Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 15:25
- Nahlásit

Verca

Počkej,my taky ještě nelezeme.On jen na čtyřech skáče,ale lezení vypadá jinak.Když ho posadím,tak sedí,ale sám se pokusil ze čtyř sednout až včera.
Já dávám na žužlání křupky.Je od toho strašně špinavej a ten můj chlap (manžel) jaksi nepochopil,že to k tomu patří,takže ho třeba včera několikrát převlíknul.Prý nebude chodit špinavej.Ale prát a žehlit to budu já.
Jo a dneska teda snědl 3 lžičky mrkve,ale bylo to strašně srandovní,jak nevěděl,co s tím v té puse

Jo,jo,strašně rychle to letí.A přitom to byl takovej malej hovňousek

Verca
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 20:17
- Nahlásit

abby
já to pochopila. stejně je to velký výkon, Baruška až od těch 7 měsíců klečí, tak jsem to myslela.
Když si vzpomenu na naše začátky s mrkvičkou... nechtěla otevřít pusu a asi po týdnu začala baštit jak šílená a to proto, že jsem jí dávala jídlo zároveň, když jedl i manžel a ona ho sledovala a napodobovala. a pak to šlo samo.
a můžu se zeptat jaké křupky? a kde je kupuješ? mě jedna paní říkala, že nemám kupovat ty pro dospěláky, že je v nich sůl a tu by do roka neměli jíst. což mi teda řekla i doktorka, tak nevím. prý jsou nějaké dětské v biovýživě... Zas si ale říkám, jestli to nepřehánějí. My taky žužlali rohlík, ve kterým je lepek a bílek a taky žiju....

sarax
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 20:25
- Nahlásit

Verca
My taky žužlali rohlík, ve kterým je lepek a bílek a taky žiju....
no to je fakt..ale já tyhle věci u Vikči dodržuju neb jak říkám,dřív se taky víc umralo na to na co se nemusí dneska věda jde dál a je to má úlitba bohu za to že mi děcko lozí po podlaze s psákama

Lola1
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2009 22:15
- Nahlásit

Musím to vyřídit najednou - nestíhám číst:
1. Fšechny dětičky tady jsou moc krásný a šikovný a hrozně rychle rostou.
2. Mel blahopřeji - moc prima fotky.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 08:04
- Nahlásit

sarax
kde je foto psáků a Viki?
se člověk chce kochat a tady prt!

Meta
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 08:10
- Nahlásit

Už je jisté, že jsem dva psovodi v jednom a že štěně psí holčičky, které jsem nedočkavě vyhlížela, až vykoukne na svět, se nenarodilo...narodili se jen tři psí kluci ...grrr....
Dva psovodi a žádnej pes....bože, to je situace

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 08:21
- Nahlásit

Meta
Už je jisté, že jsem dva psovodi v jednom
jééžiš..,tak to tě upřímně lituju.. a navíc
štěně psí holčičky, které jsem nedočkavě vyhlížela, až vykoukne na svět, se nenarodilo...narodili se jen tři psí kluci
tak to je úpa v řiti uš..

Meta
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 08:28
- Nahlásit

davidkova renata
jo! vystihlas to ouplně přesně...........dneska se mi zdál sen o takové super chlupaté krásné fenici, jak ke mně hupla....

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 08:33
- Nahlásit

Meta
Paní Meto, sotva jsem uviděla Vaše jméno tu, přiřítila jsem se jak hladový čokl.
Nezlobte se na mě, ale to Vám gratulovat prostě musím a dokonce v tom vidím jakési dílo prozřetelnosti - ty tři úkazy, které se v posledních týdnech udály... Berte to jako osud.

Fajka
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 08:42
- Nahlásit

Meta
spěchám uknout jak se daří Metičce a nestačím valit oči

Meta
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 08:45
- Nahlásit

Garfield

abby
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 09:07
- Nahlásit

Meta

Tak nevím,jestli je na místě gratulace,ale stejně gratuluju

Verca

Já kupuju ve zdravé výživě a ty jsou opravdu bez soli a některý i bez tuku.Mám i rýžové,ale ty jsme ještě nezkoušeli.Jak píše sarax,sice se s tím možná víc nadělá,ale taky to dodržuju.

Prosím vás,vařili jste nebo jste kupovali skleničky?Já se pořád nemůžu rozhodnout.Chtěla jsem vařit,ale pak jsem četla nějaký test,že kupované je lepší a hlavně se nemá používat jarní zelenina,takže teď stejně nemám na výběr.

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 09:11
- Nahlásit

abby
Mluvíš mi z duše. Já kupuji skleničky pořád. Právě proto, že chci věřit, že ty suroviny pro přípravu těch jídel (mimochodem moc dobrých a velmi pestrých) jsou hlídaný, což suroviny kupované v hypermarketu rozhodně nejsou (co do norem dusičnanů apod.) No a za další, že ona je frfňa frfňatá a představa, že se jí dělám, mixuju, rozvařuju a pasíruju s jídlem, který pak vyhodím, protože to zrovna teď ona eee, tak bych jí hlavu utrhla. Takhle prostě zavřu skelničku, dám do ledničky a místo brokolice se sýrem otevřu boloňské špagety a je to sežráno v cukuletu.

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 09:19
- Nahlásit

Dovednosti, které bych nečekala

Pro zasloužilé maminky nic nového, ale já jsem jak v Jiříkově vidění, když...:
- malá poprvé dolezla ke stolu, vzala z něj ovládání a sama od sebe je namířila na televizu a mačkala a mačkala

- malá sama od sebe vzala na křesle kapesník (nikdy jsem ji to neučila ani to s ní nezkoušela), dala si ho k nosu a začala předvádět smrkání

- malá dolezla do předsíně, kde ležely tátovy boty (nevěřila bych, že si ty dva obrovské patvaré předměty spojí se svými botkami), posadila se a na každou nohu si natáhla jednu jeho botu o velikosti jí samotné

- učila jsem ji včera "Bůůůů" a ukazovala obrázek kravičky na obrázku. Samozřejmě jsem jen tak mimochodem občas řekla "Krává dělá....", ale jinak jsem do zblbnutí dělala jen to "Bůůůů". Ona na mě kouká, kouká, nadechne se a pak řekne "Kráva...". Děcka fakt, přísahám! Ale teda ráčkuje jako kráva

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 09:27 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

Garfield
Děcka fakt, přísahám! Ale teda ráčkuje jako kráva
Krásný.....Myšma je šikulka.
Meta
Gárfíldová má pravdu,já v tom taky vidím osud.Moc gratuluju.

brut
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 10:56
- Nahlásit

Meta
gratuluju ke kindrvajíčku

abby
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 11:16
- Nahlásit

Garfield

Nejsem zasloužilá matka a úplně tě chápuMalá je opravdu šikovná.Počkej,až začne cvičit Gafa

Jo,manžel taky říká,že mám kupovat skleničky.Alespoň do toho roku.A co kupuješ?Já vím,že je blbej Hipp kvůli soli,ale jinak je to asi jedno,ne?

sarax
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 11:44
- Nahlásit

abby
Garfield
hele teda já vařím až tedka...ale do cca 2 let měla skleničky...ve chvíli kdy jako může jíst "normálně" vařím ale jí zvlášt.méně soli nekořením atp..na skleničky vzpomínám se slzou v oko..bylo to skvěle rychlé

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 12:32
- Nahlásit

abby
Skleničky baštíme výhradně od Hami. Brala bych i Hipp (myslím, že tady je to jedno), ale jsem prostě zvyklá na Hami. Jinak jsem slyšela od více doktorů a bylo to i v médiích, že Hamé ne ne.

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 12:43
- Nahlásit

Kurňajs, babizny, to ste fakt tak líné těm miminům vařit??
To je radši krmíte tím chemickým svinstvem?

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 12:59
- Nahlásit

Biluška
Proč chemickým? Já to považuju za pestrou paletu všech možných druhů zeleniny, všech mas a ryb, kdy jednotlivé ingredience jsou kontrolovány, je to bez soli, bez koření, bez barviv a bez éček. A i ta konzistence je výborně postupně přizpůsobena možnostem malých člověků.

Proč na to nadáváš?

abby
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 13:11 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Garfield

Mě zase řekla doktorka,že Hipp ne a taky jsem to slyšela i četla z různých zdrojů.Proč né Hamé?teď jsem koukala,co mám doma za příkrmy (dostala jsem je od mamky) a máme hlavně Hami a Sunárek,ale v Sunárku je už od 6. měsíce pepř

A ovocné taky kupujete?

Biluška

Jak píše Lenka,je to kontrolované,takže víš,že v tom je přesně to,co tam má být.Jen je tam míň vitamínů,protože se to sterilizuje,ale jinak to doma takhle nikdy nepřipravíš.

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 13:24
- Nahlásit

Garfield
abby
A to jako fakt věříte tomu, že je v tom to, co je na obalu napsáno? Všechny druhy zeleniny a tak? To mi přijde skoro stejně naivní jako věřit tomu, že v granulích je jehněčí maso.
Klidně bych to děcku koupila (a kupovala jsem) např. na dovolenou. Nebo když jsem jela na závody - přece s sebou nepotáhnu kastrůlek s brokolicí. Ale krmit je tím pořád mi přijde ujetý. To už je fakt jak granule.

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 13:35
- Nahlásit

abby,sarax JJ, sice se někdy nad něčím pozastavím a vzpomenu si, co jsme dělali a baštili mi, ale pokud dostanu vysvětleno proč to tak dělat a pak si ještě o tom něco počtu, tak to stejně dodržuji, tak jak dodržuji teď s tím lepkem, solí apod. Takže zamířím směr bioobchůdek a snad i nás budou křupajzny. Díky za radu.

Garfield,abby Tak teď jste mě docela překvapily s těmi skleničkami...vím, že to je kontrolované, ale já si pořád říkala, že když vařím, tak dělám pro svou malou nejlíp. Navařím si dopředu, zamrazím to a pak jenom zeleninu kombinuji....Já se zatím teda nikde nedočetla, že skleničky by byly lepší než vaření. to fakt slyším poprvé. Já teda dám hodně na rady paní z kojeni.net a vlastně jsem si o příkrmech četla hlavně tam. Vímjen, že špenát by měl být ze skleniček, že my ho nepřipravím s tak malým množstvím dusičnanů jako je ve skleničkách.
Ale zase chápu, že když je někdo frfňa, tak jsou skleničky určo lepší pro mamčiné nervy a usílí vyvařovat.

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 13:36
- Nahlásit

Biluška
já jsem právě taky nedůvěřivka nedůvěřivá a jsem ráda, když vidím, co do stravy pro malou dávám...

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 13:38
- Nahlásit

Vímjen, že špenát by měl být ze skleniček, že my ho nepřipravím s tak malým množstvím dusičnanů jako je ve skleničkách.
Špenát má v sobě dusičnany "od přírody". Prostě bez nich vypěstovat nejde. Jak ho tedy vypěstují do těch skleniček, že tam má těch dusičnanů míň?

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 13:41
- Nahlásit

Biluška
já fakt netuším, to tam bylo psáno. Já se v zelenině až tak nevyznám. to o tom špenátu jsem četla poprvé. nevím, co tam nahází, aby to zmírnili... jestli to je tedy pravda.

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 13:46
- Nahlásit

Verca
Nechci ti brát iluze, ale nemůžou tam "nic naházet, aby to zmírnili". Prostě v té zelenině jsou dusičnany a nejdou z toho nijak vyprat. To nefunguje tak, že přidáš cukr, abys zmírnila kyselou příchuť

Prostě ty "skleničky" jsou lobby, stejně jako granule.

abby
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 13:46
- Nahlásit

Verca

Viděla jsem na to zajímavou diskusi v TV (myslím,že v Sama doma),kde se bavili o tom,jestli vařit,kupovat bio ....

A vyšlo z toho,že když vaříš,tak jedině z bio zeleniny a ovoce (což vzhledem k tomu,že vím,jak to v bio chodí moc neberu) a kdyžtak kupovat skleničky,protože u nás jsou hodně přísné normy např. na obsah dusičnanů ..... a to doma nikdy nezměříš.Nehledě na to,že dětské příkrmy jsou dost testované a hlídaní,takže ano,já věřím,že je tam to,co tam je.Ale čtu etikety,protože vím,že kolikrát je tam třeba ta sůl,koření ... a hlavně doporučení,od kdy je to vhodné občas nesedí.

Kdyžtak můžeš mrknout alespoň tady:http://ekonomika.idnes.cz/kupovana-kojenecka- vyziva-je-zdravejsi-nez-pripravena-doma-p4x-/test. asp?c=A070620_182616_test_maf

Nejd eo to,že bych nechtěla vařit,s tím problém nemám,ale to je jako se bavit,jestli dávat psovi granule nebo vařenou stravu.Vždycky budou pro a proti.

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2009 13:55
- Nahlásit

Biluška
na to fakt nemám argumenty. vysvětlila jsi to jasně.

abby
no já třeba z mrkve vykrajuji ty středy, tam je nejvíc dusičnanů a tak podobně. jsou různé vychytávky. Ale právě, že když je to tak hodně kontrolované, tak jak můžou dát do té skleničky sůl a pepř, když se doporučuje sůl až od jednoho roku? To mi právě nejde moc do hlavy... Já si totiž taky četla ty etikety, když jsem chtěla malé na zkoušku nějakou koupit a odešla jsem celkem zklamaná....
a já nevím, já těm testům na idnes moc nevěřím. asi jsem fakt moc nedůvěřivá, ale přijde mi to, jako zaplacený výsledek. řeknou lidem to co chtějí, aby kupovali... kdo zaplatí víc, ten to vyhraje....ale možná kecám, nějak jsem se o to nezajímala, ale tenhle dojem mám od doby, kdy jsem jich pár přečetla...

<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání