| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 00:27
- Nahlásit
Tchor
A myslíš, že v normálních botách by tomu psovi ten prst nerozdrtil? Pohmoždění mi připadá jako ten samý případ - když na psa šikovně šlápnu tak ho pohmoždím třebas v bačkorách .
Vzpomínáš jak Lilátko šláplo na Bon-Bon tak, že jí udělala dvojitou frakturu?? Přesto se nedá říct, že šarpeje už nikdy, protože láme nohy štěňatům
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 00:39
- Nahlásit
Tady se probira Baťa.
Tchori, presne v tyhle pantofli, cos mel na noze na foto o kousek zpet, jsem si privodila kolenni uraz - ale moje blbost na kluzkem terenu, ovsem fenu jsem neposkodila.
A tak je to se vsim, kdyz je fik sikovnej, dovede odfigurovat v pantoflich, holinkach, kanadach, kopackach, bo vi, kam ma slapat a kam neslapat. Kdyz je figurant hromdopolice, zlomi psovi hnatu treba i na MS ve znackovych tretrach bez hrebu.
Biluška
Vzpomínáš jak Lilátko šláplo na Bon-Bon tak, že jí udělala dvojitou frakturu??
Rotvajlerce stary, tehdy maly, slapla na nohu pitbulka a vykloubila ji prst.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 00:39
- Nahlásit
Biluška
Jde dost o plochu pusobeni hmotnosti. U kopacek je cela vaha cloveka prenesena nekolika pomerne malejma spuntama takze vysledny tlak je vyrazne vetsi nez pri plose cely podrazky (tlak je hmotnost na plochu) samozrejme muze dojit k urazu i u normalnich bot, ale pravdepodobnost je mensi.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 00:46
- Nahlásit
Fifi
kdyz je fik sikovnej, dovede odfigurovat v pantoflich, holinkach, kanadach, kopackach, bo vi, kam ma slapat a kam neslapat. Kdyz je figurant hromdopolice, zlomi psovi hnatu treba i na MS ve znackovych tretrach bez hrebu.
jj asi tak si to myslím....
Tchor
Jde dost o plochu pusobeni hmotnosti
mno to by musel stát a nehnout se že jo a to by byl dřevo malinko???já bych se zas bála gdybys vyběhnul v pantoflách že si polámeš hnáty
jako zas ve farmách nemáš tuý rychlost aspon myslím beru to takže je to těžší bota ne????
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 01:02
- Nahlásit
sarax
Ano v pantoflich ohrozuju sebe (je to moje blbost) v kopackach toho psa zkus si nekdy necha slapnout na nohu v kopackach a v normalnich botech.
Rychlost nemam z mnoha duvodu nastesti ji prilis nepotrebuju.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 01:10
- Nahlásit
Tchor
Rychlost nemam z mnoha duvodu nastesti ji prilis nepotrebuju.
ok beru,ale na rychlost prostě pohory asi nejsou
jinak teda mám asi šikovnýho figuranta neb nepošlapal psa zatím nikomu
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 08:26
- Nahlásit
dobré ráno všem
tady je zima abez sněhu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 08:27
- Nahlásit
Dobré ráno fšem s kopačkama i bez nich.
Tchor
S tím rozloženým tlakem máš asi pravdu, ale zase na druhou stranu - pokud máš klouzavé boty můžeš psa zranit tím, že na něho spadneš.
Nevím teda jak při obranách, ale při agi jsou největší úrazy právě z toho když běžící psovod spadne. Jak úrazy psovoda tak psa
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 08:52
- Nahlásit
Biluška
a tak moderní značkový kopačky s gumovejma špuntama na nohách šikovýho kluka by neměly nic udělat, když bude nezmrzlej trávník,
ale většina cvičákovejch fíků jsou takový ti vesničani, co to nemaj pohybově vymakaný do dokonalosti, a tam pak je lepší, zvl. když se nekoušou střetovky, kde běžej obě strany, když se dělá do statiky, vzít si na nohu takový ty fakt neklouzavý buď "terénní tenisky", nebo rovnou terénní boty s kotníkem,
ono většinou my trénujeme v přírodě, les, pole, louky, furt se někam šplhá a kouše se hlavně do statiky, nebo se napádí na dálku pes a fík někde za chroštím mu tam snaží kličkováním uzdrhat, aby pes mířil a neskákal jak vůl, a tam se nejde na rychlost, ale stabilitu, a pevná bota je základ.
Samozřejmě na trávníku jsou při běhání se psem nějaký "špunty" nenahraditelný, to bez debaty, ale třeba takový ty trekový tenisky je maj vlastně jakoby taky, a přitom jsou aspoň pro mě lépe stabilní, neb maj oproti kopačkám rozšířený boční hrany...
ad ty úrazy: kdo nic nedělá, nic nezkazí, taky jsem viděla nešťastný náhody, i náhody logický od vohrábel,
a protože se řadíme mezi vohrábla, logicky se jistíme proti úrazu z příliš specifických pomůcek, s kterýma nejsme zžitý.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 09:01
- Nahlásit
Máš mu to vyhazovat sezonně, k tomu nemusíš být superbaba
Biluška
prosímtě, tahle organisace u nás nejde, a to z mnoha důvodů,
z nichž ten nejhlavnější je ten,
že barák je rozdělen na dvě samostaný patra, dvě samostaný teritoria, abychom se nepozabíjeli,
to je důvod, proč spolu spokojeně/nasraně, jak čas nese, žijem už devátý rok,
a já nemám oprávnění udělat v jeho patře svůj ordunk. Půda je taky jeho, je nad jeho patrem a má vchod od něj.
Moje je to, kam se jde zdola, což je vnořený sklípek, a tam mám krmení, část vercajku, bojler a chlast v policích naležato.
Moje hadry a boty jsou dole, jeho nahoře.....zavést čínský systém 4 krabic nazvaných Jaro, Léto, Podzim a Zima opravdu mohu jen u sebe, a taky to zhruba tak i mám, jen ty lakovaný krabice pod poslelí jsou nahrazený v policích skládacíma přepravkama z Hornbachu, aby oděvy větraly....
můžu jen kontrolovat, zda nese do auta vše, či zda tam vše už má, a doplnit to, což mi ulítlo, to je fakt
ale slibuju fšem žumponorům, že se polepčím, a budu lépe hlídat, co si ten vůl na sebe voblíká i vobouvá
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 09:08
- Nahlásit
Bodré mrazivé ránko fšeeeeeem,tady bylo -9°C,takže jasně že stopy odpadly.Doteď jsem se mrcasila u koní a přemýšlím,že seberu Bordžínku a pojedem na cvičák -pořád je co vylepšovat.Jenže co si vzít na sebe,aby čék neumrz a zároveň se nepotil,že jo? Ty botky,co měl včera Tchoř ,tak ty nevlastním Jdu prohrabat skříně.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 09:11
- Nahlásit
Neessi
tak si botky-nonpotky dokup, prodávaj je i s kožíškem,je to velmi apartní
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 09:16
- Nahlásit
Sali
a tak moderní značkový kopačky s gumovejma špuntama na nohách šikovýho kluka by neměly nic udělat, když bude nezmrzlej trávník,
Tak ti nevím, ale už jedenáctou sezonu obouvám ty nejlevnější plátěné kopačky, cca za 120,- Káčé . Nikdy jsem nepochopila proč mám za tytéž boty vyhodit patnáct set a víc když vím, že mi vydrží stejně dlouho jako ty za stovku a službu plní tutéž .
ale slibuju fšem žumponorům, že se polepčím, a budu lépe hlídat, co si ten vůl na sebe voblíká i vobouvá
kašli na to, žumponorům je to naprosto jedno , zima je jemu, ne nám
Neessi
Tady je taky kosa jak prase a sameček odmítá vstávat, já snad budu muset jít zatopit
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 09:29
- Nahlásit
Biluška
a tak někdo má štěstí, že má nohu, co se usalaší ve fšem,
ani nevíš, co já bych za to dala, kdybych mohla mít boty od čongů, jenže od nich mě seděl jeden jediný model, černý tenisky s trekovým nádechem značky Mag, ty jediný byly úzký, s prodlouženým palcem, neklouzaly, byly lehonký, nedělaly mě puchejře ani otlaky, a vydržely i s pravidelnejma průchodama pračkou vždy celou sezonu...ale už nejsou na trhu
Všechny ostatní boty, co jsem si takhle koupila, ať to bylo v pracovních oděvech, nebo u stánku, jsem za pár nošení předávala chlapovi, co má nohu relativně stejně dlouhou, ale o třetinu širší... a holt jsem naklusdala zas po letech do kamennýho krámu, a odnesla si terénní tenisky Zamberlain, co vypadaj, že mi je šili přímo na haxnu, a nějak je neslíknu celý období bez mrazu a sněhu. Je to ale dost podstatnej rozdíl, tyhle boty a ťamaní ekvivalent, a to samý mě říkaj kluci, co figurujou v kopačkách, a maj netypickou nohu, nebo vyšší nároky, a nemaj hluboko do kapcy, že Nike origoš je jiný kafe než Takynike z tržiště....je to asi o noze a nárokách.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 09:36
- Nahlásit
Biluška
jo, a Tchoř neskutečně šmajdá, ušmajdá každou křusku, co není hodně odolná a vytrvalá, a ty ťamaní ušmajdá tak rychle, že si u toho nestačíš vypít kafe...držej mu jen farmy z Pracovních oděvů, ty jsou nějak už z rýsovacího prkna zvyklý na řádnou rychtu, a pak baťofky, ty držej už sedmej rok a asi jen díky tomu, že maj podrážku rozšířenou do strany, a nepustí ho do šmajdu. Měl dvoje, ale ferdopes mu půl jedněch snědl...tak je ty ojedený dotahává v zimě ke psům.
Vidíš, ty mu hodím natrvalo do auta....až je najdu
protže odspoda zmrzlej fík je právě nahowno, ne že se to žumponorů netýče
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 09:39
- Nahlásit
Sali
Mně nevydrží ani ty značkové boty, tak už si je nekupuju...asi jim vadí, že v nich chodím.
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 09:46
- Nahlásit
nemethova5
Porad dela,stale delam a nic ztoho...ted jeste zacalo slusne mrznout,ale tyhle holomrazy nejsou idela...
Pes je uplne po smene vstaveny cemuz se nedivim....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 09:50
- Nahlásit
Sali
Já právě taky děsně šmajdám . Mám vbočený palce, tím pádem se mi u kořenů prstů dělá takový hrbolek, netuším jak se to správně lékařsky jmenuje. O ten hrbolek se absolutně všechny boty rozervou a je naprosto šumák jestli jsou z tržnice za hubičku,nebo značkový za drahý prachy. Už dávno jsem přestala nakupovat ty značkový a trhám troje ťamanský botasky za sezonu .
Děckám se snažím kupovat v kamenných obchodech a mám pocit, že kvalita je zcela srovnatelná, akorát cena je naprosto jinde Kolikrát už jsem měla dojem, že ty obchody prostě nakoupí od ťamanů a vymění cedulky
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 09:56
- Nahlásit
Biluška
Kolikrát už jsem měla dojem, že ty obchody prostě nakoupí od ťamanů a vymění cedulky
....no ono sposuta obchodniku tak nakupuje v jejich velkoobchodech.....
Jo tam je cvrkot.Na velkotrznici jsem slouzil asi mesic a nestacuil se divit...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:02
- Nahlásit
Biluška
Nemají na těch botách být nějaký značky, že je to vhodný pro děti?
Já si nemůžu stěžovat na trekový boty od Alpine pro (ne snad, že by tam nebylo napsáno made in china ), sice mi trvalo tak 70 km, než se rozšláply.... Ještě mám tenisky, jakmile jsem si je rozšlápla na svojí nohu, šlohla mi jednu Hasky. Zatím pevně doufám, že jí najdu (už 4 měsíce)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:05
- Nahlásit
Biluška
Jo prosím tě, nemáš náhodou navíc jednu krytku na baterku na blikací obojek?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:11
- Nahlásit
Biluška
mám pocit, že kvalita je zcela srovnatelná, akorát cena je naprosto jinde pocit oprávněný , na podzim jsem v nějakém tisku četla test obuvi a Baťka byl za Vietnamcem ( samozřejmě to tak nepochybně není u každého typu ) . Jinka já nedám dopustit na "bufky" - ty ale na trhu raději nekupuji, ani nevím jestli je prodávají - s těmi různými membránami a vložkami a podešvemi , noha se nepotí, projdeš potokem a nic, nebolí v tom nohy, k tomu spec. ponožky a mám obuv na celý rok . Teď mě pomalu opouštějí moje alpinky , které jsme měla 4 roky a fakt jsem je neštřila, tak jsem požádala jéžíška .....a mám na další 4 roky v čem chodit . Na agi by ovšem asi ideální nebyly
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:19
- Nahlásit
kachna_
Jo prosím tě, nemáš náhodou navíc jednu krytku na baterku na blikací obojek?
Už ne Před Vánocema jsem vyhodila tři obojky páč je Texál hryznul Krytky byli na všech.
Nemají na těch botách být nějaký značky, že je to vhodný pro děti?
Mají, ale ty už prakticky neseženeš Pro batolata jo, ale pro větší děcka už vůbec
mac1
Kdysi, asi před pěti lety jsem dostala k narozkám goretexy. Stáli nekřesťanský prachy, jestli si správně vzpomínám tak 2500,- Je fakt, že nepromokají, nepotím se a tak dál. Ale jsou děsně těžký, pořád mě dřou kolem kotníků a ty moje hrbolatý palce tam stejně prodřeli díru. Nosím je jenom z donucení když je sníh a v ťamanských botaskách se fakt jít nedá .
BinLadin
...no ono sposuta obchodniku tak nakupuje v jejich velkoobchodech.....
Jsem ráda, že jsem se nezmýlila
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:29
- Nahlásit
Biluška
Vis slusny goratexy zacinaj v cene kolem 5000 ale kluci co si je kupovali po revoluci na vysokohorskou turistiku (tenkrat stavali kolem 1OOOO) je maj do dneska i prez to ze s nima chodej tezky horsky tereny. U nekterejch bot se setrit nevyplati. Akorat si je clovek musi pred koupi dobre vyzkouset, nejak nechapu jak se daj takovyhle boty "dostat".
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:35
- Nahlásit
Tchor
nejak nechapu jak se daj takovyhle boty "dostat". jednoduše, jdeš nakupovat s jéžíškem
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:40
- Nahlásit
Tchor
Jo, přesně jak píše mac1, jdeš nakupovat s maminkou . Mě holt prostě nesednou snad žádné boty, jak to jenom jde tak chodím bosky, když to nejde tak v ťamanských botaskách co se krásně zdeformují podle mojí nohy . O vysokohorské turistice něco vím, třeba to, že rumunské pohoří Tarcu se dá klidně projít bosky s kanadama přivázanýma na batohu
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:46
- Nahlásit
Biluška
ad palce...to já ti mám zas něco jinýho, při chůzi palce zvedám, a asi na nich mám nějaký rohy či co, proklubu horem za chvíli každou botu, co na to není připravená, a že už jich bylo značkový i neznačkový...potřebuju botu se zpevněnou "bambulovitou" špičkou, ale přitom úzkou...
Kolikrát už jsem měla dojem, že ty obchody prostě nakoupí od ťamanů a vymění cedulky
u určitých značek krámů jsem přesvědčená o tom, že jim to pro jejich pseudoznačku přímo čongové šijou. Nesměj už mě domů žádný boty Reno a Humanic a podobně, skutečně je to šmejd jak hovno.
Zatím jsem shledala nezničitelnými jen ručně šité boty španělské provenience, co mě opustily asi po 10letech brutálního zacházení, a asi náhodně mě i chlapovi držej už 7. rok ty baťovky,
a je nezbytně nutné jít nakupovat osobně do krámů s jménem pro sportovní zátěž bot, a zkoušet třeba 10 modelů, než se pro něnajký rozhodneš, nechat si boty darovat je snad ta největčí bejkárna, co jsem kdy zažila, a spravedlivým tresetem za ni jsou drahý nepoužitelný boty, co můžeš akorát nabízet kamarádům, zda by někomu nesedly, tohle mám už dávno za sebou s italskejma botama přímo z Itálie dovezenejma mou máti prý mě pro radost
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:46
- Nahlásit
Biluška
Jo a taky ze tam v cervenci klidne napadne pul metru snehu. (coz se stalo nam)
Tihle "kluci" jezdi Himalaje a Kavkaz tam uz se bosky moc nechytas.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:47
- Nahlásit
O vysokohorské turistice něco vím, třeba to, že rumunské pohoří Tarcu se dá klidně projít bosky s kanadama přivázanýma na batohu
jo, v zoufalství nejvyšším, co? čoveče to jsi ze stejnýho těsta jak Tchoř....ten taky trampoval bosej...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:48
- Nahlásit
asi před pěti lety jsem dostala k narozkám goretexy
vybírala sis je, nebo ne?
|