obrátila sem. Mají zkušenosti i se sepisovánímn odpovědí, popř. doprovází klienty i k soudu. Pomůžou ti dát dohromady reakci. Ono to taky může bejt, že to majitel zkouší a pokud uvidí adekvátně racionálně napsanou odpověď právnickým jazykem, tak si nechá na další pokračování zajít chuť.
Praha 1 Občanská poradna Praha 1
Jakubská 3
110 00 Praha 1
- tel.: 222 310 110
- e-mail: op.praha1@seznam.cz
po + út 9:00-12:00 h; 13:00-17:00 h
st 9:00-13:00 h
čt 9:00-13:00 h
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:43
- Nahlásit
Tinta76
to nemění nic na tom, že to ale vůbec neni růžový ta situace
§ 711
(1) Pronajímatel může vypovědět nájem pouze z důvodů uvedených v zákoně.
(2) Pronajímatel může vypovědět nájem bez přivolení soudu:
a) jestliže nájemce nebo ti, kdo s ním bydlí, přes písemnou výstrahu hrubě porušují dobré mravy v domě;
b) jestliže nájemce hrubě porušuje své povinnosti vyplývající z nájmu bytu, zejména tím, že nezaplatil nájemné a úhradu za plnění poskytovaná s užíváním bytu ve výši odpovídající trojnásobku měsíčního nájemného a úhrady za plnění poskytovaná s užíváním bytu nebo nedoplnil peněžní prostředky na účtu podle § 686a odst. 3;
c) má-li nájemce dva nebo více bytů, vyjma případů, že na něm nelze spravedlivě požadovat, aby užíval pouze jeden byt;
d) neužívá-li nájemce byt bez vážných důvodů nebo byt bez vážných důvodů užívá jen občas;
e) jde-li o byt zvláštního určení nebo o byt v domě zvláštního určení a nájemce není zdravotně postižená osoba.
(3) Písemná výpověď pronajímatele musí být doručena nájemci. V písemné výpovědi pronajímatele musí být uveden důvod výpovědi, výpovědní lhůta (§ 710 odst. 2), poučení nájemce o možnosti podat do šedesáti dnů žalobu na určení neplatnosti výpovědi k soudu, a pokud nájemci podle tohoto zákona přísluší bytová náhrada, závazek pronajímatele zajistit nájemci odpovídající bytovou náhradu.
(4) Má-li nájemce právo na náhradní byt nebo na náhradní ubytování, je povinen byt vyklidit do 15 dnů po zajištění odpovídajícího náhradního bytu nebo náhradního ubytování.
(5) Nájemce není povinen byt vyklidit, pokud podá ve lhůtě šedesáti dnů ode dne doručení výpovědi žalobu na určení neplatnosti výpovědi a řízení není ukončeno pravomocným rozhodnutím soudu.
|
Tinta76
|
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
aha, já to našla v trošičku jiném znění ups..
já taky právě, ale myslim že v platnym
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:43 - Změnil/a: StaHi
- Nahlásit
taky to studuju, ac s tim zadny zkusenoste nemam.. ale dulezity mi prijde tohle:
§ 711
(1) Pronajímatel může vypovědět nájem pouze z důvodů uvedených v zákoně.
(2) Pronajímatel může vypovědět nájem bez přivolení soudu:
a) jestliže nájemce nebo ti, kdo s ním bydlí, přes písemnou výstrahu hrubě porušují dobré mravy v domě;
b) jestliže nájemce hrubě porušuje své povinnosti vyplývající z nájmu bytu, zejména tím, že nezaplatil nájemné a úhradu za plnění poskytovaná s užíváním bytu ve výši odpovídající trojnásobku měsíčního nájemného a úhrady za plnění poskytovaná s užíváním bytu nebo nedoplnil peněžní prostředky na účtu podle § 686a odst. 3;
c) má-li nájemce dva nebo více bytů, vyjma případů, že na něm nelze spravedlivě požadovat, aby užíval pouze jeden byt;
d) neužívá-li nájemce byt bez vážných důvodů nebo byt bez vážných důvodů užívá jen občas;
e) jde-li o byt zvláštního určení nebo o byt v domě zvláštního určení a nájemce není zdravotně postižená osoba.
(3) Písemná výpověď pronajímatele musí být doručena nájemci. V písemné výpovědi pronajímatele musí být uveden důvod výpovědi, výpovědní lhůta (§ 710 odst. 2), poučení nájemce o možnosti podat do šedesáti dnů žalobu na určení neplatnosti výpovědi k soudu, a pokud nájemci podle tohoto zákona přísluší bytová náhrada, závazek pronajímatele zajistit nájemci odpovídající bytovou náhradu.
(4) Má-li nájemce právo na náhradní byt nebo na náhradní ubytování, je povinen byt vyklidit do 15 dnů po zajištění odpovídajícího náhradního bytu nebo náhradního ubytování.
(5) Nájemce není povinen byt vyklidit, pokud podá ve lhůtě šedesáti dnů ode dne doručení výpovědi žalobu na určení neplatnosti výpovědi a řízení není ukončeno pravomocným rozhodnutím soudu.
zdroj zde
|
Sali
Člen |
- Nahlásit
brezen2008
klid, to chce právní poradu, tady to nevyřešíme, nemáme kvalifikaci.
mě to přijde na tohle:
c) jestliže nájemce nebo ti, kdo s ním bydlí, přes písemnou výstrahu hrubě porušují dobré mravy v domě
Otázkou je, zda pší poštěkávání je hrubé porušení dobrých mravů,
a pokud ano, dal ti tímto písemnou výstrahu, takže nikoliv psi pryč, ale štěkot pryč,
vem práci, kam si je vezmeš s sebou, jiný řešení neznám, než takovýhle.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 9 Led 2009 12:44
- Nahlásit
Hyena
pravdu díš!
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
- Nahlásit
Hyena
super!!!!!!
|
monika
Člen |
- Nahlásit
davídková má konečně dvě věrné kamarádky (horečku a zimnici) a vy chcete aby se jich zbavila. Vy jste hnusníííí.
brezen2008
bylo to v telce před vánoci, že kvůli psa tě nikdo nemůže vyhodit a ani ti nesmí nařídit se ho zbavit. Pes je věc a nikdo tě nemůže nutit zbavovat se věci. Vyhláška nebo nařízení majitele není víc než zákon. Tam šlo o nějakou babičku, co měla psa v domově pro seniory. Vyhrála. Takže holka hlavu vzhůru a nedej se, když mu ukážeš, že se bojíš, přitvrdí.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 9 Led 2009 12:46
- Nahlásit
Sali
mě to přijde na tohle:
c) jestliže nájemce nebo ti, kdo s ním bydlí, přes písemnou výstrahu hrubě porušují dobré mravy v domě
ale platný znění je to vod Lucky, takže bych použila, to so píše StaHi a Hyena
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:46
- Nahlásit
StaHi
ty žaloby se ale platí a neni to levný (s největší pravděpodobností)
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:49
- Nahlásit
monika
jenomže domácí má v domě svoje UK kamarády a od těch bude mít stížnostě na ní a to hrubé porušování dobrých mravů v domě nemusí nakonec hrát na psy, jenom aby se jí zbavil a dosadil další UK kamarády
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:50
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Tinta76
já si myslím, že pro výpověď nejsou žádné opodstatněné důvody.... že má březen blbce domovníka víme, ale ona dobré mravy neporušuje, takže bych se obrátila na tu poradnu a zeptala se tam
březen
klíííííd, nebul, to jim jen nahrává.... si chytřejší než oni, tak se koukej vzpamatovat a nedej jim najevo, že se bojíš.
Žádnýho psa dávat pryč nebudeš muset.... monika má pravdu, pes je věc a nikdo ti nemůže nařídit, aby jsi se věci zbavila nebo se kvůli ní vystěhovala
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:50
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
to je mi jasny ..a taky, jak pise monika, s pravnikem to prohrat nemuze, ale ten taky nebude zadarmo ...snad pomuzou v ty poradne... brezne, drzim palce!
|
Tinta76
|
# Zasláno: 9 Led 2009 12:51
- Nahlásit
brut
no však
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:51
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
kolik tam je UK a kolik normálních lidí?
Ta právní poradna je myslím bezplatná
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:52
- Nahlásit
brut
jenomže proti bandě hajzlů ti málokdo pomůže, i když dobré mravy neporušuješ ty, ale oni, no to je jedno
březen2008
vidim to na tu občanskou poradnu
|