Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 315 . 316 . 317 . 318 . 319 . 320 . 321 . 322 . 323 . 324 . 325 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Petra
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 21:31
- Nahlásit

Terri

opradu to prý někdy trvá i roky než se ml.úplně stratí
moc ti závidím ty fazole a hrách a víno, fuj to ti bude blbě

jablunka
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 21:32
- Nahlásit

Terri
takže ale v běžném životě to neva?
Vůbec ne,já si toho všimla jen při samovyšetřování prsou,ale spíš jen pro to,že mi to řekl chlap.
Asi jo že, než Malou mást.
Myslím,že to opravdu bude lepší.

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 21:36 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Petra
jablunka
šmarjá to jsem teda netušila

moc ti závidím ty fazole a hrách a víno, fuj to ti bude blbě
jak já se těším!! a začnu vélkou čokoládou.

Neessi
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 21:39
- Nahlásit

jablunka
Tak to je nářez a co dělá ona???

Jenom kojí a přebaluje.Já to taky nechápu.Rozhodně to není žádná rozená princezna.Ale je dost paličatá a umí si všechno vybrečet.Je fakt,že jsem Kubu doma zapřáhla dost a naučila ho všechno dělat-ovšem s cílem,aby se jednou o sebe uměl postarat a ne aby dělal služebné děvče svojí manželce.Vydělává tolik,že mi o tom jenom může zdát a ještě tohle.Ach jo.

Neessi
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 21:41
- Nahlásit

Petra
opradu to prý někdy trvá i roky než se ml.úplně stratí

a někdy taky za 5 dní.

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 21:43
- Nahlásit

Neessi
a někdy taky za 5 dní.
jo? no a "dělá se s tím něco"? jakože to fakt nevadí když tam to "staré" mlíko je? Se ptám asi jako pako že

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 21:46
- Nahlásit

Jsem našla jednu odpověď v poradně:
Milá maminko,
nedá se přesně stanovit, jak komu dlouho trvá involuce laktace, odhaduji to na 3 týdny minimálně. Mohla byste si vzít i běžné léky na zklidnění bolesti, např. Paralen. Pokud byste cítila tlak v prsou, který by vám byl skutečně nepříjemný, můžete trochu odstříknout, ale co nejméně, délka kojení by se tím prodloužila. Mluvíme ovšem jen o pocitech nalití, tvorba mléka totiž nevymizí úplně, někomu trvá i několik měsíců, záleží na základní hladině prolaktinu (hormon, na kterém tvorba mléka závisí zpočátku) a ta je zase u každé ženy trochu jiná.

Neessi
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 21:54
- Nahlásit

Terri
no a "dělá se s tím něco"? jakože to fakt nevadí když tam to "staré" mlíko je? Se ptám asi jako pako že

Nedělá se s tím nic.Naposledy nakojíš,odstříkáš zbytek, zaleduješ oba prsy (nejlepší jsou 4 žínky namočené lehce vyždímané,každou dáš extra do pytlíku roztaženou,zmrazíš a obkládáš) a pořádně je stáhneš nejlépe tetra plenou tak,že máš vepředu placinky.Když obklad přestane chladit,vyndáš je,dáš znovu mrazit,ale stažená chodíš nejlépe dva dny.Snížíš příjem tekutin na 1,5 l a hlavně nepřikládáš dítě ke svému obnaženému hrudníku kvůli psychické stimulaci.Snažíš se zabavit nějakou činností,abys myšlenky na "jaká jsem to špatná matka,když už nechci kojit" potlačila. Když vydržíš 5 dní nepřiložit dítě k prsu,tak máš vyhráno.Hlavně nos pevnou podprsenku a takovou,kde bude i bradavka v klidu(ne krajku).Po první menstruaci bez kojení už máš tutově klid.

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 21:57
- Nahlásit

Neessi
AHa No já už nekojím třetí den, odstavovali jsme postupně, zbývalo nám jedno kojení (ranní). Takže to "ledování" jsem neudělala neb nemám nalité prsa. Ani teď po těch 3 dnech.
Njo, ty pocity...
kde bude i bradavka v klidu(ne krajku).
ok
Po první menstruaci bez kojení už máš tutově klid.
čekám každým dnem Myslíš kvůli hormonům?

Martina
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 22:02
- Nahlásit

Terri
Ještě že nás Neessi občas navštíví, že se taky něco dozvíme což?

Neessi
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 22:03
- Nahlásit

Terri
Myslíš kvůli hormonům?

No jasně.Klesne hladina proklaktinu a máš klid.Ale je důležité už před tím nekojit.Pokud stále kojíš i přes menses,tak se hladina drží.
To ledování je pojistka,že se žlázy stáhnou a sníží se jejich prokrvení,takže se mlékovody hezky zatáhnou.A je to prevence i potencionálního zánětu.

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 22:08
- Nahlásit

Neessi
Tak uvidím, zatím mám pořádný PMS
To ledování je pojistka,že se žlázy stáhnou a sníží se jejich prokrvení,takže se mlékovody hezky zatáhnou.A je to prevence i potencionálního zánětu.
jo toho jsem si užila

Tak díky za rady

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 22:09
- Nahlásit

Martina
Ještě že nás Neessi občas navštíví, že se taky něco dozvíme což?
jo jo, tajně jsem doufala, že se objeví
Jinak, tohle jsem fakt nevěděla, jsem myslela, že je do týdne klid, když se tak straší s tím, že když se nebude kojit, tak se to přestane tvořit...

jablunka
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 22:10
- Nahlásit

Neessi
Jenom kojí a přebaluje.Já to taky nechápu.Rozhodně to není žádná rozená princezna.Ale je dost paličatá a umí si všechno vybrečet.
Tohle mu musí časem dojít!
.Je fakt,že jsem Kubu doma zapřáhla dost a naučila ho všechno dělat-ovšem s cílem,aby se jednou o sebe uměl postarat a ne aby dělal služebné děvče svojí manželce
Nemůže ho to bavit do nekonečna,ale ty mu nic neříkej,ještě víc by se zabejčil.Snad mu to dojde brzo!

Neessi
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 22:14
- Nahlásit

Terri

nenech se strašit,tohle jsou jen začátky.Malé děti "jedí"chleba,velké "jedí" srdce.Takže si užívej těch malých starostí,než dítě vyroste.Pak to zblbne(jako ten můj Kuba)a to se člověk fakt nestačí divit.

Martina
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 22:18
- Nahlásit

Neessi
Malé děti "jedí"chleba,velké "jedí" srdce
Jj, jednou jsme to tady řešily:
"malé děti šlapou mámě po klíně a velké po srdci"

Neessi
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 22:24
- Nahlásit

jablunka
Snad mu to dojde brzo!

Jo,nějak dlouho to trvá.Moje švestr z ordinace ho zná od mala a teď mu dávala tak 3 měsíce po porodu.......a prd.
Ono když se to poslouchá od druhých,tak máš pocit,že se to tvých dětí absolutně netýká,ale opak bývá pravdou.Na druhou stranu si říkám: nefetuje,nekouří,po hospodách nelítá,maká,stará se.......tak co bych ještě chtěla,že jo?
Nic.Jen jsem chtěla,aby měl ženskou krev a mlíko,která by byla schopná se taky postarat o něj,aby byl pořád ten veselej šťastnej chlap.Vždyť on už skoro ani nezpívá a protože má absolutní sluch,tak uměl zazpívat cokoliv,umí hrát snad na všechny nástroje (říkala dcera,že mu z baráku pomalu mizí-zbyly jen kytary,bicí,flétny a housle.Klavír prý překážel)

jablunka
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 22:30
- Nahlásit

Neessi
Jen jsem chtěla,aby měl ženskou krev a mlíko,která by byla schopná se taky postarat o něj,aby byl pořád ten veselej šťastnej chlap.Vždyť on už skoro ani nezpívá a protože má absolutní sluch,tak uměl zazpívat cokoliv,umí hrát snad na všechny nástroje (říkala dcera,že mu z baráku pomalu mizí-zbyly jen kytary,bicí,flétny a housle.Klavír prý překážel)

To by mě zajímalo co ta ženská má,že s ním takhle mává?Je možné,že ho drží v šachu Julinkou.Prostě se jen asi naučila použít malou tak,že on udělá cokoliv.
Ono když se to poslouchá od druhých,tak máš pocit,že se to tvých dětí absolutně netýká,ale opak bývá pravdou
Už to sama se sebou řeším nějakou dobu.Klukovi je teď v červnu 18 a představa,že si přivede nějakou zmalovanou,vychrtlou příšerku mě děsí.

Neessi
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 22:41
- Nahlásit

jablunka
Prostě se jen asi naučila použít malou tak,že on udělá cokoliv.

ty,hele,to bude asi ono.Jenže Juli vyroste a už to vydírání nebude tak snadné.
představa,že si přivede nějakou zmalovanou,vychrtlou příšerku mě děsí.

Nejlepší bude ,fakt o tom nepřemýšlet,páč zjistíš,že s tím stejně nehneš.Ještě že sis jich pořídila víc.Jenže,jak to počítám,tak u Štěpána tě to čeká cca v důchodu,jako mne u dcéry.

jablunka
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 22:48
- Nahlásit

Neessi
ty,hele,to bude asi ono.Jenže Juli vyroste a už to vydírání nebude tak snadné.
Chjo,třeba mu secvakne dřív,vždyť se snad stýkaj s lidma stejnýho věku a musí vidět,že tohle není normální.
Jenže,jak to počítám,tak u Štěpána tě to čeká cca v důchodu,jako mne u dcéry.

Hrozná představa!!!

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 23:57
- Nahlásit

Neessi
.Jenže Juli vyroste a už to vydírání nebude tak snadné.
jenže to je za dost dlouho že...a když to čtu fakt by mě zajímalo co ta jeho má...že by "jen"dítě???no asi mu je jasný že by to bez něj nešlo???takový baby chlapa utvděj v tom že je povinen jim sloužit...ch jo

Neessi
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 06:12
- Nahlásit

sarax
by mě zajímalo co ta jeho má...že by "jen"dítě???

Z mého pohledu NIC.Nevýrazná "myš",která neví nic o toleranci a respektování druhých.
Jinak k tomu Tramalu (vedle to psát nebudu,páč se to tam nějak v noci zvrhlo v opilecké výkřiky)-jak psala jablunka,můžeš ho opakovat-to dávkování i lehce zvyšovat,ale opatrně,protože má morfinový účinek´= snížení střevní motility s následnou zácpou,dechový útlum........Pokud by snesla Brufenové preparáty,tak bych přešla na ně.Podstatná je vždy váha u dávkování.Přes den se spojíme-už vím jak,aniž bych sem dávala v plen svůj mobil.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 07:09
- Nahlásit

sarax
tak jak je šmudlince? už jí to nebolí?

Terri
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 21:20
- Nahlásit

Neessi
nenech se strašit,tohle jsou jen začátky.Malé děti "jedí"chleba,velké "jedí" srdce.Takže si užívej těch malých starostí,než dítě vyroste.Pak to zblbne(jako ten můj Kuba)a to se člověk fakt nestačí divit.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2008 15:34
- Nahlásit

Zdar všichni
Dotázek - kupované jídlo od 10 měsíců má všecko koření (oregáno, tymián...) a obvykle i sůl. Přitom se doporučuje tohle všechno dávat až po roce ne...?
Prý že jídlo co je od 6.-8. měsíce (k čemuž vařím přílohu) už nestačí. Je to tak?

Á fotečka:

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2008 15:38
- Nahlásit

Terri
fotečka je božíMiš je velmi psokojená..hele já ti nevím ale věci od 10 měsíců jsme dávali od roka a tak18 měsíční příkrmy ještě nedám...Vikča má ještě tedka jídlo na 8 měsíc+ příloha..a že by neprospívala nevím no..stejně je ve věku kdy musí mít něco v tlamce pořád...takže nevím ale dávám to s klidem i tedka kaše máme 6-10 měsíců a jiný neplánujem

abby
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2008 16:06
- Nahlásit

Nazdárek,běžím vás jen pozdravit,je toho moc.Za týden už budu vdaná paní a za 6 měsíců je ze mě mamina

Terri

Krásná fotečka

Martina
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2008 19:25
- Nahlásit

Terri
Prý že jídlo co je od 6.-8. měsíce (k čemuž vařím přílohu) už nestačí. Je to tak?
To mi ani neříkej. Ježííííš teta ty už nikde nic nečti, nebo mě z tebe trefí Normálně kupuju od 6. měsíce a někdy i od 4. (mrkev s rýží a tak) a zamíchám to do takových těch blafů pro starší, který Dorotce nejedou. Ale zase si myslím, že když občas koupíš ty od 10. měsíce, tak že se taky nic nestane, není v tom kvantum soli ani toho koření, takže toho bych se nebála.
Jo a jinak - Michalka je kráásná.

Martina
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2008 19:28
- Nahlásit

abby
Za týden už budu vdaná paní a za 6 měsíců je ze mě mamina
No jejda, to bude změn, tak od té vdané paní, krom příjmení, žádné změny moc nečekej, ale ta "mamina" ta s tebou zacloumá.

Neessi
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2008 19:47
- Nahlásit

Terri
kupované jídlo od 10 měsíců má všecko koření (oregáno, tymián...) a obvykle i sůl.

S kupovaným jídlem neporadím,ale dítě od 6 měsíců může vše,co dospělý,jen méně kořeněné.Tak proč to kupuješ a nevaříš z gruntu?Ten kousek kuřecího masa nebo telecího uvaříš za chvilku,k tomu vařenou nebo dušenou zeleninu,jako přílohu brambor,bramborovou kaši,rýži trochu víc rozvařenou,nebo těstoviny.V 10 měsících jsem dávala v pohodě sladkou rajskou omáčku(vývar z kuřete,rozvařená rajčata,kousíček cibule,špetičku soli,lžičku cukru a zahustila jsem to krupičkou-kterou jsem v tom vařila trochu déle a pak to všechno umixovala kvůli těm šlupkám z rajčete) a těstoviny.
Nebo kousek kuřecích prsíček s mrkví,malý kousek cibule,celeru,kedlubny-to všechno dusit s trochou drceného kmínu,špetičkou soli, k tomu brambory a pak vše namačkat vidličkou. Nebo koprovou omáčku s vařeným vajíčkem a bramborem-na sladko bez octa.Po omáčkách se děti můžou utlouct,ale musí být laděny víc do sladka.Taky jsem dělala dušené file jen s máslem a kmínem a k tomu bramborovou kaši(místo mlíka Sunar).Když vaříš "z gruntu",tak víš dobře,co do toho dáváš a nemusíš studovat obsahy hotových jídel.A nejlíp poznáš chutě dítěte.

<< 1 ... 315 . 316 . 317 . 318 . 319 . 320 . 321 . 322 . 323 . 324 . 325 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání