| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 09:28
- Nahlásit
Samozřejmě zdravím všechny. Máte někdo nějaký zajímavý rituál nebo začáteční povel než začnete cvičit?
Potřebuju něco vymyslet, aby se mi jeden pes lépe soustředil a druhý (šeltie) aby pochopil, že bude sranda. Zkoušela jsem u šeltie skok do náruče, což je Besin nejoblíbenější, ale tam jsem narazila na to, že skok do náruče má Beska zafixovanej jako odměnu za správné ukončení sady cviků.
Slovní "mám jídlo", které používám nefunguje dostatečně.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 09:28
- Nahlásit
Benda
blbe nejsem u pc takze se nemuzu podivat na tve foto
tak to je blbý, to je fakt...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 09:36
- Nahlásit
kachna_
Já používám větu "zapni si mozek, dem makat"
Hlavně na Pumu teda, ten zbytek má zaplý mozek neustále, s těma nebývá problém
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 09:40
- Nahlásit
Biluška
mohla by mi - prosím - napsat na mail: emoll@post.cz? potřebuju s něčím poradit a neznám tvůj mail. dík
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 09:43
- Nahlásit
moll
už píšu
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 09:44
- Nahlásit
jbat uz je to lepsi uz jsem si te namaloval v sobotu jsme s kamaradem uklidnovali placheho kone. Ti to pak napisu mailem aby do toho nikdo nekecal
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 09:47
- Nahlásit
Biluška
díík
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 10:38
- Nahlásit
Dobré ráno fšem, co je zase pokousala Nuny, poškrábala Maryje, fšem, co krásně ípili se zkouškařema, ale na zkoušky nemůžou!
jednak se přectafte, že náš Pipi je děsně chytrej, uvědomuje si, že je andulka. Při filmu sem na něj velice přísným hlasem, když už pištěl tak, že nebylo slyšet vůbec nic, zařvala: "Kdo tady neni orel mořský, bude držet zobák, nebo jde na mráz!" No a von fakticky stichl, bo je mu jasný, že není orel!
Skrzevá tu neděli, abych upřesnila mamku. Líbí se jí s náma trénovat hlídačky, bo ví, že se Nuny dycky bojim a vona mě pak o to radostněji kousne. Pak na nás dělali revíry, musela sem stát za stromem, přiběhla Nuny, vskočila a kousla mě. Ale mamka řikala, že nemám nic dělat, že si jí napoveluje sama. Schválně jí žádnej povel nedala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Až pak, když už sem byla slintnutá. Pak sem si řikala, že rači nebudu hejbat s rukama, aby si Nuny nemyslela, že jí chci odměnit rukávem. Maryje taky dělala revír, má velice radostné vyštěkání. DOufám, že taky davítkovou kousne. Procházka u dežaví byla krásná, domů jsem dorazila až ve čtyři. Dostali sme strašně moc hroznů, strašně strašně moc, že už sme ani neměli kam dát psy. MOC DÍKY TETO DEŽAVÍ! Fotky dám, až si nezapomenu foťák. Na ípení sme cvičili s panem Hlaváčkem, co se Maryji smál, že je pískací, když skáče přes překážky. Cvičili jsme poslušnost na zvv1, zm a zzo. Ani na jednu zkoušku bohužel nemůžeme skrzevá silnou reakci na střelbu. Jako tim nemyslim, že bysme šli na zvv1!!!! Ale ani do budoucna to nepřichází v úvahu. my spíš nemůžem na zzo. Mařka už mi druhou půlku po těch střelbách neodcvičí, nehne se na place hrůzou. Tak budem jen trénovat, to neva, nebo se domluvíme, jestli psa můžu na to střílení někam odvézt pryč.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:02
- Nahlásit
Benda
jbat uz je to lepsi uz jsem si te namaloval v sobotu jsme s kamaradem uklidnovali placheho kone. Ti to pak napisu mailem aby do toho nikdo nekecal
tak to mi teda napiš, já v sobotu i s plachým koněm zahučela do příkopy...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:09
- Nahlásit
kachna_
Máte někdo nějaký zajímavý rituál nebo začáteční povel než začnete cvičit?
Já se normálně Maryje zeptám, jestli chce cvičit. A vona většinou začne brečet.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:10
- Nahlásit
jbat
doufam ze sis neudelala bebicko, nam se nestalo nic
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:14
- Nahlásit
Gerda
A vona většinou začne brečet.
Jo - to právě znám. Dám první povel, Beska si sedne ke dveřím a tvrdí, že chce domů, to tvrdí, dokud se nerozcvičí. Je to dost demotivující (vůči mně), takže musim zvýšit hlas, což demotivuje Besku. Pak se rozcvičí a někdy, když jí to jde, má i radostnej projev.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:24 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
kachna_
, má i radostnej projev.
Gerda
A vona většinou začne brečet.
milé dámy- nic si z toho nedělejte. My jsme tento víkend měli velmi "úspěšný"
Eušus měl v sobotu na stopě tak radostnej projev - radostně ho zajímalo naprosto všechno okolo, ale ne stopa , takže jsem se z toho nakonec rozbrečela já
Asi končím se stopou a s jakýmkoliv výcvikem.
Zn.: Prodám psa. Jednovokýho. Páč si ho fčéra vyšťouch, když vyšťourával zajíce z hromady kmenů.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:30
- Nahlásit
Dobré skoro poledne vespolek
koukám, že jste toho za víkend moc nenamastili, takže sem všechno stihla dočíst.
Koukám, že Davídkojc měla nejakčnější sobotu i neděli, když jednak byla na prochajdě a druhák v dobách dávno minulých
My máme opět tři psy, protože ségra stále marodí, takže hlídáme Balinku.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:35
- Nahlásit
kachna_
No Mařka ale brečí radostně, jako že chce cvičit, že se těší, že za to dostane dobrůtku Ona velmi dobře reaguje na slovo BUDE a UKAŽ. Takže aby měla radost, tak se jí na všechno ptam: Bude cvičit? Bude ucho? Bude pes? Nebo ukaž auto - to má obzvlášť ráda, vim, že ho umí najít, protože když už chce jít domů, najde auto klidně v řadě mezi víc autama. A tak jak jízdu v autě nesnáší, sama si tam skočí, hlavně ať už jedeme domůůůůůůůůůů
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:37 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
Brý den fšem, co uš můžou trochu hejbat hlavou,jako já,ale zase maj prozměnu nachcípaný obě malý děti,že prskaj víc neš Biluščin buldok.............
Biluška
Gde si k ní přišla???Honem foto a podrobnej mejlík.
Ale prskání je u nic tak nějak normální,buď si zvykneš,nebo ne a pak máš smolíka.
brezen2008
To ti přestala hárat nějak brzo,né???
davidkova renata
Paní,synáčka máte čananýho ofšem pro mě byl lákavjejší ten talíř přet ním.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:41
- Nahlásit
Gerda
na ZZO můžeš, tam se nestřílí, i na BH to jsme u nás měli teď v sobotu a je to dost dobrá komedie - ty spešl cviky a je to taky bez střelby.
kachna_
já si hraju s balonkem, teda já ho ukazuju a pes ho chytá, akorát se občas netrefí a chytne mi ho s rukou.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:42
- Nahlásit
jablunka
Ale prskání je u nic tak nějak normální,buď si zvykneš,nebo ne a pak máš smolíka.
Tak já bych si aj zvykla, možná.... ale Mášenek je ňákej nervozní a pořád chce, aby na něj ten pes neplival . On je zvyklý od LIlátka, že plive jenom za trest když ji někdo naštve. A nechápe proč na něj Porsche-Orinka-Olinka plive furt když jí nic nedělá
Ale musím uznat, že znám lepší způsoby probuzení než je buldok co mi z blízka prská do ucha
Posílám ti sovu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:50
- Nahlásit
PetraK
O stopách mi ani nemluv!
Když jsem vzala psy na stopu minule, Buca šla jakž takž, ale s přehledem, páč je zkušená přecííí a ví, že stopa neuteče. Ferdík šel nádherně, měla jsem z toho radost.
Minule-Ferdík se na to kompletně vys..., šel někam úplně do dupy. Pak jsem ho přivázala a šla jsem s Buckou na starší stopu. Mezitím Ferda u stromu řval a začal si překousávat vodítko, tak jsem nechala Bucu Bucou, zautíkala jsem za Ferdíkem, ztraverzovala ho, a šutíkala zpátky za Bucou. Ta mezitím čuchala, hrozně moc poctivě a ani si nevšimla, že jsem byla pryč ale Ferda mě nasral a asi mu řeknu, že je blp.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:51
- Nahlásit
Biluška
Tak já bych si aj zvykla, možná.... ale Mášenek je ňákej nervozní a pořád chce, aby na něj ten pes neplival
Mášenek si zykne,zvyk si na jedenáct psů,tak přežije i jedno prasátko.
znám lepší způsoby probuzení než je buldok co mi z blízka prská do ucha
To je prskání z lásky.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:55
- Nahlásit
Alexa
na ZZO můžeš, tam se nestřílí
Ale u nás se cvičej současně se ZM, kde se střílí. Nejdřív maj poslušnost ZZO, potom maj poslušnost ZM, těm vystřelej, potom maj ZZO speciální cviky a tam už sme v prd..i.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:55
- Nahlásit
Biluška
čéče, dostat se takhle k buldokovi, asi bych neměla srdce se ho zbavit, moc se mi líbí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:59
- Nahlásit
jablunka
co uš můžou trochu hejbat hlavou,
hurááááá! No tak! Ale zas na druhou stranu- má to svoje negatýva. Páč jak se člověk musí votáčet tělem a ne hlavou, tak posiluje pasní svalstvo, takže de voto, esli je to vlastně výhra, že uš můžet točit hlavou????
Prskaj děti víc než buldok? Tak taky ručník kolem hlavičky.
Mucholabka
Ferda mě nasral a asi mu řeknu, že je blp.
já nebyla nasratá, já byla celá lítostivá, takže prostě: Prodám "nadějného" stopaře, zn. do buřtů
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 12:04
- Nahlásit
Mucholabka
dostat se takhle k buldokovi, asi bych neměla srdce se ho zbavit, moc se mi líbí
Najeď si na bazoš,psi a dej do vyhledávače daruji a máš doma buldoka hned.
PetraK
takže de voto, esli je to vlastně výhra, že uš můžet točit hlavou????
Výhra na stopro,páč uš se sama učešu,umeju si hlavu a dneska sem si konečně sama zavázala kaničky.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 12:09
- Nahlásit
Gerda
že náš Pipi je děsně chytrej, uvědomuje si, že je andulka. Při filmu sem na něj velice přísným hlasem, když už pištěl tak, že nebylo slyšet vůbec nic, zařvala: "Kdo tady neni orel mořský, bude držet zobák, nebo jde na mráz
no vono je jako možný,že prostě jen nesnáší zimu(jako já),tagže ho nepřecenujte
čus fšicííí co maj buldogy,psy na hlídání,modřiny,a povolený bloky aji svěrače
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 12:14
- Nahlásit
davidkova renata
Hele mamko, walda psal, že sme taky hlášený na zopky....můžu si teda tu zkoušku dělat kolikrát chci? Třeba jí teď neuděláme, nebo na strašně málo bodů, tak si to můžu opakovat, až se mi ten počet bodů bude líbit? Dyš je Mařka stejnak dál než na zop, zzo a max bh nepoužitelná....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 12:18
- Nahlásit
Gerda
si to můžu opakovat, až se mi ten počet bodů bude líbit?
ne.
bud uděláš nebo ne,jiná možnost nejni ,můžeš dělat kolikrát chceš dyš neuděláš,ale to co chceš ty ...to sem eště ani vod nikoho neslyšela za ty léta
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 12:22
- Nahlásit
Mucholabka
čéče, dostat se takhle k buldokovi, asi bych neměla srdce se ho zbavit, moc se mi líbí
Neboj, možná dojde i na tu inzerci, můžeš být první v řadě . Ale Porsche-Orinka-Olinka je gaučová, nikoliv zahradní . Zatím to vypadá nadějně, s Texíkem si hrají, se zbytkem se tak nějak ingorují, akorát po Bonce dvakrát vyjela. Ale nejspíš ne ve zlým, protože ji ani jednou nekousla, jenom ji přilehla k zemi. Pokaždé dostala traverzou děsně moc, uvidíme co to udělá. Dneska už je klid na všech frontách. Venku je v pohodě, seznámila jsem ji s kravama a vůbec je nechce lovit. Akorát chce žrát kravince Zítra zprubnem slepice.
Už poplivala sousedku-semetriku a baba z toho dostala epileptický záchvat Dědek dneska od rána míchá maltu, asi začínají stavět zeď a vodní příkop na obranu proti našim psům
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 12:22
- Nahlásit
davidkova renata
Hm, tak to mě štve, chtěla sem mít co nejvíc bodů, ach jo!
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 12:23
- Nahlásit
Gerda
tak to máte nějaký divný, u nás dělali posluišnost ZZO, pak předváděcí pes a pak spešl cviky a pak teprve ZM. U BH šel mezi nima a IPO taky předskokan a pak teprve jsme šli my ípaři. Spešl cviky šli až po ípařích, ale to si mezitím můžeš psa uklidit
|