| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 15:24
- Nahlásit
Gerda
místo vydělávání prachů by ses mohla doučit latinu a řečtinu a fotit borderky v běhu...
latinu umím tu lékařskou, to mi stačí, borderky v běhu vyfotím hravě, když si na to vezmu správnou techniku, a radši se půjdu podívat po nějakých feng-shuei vylepšeních baráčku.
až něco najdu, ozvu se.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 15:30
- Nahlásit
arwen
Já ti ji pošlu v balíčku
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 15:31
- Nahlásit
ták, a nacházím docela dobré postřehy pro vylepšení domu:
1)doporučuji se obklopovat předměty příjemné energie, pěknými obrazy, které vyjadřují pohodu, krásu ve všech jejích podobách, hojnost apod
2)některé základní prostředky a bytové doplňky, sloužící k povzbuzení a udržení pozitivní energie v prostoru: jsou to především světla, svíčky, solné a jiné lampy, vodní fontánky, zrcadla, harmonizační křišťály, živé rostliny, vkusné zvonkohry, příjemné zvuky a hudba vůbec, vůně a další. Z lidských činností je to ..... povídání s optimistickými přáteli apod.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 15:31
- Nahlásit
davidkova renata
EE, to je něco jiného a má to být v Brně.
arwen
Radši opřít kolo, než splakat nad výdělkem.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 15:33
- Nahlásit
Psíček
"Běž do pi*e ty seschlá mr*ko".
tak já to zkusím, tou latinou středověkých šarlatánů:
AD REKTU BĚHÁRE, TU SPERMATE SICCA!!!!!!!!!!
ALE JEN S TOU PODMÍNKOU, ŽE TAM FAKTIŠ VYRAZÍŠ!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 15:35
- Nahlásit
DALŠÍ POSTŘEH , ALE UŽ PONĚKUD ROZPAČITÝ:
1)Voda má silný vztah k penězům. Pokud chcete mít dostatek peněz, je nutno mít dobrý proud vody - kvalitní instalaci. Splachovat by člověk měl se zavřeným prkénkem, jinak "splachuje" i svou energii.
2)Pokud budete mít třeba v sektoru vzdělání špatně umístění pracovní stůl plný nepořádku a zbytečností, je jasné, že máte problémy se soustředěním. To samé platí i pro vaše blízké.
(teda tohleto platí, o patro výš, to vím)
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 15:40
- Nahlásit
Za velmi špatné feng-šuej jsou pokládána vystavená košťata a smetáky v jídelně. Vymetou rodinnou misku rýže a obživu z domu.
Smetáky a košťata jsou spojovány s vymetání negativní energie z domu a neměly by být nikdy na očích.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 15:42 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
Naprosto nevhodné je točité schodiště a jestliže se nachází uprostřed domu, znamená přímo katastrofu. Mezerami mezi jednotlivými schody unikají finance
a spirálovitý tvar schodiště způsobuje všem obyvatelům domu značné škody.
(a to jsem právě chtěla udělat )
Otevřené police doma nebo v kanceláři dokáží způsobit ve tvém feng-šuej spoustu škody. Mohou se přirovnat k nožům, které do místnosti vystřelují negativní energii - ša-čchi, tzv. "smrtící dech".
Jeho účinek se nemusí projevit hned, ale po čase lidé, kteří tráví v takto vybavených místnostech hodně času, podlehnou nejčastěji vážné nemoci.
(jedu JEN na otevřené police..... )
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 15:45
- Nahlásit
Pivoňka je podle číňanů považována za královnu květin
a pomůže oživit milostný život svobodných žen a štěstí
v lásce.
Pokud jsi svobodná dívka na vdávání, umísti obraz pivoněk zvenku ložnice vedle dveří. Jestliže jsi už vdaná, pivoňky zapůsobí na manžela obdivuhodně! Ale pozor! Pokud je váš vztah v krizi, může začít pokukovat po mladších a zamilovat se jinde. Obraz tedy raději pověs do obývacího pokoje.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 16:06
- Nahlásit
Sali
hele a nemělo tam být et tu mi filii?
Errare humanum est ,ale stejně je to historicky blbě-spíš umělecká invence Shakespeara,protože se v historických pramenech uvádí,že to Caesar vyslovil v řečtině: "Kai si,teknon"(i ty můj synu) a Plutarchors naopak tvrdí,že když Caesar uviděl mezil vrahy Bruta,tak neřekl nic a jen si přehodil cíp togy přes tvář........ Acta est fabula.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 16:07
- Nahlásit
Sali
šmarjá puchýřnatých dermatitid je....infekčních, neinfekčních,...kůži já neumím.
Tohle bude nějaká epidermolysis bullosa či stafylokokový /streptokokový impetigo
když naposledy měla na čumáku puchýřek tak z toho bylo celkové koma, několik operací a když to přežila tak z ní zbyla jenom polovina
některé základní prostředky a bytové doplňky, sloužící k povzbuzení a udržení pozitivní energie v prostoru: jsou to především světla, svíčky, solné a jiné lampy, vodní fontánky, zrcadla, harmonizační křišťály, živé rostliny, vkusné zvonkohry, příjemné zvuky a hudba vůbec, vůně a další. Z lidských činností je to ..... povídání s optimistickými přáteli apod.
Měla jsem lampu - Nýna okousala dráty, už nesvítí. Měla jsem vodní fontánku - Texál se v ní pořád rochnil, museli jsme vypustit vodu Měla jsem solnou lampu, rozbila ji Belinka. Měla jsem živé rostliny, ani radši nebudu psát jak dopadli. Měla jsem zrcadlo.... no dobře, to jsem si rozbila sama Svíčky používám furt - pokaždé když někde spadne strom a jsme bez proudu, je to tak třikrát do měsíce. Kdy už konečně budu mít doma pohodu a harmonii? Dělám fšechno podle fenkšuj a furt nic
)Voda má silný vztah k penězům. Pokud chcete mít dostatek peněz, je nutno mít dobrý proud vody
Mám studnu ve sklepě. Mám studnu před barákem (asi dva metry od zdi). Mám studnu na zahradě. Mám potok před barákem (asi šest metrů). Mám rybník hned za zahradou (tak 150 metrů). Druhý potok cca 500 od baráku. Dalších pět rybníků v dosahu 4 km. Mokré všechny zdi. Kdy už konečně kurňajs budu mít nějaké prachy???
arwen
Pití z hnusných kaluží by do úvahy připadalo, toho je tady všude plno. Myší je tady taky víc než dost. Lilátko je i loví Vůbec jsi mě teda nepotěšila
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 16:08
- Nahlásit
Sali
Myslim že je ideální jít bydlet do Granady do Alhambry. Tam to prej frčí celkem slušně.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 16:24
- Nahlásit
Gerda
Wami, můžu tě poprosit o radu s dysplázkou? Ty máš čubinu, která ti teď skáče jak blázen a předtím se skoro ani postavit nemohla, že jo? Kamarádka má brijárda, stupeň dysplázky neznáme, vím jen, že má artrotické změny na kloubech a pravá kyčel je na tom hůř než levá. Kolena a ostatní klouby jsou OK, špatné jsou jen kyčle. Když blbě šlápne, nebo moc prudce skočí, kulhá. Co bys za pohyb doporučila? Co tobě s čubou pomohlo?
omlouvám se, jsem to chvíli tady nestíhala...
ad odpověď - jo, Bánší nechodila, brečela, nosila si nožičky... fakt hrozný DKK 3/4, na horší noze těžká artróza v 10 měsících...
Teď je u nás 2 roky a dle mého se dá považovat za v podstatě zdravého psa. A jak na to? makat + dobrý chondra...
S ní jsem začínala procházkama, nejdřív kilák, pak tři... Pak jsem jí naučila v postroji a chodili jsme na vycházky v postroji, ona celkem do tahu šla sama, ale ani ty vycházky ne víc jak 3 km + občas delší vejlet o víkendu, v přirozeném pohybu jsem ji neomezovala vůbec nijak. Když už zvládala 3 km při procházce v tahu, postupně jsem jí začala brát ke koloběžce s Lumpem, ale nejprve navolno... zas od začátku, kilák, po čase dva, tři. Když to zvládala, tak jsem ji začala připřahat k Lumpovi, kilák, dva tři. Teď jsme na cca 8-12km tahu v káře, výjimečně víc, ale to už vidím, že tam má hranici, že dál už by to na ni bylo moc. Loni se mnou byla i na dogtreku, ale vždycky jen mid (cca 35 km), ono je to přece jen v tahu, i když pomalším a ne tak intenzivním, jako při mushingu...
No a jako chondra má GIOM. Když vysadím chondra, okamžitě vidím zhoršení, dostávala teď půl roku bylinky od Phytovetu a zhršení nenastalo, takže dle mýho fungujou i ty
Nikdy jsem nesáhla po Rimadylu, chtěla jsem, aby mi ukázala, kdy má dost, když ji nechám makat zase kousek víc, vidím, kdy jsem na hranici toho, kdy ji ještě nohy bolí, ale zvládá... Zatím jsem to vždycky udržela tak, abych ji nepřetáhla.
Běhá i agi, i když jen na 10cm skočkách, ale pro koordinaci pohybu to je super...
No a fotky s frisbee, co tu házím - já j to neučila, ona si jen asi rok pobíhala za Lumpem a kousala ho, když talíř chytil, a pak najednou chtěla chytat taky, tak jí to vyjímečně dovolím, ale to ne moc často, ono je vidět, že ty zadní nohy nefungujou, jak maj, a tak tam lítá jak akrobat, páč je vidno, že ty odrazy nejsou, jak by měly být... ale prostě když vidím, že je v poho a prostě to tomu Lumpovi ukrást chce, tak ji nechám...
Jo - a náš vet se na nás teda díval hodně podezřívavě, ale teď nás dává za příklad, jak i s dysplazkou se dá krásně fungovat. jen to chce nevzdat a po malinkatejch kouskách psa namakat, kde jsou svaly, tam to drží klouby v pohodě...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 16:41
- Nahlásit
wami
Moc díky, hned to takhle předávám kamarádce - myslíš, že by si mohla najít na stránkách tvůj mail a eventuálně ti eště napsat o nějakou radu nebo konzultačku?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 16:44
- Nahlásit
Psíček
To bych ale do vas jako nerek, ja vas vzdycky tipoval mladsi, mnohem mladsi, maximalne tak tech 150, vice opravdu nee...a ted takový šok...hmhmhm .....hele a dyž umíte latinsky, zkuste mi do latiny přeložit větu:
"Běž do pi*e ty seschlá mr*ko".
Určitě to bude znít krásně a já budu konečně všude vypadat jako rodilý latiník.
Jsem mladá duchem ,jen toho víc pamatuju
Ten překlad je těžkej,páč nevim,jak se latinsky přeloží "mr*ko"
ale ten začátek bych přeložila :Spatior ad vaginam tu "......."sicca ! Ale rači se nauč tohle,to se hodí vždycky:
Contraria Contrariís Currantur!to budeš vždycky za frajera v tomhle státě
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 17:04
- Nahlásit
Sali
hele to je dneska normální, že patolog sedí s jednou prdelí na více židlích, důležitý je, aby stíhala laboratoř, a to funguje dobře.
je vidět, že jsem z praxe vypadla
Stejně všichni lékaři, co tam dělají, mají ještě fakultní úvazky v Praze na Hlaváku, to už dnes nenní, aby na periferri byl někdo na 100%.
hmmm, tam bych se zase ráda podívala.... musím doufat, že mladej se jednou na tu vejšku dostane a já se propašuju dovnitř a okouknu, jestli za ty léta nenastala nějaká změna
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 17:12
- Nahlásit
wami
jo souhlas,něco jsem pochytila od tebem,něco od davídkoví.....
ale je fakt,že od té doby co nesedím doma jak pecka s dastym,tak od té doby nasvalil,+ dávám preparáty na nohy a už vůbec nekulhá na přední nohu,nechávám ho dělat co chce,občas si lehne a odpočívá s klackem v hubě a občas jde do tahu na trekk jakoby,chtěla bych,pokud to dovolí,jít jenom těch 35 km nějakej trečík
u sindy je to samé,ale ta má nohy zatím v pohodě a eliška ta tape za námi taky v pohodě
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 17:57
- Nahlásit
wami
Průšvih je když k stáru s tím psem přestaneš dělat. Já už musela nechat Hesinku "na gauči", po agi už bývala opravdu vyčerpaná. Jak ochabují ty svaly sleduju jak mi pes odchází před očima . Hesí, která kdysi lámala rekordy teď neskočí do křesla. Pokusí se o výskok, narazí do hrany a spadne na zem Snažíme se udržovat svaly alespoň vycházkama, ale mizí ještě rychleji než jarní sníh
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 17:57
- Nahlásit
Gerda
myslíš, že by si mohla najít na stránkách tvůj mail a eventuálně ti eště napsat o nějakou radu nebo konzultačku?
klíďo, bude-li to v mých silách, ráda pomůžu... mejl je " wami zavináč seznam tečka cz"
brezen2008
eliška ta tape za námi taky v pohodě
no jen se neboj, já se taky bála, ale Meluzínka teď už mastí i před károu, dělá nám lídra a řve na nás, že jsme pomalí
posledně jsem ji nechala běžet i ten kousek "do cíle" (domů), co ti velcí metou jak o život, mým odhadem tam daj cca 35 km/h na pár desítkách metrů... a stíhá je
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 18:00
- Nahlásit
Biluška
Snažíme se udržovat svaly alespoň vycházkama, ale mizí ještě rychleji než jarní sníh
vidím to na dědkovi, jak už nechtěl u kola (ani pomalu klusem), tak jenom vycházky, a taky už má ty zadní jak koza...
jenže na druhou stranu, pořád ať 8 let maká a žije naplno, než abych tohle měla doma celý její život, protože jak to vypadalo zezačátku (to na ten gauč ani nevyskočila a brečela mi doma každej den), tak to byla síla... takže jsem vděčná, že se daří a aspoň teď nějak fungá, myslím, že to i jí i mně stojí za to... radši kratší plnohodnotnej život, než delší o ničem...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 18:11
- Nahlásit
wami
radši kratší plnohodnotnej život, než delší o ničem...
Jo taky jsem se tak před lety rozhodla. Když se Hesince stal ten úraz a stáli jsme před rozhodnutím "šest let agi a pak psa na vozíku", nebo "patnáct let na gauči". Hesí chtěla to agi tak jsme do toho šli. Agiliťácký bůh Velký Hop nám nadělil deset let agilitění, to je mnohem víc než jsem tenkrát doufala. Teď za to platíme a stokrát si můžu říkat, že jsem to takhle chtěla... Teď prostě chci, aby Hesí žila do dvaceti let "na gauči"
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 18:16
- Nahlásit
Biluška
Teď prostě chci, aby Hesí žila do dvaceti let "na gauči"
jenže ona by nechtěla...
je to smutný, když pes odchází, a jak já to těžce nesu s dědkem , to je škoda slov... ale pořád si říkám, že snad se mnou měl a má fajn život a že ničeho neumísm litovat, dělala jsem vše podle svého nejlepšího vědomí a svědomí... a myslím, že ty taky, tak se na ty zbytečný výčitky vykašli a ke gauči jí udělej schůdky
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 18:24
- Nahlásit
wami
Biluška
Holky já to takhle měla se starým jezevčíkem. Doktor ho chtěl mermomocí "zachránit", řekl, že mu napíchá injekce na podporu srdce, že jen pejsek bude mít nějaká omezení, že nebude smět skákat, běhat, chodit v klidu, hodně odpočívat, pořád pod dozorem, že nám ho na nějakou dobu zachová. jezevcovi selhávalo srdce, šla mu z tlamky růžová bublavá vodička, byl už skoro mimo, jen pořád koukal, kde sem. Tak sem tam stála a řikala vetovi, že protahovat to 12letýmu jezevci s nemocným srdíčkem nebudu, že je zvyklej skákat do postele, skákat na stůl krást svačiny, že spěchává ke dveřím řvát na procházivší lidi, honí venku ptáky a veverky, a že nikdy nebyl na vodítku, tak na starý kolena na vodítko nepůjde. Taky mi přišlo zbytečný ho "zachraňovat na měsíc/dva. A bylo to moc smutný, už je to 9 let a vždycky mi to nažene slzu do oka.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 14 Lis 2008 18:30
- Nahlásit
Biluška
wami
Gerda
tak to jsem sem zas vlezla ve vhodnou chvíli
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 18:37
- Nahlásit
Tinta76
To je fakt. Konec pohřbů, pojďme radši řešit duchy a exorcismus . Už má někdo návod jak mám naučit našeho Mrtvého partyzána zalívat zahradu? Wami, už ze zoufalství zkouším i klikr a pořád polívá zeď a ne záhonky
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 18:49
- Nahlásit
wami
no tape,ona i někdy za psiskama letěla ,ale furt si mě hlídá
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 18:52
- Nahlásit
Biluška
co se duchůch týká, tak sme vyvolávali, kdysi dávno s kamarádama jako prdel. A nevim, co to bylo, ale bylo to dost nepříjemný, ale mám pocit, že to asi fungovalo. Jako já tou sklenkou nehejbala, fakt ne, je možný, že hejbal někdo jinej, ale přišla informace pro mě, že něco špatně s koňma. No a přišel můj osudnej poslední pád a první luxace. Pak sme to zkoušeli ještě párkrát a vždycky sem u toho měla meganepříjemnej pocit.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 18:55
- Nahlásit
Biluška
Gerda
Pro mně zrona aktuální téma...to štěndo včera taky jedlo a chtělo cucat, dokonce lízalo vývar z mističky, ale holt smůla...zas mám rozumného veta, nikdy nic zbytečně neprotahuje. Jak jsem mu navrhla, že to končíme, tak ho jen připsla a ještě jsem váhala, ale říkal, že být to jeho pes, tak ho uspí. S Ašou tak nějak podobně, zatímco u jiného veta ze mně tahali prachy za to, co bylo do budoucna bez vyhlídek, měl prostě jasno. V Porubě si počítají jenom za vpich jako takový 70 Kč plus použitý materiál plus léky, a já včera platila 301 Kč za dva dny, a byl v tom klystýr, tři injekce, sono, pak uspání a pitva, plus odčervení pro devět štěňat, dobrý, ne?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 19:00
- Nahlásit
Jen vsuvka, když sme u těch injekcí - necháváte se očkovat proti chřipce?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 19:01
- Nahlásit
Mucholabka
promin,taky se přidám
když jsem uspávala Dárečka,platila jsem 1000.-,je fakt že v tom bylo 200 za příplatek za svátek
když jsem nechávala uspat Ferdu tak see vším všudy za 300
kakdá jiná veterina
|