| Autor |
Zpráva |
inu
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 10:54
- Nahlásit
PetraK
pokud je hubený
on už je spíš vychrtlý. Pod těma chlupama se to schová, ale běda, jak mu čék šáhne na tělo, tak nahmatá pánev, vystouplý obratle a žebra. Nikdy nebyl nijak vypasenej (teda krom dne, kdy jsme si ho přivezli, to bych řekla, že byl dosti blahobytnej), ale vod doby, co začal odmítat grancle (cca 6-tej měsíc), tak mi všichni říkaj, že mu nedám nažrat nebo že mám čubu. Teďkonc po tý boulovačce ještě víc pohubl, takže musíme trochu vyspravit.
To kuřecí je ale spíš dietní, jo
já vím, ale jak říkám, musím vopatrně. Jednou jsem totiž udělala hurá akci s vepřovým a pak jsem to ve tři ráno uklízela z koberce a v osm ráno mu pod zobákem držela pytlík, protože se rozhod vyhodit zbytek druhým otvorem
Máte-li kde dojít si pro čistý kopřivy, spařte je a nakrájejte
pro ty si dojdu, až budeme zase v Ivančicích (příští týden asi), ale jen jestli mě to hošíček bude žrát?
to asi tak velkej šourek nedělaj, jak dvojitou kouli by z něj moje máma vykrmila
a co psům dává? Dorty?
|
inu
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 10:58
- Nahlásit
vlk
teda krom granulí
on je fakt hroznej, na todle jo.
Pokapeš grancle vlastní šťávou z tuňáka (miluje, sežral by i s plechovkou): olíže šťávu, granule nechá.
Zamícháš kapsičku, porci přebere, granule nechá.
Obalíš paštikou nebo konzervou pro psy: granule olíže, v misce je nechá.
Rozmočíš vývarem: vývar vychlemtá, granule nechá.
Rozmělníš s masem: maso obere, granule nechá.
Syrový jsem zatím nezkoušela, nemám tady nikde po ruce důvěryhodnej zdroj..
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:00
- Nahlásit
inu
já si vodtrhnu vod huby a kupuju v ochodě buď balíčkový nebo normální a doma pomelu....ale teda je to ukrutně drahý....
|
inu
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:02
- Nahlásit
vlk
ale teda je to ukrutně drahý....
No, proto ho mám více méně na granulích, ale teď si vod tý huby hodlám utrhnout taky, nicméně věříte paní tomu masu z hlediska nezávadnosti?
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:03
- Nahlásit
inu
Hele, to máme taky! Nigdá sem nepochopila, jak může Gastoňák ze směsi masa, těstovin a různý zeleniny normálně vybrat hrášek a vyplivnout ho stranou! Dyk má držku pomalu jak medvěd a takovou pidi věc, jako je hrášek, v tý držce vyseparuje a vyflusne. To má po mně, já to dělám s masem a houbama.
Jináč Barunka ta když jí něco nevoní, tak to ani nevybírá. Jí i hermelín musíme krájet na kousíčky, aby ho snědla. Ona je totiž MADAM a kdyby mohlá, dá si před jídlem kolem krku ubrousek. Takže jakmile dostane rybu, nepokusí se ani o vybrání zeleninky bo těstovin a rači bude vo hladu.
PetraK
Prej necky nedá, sem to už zkoušela. Vona se v nich koupe. Ale jak tchýni hořela chatka, měla tam necky a vanu a normálně to zachránila, tak jsem se přihlásila, jakože bych jí od nich pomohla, esi chce.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:07
- Nahlásit
mishi
normálně vybrat hrášek a vyplivnout ho stranou
jé, todle dělal Bondy taky. Dodneška jsme to nepochopili, on vypadal, že to rovnou polyká, ale ne, hrášek prostě vždycky nějak vytřídil
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:08
- Nahlásit
inu
no vzhledem k tomu, že si vobčas kousek uzobnu a udělám si tataráček a taky že tím krmím už nějakou dobu a při odčervování červíky nemáme a vlastně ani jiné problémy tak jooo... chce to prolejzat markety koncem týdne většinou bejvá sleva... aspoň u nás.... když se mi to nezdá, rozbalím ( mletý natrhnu ) vočuchám a když smrdí tak to pohodím někde do mrazáku..... ale na smradlavý jsem za rok narazila snad jen 3x....ale taky to chce vyzkoušet, kámošce pes třeba hovězí nechce.....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:27
- Nahlásit
inu
Proč by to bylo pořád stejný a pak se to začalo zvětšovat?
hele když jsem si do hnáty vpíchla kus parkety , tak to taky nejdřív nedělalo nic - krom toho, že teda bolelo -to jak jsme chodidlo rozrajbovali snahou to povytahat, páč jak jsem na to šlápla, tak ta obří tříska z parkety se rozšlápla. Oteklo to mnohem mnohem pozdějš. Do tý doby nic moc a jen sem tam -jak jsem na to šlapala - se z toho něco vymáčklo.
Tak třeba to je prostě tak nějak podobně JÁ CHCI ABY TO BYLO TAK NĚJAK PODOBNĚ, aby se to prostě jen vyléčilo a hotovo. přece nenechám pravdu Fajce, ne??
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:32
- Nahlásit
PetraK
JÁ CHCI ABY TO BYLO TAK NĚJAK PODOBNĚ, aby se to prostě jen vyléčilo a hotovo. přece nenechám pravdu Fajce, ne??
no to nenechávej v žádným případku bo já NECHCI mít pravdu
taky u vás sněží ?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:34
- Nahlásit
vlk
.. tělo se zpočátku brání a snaží se stím vyrovnat samo, napřed je to jen tekutina a reagovat to začne až když se z toho udělá ten hnis,
tak tohle si myslim taky, takhle to určitě bylo i s tou mou třískou. Ono se to i zapouzdřilo!!A to je to noha na kterou se šlape. Pak to nakonec vyšlo ven - humáš pěknej taky. ale dodneška mě to občas bolí a udělá se tam boulička, která zmizí. A stejně tak mám v ruce "natetovanou" tuhu z obyč tužky, kterou jsem vyšťourávala obřím špendlíkem a pak si to celý vrazila i s kusem tý tuhy do prstu, mám to na malíčku doteď
inu
Jednou jsem totiž udělala hurá akci s vepřovým a pak jsem to ve tři ráno uklízela z koberce
no jo vepřový to je vyšší level!! To až nakonec. Ale to hovězí srdce, kdybys sehnala je fakt gůtovka. Syrový je lepčejší - taky se musí postupně. Nezabiješ varem nic.
Teďkonc po tý boulovačce ještě víc pohubl, takže musíme trochu vyspravit.
no tak na to je normální krmení to nejlepší a ještě mu to určo i pomůže zdravotně si myslim. protože bude dostávat kvalitu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:39
- Nahlásit
inu
ale jen jestli mě to hošíček bude žrát?
začněte s troškou no.Spařit nasekat vmíchat. Vodu z těch kopřiv můžete vypít vy a nebo případně taky trochu vpravit do toho žrádla. Bylinky taky dávejte - majoránku, petržel, šnytlik, roketu, kmín - ono jim to ochutí to žrádlo
a co psům dává? Dorty?
dorty ne, ale furt a bez přestání vykrmuje.....t ady jsem hošíčkovi přinesla vnitřnosti zkuřete..... tady má hošíček vařený chřupičky..... tady jsem donesla hošíčkovi sušenej chleba (na zuby super věc). Furt mu něco nosí, furt mu něco dává.
Jo a!! Zkus -zas o víkendu, zdaliž by jedl a jak se s tím popere, bílej jogurt, kysanou smetanu - moc dobrá věc pro zdraví.
mishi
Prej necky nedá,
Krkna jedna hnusná! tak ať si je nechá a šprajcne se v nich !
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:42
- Nahlásit
Fajka
U nás taky sněží! Čim to bude?
Lidičky, svět se zbláznil! V Jablonci sněží na konci dubna a šéf se rozhodl vrátit do práce, i když má po darování krve nárok na den placenýho volna. Kam ten svět spěje???
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:43
- Nahlásit
Fajka
no to nenechávej v žádným případku bo já NECHCI mít pravdu
no to taky rozhodně mít nebudeš, jinak tě normálně zmlátim!
taky u vás sněží
aha, tak tě nemusím mlátit, páč buď zmrzneš, a nebo tě steky klepne.
Nesněží, ale vypadá, že by mohlo. Tma je tu jak tam v tom místě, kde maj řemesníci ruce
Jo a mám starokolaříkofský pořekadlo:
Ten jenž teploměru nemaje, zmrzne!
nemáme teploměr, svítilo slunko ráno, já mu uvěřila a jsem děsně nalehko. Brzo na tom budu jako vy pani. ZMRZNU.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:45
- Nahlásit
Jogurtík je príma věc, pro naše psišťata je to mňamka největší! Začínali jsme bobikem, ale vzhledem k tomu, že byl pak Gaston hnusnej na všechny, co si dovolili Bobika sníst sami, přesedli jsme na bílý džogurty a tvaroh, páč to u nás dobrovolně nikdo nesní. Ale voni se po tom můžou umlátit! Dávám jim je hlavně když dostanou kosti, aby se to jakože srovnalo. No, každopádně bobika nekupujem, pro jistotu, aby nebyla bitka. Von se po něm může totiž umlátit i taťka.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:46
- Nahlásit
mishi
šéf se rozhodl vrátit do práce, i když má po darování krve nárok na den placenýho volna.
je libo koberec??
|
inu
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:47
- Nahlásit
PetraK
Fajka
, jinak tě normálně zmlátim!
šiš dámy!
se tu jako hodláte pozabíjet?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:48
- Nahlásit
mishi
nás taky sněží! Čim to bude?
Lidičky, svět se zbláznil! V Jablonci sněží na konci dubna a šéf se rozhodl vrátit do práce, i když má po darování krve nárok na den placenýho volna. Kam ten svět spěje
to bé tím že sme v pělkný prd...aj s rukama šéfama, řemeslníkama i Ešuskou bo zmrzne ...
PetraK
co já teda tady šecko muším vytrpět kulivá Inu....
du prííč jináč dostanu ještě na kokos..sem nedostala včera dostanu dneska ... ach jo
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:50 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
PetraK
je libo koberec??
směla bejt normálně dýler...se minula povoláním !
inu
se tu jako hodláte pozabíjet?
já nééé to ona ona mě chce ona mě ubližuje a zapomíná že lístky příjdou mě!
|
inu
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:51
- Nahlásit
Fajka
co já teda tady šecko muším vytrpět kulivá Inu....
tststs kvůli mě, jó?!
já nééé to ona ona mě chce ona mě ubližuje
máte Fakýše! Čeho se bojíte?
a zapomíná že lístky příjdou mě!
tak, vydírat se musí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:55 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fajka
aj s rukama šéfama, řemeslníkama i Ešuskou bo zmrzne
já ešče ne, ale přídu, brzo přídu, páč podle toho co mi teď volala kolegyně, budu tam cobydup
co já teda tady šecko muším vytrpět kulivá Inu..
jedinej, kdo tady trpí je VOŘECH, jo! Máte snad díru do hlavy? Nemáte. zatim teda, to je fakt
směla bejt normálně dýler...se minula povoláním
jak řiká Bolek - musíme si pomáhat
to ona ona mě chce
MOMENT!! Moment!! To ste si nějak popletla, já tu huž dávno uvedla, že sem neředěnej heteráč, jedinej kdo někoho chce, podle těch návrhů na svarbu ste Vy a chcete Inuitu..
a zapomíná že lístky příjdou mě!
ty vole!!debilní skleróza!! to sem jako nedotáhla do konce úplně už sem tam co ty řemeslnický ruce a ani nevim jak to přišlo
inu
Čeho se bojíte?
ČERTA!
|
inu
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 12:00
- Nahlásit
PetraK
podle těch návrhů na svarbu ste Vy a chcete Inuitu..
fááákt? Že vo tom nic nevím?
Mě se zase nic neřekne Jako vobvykle
ČERTA
tsts, dyš má doma hyenu?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 12:06
- Nahlásit
inu
PetraK
já teda vo tom taky jako nefim ale asi detail že?
děcka mě šlehne... jedna jobofka za druhou tenhle tejden du se ubezdušit at máte vodemě klit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 12:06
- Nahlásit
inu
tsts, dyš má doma hyenu
eh, vyšší bere
taky skleróza jak čepice, co? Dyk ste se tady tudle domlouvaly
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 12:07
- Nahlásit
Fajka
á teda vo tom taky jako nefim ale asi detail že?
nemáte tak hulit, vobě. Neměly byste poškozenou krátkodobou paměť
děcka mě šlehne... jedna jobofka za druhou tenhle tejden du se ubezdušit at máte vodemě klit
trochu zbrzděte, koberce docházej
|
inu
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 12:28
- Nahlásit
Fajka
jedna jobofka za druhou tenhle tejden
šiš pani, co zas?!
PetraK
Dyk ste se tady tudle domlouvaly
no jo, ale vono se nakonec nedohodlo, kdo s kym, ne?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 12:32 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
inu
šiš pani, co zas
ani nemluvím... včerejšek je proti tomu drobná prkotinka..něco jako tříska v ruce ((
Du humřít..chci věnec s mašlou Fajfka for ever...
a do hrobu chci v kroju... a kdo mě bude pomlouvat toho budu chodit strašit i ve dne.....bo na strašení a malování čertů na zeď sem expert ...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 12:33
- Nahlásit
inu
no jo, ale vono se nakonec nedohodlo, kdo s kym, ne?
no takže klasika, každej s každym. Co já se divim. Co já se tady vůbec divim.
šiš pani, co zas?!
a co vy se divíte? Má tendle tejden posratym navrch a já nestačim přivobjednávat tébichy
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 12:34
- Nahlásit
Fajka
chci věnec s mašlou Fajfka for ever...
todle dobrý - to už mám připravený vod fčera,
a do hrobu chci v kroju...
ten teda nevim kde takle narychlo seženem, nestačil by koberec?
toho budu chodit strašit i ve dne.
tak to už se nevyspim ani v práci
|
inu
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 12:37
- Nahlásit
PetraK
no takže klasika, každej s každym.
to neprojde cenzůůůůrou
Fajka
a do hrobu chci v kroju..
von je nějakej libereckej kroj?
a kdo mě bude pomlouvat toho budu chodit strašit i ve dne.....bo na strašení a malování čertů na zeď sem expert ...
to teda né, konkurenci našemu es er óčku zavádět nebudeš
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 12:54
- Nahlásit
PetraK
todle dobrý - to už mám připravený vod fčera,
no jo není nad to bejt připravenej ....
inu
von je nějakej libereckej kroj
jo rubáš :-/
to teda né, konkurenci našemu es er óčku zavádět nebudeš ale vzít jako zaměstnance by ste mě mohla ne?
víte že mám talent
|