Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 198 . 199 . 200 . 201 . 202 . 203 . 204 . 205 . 206 . 207 . 208 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 15:16
- Nahlásit

OBECNÉ OTÁZKY Z PRAXE - pro zajímavost

1. V dnešní době používáte ještě normální plínky, nebo už se jede jen na jednorázovkách?

2. Jaký typ kočárku a proč preferujete?

3. Kdy jste zjistili pohlaví dítěte?

4. Je v pořádku, když nejím žádné umělé výživy ani umělé vitamíny, ale všechno si beru z přírodních zdrojů?

5. Má smysl studovat teorie o průběhu porodu, správném dýchání, aby člověk získal představu, nebo je to lépe nechat být a doufat, že to bude moci vyřešit jednoho dne on-line, jak mu příroda zavelí?

6. Moje kamarádky se utápěly v poporodní depresi, ač k tomu neměly moc důvod. Je to fakt takovej masakr ty hormony a šestinedělí?

jablunka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 15:18
- Nahlásit

Garfield
za celé těhu přibrala jen 2 kg

...to snad není ani možný! To Tě neuvázali ke kapačkám a nekrmili žufánkem rovnou do žaludku?

Nebylo potřeba,páč mimi se vyvíjely f pohodě,největší sem porodila 4,750 kg(to byl první kluk)a a nejmenší 3,800 kg.A já taky nestrádala,nažrat sem se uměla pořádně!

jablunka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 15:28
- Nahlásit

Garfield

1.Kdybych měla jen to jedno,jela bych na látkovkách,ale takhle jsem ráda,že stíhám,tak jednorázovky!

2.Já u nás musela koukat na to jaké jsou tu cesty(hnus) a moc jsme byli spokojený s trojkolkou na nafukovacích kolech.

3.U prvního vůbec,u druhé holky asi v 5.měsíci,u třetího z plodovky v 5.měsíci a u posledního týden před porodem,když "ho" konečně ukázal na UZ.

4.Já taky nic nejedla,jen kys.listovou,ale tu vlastně pořád žeru(průběžně).

5.Asi je dobré si něco nastudovat,ale nijak bych to nehrotila.

6.Pozor,poporodní deprese je diagnóza!To jsem zažila jednou a naštěstí ne u sebe!Ale hormonální smršť je šílená,na mě se stačilo blbě podívat(můj pocit) a řvala sem jak malý dítě!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 15:31
- Nahlásit

Garfield
Moje kamarádky se utápěly v poporodní depresi
Mě už zůstala.....klukovi bylo letos 17

jablunka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 15:32
- Nahlásit

davidkova renata

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 15:37
- Nahlásit

jablunka
to nejni k smíchu,pani...,sem třtina ve větru se klátící

jablunka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 15:48
- Nahlásit

davidkova renata
sem třtina ve větru se klátící
To víme fšichni,jen vy tady furt stresujete,jak ste tlustá!
Já mám deprézi pravidelně vod září do dubence!Nesnáším totiž Vánoce a Velikonoce!

Vcelka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 16:11
- Nahlásit

Martina
já mám tu odsávačku baby-vac taky koupenou, slyšela jsem na ní hodně chválu tak snad bude v pohodě.
Garfield
na mně bylo těhu vidět dost brzo, už v 6. týdnu se mně občas někdo zeptal jestli náhodou nejsem těhotná. A v práci sem to chtěla říct až tak ve třetim měsíci jenže sem musela o něco dřív, protože to už prostě nešlo utajit. Jinak ale váhově jsem v pohodě, zbývá mi necelých 5 týdnů a mám nahoře 11 kilo, a mám to jen v tom břichu.
Jinak pohlaví jsme prvně zjistili ve 20. týdnu na genetickém ultrazvuku.
Plínky budem používat asi jen jednorázovky.
Vitamíny jsem brala Calibrum baby plan a ted beru Calibrum mami.
A teorie o průběhu porodu to radši nečtu, bych z toho pak byla asi na nerva, prostě tak nějak doufám že mi řeknou co a jak a že to nějak dopadne.

želva
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 16:26
- Nahlásit

jablunka
na mě se stačilo blbě podívat(můj pocit) a řvala sem jak malý dítě!
tak to asi otěhotním,abych to měla na co svádět

Petra
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 16:38
- Nahlásit

Vcelka
měla jsem úplně stejné těhu jako ty, i teorii jsem jaksi nehrotila a poporodní depka jo to je věc tak ta mě sviňa dostala

Petra
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 16:42
- Nahlásit

Garfield
sportovní aktivity no na kole jsem jezdila ještě den před porodem asi sem vypadala děsně ale jezdila jsem.a celé léto jsem plavala v bazénu - doporučuji

Petra
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 16:48
- Nahlásit

Martina
já ten spací pytel měla na M a nebyla sem sním spokojená, on byl nějak moc pohyblivej a vždycky si s nožičkama vyběhl až k bradě a nevěděl jak spátky tak já ho nepoužívala, mám raději overali můžeš koupit i teplejší i se dobře přebalují v noci pleny.
Jinak kolik máme v ložnici teplotu nevím ale P je oblečen do pleny a overalu a je přikryt prošívanou peřinou a je pěkně v teploučku

Vcelka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 16:50
- Nahlásit

Petra
hm poporodní depka to asi bude věc, já mám občas depku i normálně a po porodu to asi bude stát za to. To budou vánoce

Martina
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 16:52
- Nahlásit

Garfield
Takže nějak ve zkratce:
1. I kdybych měla jen jedno, jela bych na jednorázovkách,není nad to pohodlí, při první jsem měla látkový a takový to škrabání hovínek kartáčkem z pleny, to už teda ne.
2. rozhodně je pro mě důležitá hmotnost kočárku, je rozdíl, když pák táhneš kočár z města, v něm 10 kg dítko a v košíku nákup, jestli má kočár 14 kg nebo 22 kg, takže odlehčená konstrukce určitě. Rozhodně nafukovací kola, přehazovací rukojeť (ta se nám v létě fakt dost osvědčila, když do kočárku pere slunce, otočíš a je to). Teď mám hlubokej, ze kterýho udělám sporťák a budem ho užívat po městě a do příroy a pak k tomu koupíme nějaký golfky na cesty, když nás jede někam všech 5, tak skladnější do auta.
3. u první to bylo překvápko, u druhé nám to řekl doktor ve 32. týdnu a u třetí jsem se po tom každý ultrazvuk pídila, pořád nám říkali vypadá to na holku, vypadá to na holku, ale nejsem si jistý,ale pořádně to bylo vidět asi měsíc před porodem, kdy mi doktor řekl: tak vidíte to kávové zrno, to je holka.
4. mě doktor napsal kyselinu listovou, hned na začátku, je dobrá pro vývoj plodu, pak jelikož jsem blila, tak jsem chtěla aby dítko mělo všechno, tak jsem brala mamavit, cca 2 měsíce, pak jsem měla málo železa, takže pak železo.
5. jak píše Jablunka, asi to nějak nehrotit, ale v mém případě jsem byla na třetí porod víc připavená než na první. Rozhodně bych si aspoň pročetla to dýchání, nebo tě to naučí na předporodním kurzu jestli budeš chodit. To je podle mě důležitý, protože pak tam na tebe sestra zařve hluboké dýchání, jen povrchně dýchejte apod. tak abys věděla co se po tobě vlastně chce.
6.na mě se stačilo blbě podívat(můj pocit) a řvala sem jak malý dítě
tak tohle mě pobavilo. Já bulím skoro i u reklamy na prací prášek, takže fakt nevím jestli to bylo hormonama nebo jsem normálně trošku citlivější. Každopádně jsme zůstaly v porodnici o den dýl kvůli kojenecké žloutence a já to měla zavolat chlapovi, jak jsem ho uslyšela v telefonu jak se ptá jestli už může pro nás vyrazit, tak jsem se rozbrečela jak želva. to víte, už jsem byla sbalená, jednou nohou už jsem byla doma. Po týdnu už mi to pak přišlo jako že jsem hysterka, ale tam jsem si fakt nemohla pomoct. Určitě je to nápor na psychiku to všechno kolem.
davidkova renata
Mě už zůstala.....klukovi bylo letos 17
tak jsem se dlouho nezasmála
Vcelka
zbývá mi necelých 5 týdnů
týýý jo, to tak letí, doufám, že budeš pravidelná návštěvnice tohoto fora a budeš doplňovat fotografie mimíska, jo a myslím si, že budeš mít kloučka.

Petra
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 16:54
- Nahlásit

Vcelka
neboj hlavně tu depku čekej a budeš třeba mile překvapená, kdy máš termín? a co budete mít?

abby
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:06
- Nahlásit

Garfield

Je to sice od věci,ale já do veřejných bazénů nechodím,protože jsem si skoro pokaždé uhnala zánět.I proto bych v těhu měla strach,abych něco nechytla.

jablunka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:14
- Nahlásit

Vcelka
To budou vánoce
Já třetího kluka porodila 18.12. a 23.12. jsme šli domů.Udělat salát a usmažit řízky,to byl ten rok nadlidskej úkol.A pohádky mi ten rok zakázali!

Martina
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:22 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

Garfield
Rozhodně bych si aspoň pročetla to dýchání
ještě k tomuhle. Já měla dýchání naučené poctivě a pak když už jsem tam málem lezla po zdi a sestra mi říkala, abych dýchala krátce, abych nebrala miminku kyslík, tak jsem jí málem někam poslala. Takže asi tak, ono je to zase teorie x praxe.
jablunka
Já třetího kluka porodila 18.12.
moje nejlepší kamarádka taky a říkala, že to bylo fakt krutý. Navíc ten její rarach pořád řval, takže na takový vánoce prej dlouho vzpomínala.
A pohádky mi ten rok zakázali
To jako proč? Abys jim nevytopila barák slzičkama?

jablunka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:26
- Nahlásit

Martina
Já měla dýchání naučené poctivě a pak když už jsem tam málem lezla po zdi a sestra mi říkala, abych dýchala krátce, abych nebrala miminku kyslík,
Já odkysličila při holce sebe,tři a půl hodiny jsem nemohla hejbat rukama a nohama!:mado tý doby sem vůbec nevěděla,že se něco takovýho může stát!

Abys jim nevytopila barák slzičkama?
Tak nějak!

Terri
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:39 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Martina
Pěkný pytel, tak to neznám.
Garfield
1) jednorázovky a jsem za ně ráda, už tak peru plíny a další ob den a žehlení a jiné práce je víc než dost.
2) kočárek - dle terénu ( u nás nutné nafukovačky a bytelnější kočár) a funkcí - přehazovací rukojeť, 3kombinace, mnoho odkladatelných částí apod.
3) překvápko
4) mně gyn řekl, že je to úplně v pořádku, pokud mám vyrovnaný jídelníček ( a já doslova žrala, takže...). Umělé vitamíny jsem měla jen jeden měsíc, kdy jsem byla nachlazená.
5) Já študýrovala a čím víc jsem věděla, tím větší nervy jsem měla Ale na předporodním kurzu jsem byla a to je určitě fajn.
6) bacha na pojmy,není depka jako depka
Měla jsem poporodní "blues" - tak 4 den po porodu náš celý pokoj řval No a šestinedělí teda depčivé alá jak tu píšou holky "podívej se na mně křivě a já začnu řvát" Taky se mi stýzkalo po svobodě a nezávislosti a po pár hodinách spánku, a po lidech...

K těm sportovním aktivitám - fakt to nehroť, za případný problém Ti to nestojí. Nejlepší (pokud nechceš plavat) jsou určitě procházky. Byla jsem i v den porodu Posilka a kůň či lyže v žádném případě - to mi zatrhli hned

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:39
- Nahlásit

jablunka
sem vůbec nevěděla,že se něco takovýho může stát! mě už se to párkrát stalo...a to jsem ani nemusela rodit... Poprvý em myslela, že udeřila moje poslední hodinka... podruhý už jsem věděla o co jde...

Vcelka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 18:38
- Nahlásit

Martina
však už to tu navštěvuju teď pravidelně a snažim se zapamatovat co nejvíc co tu probíráte, určitě se mi to pak bude hodit. Fotky taky budu doplňovat. Letí to fakt jako voda, už to chci mít ale za sebou.
Petra
termín mám 12.12. ale furt si řikám že nejlepší by to bylo tak na Mikuláše, mimi mám vždy aspoň o týden větší, takže by to tak mohlo být. Hlavně nechci přenášet, to už by pak hrozilo že bych tam fakt mohla být i na vánoce. No ty letošní vánoce budou asi fakt na budku. Pohlaví máme třikrát potvrzený, ale nepovim.

To dýchání teda naučený nemám, na žádný kurz sem nechodila, akorát sem někde četla že v nějaký fázi se má dýchat jako pes, tak to bych snad zvládnout mohla, to mam od kluků už naučený.

sarax
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 19:03
- Nahlásit

Garfield
1.látkový sou fajn..ale preferuju jednorázovky..fakt jak píše Terri peru ob den a stačí mi to
2.na začátek jsme měli hlubokej co je i trojkombinace ale byl dost těžkej,takže máme momentálně trojkolku s nafukovacíma kolečkama a spokojenost
3.u prvních dvou jsem nezjištovalau Vikinky z plodovky
4.umělé vitamíny bych brala na doporučení lékaře...jsou po nich prej velký děti
5.něco nastuduj ale nijak to nehroť
6.poporodní depresi asi kamarádky neměli to je fakt diagnoza jak tu někdo psal..ale hormony sou síla..se připrav
davidkova renata
fakt jsem se zasmála

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 10:58
- Nahlásit

Aha...
Děkuji za názory.
A co říkáte teorii, že když má mimčo od začátku "umělé plínky", tak tím, že je pořád v suchu a v teple a nemá pocit obtěžování a nepohodlí mokrým, kluzkým a hnusným, tak se mnohem hůř a dýl odnaučuje počůrávat a pokakávat, protože mu chybí přirozená motivace a stimulace vlastním pohodlím.

Ono na tom něco je. Kamoška mi dala příklad menstruační vložky Lídia za 3,50,- Kč a ještě k tomu dárek zdarma a menstruační vložky Always za 25,- Kč. Je fakt, že na pocit Lídií v mých 14 letech do smrti nezapomenu. A na tom principu jistě i něco je.

Ostatně úplně blbej příklad, ale když je kůň prase a kadí si všude po stáji a lehá si do toho a válí se v tom, tak nejlepší odnaučení je striktní čištění boxu a neustálá přítomnost suchého a čistého. Za krátký čas se naučí kadit do jediného místa, kam si rozhodně nelehne a nedotkne se toho, protože se naučí, že v suchém a čistém je mu fakt mnohem líp.

Petra
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 11:07
- Nahlásit

Garfield
Ahoj
o tom koni je to pravda i psa to tak naučíš, jestli i mimi to nevím ale můj první syn byl jen v jednorázovkách a na nočník začal v 15 měsících, asi je každé títě jiné ale u nás to nevadilo, podle mě dítě k tomu musí asi dospět aby to pochopilo že se to dá dělat jinam, a určo dávat na nočník každou chvilku a vydržet

Holky i já mám dotaz proč mají mimi někdy hovínko žluté(míchané vajíčka) a někdy do zelena, hlavně mě zajímá ta zelená

Martina
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 11:09
- Nahlásit

Garfield
teda dle mé zkušenosti je to blbost. Holky měly obě jednorázovky a skončily s plínkama docela brzy. Známá má kloučka, kterého nechávala v létě na dvoře jen ve slípkách, aby jako chtěl čůrat na travičku, broučka apod., a když se počůrá, aby mu to vadilo, že je mokrej. Tak tomu to bylo úplně šumák, mohl být pročůraný a hovínko všude omatlaný a netoužil po nějakém suchu a čistu. A to už mu byly dva roky. Na nočník se nemá dítě nutit do nějakého roku a půl, nemá to prý cenu. Já dávala na nočník zhruba od roku, většinou něco do ruky, aby tam vydržely sedět, když se nááhodou něco přihodilo do nočníku tak jsme chválili a chválili, ale pochybuji o tom, že si to to dítě uvědomuje, že něco udělalo a že tam bylo posazeno právě pro to. A obecně kloučkům to odnaučování trvá dýl, holčičky jsou na to šikovnější, samo že jsou nějaké výjimky.

Martina
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 11:11
- Nahlásit

Petra
Holky i já mám dotaz proč mají mimi někdy hovínko žluté(míchané vajíčka) a někdy do zelena, hlavně mě zajímá ta zelená
Tak to jsme dvě koho by to zajímalo. Vždycky se říkalo, že zelené hovínko je hladové miminko, ale není to tak, je to prý blbost. Dorotka taky měla pořád krásná míchaná vajíčka a teď to má taky zelenější. Ale je to prý v pohodě. Nemusíš se strachovat, doktorka mě o tom taky ubezpečovala, že pokud dítě přibírá, tak se není čeho bát.

Petra
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 11:17
- Nahlásit

Martina
nemám strach že by byl hladoví, ale je to zajímaví že je to do zelena. Když jsme odcházeli z porod. tak mě doktorka řekla že je to někdy do zelena a že se tomu nemám divit a tak mě napadlo jestli tady někdo neví proč.
Péťa přibýrá až dost a hlavně je to na něm i snad vidět den ze dne

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 11:17
- Nahlásit

Petra
Martina
Já myslím, že na to jdou matky špatně. Kdyby vzali dítě za kůži na krku a vymáchali mu čumák v nadílce a novinama plácli po prdeli a pak vyhodili ven na trávník, určo by to umělo ještě než by se naučilo sedět

Petra
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2007 11:19
- Nahlásit

Garfield
počkej as se ti to narodí, budeš celá opupínkovaná a tahat za kůži to určo nebudeš

<< 1 ... 198 . 199 . 200 . 201 . 202 . 203 . 204 . 205 . 206 . 207 . 208 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání