| Autor |
Zpráva |
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:00
- Nahlásit
Sali
a to je docela blbý. Protože se to může a asi bude opakovat vícekrát, někde jinde a s někým jiným. Tady se už Tomáš doufám poučil, tak by se mu to stát nemělo.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:02
- Nahlásit
isdpch
asi takhle: být to pes na práci tak by se MUSEL NECHAT VYHRÁT.... pes na jen život SE MUSÍ NECHAT PROHRÁT. Každá výhra prošlapává cestu tohoto chování, a protože je to u psa na společnost víc než silně kontraproduktivní, musel si naběhnout na pěst a být vmanévrován do situace, kdy když toho nechá a srovná se s tím že nebude po jeho, bude s tím člověkem v pohodě a bude za to odměněn...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:03
- Nahlásit
Sali
ten majitel je takovej vláčnej a nevyhraněnej, sám neví co chce, jak to chce, proč to chce, jak to udělat
Proč si vybral zrovna tohle plemeno,nevíš?A měl nějaký zkušenosti předtím se psy?nNc to neřeší,jen mne zajímá,proč si někdo koupí psa s takovými předpoklady..
|
Galadriel
Člen |
- Nahlásit
Tchor
neříkám, že je Tomáš úplně bez viny, ale to bylo na toho psa moc stresující, třeba těch lidí a vjemů na něj bylo až moc. A jestli ho majitel postupně nevodil mezi větší a větší počty psů a teď najednou přijde do skupinky několika desítek jedinců, tak je to taky špatně.
|
Tchor
Člen |
- Nahlásit
isdpch
okamzita chyba je na strane Tomase - precenil sve sily.
Dlouhodoba chyba je jednoznacne na strane majitele - na toho psa proste nema.
Nechci byt spatnym prorokem, ale podle mne se ten pes driv nebo pozdejc otoci i do majitele. a muj osobni nazor je ze to bude spis driv.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:05
- Nahlásit
isdpch
Tomas precenil sve sily, on chtel uprime pomoct na to ho zanm dost dobre abych vedel ze to nebylo machrovani. Jen to neodhadnul, ma zkusenosti pomerne dost, ale na tohle malo.
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:06
- Nahlásit
isdpch
ale pokud tam nebyl poprvé, tak to beru. Já jen za sebe říkám, že bych si to netroufla, právě proto, že bych měla strach, co se stane.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:06
- Nahlásit
isdpch
seděl jsem od nich asi metr
já to naprosto chápu, ale oni se dali do řeči už dole a šli nahoru společně....a já pak vlastně přišla náhodně až k tomu boji po náskoku do obličeje a pak už se to jinak řešit nedalo, než psa položit a podržet.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:07
- Nahlásit
Galadriel
Ja myslim ze prijet klidne muzes, kdyz budes dodrzovat co ti Ruda rekne tak by se nemelo nic stat.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:08
- Nahlásit
davidkova renata
já nevím, já ho moc neprokecla....to má být první jeho pes na sport, a předtím měl kdysi NO ale necvičil....???? nevím.
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:09
- Nahlásit
isdpch
souhlasím s tím, že Tomáš není typ na machrování, spíš opravdu přecenil své síly. Taky ho znám, myslím, docela dobře. Je to prostě dobrák a snaží se pomáhat.
|
koprofil
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:09
- Nahlásit
Tchor
OK, nic se nedeje, nejsi povinen stale sledovat, jestli se Te nejakej koprofil zrovna na neco nepta )) navic jsme spolu ani zrovna nyní nebyli ve víru vášní...myslím diskuzních..jj..já stejně jen zlobil....nebo jako škádlil, že se chystám zlobit...nemát v úmyslu tuhle historku vyprávět "tak jak se jeví mně" ))
Hlavně, že to dobře dopadlo no....
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:11
- Nahlásit
Tchor
ráda přijedu, akorát je to z Brna přece jen daleko. Chtěla jsem jet už s Tomášem, ale nedostala jsem dovolenou. Garon se zvládat dá, přeze mě nejde, asi bych to ustála. Tomáš mi moc pomáhá.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:12
- Nahlásit
isdpch
toho psa dal na vodítko a nechal Tomáše po anglicku vycouvat, respektive zdrhnout ..........
JO,TO SE DĚLÁ, KDYŽ MÁ PES VYHRÁT...když potřebuješ aby pes tu vytloukačku skutečně ovládal a používal v práci...pak ho beze slova podržíš a postiženej vycouvá...to samý když dojde na obranách k úrazu figuranta....sundáš psa a odvedeš ho do boxu, a pak se dává první pomoc...
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:14
- Nahlásit
isdpch
je to opravdu věc názoru. Je pravda, že jsem tam nebyla, ale Toma znám dobře a prostě mi k němu machrování nesedí. Je to jen můj osobní pocit.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:15
- Nahlásit
Jenze tady neslo o to udelat ze psa frajirka ktery zvladne ves do ceho se pusti, ale naopak mu ukazat ze to nezvladne. kdyby majitel mel na to vlastnit tkhle narostly zvire a delal s nim prakticky obrany, cela situace by vypadala jinak. Ale hlavne pokud by na to ten majitel mel urcite by ta situace vubec nevznikla.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:15
- Nahlásit
isdpch
zezdola šli spolu aspoň kus cesty...já ti nevím, já se starala o věci jiný, viděla jsem je tam nahoře si povídat, a pak najednou zvuky střetu a co chceš dělat? zvl.když ten majitel mě dole vyzpovídával JAK s tímhle cvičit např.obrany,a nevěděl o tom jak se cvičí ani za špetku tabáku?
|
koprofil
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:16
- Nahlásit
Jak to tak čtu, tak ale fakt vážně uvažuji, že založím nějaký anti psí hnutí.......mám po kratičkým sídlištním vyčurávacím venčení a jsem opět znechucen....touhle historkou taky...asi furt vidím jen ta negativa a jak psal Benda a všichni víme, když člověk chodí se psem hlavně tam, kde jsou lidi, co jim na pejsích záleží a chtěj s nima něco dělat, tak je těch špatnejch příhod méně...ale většina lidí holt žije se psem ve městě a i venčí jen ve městě a to je děs, co se děje...já pokud bych třeba musel do nemocnice nebo někam bez psa, tak by musel do hotelu...nevidím šanci poprosit kohokoliv z rodiny, aby s ním chodil ven...je to tu fakt mago na magorovi....dnes jsem zase jednoho potkal...snad bych mu i naplácal )), ale psi by se u toho zaručeně chytli, tak jsem se nato vyprd.....já si vážně myslím, že by se mělo co nejdříc značně dělat něco s omezením množení zvířat...ta situace je den ze dne horší....šílený....
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:16
- Nahlásit
no nic jdu dom uz mam stejne prezcas
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:17
- Nahlásit
Tak se tu mějte krásně, hlavně ne líp jak já! Jdu domů.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:17
- Nahlásit
Biluška
Mimochodem, dva čaučauáky měla spolužačka na střední, vždycky se mi moc líbili. Ale jedno apatické Lilátko zcela stačí
Jo jasně čuina a její bráchanec sharpík,jsou ducha svobodného a povahy pohodlné
Nakonec proč ne,že?!Vždyť obletných satelitů máš kolem sebe více než dost a rovnováha muší bejt,to dá rozum.Někdo tu brzdu dělat musí.
|
koprofil
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:18
- Nahlásit
Sali
zezdola šli spolu aspoň kus cesty...já ti nevím, já se starala o věci jiný, viděla jsem je tam nahoře si povídat, a pak najednou zvuky střetu a co chceš dělat? zvl.když ten majitel mě dole vyzpovídával JAK s tímhle cvičit např.obrany,a nevěděl o tom jak se cvičí ani za špetku tabáku?
zdražit psy!!!!
jednoznačně a několikanásobně.....
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:18
- Nahlásit
koprofil
No mame podobnej nazor jen s tim rozdilem ze ja mam pocit ze se situace pomalu, ale jiste lepsi a ze stale vic lidi si uvedomuje zodpovednost za psa co ma.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:21
- Nahlásit
koprofil
no,hlavně si nejdřív pořádně očisti boty, z toho venčení, než sedneš ke kompu a začneš nějaký hnutí zakládat..z koberce ta psí koprocosi jdou hodně blbě a čím víc se s fekálií mažeš tím víc smrdí.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:23
- Nahlásit
koprofil
dobře, u malin bych to brala. A spíš než zdražit jde o to nemíchat linie do vzájemný nekompatibility,a prodávat drajvový pracáky jen těm kdo na ně mají....ale takhle už brečí i poradkyně KCHBO.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:27
- Nahlásit
Sali
a prodávat drajvový pracáky jen těm kdo na ně mají
To je podle mne bohužel science fiction... vždycky je to o lidech a o těch já teda nemám iluze.Zrovna tak by se tohle dalo použít i na jiný,blbě řečeno problémovější plemena..Nemyslím ale ,že se toho fakt dočkáme.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:32
- Nahlásit
isdpch
jo, on chtěl toho psa na sport, ale ani to nezačal dělat, spoustu věcí nakous ale na cílenej dotaz fakt nevěděl na co se ptám,a že mu všichni ty obrany vymlouvají, ale on by je asi dělal rád,nebo zkusil rád, byl mu doporučen cvičák v Rakovníku,tam že by mu prý malináři mohli poradit...říkal takový šílený věci jako jak spolu souvisí to že pes nejde naučit stopovat, ale venku na procháce jeden furt s nosem po zemi...nebo že ten pes nemůže nemít osvalenou zá´d,když nachodí i 300 km měsíčně,a jak? treky nebo co? ne,no po sídlišti, kolem domu a tak...a i je celý 3 h venku a není doma unavenej...prostě guláš gulášovitej.
Když jsem psa oslovila tak se na mě ošlivě uskřek, na dotaz jestli mě orve byla odpověď myslím že ano,když se takhle dívá,......??????
|
želva
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:34
- Nahlásit
ahoj lidičky,tak jsme dnes plavali s dastym v hostivařské přehradě,ale asi za hodku jsme šli dom,páč začalo se kazit poičasí a než jsme dorazili,tal už pršelo. Dastymu se to mooooooc líbilo a mě taky
|
koprofil
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:35
- Nahlásit
Tchor
No mame podobnej nazor jen s tim rozdilem ze ja mam pocit ze se situace pomalu, ale jiste lepsi a ze stale vic lidi si uvedomuje zodpovednost za psa co ma.
nemyslis, ze tohle bude prostredim....sice jsme uz o tom jednou debatili, ale ja myslim, ze Ty prece jen se psy vyhledavas spise mista, kde jsou lide, kteri jsou spise ti lepsi pejskari ne?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 16:36
- Nahlásit
isdpch
hlavně já viděla v hlavě fenotyp krve Alké s tělem pracáka a tam se pokaždý ptám jak to kouše, protože oni pak mají výkonnost mozaikovou...tady byl hlavní střet srdíčko versus nervíčky...
|