| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 21:11
- Nahlásit
Ebony
jééééééééééééééééé díííííííííky si ZLATÁAAAAAAAAAAAA !!!!!
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 21:25
- Nahlásit
Čus lidi, jsem tu jen na pikosekundu, jsem zase na návštěvě, chci vás jen pozdravit v novém roce!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 21:25
- Nahlásit
Biluška
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 21:33
- Nahlásit
Mucholabka
A budeš si ho nechávat? Nebo počkáš na fenečku?
Ne, psa si určitě nechávat nebudu. Snad fenku z dalšího vrhu...
leila
Uráčila se sežrat vařené játýrka. Granulí se ani nedotkla. A vůbec nepije Nechám ji chvilku ať stráví ty játra a pak do ní naleju vodu starým agiliťáckým napájecím trikem - paštikou rozpuštěnou ve vodě
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 21:47
- Nahlásit
Biluška
Uráčila se sežrat vařené játýrka. Granulí se ani nedotkla.
Některý feny po porodu hrozně blbě žerou, měli jsme to taky, bylo to něco šílenýho, vařila jsem hovězí maso a házela ho mezi štěňata a ona to nebrala jako že žere, ale že uklízí po štěňatech.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 21:53
- Nahlásit
Biluška
je mi to líto
fenu po porodu musím krmit rukou, zvlášť když do ní potřebuju nacpat tvaroh kvůlivá eklampsii, ten ona vůbec nemusí a sežere ho jedině když jí dám piškot na kterém je kousíček tvarohu,půlku tvarohu takto žere půl hodiny
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 21:59
- Nahlásit
AlenaD
Tak tu sedím a přemýšlím nad těma minulýma vrhama. Za poslední rok jsme měli tři vrhy. Jeden vrh papírových štěňat - dvě narozené, jedno zemřelé, problémy s fenou..... jeden vrh bezpapírových setrů - krytí levou zadní bez problémů sotva uviděla psa, porod levou zadní, sedm nádherných, životaschopných štěńat, celý odchov bez problémů. Poslední vrh byli vořeši - reparačka Miena spářená s reparákem Armanem. Porod bez jakékoliv péče když jsme přišli a řekli "jé, hele, vona už má štěńata". Nějakou anatomickou záhadou se narodili dva pejsci naráz - naráz spolu prošli porodními cestami, nevyšla placenta a oba pejsci byli za pupeční šňůry pověšení z feny. Odstřihla jsem šňůry a dál šlo všechno samo. Vořešice to všechno zmákla sama, když si na jejím místě představím Nýnu tak by asi zdechla Jedno to štěně druhý den taky uhynulo. Péči o Texíka zvládala Nýna naprosto sama, bez jakéhokoliv mého přičinění cca do jeho čtyřměsíců . Fakt ještě jako čtyřměsíčního ho kojila. Ať nad tím přemýšlím jak přemýšlím tak čím méně "hodnotný" pes, tím menší potřeba péče o něj a naopak mnohem větší jeho životaschopnost
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 22:00
- Nahlásit
Sali, když čtu tvé zpovědi věřejnosti, přemýšlím co člověka vede k tomu aby osatní v podstatě úplně cizí lidi nechal nahlížet do svého téměř intimního soukromí. Možná mi v pochopení brání má introvertní povaha...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 22:02
- Nahlásit
Biluška
Koukala jsi štěňátku do tlamičky? Mělo v pořádku patro?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 22:04
- Nahlásit
Biluška
Tak už umřela
Biluško to je mi moc líto!!!!!!!!!!!!!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 22:06
- Nahlásit
Smečka
Nekoukala, to mě nenapadlo. Asi bych jí ani nedokázala otevřít tlamu tak, abych tam něco viděla. Nevýhodou šeltií je, že jsou děsně maličký
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 22:07
- Nahlásit
Biluška
Hm, to chápu. S rozštěpem bys stejně nic nenadělala, jen bys věděla ...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 22:13
- Nahlásit
Biluška
Tak tu sedím a přemýšlím nad těma minulýma vrhama
No ale musíš vzít v úvahu dvě věci - heterózní efekt a pravidlo - čím víc to chci, tím víc je problémů .
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 22:22
- Nahlásit
Biluška
Tak tu sedím a přemýšlím nad těma minulýma vrhama.
No tak nad tím už jsem přemýšlela taky. U nás porod probíhal normálně, ale prostě pokaždý po porodu čuba nežrala, tak nevím jestli by bez naší péče chcípla nebo co.
Jinak s voříškama já moc zkušenosti nemám, ale je možný že tam ta životaschopnost je větší než u přešlechtěných plemen.
Na druhou stranu jsou některý věci přírodou dobře zařízený a nemá je cenu lámat přes koleno. Měli jsme bišonku kterou jsme se po dvě hárání snažili nakrýt, no a během roka u ní propukla tak hrozná epilepsie, že jsem si říkala že zaplaťpánbůh že se nedala nakrýt, asi to věděla dřív než my.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 22:30
- Nahlásit
kachna_
a pravidlo - čím víc to chci, tím víc je problémů .
V tom to bude.
All
Se z té trupky fakt pominu . Vytáhla jsem ji venčit a oblíkla jsem si psí bundu co v ní jsou pamlsky. Ona mi začala vnucovat aportky co našla na dvoře a probíhat agi tunel. Pak somrovala pamlsky a říkala "Nýna dělá tunel, Nýna chce koko" Dostala z kapsy ty samé granule, které jsem jí před půl hodinou na kolenou vnucovala a jásala blahem Když ji budu chtít nakrmit tak to nejspíš bude muset být u tunelu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 22:33
- Nahlásit
Biluška
Kryla bys nedrajvovou šeltii, která jediný, co dělá ráda, tak pase?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 22:42
- Nahlásit
Biluška
Na to nezrani po porodu je skvela Calopet pasta. A stendo me mrzi.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 22:49
- Nahlásit
Biluška
Tak tu sedím a přemýšlím nad těma minulýma vrhama. když se člověk přírodě do něčeho moc montuje, tak to časem nedopadá nejlépe. A čistokrevný chov , to je výmysl člověka . Je mi mrňavky líto.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 22:51
- Nahlásit
jinak znám fenu, co měla 4 vrhy a byť normálně je žravá , tak když měla štěnda malá, tak ji museli krmit lžící
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 22:52
- Nahlásit
Fifi
Je to příroda, co naděláme
kachna_
Záleží na tom, jaký má rodokmen, povahu, vzhled... drajv není u šeltek všechno. Kdyby to byla krásná fena, zdravá (PRA/CEA, MDR) a měla jsem na ni zdravého psa tak určitě jo. Pokud je to VéDéčkové zvíře a nemá drajv tak ne, protože k čemu by byli ty
štěňata? Na výstavy ne, na sport taky ne... do toho bych nešla.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 22:54
- Nahlásit
Biluška
štěnda mi je moc líto....
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 22:56
- Nahlásit
i VD fena může dát V potomky , i s tituly a i fena, co nemá "drajv" může dát potomky s "drajvem", záleží na jejích předcích a totéž u otce
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 23:02
- Nahlásit
mac1
Ale jo. U šeltek je ten for v tom, že celé plemeno je hrozně nevyrovnané. Je spousta psů téměř netypických. Většinou tyhle štěńata skončí za levný peníz u agiliťáků. Jako na potvoru jsou většinou dobře běhací a tudíž je mezi agiliťáky spousta zájemců o štěně po této feně (ač často třeba jen déčková, nebo úplně nestandartní) . Tím se nám plemeno velice nenápadně štěpí na krásné, chundelaté, kompaktní, ustrašené výstavní a dlouhé, nohaté, vysoké, bez chlupů, se stojícíma ušima, pevné v povaze a běhací. Sehnat kvalitní šeltku co je jak hezká, tak drajvová a navíc s dobrou povahou je prakticky výhra v loterii.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 23:07
- Nahlásit
Biluška
Vždycky jsem už rozhodnutá že ne - pak začnu váhat, udělaly jsme dvě výstavy, V2 z té druhé (MVP Letňany), na výbornou má. Základní zkoušky bysme myslím zvládly, je klasicky chytrá, povaha - no kanisterapeut z ní určitě nebude, ale vyrovnaná je, klidná. Nádherně osrstěná (fakt hodně), mohutná (na můj vkus až moc) - sourozenci taky. V rodokmenu se nevyznám, můžu ho poslat. Vyšetření má jen to oční štěněčí.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 23:09
- Nahlásit
kachna_
Tak pošli rodokmen Jak dopadla na tom vyšetření?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 23:18
- Nahlásit
Biluška
negativní, tuším všechna štěňata i z předchozího vrhu. Máš sovu.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 23:30
- Nahlásit
Biluška
chjo..
fsichni
pro letosek RUSIM platnost prislovi 'jak na Novy rok..' (k tem ledvinam me vzali este zuby, jsem takrikajic zlomena bolem).. jinac k tomu predsevzeti: pro velkej uspech si nechavam sve nekolikalete 'letos zadny zlomeniny', pridavam 'letos zadna hospitalizace' a rozhodne koncim s troskotanim, bu uz mi to neba.. 'hvezdy' r. 2009 slibujou, ze bude lip a ja tomu pevne verim
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 23:42
- Nahlásit
helejte, ted mi neco doslo... kdykoli jste tu mluvili o betadine, to ste si delali srandu? bo koukam, ze to, cim cistim mufinkovi tlapky, se menuje alfadin.. (je to f perdeli, smecce ted sefuje desinfekce )
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 23:44
- Nahlásit
kachna_
Sova přiletěla, ale padla na mě únava, jdu se svalit. Písnu ti ráno, ju?
All
Dobrou s kobrou, nebo s jakým zvířetem chcete
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 23:46
- Nahlásit
Biluška
jj, díky
|