Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
jablunka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:49
- Nahlásit

Neessi
používala sem ho na všechny čtyři a nemám pocit,že by jim to nějak ublížilo............děti měly pocit,že můžou všude,ale díky stolečku na chodítku všude nedošáhly a já měla trošku víc klidu.

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2008 17:03
- Nahlásit

Neessi
mno já na chodítko radši názor nemám,ale myslím že Julince by bylo ku prospěchupokud tam bude jen omezenou dobu..nám to dr vymluvila kvůlivá nohám a zádům,páč většinou to svádí nechat tam dítě dlouho..pokud jí nechá chvíli a prostřídá jí to bude to fajn
starší děti sem v něm měla taky jen ten názor se na to změnilteda obecnej

Neessi
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2008 17:25
- Nahlásit

jablunka
No vždyť jo-jenže mně snacha "poučila",že děti v době,kdy začínají sedět a chodit,mají chodítko zakázané kvůli zkracování achilovek-to mne málem uzemnilo.No nic,ona si stejně bude dělat,co chce.Holt ty rady zkušenějších už dneska neplatí,no.Psala,že ho stejně prodá,tak ať si dělá,co chce.
Já měla obě děti v chodítkách a naučily se jednak dřív chodit a hlavně udržely balanc.Čék si snachu nevybírá

Martina
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2008 18:43
- Nahlásit

jira_hera
pár fotek naseho Františka
ten je krááásnej, vlasatej, fakt kouzelný miminečko.
Dodatečně přejeme Františkovi všechno nejlepší k včerejšímu svátku.
Jáááá chcíííííí taky kloučka. Nemusí být takhle vlasatej, klidně plešatej. Budu plakat.
Neessi
Tak já měla dvě starší holky v chodítku taky a řekla bych, že ne jen chvilku, mladší tam trávila docela dost času, hlavně v období, kdy lezla, o všechno se stavěla, ale ještě sama nechodila. Holky jsou obě v pořádku. Ale je pravda, že na nejmladší jsem ho už neměla. Jsem se fakt bála, jak se o tom pořád všude píše a mluví jak je to škodlivý. Fakt nechápu, že před deseti lety to ničemu nevadilo, doktorky na to neupozorňovaly, byla to samozřejmost, že v každým baráku, kde bylo dítě, byl i takovej ten "pavouk", ale teď je to nějak všechno jinak. Když pročítám diskuse a odpovědi lékařů, tak jejich odpověď je nejčastěji: všeho s mírou, nic se nemá přehánět. Jak názory na chodítka nebo klokanky (jak se tu ptala garfieldová). Jo a to s těma achilovkama to fakt slyším prvně, no zase jsem o něco chytřejší.

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2008 19:26
- Nahlásit

Martina
Fakt nechápu, že před deseti lety to ničemu nevadilo,
to já chápu..pčece se ta věda musí posouvat nee
Jo a to s těma achilovkama to fakt slyším prvně, no zase jsem o něco chytřejší.
moje řeč.....já slyšela vo zádech a kyčlích pokud je tam dítě moc...
Neessi
a upřímně já sem zaujatá,já nechtěla aby dřív chodila že mi to stačí tedka....

Petra
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2008 20:29
- Nahlásit

Martina
Jáááá chcíííííí taky kloučka. Nemusí být takhle vlasatej, klidně plešatej. Budu plakat nebreč vždyť ještě můžeš

Petra
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2008 20:32
- Nahlásit

sarax
a co zkusit odšťavňovač a naušit jí mlsat šťávičky, jinak nevím já nějak nemám s papáním a pitím problém tak nevím. A jak píše jabluňka tak ovoce to spraví

Terri
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 09:14
- Nahlásit

jira_hera
Krásné fotky
sarax
Tak to máte teda blbé, nehty jsou nepříjemné
Neessi
Chodítko - no i čistě logicky - dítě nemůže klást správně nožky, páč není na vývojovém stupni "chození". Takže místo na celou nohu se bude odrážet špičkama nebo jinak. Já s tímhle souhlasím. Možná něco jiného je použití při rehabilitaci už staršího dítěte, jak píše Baileys, např. kvůli zádům, ale to už je na posouzení Dr.

Jinak pak samozřejmě odrazují kvůli potencionálním úrazům (ne všechny matky jsou zodpovědné že) ale též kvůli tomu, že dítko v tom získá rychlost, kterou by zase při normálním pohybu v tom daném vývojovém stádiu nevyvinulo a na to není uzpůsobené (= víc potencionálních úrazů).

Takže - těm nožkám bych věřila. Proč předbíhat vývoj.

Na druhou stranu - zakazuje se i běhat doma na boso (že padá klenba) - ale vysvětli to miminu které botky nechce...

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 12:13
- Nahlásit

Terri
ale vysvětli to miminu které botky nechce...
no my kupovali bačkory asi 3 krát ..fakt...jinak je vikina prostě nenosí..na ven kupuju kvalitní botky a doma je povětšinu naboso..co nadělám..eště jí bolej ty palce...moc to nejde doma v botách

abby
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 16:05
- Nahlásit

sarax

Prosím tě,co s tou odsávačkou?

Neessi
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 16:22
- Nahlásit

Terri
čistě logicky - dítě nemůže klást správně nožky, páč není na vývojovém stupni "chození

dovolím si oponovat.10-timěsíční dítě se obvykle pokouší o ta chodidla opírat naplno a právě v chodítku,kde se dá nastavit výška sedu k délce holeních kostí,má dítě možnost si vyzkoušet tu oporu o vlastní chodidla.Navíc při odrazu propíná lýtkové svaly,takže achilovky se nemohou zkracovat.A jak psala Baileys,může to posunout motoriku dítěte dopředu.Určitě to chce kotníčkové botičky. Doktoři od toho odrazují jen kvůli těm "nezodpovědným matkám",které považují chodítko za celodenní odkládačku.Samo,že si na tom občas někdo přihřívá svou polívčičku,ale je to jako se vším-najdou se příznivci i odpůrci.

brut
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 16:25
- Nahlásit

jira_hera
František je moc krásné miminko ... na tý třetí mi připomíná mýho mladýho

Neessi
já proti chodítkům používaným s rozumem vůbec nic nenamítám... obě děti mi v něm vyrostly a žádný problém s nohama a zádama nemají. A achilovka? Co na to říct.... snad jen, že Ti nezbývá nic jiného, než doufat v posunutí rozumového vývoje u snachy

Neessi
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 20:31
- Nahlásit

brut
než doufat v posunutí rozumového vývoje u snachy

to asi nehrozí,teda pokud nemáš na mysli posun dolů

Terri
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 21:53
- Nahlásit

Neessi
já osobní zkušenost nemám Ale vím o pár dětech, co pak chodilo "po špičkách"... A rehabilitační pracovnice obvykle bývají striktně proti - a některým z nich bych i věřila. (A jak říkám, nepočítám úrazy).

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 00:04
- Nahlásit

abby
jéé ahojky..no to se mě zeptej..po přestavbě bemůžu najít nic...ach jo a co vy jak ti je a vůbec??nějaký foto by nebylo??tvoje
a co Ebča??
Neessi
kvůli těm "nezodpovědným matkám",které považují chodítko za celodenní odkládačku
jj a takovejch je hafec teda..ale je fakt že Julince by to dle mýho fakt pomohlo...Baileys ti to popsala a sice jsem Vojtu neviděla předtím ale je fakt že je to raracha nemá ani nápřah

brut
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 09:56
- Nahlásit

Neessi
teda pokud nemáš na mysli posun dolů
posun dolů nééé, spíš si říkám, že časem ( věkem) by mohla trochu zdravého rozumu nabrat

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 11:07
- Nahlásit

brut
že časem ( věkem) by mohla trochu zdravého rozumu nabrat

hele nechci jí podcenit ale má dítě..má a myslím že 15 jí nejni ne?

Garfield
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 11:09
- Nahlásit

sarax
Myšmě je 5 měsíců pryč.

Ty a proč to ta Vikuša má? Sandře třeba rostou strašně rychle nehty na rukou (no klasicky jak všem dětem), že to šmíkám opravdu ani né po týdnu, zato na nohou jí kromě palců nerostou vůbec. Má to snad po mě. Já si taky nohy stříhám 1x měsíčně a to ty nehty musím jakoby lovit z polštářků, protože rostou kulatě dovnitř do prstů, ale nikdy s tím problém nebyl, jen je lépe stříhat je fakt rovně a ne do obloučku.

Garfield
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 11:14
- Nahlásit

jira_hera
Moc gratuluji k narození synáčka a určo písni co a jak.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 11:17
- Nahlásit

sarax
hele nechci jí podcenit ale má dítě..má a myslím že 15 jí nejni ne?
třeba bude dospívat až v padesáti...

OT... necháme předání granclí na neděli v Kralupech? Martin to během týdne nestihne ( už zase končí až moc pozdě večer) ... a máš někde celkovou částku? ...abych ho připravila na placení

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 11:27
- Nahlásit

Garfield
jen je lépe stříhat je fakt rovně a ne do obloučku.
mno tohle zarůstá do masa..dělá se tam val plnej hnisu to rovně nevystříháš a ani se to nesmí..mají se stříhat do obloučkuprej to je zastaralej názor,kterej zvláště u problémovejch nehtů nepomůže ale uškodí...
pokud má Myšma 5 měsíců tak ten vak je v pohodě myslím..ne na celej den ale klidně můžeš
brut

SMS

Neessi
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 15:26
- Nahlásit

brut
sarax
že časem ( věkem) by mohla trochu zdravého rozumu nabrat hele nechci jí podcenit ale má dítě..má a myslím že 15 jí nejni ne?

Bylo jí 28,ale ty geny...ty geny!!!!!!!Myslíte,že se do prázný makovice dá něco nabrat,když je v ní jen přebujelé ego?

brut
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 15:52
- Nahlásit

Neessi
Myslíte,že se do prázný makovice dá něco nabrat,když je v ní jen přebujelé ego?
ono občas na přebujelé ego platí pořádná ťafka od života a tu podle všeho tvá "drahá" snacha ještě nedostala, takže můžeš jen doufat v pořádnou ránu a následné uvolnění místa pro mozkové závity
když to tak čtu, tak abych se děsila, koho mi haranti přitáhnou domů .... zatím jsem jim "laskavě" oznámila, ať si nepředstavujou, že budou bydlet u nás

Neessi
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 16:14
- Nahlásit

brut
platí pořádná ťafka od života a tu podle všeho tvá "drahá" snacha ještě nedostala, takže můžeš jen doufat v pořádnou ránu a následné uvolnění místa pro mozkové závity

To raději snad ani ne,páč by to odskákal kluk,je stejnýho založení jako já

brut
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 16:21
- Nahlásit

Neessi
To raději snad ani ne,páč by to odskákal kluk,je stejnýho založení jako já
no, možná by ta ťafka mohla přijít z jeho strany
ovšem pokud ne, tak pánbusvámaazlýpryč

Neessi
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 17:49
- Nahlásit

brut

možná by ta ťafka mohla přijít z jeho strany

dobrej nápad,kluk je jak cumel,miluje ho Jablůnka ,jenže je zásadovej,ach jo- k čemu jsem ho to vychovávala!!-asi jsem se spletla století.

jablunka
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 17:51
- Nahlásit

Neessi
dobrej nápad,kluk je jak cumel,miluje ho Jablůnka
Cumel je proti němu prt!On je sladší.

Neessi
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 18:16
- Nahlásit

jablunka
On je sladší

byl,pani,byl.Teď je blbej a ta důra ho ovládá,jak pimprle.Dřív tak ovladatelný nebyl-teda já to nezkoušela,páč je to pod mou úroveň.Škoda,že ste se tak rychle vyvdala,bo vás bych za snachu brala fšema dvaceti

Gerda
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 18:30
- Nahlásit

Neessi
No a nešlo by teda, že by místo adopce ste nás s mamkou a dalšíma, co chtěli bejt adoptovaný, měli za snachy? Tím bychom spláchli víc much najednou a jablunka by mohla bejt adoptovaná místo nás, dyš už nemůže bejt snacha....

Neessi
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 18:50
- Nahlásit

Gerda
měli za snachy? Tím bychom spláchli víc much najednou a jablunka by mohla bejt adoptovaná místo nás,

no to by třá i šlo

<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání