Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Erin
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 18:57
- Nahlásit

Neessi

Chodítko na chvíli,beru.Škvrně pokouká,pošmatlá a pokud ho blbka matka nestrčí rovnou nad schodiště, nemůže si mimi škodit.

Ten problém s klukem chápu,ale pokud se mu přisaje upírek, moc s logikou čovek nedá. S mojí holkou to vypadá ještě hůř...pošlu sovu.

jablunka
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 19:29
- Nahlásit

Neessi
Škoda,že ste se tak rychle vyvdala,bo vás bych za snachu brala fšema dvaceti
No já vás za tchýni taky,ale nevím co by na to říkal synáček.Gerda
No a nešlo by teda, že by místo adopce ste nás s mamkou a dalšíma, co chtěli bejt adoptovaný, měli za snachy? Tím bychom spláchli víc much najednou a jablunka by mohla bejt adoptovaná místo nás, dyš už nemůže bejt snacha....

Začínám se f tom ztrácet.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 20:17
- Nahlásit

Neessi
dobrej nápad,kluk je jak cumel,miluje ho Jablůnka
ho neznám, ale vás paní jo ( teda po netu), takže jestli je kluk po vás, tak je ho škoda.... ovšem bych flintu do žita neházela neb jednou prozří ... jen holt vy mušíte vydržet a tuhle dobu přetrpět

Žádný století ste si nespletla ... jen chudák narazil na pořádnou krůtu a zamiloval se

jablunka
sem si to musela přečíst dvakrát, abych pochopila smysl...a stejně mám pocit přehnaně vypitého moštu

abby
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 08:19
- Nahlásit

sarax

Ale jo,dobrý.V sobotu se máme stěhovat,tak jsem v procesu balení.Jde to strašně pomalu,když nesmím nic zvedat a na vybalování se netěším vůbec.Jinak malej je O.K.Polohu má dobrou,tak se těším,až ho budeme mít u sebe.Zatím se muchlám jen s miminkama kamarádek.

Chci se zeptat,jaký byste mi doporučili teploměr a tu odsávačku?

Mar
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 08:23
- Nahlásit

abby
cauko, hele a kdy ze to bude? ten den D?
(myslim porod, ne stehovani )

abby
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 08:47
- Nahlásit

Mar

Ahojky,počítám,že posledních 14 dní v listopadu

Martina
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 09:21
- Nahlásit

abby
já to říkám pořád, že to nějak hrozně letí, není to tak dlouho co jsi tu psala, že budete mít miminko. A už tu budou za chvilku fotečky. Budou žéééé???

Terri
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 09:25
- Nahlásit

Ahojte,
byla jsem s Malou na očkování v 15ti měsících (+ ještě neštovice) a má na to reakci Teplota, svědivá vyrážka, a v puse se jí udělal velký aft

Martina
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 09:31
- Nahlásit

Terri
Si děláš srandu né? Čeká nás to zhruba za 14 dní. Chudinka malá, pomuchluj jí za nás a dej vědět jak to pokračuje.

Terri
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 09:43
- Nahlásit

Martina
No fakt, je to poprvé co má reakci. Jinak, necháš ji taky naočkovat i proti neštovicím? My jsme nechali - a příplatek 2000,-.
Volala jsem teď Dr., říkala mi, že ta vyrážka je jasná reakce, ale teplota může být klidně i z toho aftu (následek po oslabení očkováním, dřív neměla nikdy v puse nic). Tak že na to máme dát genciánu. A na teplotu (pokud je víc než 38) raději Panadol než Brufen.
Taky ji bolí bříško. Dnes v noci skoro nespala.

Martina
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 10:11
- Nahlásit

Terri
a proč jsi nechávala neštovice? Někdo ti to doporučil? Já se v tom očkování moc neorientuju, ale doktorka mi říkala, že by nad rámec povinného očkování radši moc neočkovala. Teda už kdysi když jsem se jí ptala na ty pneumokoky a meningokoky a všechny ty sajrajty. Tak nevím, asi se zase optám.

Terri
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 10:29
- Nahlásit

Martina
Taky jsem proti těm navíc očkováním. Neštovice jsem se ale rozhodla proto, že je 100% že by je prodělala a moc příjemné onemocnění to není, tak proč ne. A ptala jsem se na to taky Dr. (která je více méně též proti těm pneumokokům atd.) a říkala že by to dnes svým děckám dala. Právě kvůli nepříjemnosti neštovic a potencionálních jizev a 100% že tím onemocní.

sarax
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 10:41
- Nahlásit

Terri
Martina
já ani nevím mi asi neštovice máme taky se musím podívat.,..ale zas navíc jsme nedávali zatím nic..jediný co bude s příplatkem je nějaký očkování tedka aby dostala cosi v jedný injekci a ne ve 2-3 to musím zjistit co to je
ta reakce je mazec..ale mi po posledním očkování měli teda teplotu dva dny..ale ten aft musí bejt děsnej
abby
no odsávačku na prsa od Medely,na nos Baby vac a teploměr kup malýmu normální rychloběžkužádný digitální..klasika je klasika

abby
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 12:28
- Nahlásit

sarax

Fakt klasickou rychloběžku

Martina
No jo,strašně rychle to uteklo.Nejvíc si to moje těhotenství užívá Abby.Strašně rychle si zvykla na to,že jsem s ní doma.

Martina
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 12:50 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

abby
Já měla na všechny děti klasickou rychloběžku, asi před dvěma měsici jsem jí rozflákala a byla jsem pro novej teploměr v lékárně a ta mi řekla, že už se postupně přestávají dělat, příští rok snad prej nebudou a doporučila mi tenhle: (ten úplně nahoře)
http://cz.hartmann.info/CZ/78980.htm
tak jsem ho koupila a je dobrej, je to fakt během chviličky změřený. Zeptej se v lékárně co ti řeknou, uričtě ti tam poradí.

Terri
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 13:54 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

sarax
Jo to očkování (neštovice) bylo v rámci spalniček a čehosi - normálně se očkuje trojkombinace (hradí pojišŤovna), ale pokud k tomu chceš neštovice, tak si koupíš na recept látku sama (a zas to dostaneš v rámci jedné injekce - tedy čtyřkombinace- ale už to hradíš sama, tedy vlastně zaplatíš čtyřkombinaci, nikoliv jen neštovice).

Aft je hnusný, vůbec nechce jíst jak jí to bolí A ani pít, dostala jsem do ní jen mlíko (naštěstí) a maliny. Už jsem byla pro genciánu a zapatlala jí to. A při té příležitosti jsem zjistila, že má venku stoličku! (platí ještě další šaty? )

Teploměr
Máme právě ten od Hartmana co tu ukázala Martina a jsme spokojeni. Jen musíš při měření mít ten teploměr v podpaží svisle a ne čouhat, páč pak naměří méně.

sarax
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 15:23
- Nahlásit

no já bych na malinký mimi pořídila rychloběžku..zvláště uz kluka bude multifunkční
mimísovi do podpaždí se mi trefovalo blbě..ale to co linkla Martina asi pořídíme tedkaje už velká...
jinak jsem byla s Míšou na sonu a dělali to v budově kde nehty..při vstupu jen do vestibulu dostala Vikinka takovej záchvat že asi na vystříhávání už nepůjdem...

jablunka
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 15:55
- Nahlásit

Terri
Na afty je dobrý Tamtum Verde,chvilku to pálí,ale je fakt dobrý a ještě sem dětem mrazila vodu ,jogurty na tyčku a všechno co se dalo.

Jandula
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 19:29
- Nahlásit

Terri
Teda, jestli bude malá při nemocích trpět na afty, tak to tobě a hlavně jí nepřeju... Já to mám odmalička dosud a je to fakt peklo, stačí trochu oslabení organismu a mám pusu obsypanou, nemůžu jíst, mluvit... Jak píše jablunka, super zabírá studený, zmrzliny, pro větší děti cucání ledu. Tamtum Verde je taky dobrý, ale nevím, pro jak starý děti je použitelný...

Holky, ještě dotaz: já myslela, že neštovice jsou běžná dětská nemoc, vždyť to není nic tak hroznýho, prodělal si to každej a zvládnul to. Přijde mi, že se dneska ze všeho dělá moc velký rozruch... Nebo má to nějaký opodstatnění?

jablunka
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 20:06 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

Jandula
já myslela, že neštovice jsou běžná dětská nemoc
Očkuje se proti pravejm,né planejm(to je možná to očkování navíc).

Jandula
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 20:15 - Změnil/a: Jandula
- Nahlásit

jablunka
No právě proto mi to přijde trošku zbytečný, očkovat proti nečemu, co si prodělali snad všechny děti, jen kvůli tomu, že dítě to může špatně snášet a mít pár jizev - nevím, jestli ta očkovací látka není větší zlo.

jira_hera
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 08:09
- Nahlásit

Proti pravejm se snad už ani neočkuje. Jinak já u kluků nemám očkováno nic nad rámec povinného očkování a u malého se chystám udělat to stejně. Můj nejstarší měl neštovice v osmi měsících, dostal je ode mě a já skoro ve třiceti letech od svojí ségry, která je chytla od svých školou povinných dětí. Ségry děti měli průběh v pohodě a my starý a mimino docela děs, ale nakonec jsme přežili.

No a k porodu - rodila jsem ve Vinohradský a spokojenost. Musím se přiznat, že se mi tam líbilo mnohem víc než v Motole a u Apolináře - krom jednoho doktora na ambulanci se tam všechen personál ke mě choval bezvadně. Rodila jsem ale císařem ve spinálu a tak těžko říct, jak tam roděj normální porody, to nemůžu soudit. U mě ale pohoda, i když ze spinálu mi bylo zase blbě, kvůli srůstům trvalo vybavení mimina hrozně dlouho, což bylo celkem o nervy, rána potom pekelně bolela, ale hojila jsem se strašně dobře a pátý den jsem odklusala s mimísem domů. Jinak dětský sestřičky a doktor byli bezvadný a líbili se mi jejich názory na koupání, krmení a tak.
No a další mimi už skoro určitě nebude - i když vysterilizovat jsem se navzdory nátlaku doktora z ambulance nenechala, bylo mi po porodu výrazně doporučeno s rozením už skončit.

Terri
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 08:34
- Nahlásit

jablunka
Tamtum Verde
tak to jsem nikdy nezkoušela ani na sobě, vždy jen tu fialovou mrchu... Díky za tip. Je to i pro tak malé děti? Jogurt na tyčku, to je dobré, to by mně nenapadlo.

Jandula
Já na to též trpěla - v dětství, teď už ne, ale zas mívám opary.

Jinak Malá dnes v noci ještě teplotu, ale už má mnohem lepší náladu, tak myslím že už to bude dobré. Vyrážka už je méně znatelná, i když ji pořád svědí. Jen ten aft je hnusnější, větší, rozblemcanější - od dudlíku asi.

Neštovice - jenže dnes se očkuje i proti jiným klasickým dětským nemocem, které my jsme měli... Nevím no, tohle jsme jako jediné dali.

Neessi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 14:07
- Nahlásit

jira_hera
Proti pravejm se snad už ani neočkuje

je to tak.Poslední očkování u nás bylo v r. 1978.

Terri
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 15:06
- Nahlásit

Neessi
je to tak.Poslední očkování u nás bylo v r. 1978.
fakt?? tak to jsem možná ještě stihla

PS: prosímtě, ta fialová voda, můžu to Malé dávat vícekrát než 3krát denně? Nechce jíst, bolí ji to...

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 16:13
- Nahlásit

Terri
Podle mýho genciána zas tolik nezabírá, jestli máš cestu kolem lékárny, zeptej se tam, co pro malý batole... vím, že existuje nějaký gelík, kterým se afty potírají a myslím, že byl vhodný i pro děti... a zabírá mnohem líp... Držím palce, ať to brzo přejde.

Martina
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 16:43
- Nahlásit

Terri
já dávala starší holce citrogrep,
http://www.lekarna.cz/citrogrep-dentalni-gel-25ml/
tenkrát to bylo jediný co ji na afty pomohlo, jenže to hrozně na aftu nejdřív pálí, to nevím jestli je to pro takhle malý děti. Ale tohle jako jediný fakt pomohlo.

Neessi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 17:06
- Nahlásit

Terri
prosímtě, ta fialová voda, můžu to Malé dávat vícekrát než 3krát denně? Nechce jíst, bolí ji to...

gentiánová violeť fakt na afty moc nezabírá,spíš se dává na moučnivku(kvasinky).To Tantum verde je účinější,nebo i grepový gel.A jak psala saraxová-chce to studené.Nadělej si na mikrotenový sáček malé kapky bílého jogurtu a nech to zmrazit-jako malé lentilky a pak jí je vkládej do pusiny co nejblíž k aftu.

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 19:54
- Nahlásit

Neessi
kapky bílého jogurtu a nech to zmrazit-jako malé lentilky
to je dobrý hele můžu mít na třebe dotaz???
Terri
na afty jako na bolest je dobrej Mundisal gel.jako by to znecitliví...prodává se na zoubky i na afty

Neessi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 20:32
- Nahlásit

sarax
hele můžu mít na třebe dotaz???

můžeš,ale nesmí to bejt složitý

<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání