Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2259 . 2260 . 2261 . 2262 . 2263 . 2264 . 2265 . 2266 . 2267 . 2268 . 2269 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:49
- Nahlásit

Erin
No jo, ale to je dost těžko proveditelný. Třebas konkrétně šeltek tolik není, takže pro Nýnu konkrétně připadali do úvahy dva !! plemeníci v celé republice. Jenom dva psi, kteří odpovídali mým nárokům na zdraví, byli nepříbuzní, pevní v povaze a exteriérově se mi líbili. Ale i kdyby jich bylo třebas dvacet tak během pár krycích dnů je těžko stihneš objet a nabídnout feně, který by se jí líbil víc. Pořád to bude o práci a výběru člověka.
Je fakt, že bych nikdy nenechala fenku "znásilnit". Když ona nechce, on nechce a lidi to řeší tím, že drží psa na feně, nebo inseminují tak je fakt něco špatně . Ale nechat přírodě úplně volné ruce, to si tak nějak neumím představit. Teda umím, ale jedině v případě Armana a Mii.

jablunka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:51 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

PetraK
Jak se máte pani?
Eště furt žádný zlepčení.
Co dělá Otíček-moc mě mrzelo, že jsem nemohla pobejt na společný prochajdě , těšila jsem se, že Vás a Otika poznám osobně .Snad jindá, no.

Otíček jede právje s Brůse a páníčkem a malejma klukama do Heřmaňáku do parku,abych mohla f klidu trochu uklidit.
Taky mě mrzí,že ste tam nebyla,ale my zasejc dorazíme.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:51
- Nahlásit

Erin
Lucie Kratochvílová
Biluška

Zde by měla mít příroda volné ruce v daném směru šlechtění plemene.

já nejsem vůbec odborník na výrobu štěňat, ale takhle to cítím taky. Přijde mi úplně nechutný, když někdo nutí fenu ke krytí (tím neříkám, že Biluška jo, to je jen v kontextu tý myšlenky) jen proto, že si vybral žampijóna nebo psa, který je podle jeho výběru ten vhodný. Je to regulérní znásilnění, ten pes tomu je to fučík, ale pro tu fenu to musí bejt soda. Když nechce, ví podle mě dobře proč. Buďto je to na ní brzo, nebo příroda velí, že zrovna ona ne a dělá dobře a nebo prostě k sobě nepasujou. No jo,ale holt člověk ví vždycky všechno nejlíp :.-)

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:53
- Nahlásit

brezen2008
Lucie Kratochvílová
sejdem se v tu patřičnou hodinu před hlavním vchodem, chlap tam jede za Rudou, čili na jejich sraz, tak já si stoupnu bokem.
Pozdravit je můžu všechny, ale nechci jít se skupinou.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:55
- Nahlásit

Sali
OK, budem tam. Těším se

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:57
- Nahlásit

jablunka
ale my zasejc dorazíme

to by bylo úplně príma

Otíček jede právje s Brůse a páníčkem a malejma klukama do Heřmaňáku do parku

se má Otíček, závidím. Já musim sedět tady jak vězeň na Bezdězu a s Ešusem půjdu až skorem za tmy, aspoň, že jsem si to tetkon o Vánočkách užila.

Erin
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:57
- Nahlásit

Biluška

No jo, ale to je dost těžko proveditelný. Třebas konkrétně šeltek tolik není, takže pro Nýnu konkrétně připadali do úvahy dva !! plemeníci v celé republice. Jenom dva psi, kteří odpovídali mým nárokům na zdraví, byli nepříbuzní, pevní v povaze a exteriérově se mi líbili.

dobrá,líbili se tobě a co zahraničí?Tam šeltky nejsou?Třebas pšonsko..máš to blízko.Jsou dobří obchodníci a kolikrát mají na dvorku pěkné kousky..sama jsem kryla v PL IW a mám od tam fenu čau...sice po českém psovi,ale ruské matce.Zvětšit mantinely genofondu je téměř vždy ku prospěchu plemene.

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:58
- Nahlásit

PetraK
Jo, znásilňování fen jednoznačně nechutný je Bohužel je nehorázně častý

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:59
- Nahlásit

Neessi
tak nějak. Jenže hodně toho nejde zviditelnit dostatečně rychle, a je to i o lidech, líný na povel nerozhejbeš.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:00
- Nahlásit

Biluška
Bohužel je nehorázně častý

, já vím, jsme prostě hovada
nechápu,, že nikoho nenapadne uvažovat nad tím, že ten pes je TAKY živej tvor a jak to asi vezme. Ale to ne, hlavně že naše puclinka bude mít šťěňátka

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:03
- Nahlásit

Erin
Zahraničí jsem odmítla kvůli tomu, že Nýna byla prvnička. Přijde mi děsně komplikované jet s ní přes půlku Evropy, řešit jazykové bariéry, spoustu papírování s plemennou knihou a nakonec třebas zbytečně, protože fena se bude lekat a psovi nedá. Se zkušenou fenkou co už byla krytá je to o něčem jiném - ona ví o co gou, navíc já už trochu znám její krycí dny, lépe je vysleduju... U Nýny konkrétně jsme se rozhodli pro Eliota nejen proto, že byl v Čechách, i kdybych brala do úvahy celou Evropu tak tenhle pes prostě vede. No možná v Anglii bych našla lepší, ale tak daleko je to stejně nad moje možnosti.

Pokud se rozhodnu krýt Bon-Bonu bude to ještě horší. Na ni tady prostě pes není. Leda bych slevila ze svých požadavků, ale to bych fakt nerada. Zatím jediného co by se mi líbil jsem našla na Ukrajině a jeden je snad někde u Lodže, ale o tom jsem jenom slyšela. Když vezmu do úvahy, že Bona je šílená netýkavka takže krytí rozhodně nebude jen tak ve stylu "hop na mámu" tak mě berou mory

Erin
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:04
- Nahlásit

PetraK

řijde mi úplně nechutný, když někdo nutí fenu ke krytí (tím neříkám, že Biluška jo, to je jen v kontextu tý myšlenky) jen proto, že si vybral žampijóna nebo psa, který je podle jeho výběru ten vhodný.
přesně tak,já jela za psem do Krakowa,po té co ho moje kamarádka znala osobně a podala reference.
Přijely jsme,fena úpa nejlepší dny...on se lehce dvořil a ona ho těžce nenáviděla...asi 10 minut.Byla z toho dvoudenní vášnivá noc s rituálními tanečky a zpíváním....a 6 mimiš.
Když Ania(panička) se svým Ginesem dojededou Čech a potkají se s mojí fenou....oni se poznají a chovají se jak odloučení milenci.jsem vděčná za štěnda zrozená z tohoto vztahu

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:04
- Nahlásit

PetraK
co budeš dělat, když pojedeš za psem 1200 km, za psem pečlivě vybraným, čuba už po dvou porodech ho uvidí, začne šílet radostí, dvořit se mu, stavět se, couvat na něj, a když ten jí proslizí ucho a napíchne jí, čubu chytí hysterák, že to bolí....necháš jí utýct, nebo jí dáš facku a podržíš jí, než se zklidní????

Neessi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:07
- Nahlásit

Sali
hodně toho nejde zviditelnit dostatečně rychle
Stačilo prohlášení řiditele Motola-mimochodem socana-který potvrdil,že díky poplatkům se hnuli o velký kus dopředu.Dráth to vůbec nekomentoval,aby si nenas*al před hlasováním na hlavu.Stejně platí to prvorepublikové heslo:Kudy chodil,všude krad,sociální demokrat.

Biluška
Člen
- Nahlásit

Sali
Každá chytne hysterák v tu chvíli kdy do ní pes vnikne. Alespoň každá prvnička určitě. Ale je rozdíl přidržet ji, uklidnit a víceméně ukecat k tomu, aby stála. A je rozdíl když na feně visí tři chlapi, ona se jim zmítá pod rukama a další chlap drží psa na feně

Fifi
Člen
- Nahlásit

jablunka
Otíček jede právje s Brůse a páníčkem a malejma klukama do Heřmaňáku do parku
Do ty obory? ta je naprosto uzasna.

Zdravim vsecky, jsem zmrzla jak zmrzlina, ale ukol splnen, 4hlava san utahana.

Sali
Člen
- Nahlásit

Biluška
pokud je Bon-Bon něco podobnýho v projevu jako Kobra, což jsi jednou nějak riozebírala, přenos pracovních vloh a stability projevu z matky na dceru, jestli si pamatuješ,
tak ti mohu potvrdit ze své mizivé zkušenosti, i z bohatých zkušeností druhých,
že povahu skutečně dělá matka.

Erin
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:08
- Nahlásit

Biluška

Zahraničí jsem odmítla kvůli tomu, že Nýna byla prvnička

Aine i Gines byli začátečníci....alle těch pár kilometrů(ve srovnání s kamarádkou,která jela do švédska na krytí IW je to prd)za to stálo.Poznala jsem Krakow a milé chovatele Ginese a přátelství je k nezaplacení,no ne??

Neessi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:08
- Nahlásit

jablunka
Ty jsi se tady někde ptala na Dr.Kočičku,že jo? Taxem ho dneska potkala,šel si po noční koupit sváču Furt maká.

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:09
- Nahlásit

když na feně visí tři chlapi, ona se jim zmítá pod rukama a další chlap drží psa na feně
Biluška
jednou jsem viděla, a stačilo, děkuju nechcu, takhle se chovat nedá.

brut
Člen
- Nahlásit

Erin
co zahraničí?Tam šeltky nejsou?Třebas pšonsko..máš to blízko.Jsou dobří obchodníci a kolikrát mají na dvorku pěkné kousky..sama jsem kryla v PL IW a mám od tam fenu čau...sice po českém psovi,ale ruské matce.Zvětšit mantinely genofondu je téměř vždy ku prospěchu plemene.
s tím, co jsi psala výše souhlasím....ale třeba u našeho plemene je obrovský problém v počtu psů ( myslím uchovněných a krycích), kteří nejsou vzájemně příbuzní a to i v tom Polsku... o Slovensku ani nemluvím
Tady přichází do úvahy jen Německo, Finsko nebo něco dál ....a ti setsakra vybírají, jestli budou krýt fenu se dvěma výstavama ( a spoustou zkoušek) nebo fenu výstavně úspěšnou bez zkoušek ... kohy myslíš, že si vyberou?

Lucie Kratochvílová
Člen
- Nahlásit

Sali
A tak to je taky trochu něco jinýho, je to tvoje čuba, tak musíš vědět, jestli nechce tohodle ženicha vůbec ani cejtit nebo jde jenom o to zklidnění a pak to bude dobrý.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:11
- Nahlásit

Biluška
Sali
Každá chytne hysterák v tu chvíli kdy do ní pes vnikne. Alespoň každá prvnička určitě. Ale je rozdíl přidržet ji, uklidnit a víceméně ukecat k tomu, aby stála. A je rozdíl když na feně visí tři chlapi, ona se jim zmítá pod rukama a další chlap drží psa na feně

Takle sem to v podstatě myslela

Erin
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:12
- Nahlásit

Biluška

dyž vezmu do úvahy, že Bona je šílená netýkavka takže krytí rozhodně nebude jen tak ve stylu "hop na mámu"
No a máš odpověď,prostě každá žena také netouží po dítěti a Bona možná instinktivně mateřství odmítá.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:12
- Nahlásit

Sali

co budeš dělat, když pojedeš za psem 1200 km, za psem pečlivě vybraným, čuba už po dvou porodech ho uvidí, začne šílet radostí, dvořit se mu, stavět se, couvat na něj, a když ten jí proslizí ucho a napíchne jí, čubu chytí hysterák, že to bolí....necháš jí utýct, nebo jí dáš facku a podržíš jí, než se zklidní????

promiň to je pro mě dost nechutná představa. Dost nechutná. Nejsem pánbůh. Chtěla bych vidět tebe. Zkus si to představit, že se Ti někdo líbí, pěkně se líbáte, von tě pak napíchne, ty budeš ječet, páč tě to bude bolet, ale někdo Ti dá facku a přidrží tě. V tom je právě mezi náma ten rozdíl ve vnímání těch čoklů.

Erin
Když Ania(panička) se svým Ginesem dojededou Čech a potkají se s mojí fenou....oni se poznají a chovají se jak odloučení milenci.jsem vděčná za štěnda zrozená z tohoto vztahu

tohle je to vono. Ešus má takhle taky svou vyvolenou - i když tam nikdy naplnění nedojde, ale je vidět, že prostě ti psi to nemají tak jak si lidi rádi malují.

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:14
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
já jen, že ta čuba by se asi sama nakrýt vůbec nenechala, zhysterčila by a nepustila by psa do sebe...dělala to pokaždý, byla krytá 4x, nebyla moje, jen u nás žila a my jsem bývali u krytí jako její podpora, hysterčila při průniku tak, že by porvala psa, pak teda držená za hlavu stála, ale syčela a hryzla by, kdyby neměla koš.
Dcera je Kobříček. Víc nemusím říkat. To jako k tomu chovu...normální je ten hysterák zaseknout a nakrejt, když už tam člověk jel a zvíře chtělo, ale pak když vidím ty následky, tak zpětně si říkám, že to není pro plemeno dobře....

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:16
- Nahlásit

Sali
U Bon-bony je to těžké. Ona podle mě není magor geneticky, ale šíleně zanedbanou socializací. Je z dost zvláštních podmínek. Ale úplně opačně zvláštních než si lidi představují když se řekne "zanedbaná socializace" . Ti lidi, od kterých je jsou strašně hodní, milí a opatrní. Tak opatrní, že ty štěńata neměli naprosto žádné podněty. Kolem nich se až do osmi týdnů chodilo po špičkách, sterilně, šeptalo se a chovali se jako v bavlnce. Bavila jsem se více lidmi, kteří od nich mají štěně (po různých matkách) a všechny štěńata se chovají podobně jako naše Bona. K tomu si připočti, že po třech dnech u nás si zlomila tu nohu - další dva týdny tím pádem byla v kleci a naprosto mimo dění. Do nějakých vzruchů se tak dostala až v deseti týdnech a to už holt bylo pozdě Je šíleně bázlivá, ale podle mě to fakt není geneticky, ale tou prošvihlou socializací. Své taky dělá, že žije v takové velké smečce. Je naučená, že za ni všechno řeší "ti silní" a že se za ně může schovat. Možná kdyby byla v rodině sama byla by zase úplně jiná.
Přijde mi škoda nepřenášet její krev dál, protože po genetické stránce je to opravdu vyjímečné zvíře. Navíc je opravdu nádherná stran exteriéru. Nechci to všechno zahodit jen díky tomu, že chovatelé prošvihli její socializaci. Ale mám strach, že právě ji nedonutíme ani k tomu krytí, je to fakt bázlivka až na půdu a hysterická když na ni někdo neopatrně sáhne. Ve chvíli kdy ji pes napíchne tak mu nejspíš ukousne kule a pak zdrhne

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:17
- Nahlásit

PetraK
promiň to je pro mě dost nechutná představa
viz výše.
Vím,jak to vypadá, když se psi skutečně milují, mám u tchýně sterilisovanou fenu, co skutečně sex miluje a Ferdopes miluje jí, a vím, jak si to užívají celý ty dny, když jí tchýně přiveze, aby si čubice užila taky...
jenže chov je o něčem jiným, prý, až pak na těch dětěch se to člověku vrátí...a pak už je ale pozdě.

Erin
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:17
- Nahlásit

Tak sem úpa hotová...právě na nově ve filmu JESTŘÁBÍ ŽENA vjel Navar do kostela na frísákovi ...já cí toho koně,já cííí

brut
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:19
- Nahlásit

Tak jsem dámy málem zabila mladší dítě .... to je neuvěřitelný, jak jsou ti puberťáci oprsklí, mladej nemá vypraný gatě a může se zbláznit, když dostal návrh, aby si je do pračky strčil sám a pračku zapnul, tak ho to málem složilo

<< 1 ... 2259 . 2260 . 2261 . 2262 . 2263 . 2264 . 2265 . 2266 . 2267 . 2268 . 2269 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání