| Autor |
Zpráva |
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 10:36
- Nahlásit
Terri
(Saraxová - no balonky koukám moc nepomohly )
počkej..já dávala lvy a vembloudy...balonky má Dorotka nee??
Jimmi
a ještě víc jak puve
taxe se koukej stavit...f pátek po kolbence tě čekám!!!!!!
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 10:42
- Nahlásit
sarax
šmarjá fakt první nařknu Neesi že netuším co se děje, a psalas to Ty, a teď zmatečná volební kampaň slečny Dorotky Tož se veleomlouvám, budu číst v menší rychlosti a pořádně, slibuji dnes přede všemi jako jiskra jasná...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 16:48
- Nahlásit
pár dnešních z parku:
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 08:48
- Nahlásit
Martina
Krásné...!!
Necháváš ji chodit ouplně samotnou nebo to jsou jen pozovací fotky?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 09:06
- Nahlásit
Terri
Chodí úplně sama, jen v tom listí se jí to moc nelíbilo, ale po cestičkách jí kolikrát nestíhám. Vždycky říkám, že bych potřebovala ještě jednu ruku, ono kočár, vodítko a ještě stíhat dítě. Fotit musel tatínek, protože ještě mi dát foťák do ruky, tak nevím co dřív.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2008 17:53
- Nahlásit
holky kde jste všichnííííí
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 02:13
- Nahlásit
Petra
já jdu spát nebo skoro vstávám zejtra cvičáka pak asi dám nějaké foto..doufám že navalíte taky
Vikinka je děsný torpédo,ale fakt máme malý úspěch..nočník přes den v poho..na čůrání
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 10:24
- Nahlásit
Ahojte, já jsem zas pro změnu pořádně nachcípaná. Miška byla lehce, asi 2 dny a naštěstí to přešlo.
Tak všem hezké Dušičky
PS: Martina - máte to okolí moc pěkné, my tu jsme v kopcích, tak Malou radějc držím A nebo psa..
Sarax - nočník - tak to je super! U nás na nočník stále kaká jen panenka (a to hlavou namočenou v něm )
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 14:52
- Nahlásit
sarax
Terri
tak k nočníku blahopřeji, mi no někdy se ani nepokakáme ale někdy se pěkně posereme, tak je to střídavě oblačno. Nachcípaná sem taky a to pěkně a kluci zatím drží v poho. Jinal nic moc nestíhám třeba vůbec nevím co k vánoců. Už máte něco koupanýho???????
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 19:12
- Nahlásit
Tak u nás nočník teď zrovna nic moc. Ještě tak před měsícem chodila malá docela často, že měla třeba celé odpoledne suchou plínku. Teď je to tak z deseti pokusů jeden úspěch. Ale zatím to neřeším. Jinak prostřední dítko je marod a s Dorotkou jdu ve středu na píchanec.
vůbec nevím co k vánoců. Už máte něco koupanýho???????
jo a vánoce u nás budou ve znamení Oriflame, sssem se na to dala tak si dělám kšefty ne.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 20:19
- Nahlásit
Martina
Dorotkou jdu ve středu na píchanec
To je ta trojkombinace + možné neštovice? A dáš je nebo ne?
Teď je to tak z deseti pokusů jeden úspěch
šak jsou malí ještě je to v poho, si myslím, že naopak pak to pochopí a bude to hned ok
No koukám všichni nemocní
Vánoce ještě neřeším
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 07:08
- Nahlásit
Terri
že naopak pak to pochopí a bude to hned ok
jj pak potřebuje v 11 v noci nočník.jinak přes den doma jsme naostro a venku a na spaní s plenou..když jsme venku nepočůrá se..ale snaží se v noci po **** aby nemusela na nočník
Martina
Terri
Petra
Vánoce..nooo pro malou vyřešeno panenka,kuchynka ,nádobíčko a tak já si připomněla jak je božský těmhle malejm něco kupovat..starší maj asi smůlu jsou moc velký..budu hodně přemejšlet
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 10:00
- Nahlásit
sarax
nočník - jste dobří
Jo a kdy jste přestávali s dudlíkem...?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 11:01
- Nahlásit
Terri
Jo a kdy jste přestávali s dudlíkem...?
počkej von už tady někdo přestal???
my ne..na noc máme..přes den teda na ně kašle ale v noci je loví,ani ne do pusy spíš pro ten pocit..tak jí nechávám..ale jak měla treplotu tak fakt dudlala..bylo to roztomilý
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 11:25
- Nahlásit
sarax
počkej von už tady někdo přestal
aha
No tak já si říkám, že do dvou let už by dudlíka mít nemuseli...ne? Vyjma situací o krok zpět jako je nemoc atd.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 12:59 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Po zavedení zeleninových příkrmů bojujeme se zácpou. Vím, že se to stává a čekala jsem, jak se to vyvrbí, nicméně zácpa byla už drastická a k tomu dostala 38,5° C. Tak volám na infolinku Hami, kde poskytuje odbornice veškeré rady k výživě a metabolismu miminka. Ta mi řekla, že je ta zácpa úplně běžným průvodním jevem začátku příkrmů a že ji mám prolít švestkovou šťávou. Teplota by u toho být ale rozhodně neměla. Tak volám na pohotovost, že jako co s ní, jestli srazit horečku zábalem nebo dát čípek na sražení teploty a paní na pohotovosti mi řekla, ať s ní prostě přijedeme co nejdřív. Byla neděle brzy ráno. No tak jsme vyrazili.
Na pohotovosti byl jakýsi MUDr. a ten seděl v ordinaci na křesle u komplu, zíval, zíval a zíval. Vejdu, pozdravím a on praví: "No, tak co vám je? (zív, zív, zív).
"Dobrý den. Dceři je 6 měsíců, dosud byla jen plně kojená a teď jsme začali dávat zeleninové příkrmy. Krátce na to začala mít problémy se zácpou, ale na infolince výrobce těch dětských zeleninových příkrmů mi paní řekla, že to je běžný jev, že to přejde a jen jsme začali s čajíčky a ovocnými šťávičkami. Jenže dnes ráno měla 38,5 a tak jsem volala sem k Vám na pohotovost a paní mi řekla, ať přijedeme, tak jsme tady." Odmlčela jsem se a koukala bezradně na Myšmu.
Doktor asi pětkrát zívnul a povídá:
"Hmmm, já vůbec nechápu, o jaké infolince to tady mluvíte, já žádnou infolinku neznám."
Pravím já: "No "Hami" výrobce dětské výživy, umělých mlék, mléčných kaší a dětských čajů má svoje propagační materiály o výživě kojenců a tam je infolinka na níž 24 hodin sedí někdo, kdo poskytuje maminkám rady...." (nevím, co má mám ještě víc vysvětlovat).
On zívl a říká: "Já vám absolutně nerozumím, proč jste jako tady?!"
"No protože měla ráno horečku a ta asi normální už není a nějaká Vaše kolegyně mi řekla, že ju máme dovézt sem."
Doktor se zamračil a zařval: "No tak to je snad samozřejmý, že horečka normální není, ne? To jste musela jako volat? A kdo Vám řekla, že máte přijet?"
Už jsem zuřila a trochu vztekle se zvýšeným hlasem odpovídám: "Já nevím, kdo to byl, jméno si nepamatuju, ale nějaká žena přímo odtud z dětské pohotovostní služby, na níž mě přepojila spojovatelka, proboha co Vám na tom jako není jasný?"
Doktor na mě vyvalil oči, zívl, podíval se na jméno a datum narození Myšmátka a říká: "He he he, no to si teda nemyslím, že by to děcko mělo horečku, na to rozhodně nevypadá!"
Myšma na to sice nevypadala, ale plakala, tlačila a kroutila se celou dobu. Přemýšlela jsem, co na to tomu debilovi mám jako říct, že jsem si tu rtuť na rychloběžce vycucala z prstu nebo si ji vytáhla z prdele nebo co po mě pořád sakra jako chce!? Bezradně jsem mlčela a kudla v kapse se pomali otevřela.
"Sestro, změřte jí teplotu." zavelel a posadil se zpět k počítači a čuměl do Myšminy naprosto prázdné čisté karty. Sestra začala měřit teplotu a do toho Sandra začala zvracet. Sestra samozřejmě přestala měřit a rychle ji otočila na bok a pod pusinku jí dala ubrousky.
"Už to máte změřený?" zavrčel doktor stále čumějící do prázdné bílé karty.
"Nemám pane doktore, ona zvrací, tak teď nemůžu." zašeptala sestra.
"Aha." řekl doktor a nadále čuměl do blba na dítě se fakt ani nepodíval.
"Tak co, už to máte změřený?" zeptal se po minutě znovu.
"Měřím a zatím rtuť stále stoupá." odpověděla sestra a já na ni nevěřícně zírala.
Sestra vytáhla doběhlou rychloběžku a povídá: "Pane doktor 38,3° C."
Ač to znamenalo, že mé dítě má teplotu, cítila jsem pocit satisfakce, že se mi doktor třeba za svou aroganci omluví.
Doktor při zívání pronesl: "No tak to má klasickou virózu, chytla to asi od Vás, nemyslíte?" Kudla v kapse sama vyskočila ven a postavila se do pozoru.
"Jakou virózu? Já nemám žádno virózu, proboha to si ze mě už děláte snad srandu ne?" vyštěkla jsem na doktora.
Doktor se na mě podíval: "Vy neslyšíte, jak mluvíte?"
Vztekle řvu na doktora: "Možná kdbyste se zeptal nebo si našel mou kartu ve Vaší evidenci, tak byste pochopil, že nemám žádnou virózu, ale recidivní nádory hlasivek, které mi tady v téhle nemocnici o 2 patra výš asi 8x operovali!!!!! A možná víte, že to rozhodně není nakažlivý ani dědičný!"
Doktor se usmál. Jeho výraz jsem absolutně nechápala, ale uklidňovalo mě, že už alespoň tupě nečumí do bílého papíru. Vstal a šel k Myšmátkovi. "Sestro zaveďte jí rourku? Máme tady vůbec nějakou?" Sestra opáčila, že samozřejmě a začala s nelibým úkonem. Ať dělala, co dělala, žádná stolice se nekonala. Myšma jen plakala, tlačila, svíjela se a kroutila se. Doktor naplnil Hipokratovu přísahu a přistoupil k ní a prohmatal jí bříško, pak k mému absolutnímu šoku povídá: "No a jak proboha víte, že 5 dní neměla stolici?" Měla jsem pocit, že mu utrhnu hlavu, rozdupu a hodím psovi.
"Protože jsem s ní 24 hodin denně a přebaluju jí několikrát denně a 5 dní tam měla jen načůráno, z čehož jsem usoudila, ale možná se pletu, že asi žádná stolice nebyla!!!!" řvala jsem jak pardál.
Doktor se zase smál, zatímco já neměla daleko od hrdelního zločinu.
"Sestro, zaveďte jí glycerinový čípek." zavelel generál major prezident.
Sestra uposlechla, chvíli čípek držela v konečníku a jakmile ruku uvolnila, z miminčího zadečku se vyvalilo asi 25 kg husté tuhé stolice, která neměla konce. Sestra nestíhala vůbec měnit ubrousky. Když se zdálo, že je hotovo, doktor, který stál na druhém konci ordinace zavelel, ať si dám dítěti plínku. Sestra oddělala roušku a já chtěla zasunout pod zadeček plínku, když v tom přišla druhá kakací vlna. Doktor mezi zuby procedil něco ve smyslu, že to snad není možný a vyřítil se z ordinace ven, přičemž třískl dveřma, až se okna zatřásla. Nechápavě jsem zoufale koukala na sestru a ptala se jí, jestli se ho dotklo, že dítě po rource a zavedeném čípku začalo kadit. Sestra trochu bezradně špitla, že se nic neděje, ať si nedělám starosti.
Za tento úkon jsme zaplatili ve jménu syna, otce i ducha svatého Jůlínka 90,- Kč a odpochodovali jsme domů. Příště si zajdu raději na veterinu, tam snad budou vstřícnější a slušnější.... )
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 13:08
- Nahlásit
Garfield
....amen.....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 13:27
- Nahlásit
Garfield
na to neplatí nic jiného, než řádně seřvat a popř. si stěžovat
Holky, čekám na fotečky drobečků
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 16:03
- Nahlásit
Garfield
proč jsi s sebou nevzala Gafa? ...
No a bylas dnes u normál Dr.? Páč tím se asi nevyřešila celá ta zácpa s horečkou ne?
Normálně, někteří (a že jich je) by po 30 kč měli platit nám a to pravidelně...
Brut
máš recht, jdu fotit...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 21:03
- Nahlásit
Terri
o a kdy jste přestávali s dudlíkem...?
Nepřestáváme, dudlíka milujeme a co je nejhorší i přes den. Teď se snažím nedávat ho malé aspoň venku, na nás všichni tak blbě koukali, že je na něj asi velká či co. Tak jako nočník zatím moc neřeším, k večeru když už je ospalá, tak ho prostě vyžaduje, tak jí ho dám. A velký holky jsem odnaučila dudlík jednoduše. Ze dne na den nebyl. První noc byla katastrofa a druhou spaly jak zabité jako by žádný dudlík nebyl. Hodlám to tak udělat i s Dorotkou. Ale nevím kdy, do šesti let bych to chtěla nějak zvládnout.
Garfield
Ani mě to moc nepřekvapuje, co já si zažila s dětma na pohotovosti - to by bylo opravdu na dlouho. Jako že jsem si představovala, že to bude jako ve filmu, že tam přilítnu s dítětem a začnou s ním hned něco dělat, tak z toho už jsem vyrostla po zkušenosti, když jsem čekala s holkou v čekárně a sestra teda paní doktorku zavolala telefonem (zřejmě domů), protože třičtvrtě hodiny trvala cesta než dorazila do ordinace. Dítě 40 horečky, křeče v břiše a já na mrtvici. Nedovedu si představit, že bych přijela na pohotovost s nějakým záchvatem, kdyby se mi dítě dusilo nebo něco prostě hroznýho a ještě čekat než se paní uráčí přijít. Nebo když slepá sestra vytahovala holce z brady stehy půlmetrovýma nůžkama, mžourala oči, zřejmě ostřila, pak zasáhl doktor se slovy: "ukažte sestro, já to udělám, vy jste úplně slepá" jsem tenkrát myslela, že jí spíš vypíchne oko než vytáhne stehy.
No tak jsem si trošku vylila srdíčko, ale tím jsem chtěla jen říct, že se fakt můžeš setkat úplně se vším. Proto se ze mne vyklubal takovej trošku labilnější člověk co se psychiky týče, když jako děti marodí. Už to vidím všechno černě. Takže zdravíčko, zdravíčko ať k těm lékařům musíme co nejméně.
Jinak jako čekám na ty fotky a čekám a čekám a čekám
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2008 01:35
- Nahlásit
Garfield
historka výborná jak z filmu pokud by nebyla ze života že...
jinak na zácpy se připrav.glycerinovej čípek půlit a rychloběžka je taky fajn
Terri
hele nemuseli by ho mít ale můžou .) já myslím že to odezní samo
Martina
na nás všichni tak blbě koukali, že je na něj asi velká či co.
jé to nás by asi ukamenovali
tak z toho už jsem vyrostla po zkušenosti,
já po všech svejch fakt nemocnejch malejch dětech se ze horečky nehroutím a aktivně srážím když to nejde volám nebo pak jedu ale to je fakt člověk vyučenej za ty roky po dětskejch obvodech
joo a fotky taky chci!!!!!a jen co nabiju foták nějaký dám.)
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2008 06:29
- Nahlásit
sarax
na zácpy
Pokud se dávají zeleninové příkrmy,může se podávat i jablíčko a pokud se jablíčko oloupe,nakrájí a povaří ve vodě do měkka,jako na kompot+ trošku cukru + kousínek badyánu,tak se potom namačká vidličkou a na lžičce podávat.Je to zaručený recept proti zácpě nejen pro miminka.Pochopitelně záleží na množství snězeného-takže miminu stačí 5 lžiček,dospělák třeba 2 jablka
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2008 07:08
- Nahlásit
Neessi
asi zkusím i jablka s badyánem,páč věci jako švestky a tak nic mnoho..sice to neřešíme denně ale fakt je že Vikina má často s tužší stolicíc problém..a je to celkem maso..i když vono dostat do ní momentálně ovovce je cellkem trabl..ale třá kompot jí pojede
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2008 07:53
- Nahlásit
Já mám se zácpou u malých dětí jenom jednu historku, to když moje kamarádka dostala pro dceru kapky s železem. Tak nějak už doktorka nevarovala, že může být zácpa. No a malá, byly jí tenkrát dva roky, normálně přestala chodit na velkou. Trvalo 2 roky, než přestala mít strach z nočníku. Ten strach s kakání nebyl ze dne na den, ale malou to bolelo, tak po půlroce už byla tak "vytrénovaná", že chodila jednou týdně. Ty kapičky jí kamarádka dávala asi půl roku, než všem došlo co se děje. Další měsíce jí různými způsoby pomáhali, aby chodila normálně, jenže u dětí, když se něco naučí, nebo se něčeho bojí, tak je to peklo.
Taky zkoušeli různé ovoce, nebo čípky, ale zvládnout 3 leté dítě a nacpat mu něco do zadečku....
No a taky to nesmí být pořád že, čípek si prostě nechávali jako poslední pomoc.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2008 18:32
- Nahlásit
sarax
asi zkusím i jablka s badyánem
Vyzkoušej. Taky jsem za mlada nevěřila a fungovalo to dokonale.Je fakt,že jsem to prubla nejdřív na sobě,jen mi to tak moc chutnalo,že jsem na sobě tu "míru" neodhadla a pjekně jsem se pos*ala Když jsem vědecky pátrala po účinku obyčejných rozvařených jablek,tak mi to jeden chytrý vědátor vysvětlil,že je to dané genetickým vývojem příslušné rasy v příslušné lokalitě,že třeba Číňanovi by to neudělalo nic,ale středoevrapanům to funguje.Dřív,když lidi dlabali celý rok jen chleba,zelí,brambory a občas maso,tak dobrý.Ale když měli hody..vánoce..tak toho splácali víc a hlavně i cukr,po kterém mívali zácpu.A jablka rozvařená nebo pečená dělali právě na konci toho hodování,aby se dobře vyčistili.Takže to měli v rámci dietního programu.Prostě na to kápli předkové už dávno!
Když to Vikině rozvaříš a rozpatláš,tak to bude mít jako "hustší"pitíčko a bude jí to šmakovat.Jen vyndej ten badyán(pokud budeš dávat kusový,existuje ještě mletý).
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2008 19:25
- Nahlásit
Terri
Tak zítřejší očkování se nekoná. Dorotka má teplotu a zvrací.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 07:19
- Nahlásit
Omlouvám se, že se vám pletu do tématu, ale...
Neessi
Děkuju za jablíčkovej recept, sice jsem neměla doma badyán, tak jsem si tam dala skořici, ale funguje to perfektně, večer chutná, ráno pomáhá, díky...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2008 09:01
- Nahlásit
Nazdárek,tak se po delší době hlásím do služby (neměli jsme net).Jsme už komplet přestěhovaní,nachystaní na miminko,jen čekáme,kdy se milostpánovi uráčí vylézt.Musím teda říct,že máme termín až 26,takže papírově má čas a podle doktorky to vypadá,že dřív nevyleze.Co je tady nového?
Garfield
Jak je malé?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2008 09:21
- Nahlásit
Garfield
tak to je síla
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2008 09:29
- Nahlásit
abby
Ahoj paní,tak už se to blíží. Užívej si poslední dny "relativně" klidného spánku. Hlavně přeju tobě i malému,aby porod proběhl v pohodě a rychle.Budu držet palečky a hned jak bude po všem,musí doktor dovalit fotečky a reportáž.
|