Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 14:03
- Nahlásit

Verca

Co se týká te soli a tak,nechci kecat,ale prý je to tak,že záleží,kde se to vyrábí.EU má na tohle jiné normy než ČR a HIPP je třeba z Francie (jinde jsem sůl nenašla).Já jsem si třeba koupila knížku,jak vařit mrňatům a autorkou je angličanka a divila by ses,jaký je rozdíl v zavádění potravin mezi ČR a Anglií.

Alexa
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 14:06
- Nahlásit

Biluška
Jak ho tedy vypěstují do těch skleniček, že tam má těch dusičnanů míň?

tedy děfčata tady se na 100% přidávám k Bilušce! Vážně si myslíte, že pro mimina do skleniček pěstují extra zeleninu, ovoce, maso, ryby atd? A že je to kontrolované? No to možná bylo když dávali recepturu ke schválení, nebo si myslíte, že každou uvařenou várku posílaj na anylýzy a když nejsou stoprocentní tak jí vyhoděj? Nechci Vám tedy brát iluze, ale vážně je to jak s granulema, je to rychlý, jednoduchý, rozhodně dražší a "hlavně je to vyvážený" pro fšechny děti

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 14:25
- Nahlásit

Verca
a já nevím, já těm testům na idnes moc nevěřím. asi jsem fakt moc nedůvěřivá, ale přijde mi to, jako zaplacený výsledek. řeknou lidem to co chtějí, aby kupovali... kdo zaplatí víc, ten to vyhraje....ale možná kecám, nějak jsem se o to nezajímala, ale tenhle dojem mám od doby, kdy jsem jich pár přečetla...
To jsi přesně trefila hřebík na hlavičku

Kdysi jsem měla co do činění s kontrolou pracích gelů a prášků. Jistá nejmenovaná firma (bych nerada,aby mě někdo žaloval, páč důkazy už v ruce nemám) co vypere dočista dočista a bez namáčení několikanásobně (takřka několikatisícově) překročila limity fosfátů. Dostala pokutu v řádech statisíců, zaplatili a jelo se dál - fosfáty zůstaly a dál se v nich vesele pralo. Podle vyjádření jednoho z vysoce postavených činitelů té firmy se jim to vyplatí. Aby bylo jasno, tu pokutu dostali za lživou reklamu a lživé údaje na obalu. Ale miliony českých hospodyněk jsou přesvědčené jak šetří přírodu a zdraví své rodiny když kupují právě tenhle BEZFOSFÁTOVÝ prášek

Proč si proboha myslíte, že u dětské výživy je to jiné? Taky slíznou pokutu, zacvakají a mezitím miliony matek v supermarketu hodí skleničku do vozíku
HOlky, otevřte oči, to si fakt myslíte, že do těch skleniček se pěstuje zelenina někde ve skleníku, kolem ní chodí sterilně umyté zahradnice ve skafandrech a zalívají to destilovanou vodou?? Panebože, vždyť jsou v tom ty samé kedlubny a mrkev co mají v tom samém supermarketu o dva regály dál a vy je zavrhujete jako plné dusičnanů

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 14:48
- Nahlásit

Biluška
no právě, že se mluví o tom, jak je to kontrolované, ale přitom byla nedávno aféra snad s Hamé, že ta jeji brokolicová sklenička je plná dusičnanů či něčeho podobného. Tak jak se to pak mohlo stát, když je to tak měřené?

Venta
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 20:52 - Změnil/a: Venta
- Nahlásit

Verca
jak můžou dát do té skleničky sůl a pepř, když se doporučuje sůl až od jednoho roku?
A v některých ovocných přesnídávkách pro ty nejmenší je i cukr.
Jinak si myslím, že krmit dítě jen skleničkama je asi podobné jako krmit psa jenom granulema - taky údajně obsahují všechno potřebné, ale určitě to není moc přirozené. A když se vaří z biozeleniny, tak je to podle mně určitě lepší. Já to tak dělám, i když samozřejmě na cestách a nebo když není čas vařit, tak skleničky taky dávám.

edit: koukám, že skleničky s granulemi už tu přede mnou srovnávala Biluška ....

abby
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 21:01
- Nahlásit

Venta

Jen.aby to bio nebylo jen predrazene nebio.Mozna si delam iluze o sklenickach,ale o bio zadne nemam.Na to o tehle oblasti vim az moc.A psa krmim jenom granulema,cimz to nechci srovnavat.

Venta
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 21:05
- Nahlásit

abby
No jo, člověk nikdy neví. Ale doufám, že bioobchody, co u svého zboží uvádějí původ a značku, jsou OK... A nebo třeba taky ne a já jsem jenom naivní

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 21:33
- Nahlásit

Venta
A v některých ovocných přesnídávkách pro ty nejmenší je i cukr. toho jsem si taky všimla. děs běs.

Naše psy granulemi nekrmím právě proto, že nevěřím těm obsahům na obalech a proto dostávají vařené a syrové maso s přílohami a já sama nejsem zastáncem pytlíkovýho vaření pro nás, prostě mám ráda, že když někomu dám najíst, ať už manželovi, dítěti anebo psům, tak vím, co v tom je.

sarax
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 22:58
- Nahlásit

Biluška
Kurňajs, babizny, to ste fakt tak líné těm miminům vařit??
JO....
a prostě dámy prominou,ale těm straším sem vařila a byla taky doba kdy se dávaly ryby hnedka skoro a dneska se ví že ryba do roka ne e..takže jsem přesvědčená že než klohnit blbě je toto lepší u malých...a prostě věřím že doba i pokrok šly dál ruku v ruce a ne vše je tak zlé...proto fakt jsem za lahvičky aspon do určitého věku

jablunka
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 07:29
- Nahlásit

Čus matky
Já to rvu úplně všude,ale taky vás poprosím o hlasování pro Štěpánka u "pojídače pavouků" a "dobroty".Díky moc
http://www.babyaukce.cz/foto1/

brut
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 08:46
- Nahlásit

jablunka
odhlasováno

Darina1
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 08:49
- Nahlásit

jablunka
Už.

jablunka
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 08:50
- Nahlásit

brut
Darina1
Díkes baby.

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 08:56
- Nahlásit

jablunka
babouk je super, odhlasováno obojo

Je k něčemu přebalovací podložka?

jablunka
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 08:58
- Nahlásit

kachna_
babouk je super, odhlasováno obojo
Díky.
Je k něčemu přebalovací podložka?
No mi jsme jí hodně užili,Tom mi nechával dělat pro štěpána komodu a na ní jsem měla podložku a měla sem super přebalovací pult.

abby
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 09:07
- Nahlásit

jablunka

odhlasováno

kachna_

Do určitého věku určitě.Já už přebaluju na zemi nebo na gauči,protože už se moc hýbe a z komody by mi mohl spadnout,ale tak cca do 4 měsíců jsme přebalovali tam.Určitě si taky kup jednorázové podložky.

Venta

abys věděla,o čem mluvím,tak mrkni na včerejší zprávy o bio z Rakouska.Poslední,co mě napadá od nás,rušilo se tady JZD a hádej,kdo odkoupil všechnu podestýlku,seno a krmivo .... biofarma.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 09:11
- Nahlásit

jablunka
odhlasováno. Pavouk je super!

kachna_
podložka je super, já jí používám na postel,na gauč... nemám přebalovací komodu. Kolikrát mi už zachránila povlečení před potopou.

abby
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 09:34
- Nahlásit

Verca

Tak do postele se mi malej ještě nepochcal,on to tam kdyžtak poblil.

Pokud budeš přebalovat třeba na té posteli,tak si kup jen ty jednorázovky.Ta gumová je studená,takže já na tom tu jednorázovku stejně mám (a každej,koho znám).

brut
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 09:37
- Nahlásit

Koukám, že se tu opět řeší lahvičky a vaření

Tak vám se dám svůj pohled na věc.... dle mého je naprosto jedno, jestli dítěti vaříte doma nebo kupujete lahvičky s uvařeným něčím, alespoň co se týká kvality potravin, protože všude se hnojilo, všude se stříkalo nebezpečnýma látkama. Zatím nikdo nevynalezl metodu, která by z potravin dostala škodliviny, které "natáhly" v době růstu. Ohledně obsahu... u vařeného doma máte kontrolu alespoň nad tím,co dítěti servírujete. V lahvičkách máte nějakou hmotu u které ti tvrdí, že obsahuje to a to, ale jistotu prostě nemáte.
Někdo se tu zmiňoval o rybách..... je s podivem, že nejzdravější Evropani jsou ve Středomoří, kde i malé děti ( sotva chodící)baští ryby a mořský produkty, používá se olivový olej atd.
Ono to bude vždycky o marketingu, o "novém" pohledu a o tom, jestli člověk je schopen používat svůj vlastní rozum nebo se bude řídit tím, co mu někdo nakuká....stejně jako u granulí a masa

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 09:38
- Nahlásit

kachna_
Já měla tu komodu s přebalovacím pultem a bylo to super. Mám v háji záda a takhle jsem se vůbec nemusela hrbit, dítě bylo přesně ve správné výšce . Jenomže v půl roce mi z toho zhučela dolů Takže fakt jenom do určitého věku, pak už je to nebezpečné, páč je to úzké

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 09:44
- Nahlásit

A zkušenost s dětskou chůvičkou? Asi jak v bytě tak v domku, nevim, jestli stihneme podkroví dodělat včas.

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 09:59
- Nahlásit

Jak píšete, my máme přebalovací pultík, ale velmi rychle jsem přešla na ty jednorázový podložky (co nejlevnější třeba Helen Harper) a přebalovala na zemi či na posteli. Ono se těm pádům dítěte asi moc ubránit nedá, ale z vysokého přebalovacího pultu.., to fakt ne.

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 10:02
- Nahlásit

Biluška
No a jak to děláte s tím vařením? Nechci uvařit kýbl mrkve s bramborem a hovězím masem, aby to pak žrala malá týden (teda jedla ).
Chci aby jeden den měla mrkev a brambůrku, druhý den kukuřici s hráškem a těstovinama. Třetí den brokolicu s kuřátkem a sýrečkem. Čtvrtý den rybičku s rýžičkou... a tak. Což bych musela vařit buď denně v miniporcičkách nebo naplnit mražák tisíci druhy všeho a pak po kouskách odebírat a to teda ještě stavím jako umění, protože ona mi to do pusy nedá, pokud je tam šlupka z hrášku, větší kousek brambůrky, tužší kousek masíčka..., většinu toho, co jsem uvařila sežral Gafák, což se mi u skleniček ještě nestalo.
Jako si sypu popel na hlavu, ale ona mou kuchyni odmítá.

brut
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 10:13
- Nahlásit

Garfield
Jako si sypu popel na hlavu, ale ona mou kuchyni odmítá.

Holka od malička sní vše, co jsem před ní postavila.... mladej nééé, ten měl tendence si vybírat. Jsem asi hnusná, ale nějak jsem se s ním nemazlila. Pokud nechtěl, tak byl o hladu a dostal to samé o dvě hoďky později.... netrvalo dlouho a baštil vše bez rozdílu
Jinak já vařila vžycky tak max. dvě porce tzn. jedna brambora, jedna mrkev.... pár těstovin, trošku hrášku a kukuřice - teda, tyhle dvě věci jsem pasírovala, aby tam nebyly právě ty slupky nebo jsem je mixovala, ostatní jsem jen rozmačkala vidličkou, maso nasekala na drobný kousíčky ( vlákínka)

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 10:17
- Nahlásit

brut
No já to vždy rozvařila do úplnýho měkota, pak rozmačkala mačkadlem, pak rozmixovala mixérem, pak ještě trošku rozředila, aby to klouzalo do krčku a ona stejně vytáhla z pusy slupku hrášku o velikosti 0,1 x 0,1 mm a hodila to na zem a hodinu pak plazila zhnuseně jazyk. Což mě zhnusilo.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 10:24 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

abbymy máme v ložnici chladněji a když byla úplně malé mimi a vysvlíkla jsem jí, tak sem tam letěl čůrek. a to nebyl čůrek jako od holčičky, ale jako od chlapečka.

Levněji než ty jednorázové podložky vyjde opravdu ta podložka a na tu dávám látkovou plínku, takže je to teplé a bez zbytečných nákladů navíc. ty jednorázovky používám na cestování

kachna_
chůvičku jsme až tak nevyužili, bydlíme ve vrchním patře baráku a když jsme třeba grilovali, tak jsem si chůvičku vzala. Má dost velký rozsah. přesto jsem se tam chodila dívat. jestli miminko zvrací, tak to ti nezachytí.my máme Phillips a kolikrát jsme tam přišla a byla poblinkaná. jenže my jsme měli dost zvracející dítě. a propo, kdysi chůvičky taky nebyly. S tou naší chůvičkou prý můžeš jít k sousedům a máš klid, ale já osobně bych dítě samotné nenechala, kor miminko. takže já bych si jí znovu nekoupila.

GarfieldTak s tvým popisem bych taky nevařila. zvlášt když už je zvyklá na skleničky. Já si navařím porce. třeba půl kila brambor, rozvážím to na 50 g a nasáčkuju, pak mrkev, taky po 50 g atp. a pak to dokombinuji. je pravda, že to zabere tak půl dne, ale zas máš pokoj. my jsme ale na začátku s příkrmy, takže toho tolik co vy nemůže... než jsem začala zamražovat, tak jsem prostě každý den do kastrolku naházel mrkev, brambor a bylo. ale já mám jistotu, že to sní.

brut
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 10:24
- Nahlásit

Garfield
ona stejně vytáhla z pusy slupku hrášku o velikosti 0,1 x 0,1 mm a hodila to na zem a hodinu pak plazila zhnuseně jazyk. Což mě zhnusilo.
.... vítej ve světě jedlíků

Hele, netvrdím, že se nemají dávat skleničkový jídla, ale ne s tím, že jsou něco lepšího ( myslím s ohledem na škodliviny) jak jídlo uvařené doma. Mně osobně by nejvíc vadilo to, že nevím, co do toho opravdu dávaj ....

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 11:06
- Nahlásit

brut
Mně osobně by nejvíc vadilo to, že nevím, co do toho opravdu dávaj ....

nevědomost hříchu nečiní
a tohle fakt neřeším..prostě dneska navařím polívky a takový věci jako omáčky na mražák..a v poho..ale malinký jsem dávala lahvičky a bylo
a ty ryby si někde zjisti..oni i ti středomořani nejspíš dneska už vědí pokud jsou osvícený..to není blud z hlavy jedný felčarky..tohle je daný..stejně jakože lepek do min.10 měsíců není OK..a argumenty že dřív nevěděli a děti vyrostli??
mno dřív enbyla myčka,pračka(ne že se ozve Biluše z horror historkou o valše) dřív se umíralo víc na věci na který dneska ne..prostě tak to je..a zatěžovat organismus kdžy to není nutné..nevím proč..doba donese kvanta sajrajtu tak proč ty mladý nešetřit

jablunka
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 11:27 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

Garfield
ona stejně vytáhla z pusy slupku hrášku o velikosti 0,1 x 0,1 mm a hodila to na zem a hodinu pak plazila zhnuseně jazyk. Což mě zhnusilo.
Teď mi to předvedl názorně Štěpán......řízek,brkaše a rajčátko.....to vyšoupl mimo talíř a zhnuseně mi povídá,že zelenina mu nekutná.

A fšem moc děkuju za hlasy.

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2009 11:33
- Nahlásit

jablunka
že zelenina mu nekutná.
hmmmm hlasování pro pojídače je radost
a s tím co nekutná?nám nekutná masíííčko vůbec..do polévko ho pidlím na mm kousky a stejně je najde mezi kusem mrkve,těstovinky a nevím čeho takto vybere ten ždibec masa..a umí dokonale maso hromadit v puse aby to vyplivnutí bylo efektní...ch jo

<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání